Facebook

2013-10-26

Vecka 24 - Dag 162

Kom upp i relativt tidig tid idag, i alla fall för att vara lördag. Uppstigning klockan 10:00 och raka vägen till köket, jag var vrålhungrig! Den här veckan har jag bara hunnit träna en gång och två dagar återstår av veckan så det lite läge att börja röra på fläsket.

Men, att vara på landet innebär också att man får hjälpa till med de sysslor som behöver göras. Exempelvis ska hästarna förflyttas från stallet till hagen. Min älskade familj har två hästar, en stor och en lite mindre. Så här tog jag och gjorde mitt bästa och hjälpte till!

Det var lite som mamma sa, det är snarare hästen som gick på promenad med mig. Regn och rusk dock så de snygga gummistövlarna var obligatoriska.

Under dagen smet jag, mamma, Alex och mina båda systrar och åkte till Halmstad för att bada i simhallen. Vi började med att slå på stort och åka vattenrutschkana och strömvirvel! Riktigt rolig lekplats för hela familjen :) Sen så ville dom äta så jag passade på att köra 30 minuter ombytt motion i motionsabassängen. Riktigt skönt att få simma igen och tekniken sitter kvar som den ska.

En annan sak jag märkte av dagens besök i simhallen var att jag har mycket svårare att hålla mig flytande utan att faktiskt behöva röra på mig. Troligtvis på grund av en ökad brist på flytande kroppsfett! Jag får helt enkelt börja använda badring.

Idag flyttade jag lunchen till middagen och njöt av grillat kött tillsammans med hela gänget. Dessutom kom min bror förbi och sa hej vilket var mycket roligt med tanke på att han jobbar så mycket. Stegräknaren står på ca 6000 steg, även idag får jag underkänt.. det gör lite ont att inte uppnå mina dagliga mål.. måste hitta en lösning på det. Om man slutar uppnå sina dagliga mål så slutar man så småningom även att nå sina långsiktiga mål.

Ikväll blir det troligtvis att gå och lägga sig i tid. Jag är rätt trött efter dagens fullspeckade aktivitet. Simhallen tog framförallt kål på krafterna och energin. God natt!

2013-10-25

Vecka 23 - Dag 161

Dagen började med ett besök till vårdcentralen för att ta prover. Den öppnade 08:00 så jag var där ca 08:10. Jag borde ha varit där 08:00 för det var typ fullt i väntrummet för proverna och jag fick sitta där och vänta i 40 minuter innan det var min tur. Innan mig i kön så var det en dotter med hennes mamma och dom var jätteglada båda två i väntrummet. Sedan gick dom in i provrummet och snart därpå så hörs ett skrik och gråt högre än vad jag någonsin hört ett barn skrika.

Sen var det min tur, jag gick in och skämtade lite lätt.. "jag lovar att inte skrika lika mycket".. varpå sköterskan med panik kollade på mig som om att jag var livrädd.. försökte få fram att jag bara skämtade men hon var i full skå med att övertala mig om att nålen var ofarlig.. herregud.. skämta inte med sjukvården! Proverna tog jag mot pollen, övriga allergier och kolesterol.

Efter jobbet idag så var det dags för roadtrip till Halland. Det tog 5 timmar och nu sitter jag här och bloggar. Vi var nyss ute i stallet och umgicks och Lilleman ville bestämt sitta i mitt knä och håra så mycket som det bara gick! Nu är jag vrålhungrig så ska försöka släcka hungern med lite bonaqua eller en kopp te beroende på hur länge jag planerar att vara vaken.

Stegräknaren står på 7800 steg, så det är nästan inte ens godkänt. Det får bli ett samtalsämne på tisdagens uppföljning. Nu ska jag vara social med familjen. Puss

2013-10-24

Vecka 23 - Dag 160

160 dagar känns verkligen helt otroligt. På lördag går jag på den 24:e veckan och på tisdag i nästa vecka är det dags för hälsouppföljning. Målet var att väga 90 kg till dess när jag satte upp det målet för 11 veckor sedan, men det är bara att inse att det målet var för orealistiskt. Om jag når 90 på de kommande 12 veckorna så blir jag glad!

Det var bra att jag fick sova igår. Jag kom upp tidigt idag och kunde komma iväg och träna som jag skulle. För första gången var jag på Itrim vid öppning klockan 07:00 och det var givande att få gå in och träna tidigt. Kunde prestera till max och blev svettig som en gris, bra start på dagen kallas det nog..

I eftermiddags så var det då dags för det efterlängtade läkarbesöket. Det gav egentligen inte så mycket utan han bekräftade nog mer att jag var på rätt bana med laktosen. Jag ska äta laktosfritt en tid framöver och sen börja äta laktos igen och se om mina problem kommer tillbaka. Om de gör det så ska jag besöka läkaren igen. Sen ska jag kolla upp massor med andra saker så som pollen och kolesterol under morgondagen.

Jag fick direktiv om att blodprov sker på morgonen. Jag får inte äta något efter klockan 22:00 på kvällen och jag får bara dricka vatten om jag måste dricka. Min spontana tanke var att "så har jag gjort de senaste 160 dagarna". Så vid 08:00 ska jag ta lite prover imorgon innan jag får åka till jobbet.

Planen är att åka till Halland i helgen. Hade önskat att jag kunde vara där längre men eftersom att jag först ska jobba imorgon, sen går bilen på kvällen så gör det att jag är framme först väldigt sent. På söndag är det liknande med en lång bilväg hem. Det får helt enkelt bli en annan gång.

Det råder för övrigt bildbrist på bloggen.. jag tar tacksamt emot tips om vad ni vill ta del av och se från min vardag. Bilder säger mer än 1000 ord, dessutom är det betydligt enklare och tar inte lika lång tid att läsa! Dagens bild blir på denna gåva jag fått från min bror, en thailänsk elefant! Kärlek!


2013-10-23

Vecka 23 - Dag 159

Idag blir det en kort blogg med status.

Mitt huvud mår skit och jag har fått små attacker av extrem huvudvärk hela dagen. Jag är trött som ett djur och tanken var att jag skulle träna klockan 21:00 ikväll. Prioriterar sömn och går och lägger mig nu och försöker vara på Itrim vid 07:00 imorgon istället, vore skönt att komma iväg på ett morgonpass för första gången om inte annat.

Imorgon väntar även vårdcentralen. Äntligen undersökning för att kolla upp min mage och allt som har strulat. Även skönt att få genomgå en generell undersökning, det har jag inte gjort på länge det heller.

Nu prioriterar jag vila. Det behövs just nu. Glöm inte bort att lyssna på era kroppar ni som gör den här resan, det är viktigare än allt annat.

2013-10-22

Vecka 23 - Dag 158

Jag har börjat märka på jobbet hur jag får ont i ryggen av min kontorsstol. Det är en sån där mäktig stol som är tänkt för personal som sitter på den 24 timmar om dygnet. Den bredare och stabilare än dom flesta andra kontorsstolar som finns. Förr så passade den mig perfekt men nu så fungerar den alltså inte längre. En av knasigheterna som sker när ens kropp byter form!

Ikväll stod tvättstuga på schemat. Jobbigt med ansvar när man egentligen behöver få sova. Tröttheten tror jag inte beror så mycket på vad jag äter. Däremot att kroppen återhämtar sig från träning och att det tar lite mer energi att bränna fett kan vara bidragande orsaker.

Ikväll har jag sett ett avsnitt av "The Blacklist" och ett avsnitt av serien "Vikings". Det finns helt klart även fördelar med att ha tvättstugan, man får lite egen tid till att kunna kolla serier också. Stegräknaren slutar idag på 8200 steg och det finns ingen anledning som jag nu ser det att hetsa om ytterligare 1800 steg. Men till er läsare som kör era första veckor så tycker jag att ni bör köra på samma sätt som jag gjorde och ha noll tolerans mot allt. Men när man har gjort det i ett halvår så kan det bli kämpigt!

Nu ska jag smita ner o hämta den där tvätten så att jag kan ha lite kläder på mig kommande veckor också! Puss så länge!

Vecka 23 - Dag 157

Morgonrutinen flöt på trots att det var måndag. Jag borstade tänderna sådär extremnoga med tandtråd och hela kittet för att jag vet att imorgon tisdag är det tandläkarbesök. Men vad händer? Jo när jag väl kommer till jobbet så får jag ett samtal från folktandvården som frågar om jag kan komma idag istället..

Så idag blev det ett besök hos tandläkaren. Jag har fram till idag haft 3 år med frisktandvård vilket innebär att jag betalat en fast summa för tre års tandläkare. Nu går den ut och då måste jag betala för tre nya år... 5000 spänn! Så frågan är om det är värt det eller inte. Motsvarar ca 150 kronor i månaden och då får jag i princip allt utom olycksfallstäckning.

Ikväll så gick jag och Piotr och såg bio.. tredje filmen på en vecka typ. Captain Philips och den handlade om kapningen av ett lastfartyg utanför Somalias kust. Den var riktigt bra och verklighetstrogen och jag kan bara starkt rekommendera er filmälskare att se den filmen. Man skulle kunna tro att det här är en filmblogg vid det här laget!

Innan jag klev in på bion så promenerade jag ner längst kungsgatan. På ett utestället hittade jag en snögubbe och då kändes det bara så självklart att ta en bild. När bion väl var slut däremot så påbörjade vi en promenad upp längst kungsgatan igen och ser då samma snögubbe igen, något omgjord! Underbar måndagshumor!

Mina ben värker fortfarande från lördagens kvällspass. Får se om jag är återställd imorgon eller om jag hinner med ett träningspass. Om inte annat så får jag överväga att köra en alternativ träningsmetod så som att simma eller dylikt istället. Imorgon åker jag dessutom på att tvätta, det behövs också göras! Håll tummarna för mina ben så länge så hörs vi efter ännu en dags äventyr igen!



2013-10-20

Vecka 23 - Dag 156

Statistiken säger att jag har minst 20 unika läsare på denna blogg varje dag. Det är motiverande att se att ni följer mig och det gör att det blir roligare att skriva alla dessa långa och händelserika inlägg.

Dålig planering ledde till att jag vaknade upp och var tvungen att ta mig ut och handla frukost rätt så omgående. Laktosfri Yoghurt med Müsli i vanlig ordning. Det bästa tipset jag fick när det gällde att börja äta frukost var nog att äta samma måltid varje dag.. så jag har fastnat lite för det!

Sedan var det Badminton som gällde. Efter gårdagens kvällspass med mina stackars ben så kändes verkligen dagens pass extremt mycket när jag skulle jaga den där badminton bollen. Idag var vi fyra stycken spelare och vi kompletterade varandra riktigt bra så det var rätt så jämna matcher som vi körde. Nu funderar vi på att boka en fast tid varje vecka, återstår att se hur vi lägger upp det för att få det att fungera framöver.

Efter passet så mötte jag upp min bror vid Medborgarplatsen. Vi gick till samma café som jag och Anton var på igår. Cesarsallad stod på menyn och den var faktiskt riktigt lyckad. Jag kan verkligen rekommendera Café Pierrot på Götgatan 68! Är ni i Stockholm och får dricka en kopp te eller kaffe så ska ni ta er förbi där!

Imorgon blir det vilodag på träningsfronten. Känner att jag behöver det efter den här långa veckan som har varit. Känns skönt att morgonens våg stod på 97,9. Det beror ju delvis på hård träning och lite kost igår och så, men skönt att fortsätta ner när man vet att man är långt ifrån klar på sin resa. 

I våras, innan min resa började så var jag på en kompis bröllop. Där fick jag bordsplacering bredvid en tjej som också vill gå ner i vikt. Hon har följt min resa och från och med imorgon måndag så börjar hon sin Itrim resa i Linköping. Häftigt att kunna inspirera andra att ta detta kliv, det medför ju lite att jag är med och påverkar andra till sina livsval och livsförändringar! Önskar henne lycka till såklart! 

Tack för idag bästa läsare! 

Vecka 23 - Dag 155

Oj vilken lång och händelserik dag det här var! Vaknade upp vid 12 när mat och sovklockan ringde! Upp direkt och äta frukost. Därefter så satt jag några timmar framför datorn och tog det ganska lugnt.

Vid 16 tiden begav jag mig in mot stan för att möta upp Anton. Vi hade bestämt att det var dags att simma och därefter ta en bio. Så vi körde 20 minuter simning i relativt tufft tempo, lite flås fick jag upp i alla fall. Sen följde traditionell bastu och bubbelpool på Eriksdalsbadet.

Därefter var vi ganska överens om att det var en lugn biofilm vi ville se. Så vi bokade in Monica Z men filmen började först 21:00. Så vi tog ett stopp på ett café för att spana in kvällens utbud av finklädda tjejer samt njuta av lugnet på ett café vid den tiden på dygnet en lördagskväll. Innan simningen hade jag ätit en bristfällig "lunch" som bestod av en korv med lite sallad från en lokal grill. Så efter simningen blev ett ett äpple och en kopp te.

I samband med att bion började så fick jag i mig en måltidsbar vilket gjorde susen mot mitt popcorn begär som aldrig tycks försvinna! Filmen var helt underbar men inte i nivå med The butler som jag såg häromdagen, däremot helt klart sevärd på bio!

Efter bion så gick vi vidare till fitness 24/7 på medborgarplatsen. Det var dags för LEG DAY! Alltså, Antons begrepp på att träna ben. Vi var där runt 23 och kom väl därifrån runt 00:50 så det var ett långt pass med olika typer av övningar. Men tiden går fort och dessutom var vi själva där inne, det verkade inte som att någon ville träna en lördagskväll.

Efter träningen så var det dags att ge sig ut i Stockholms underbara nattliv i tunnelbanan. På väg ner för trapporna kände jag att passet hade gjort sitt i benen. Anton fortsatte att påminna mig om att vi klockan 13:00 (idag Söndag) har bokat en badmintonbana på badmintonstadion. Så nu när jag skrivit klart bloggen ska jag ta en snabbdusch och sen blir det sova 8 timmar, kliva upp och gå raka vägen ut och handla frukost. Därefter ge sig iväg och träna på nytt. Det kommer att ge resultat.

Dagens mål och poängställning:

Stegräknare: 11931 steg under lördagen

Ombytt motion: 2 pass = 2 poäng, ovanligt!

Noll tolerans: 1 poäng!

Rätt mat vid rätt tid: 0 poäng, failade totalt. Fel mängd mat, fel tidpunkt och dessutom missade jag kvällens måltidsersättning.

Bloggen: Ja fy fan för att skriva när man är så här trött och bör sova mer än något annat! Älskar er! <3