Facebook

2014-04-11

Vecka 48 - Dag 329

Sociala medier i all ära. Igår publicerade jag bilden på mig i kostym från gårdagen i jämförelse på mig i kostym för 15 månader sen. Denna publicerade jag på facebooksidan "för sista gången" och bilden har i skrivande stund sets av 4 508 personer. Det är häftigt! 

Det har varit kämpigt idag med. Men trots en tuff arbetsdag har jag lyckats komma upp i 5000 steg. Hemmavågen stod på 83,0 när jag vaknade och jag hoppas verkligen att jag kan nå målvikt till måndagens invägning på Itrim. Då vill jag väga 82,8 kg, vilket skulle innebära att målvikten är nådd! Högst troligt når jag inte min målvikt vilket innebär en försening på uppskattningsvis en månad till. Nästa vecka fyller jag nämligen år och ska fira vid två tillfällen genom att äta. Att äta kostar kilon som medför fördröjningar. Tufft att gå ner i vikt.

Efter jobbet idag så hade jag god lust att bara däcka i skrivbordsstolen. Samtidigt behövde jag få några sidor läst i min bok eftersom att jag under helgen behöver läsa ca 150 sidor för att komma i fas med var jag ska vara någonstans i kursen.

En kombo av precis allt helt enkelt. Samtidigt som jag värdesätter livet så mycket mer och känner att jag fått mer livskvalité så har jag ibland även allt för bråttom att snabbspola livet och att inte njuta av stunden. Svår balansgång för mig. Nu blir det väl förtjänad sömn för min del, helt utmattad och trött! Vi får se vad morgondagen har att bjuda på.

2014-04-10

Vecka 48 - Dag 328

Begravningar får en att uppskatta livet på ett nytt sätt. Idag var jag på mitt livs tredje begravning och det var ganska sorgset i kyrkan såklart. Samtidigt som jag minns gemensamma stunder reflekterar jag över det positiva med livet och att njuta av det så länge det varar. Att dessutom ta tillvara på varandra är jätteviktigt för man vet aldrig när livet tar slut. 

Min nya kostym som jag köpte igår satt perfekt. Kändes väldigt trivsamt att faktiskt se ett konkret resultat av min viktnedgång. På mottagningen efter ceremonin serverades smörgåstårta och kakor vilket jag tackade nej till eftersom att jag nu är inne i mitt absolut sista steg mot att nå min målvikt. När jag ställde mig på hemmavågen nu på morgonen stod det 83,5 kg! Det är inte långt kvar nu, en ständig kamp mot varje hekto och mot den konstanta hungern.

Jag funderar på att gå ner och sätta mig på café i Kista galleria för att läsa min bok. Jag skulle verkligen behöva ta mig igenom några hundra sidor av boken och det lyckas jag sällan med hemma. Det har blivit ett stressmoment som jag skulle vilja bli av med innan helgen faller på med dess tillhörande utmaningar. 

Ju mer jag tänker på det jag åstadkommit det senaste året ju mer inser jag hur jag faktiskt (förhoppningsvis) köpte mig själv tid att få leva 20 - 30 år längre än om jag hade fortsatt vara överviktig. Självklart är det svårt att bevisa men jag tror att det ligger något i att försöka leva hälsosamt istället för att vara en som inte alls funderar kring vad man stoppar i magen. Nästan att även jag själv börjar bli stolt över min resa fullt ut. Det mentala i att gå ner 50 kilo sägs komma efter några månader, jag ser fram emot den dagen jag verkligen inser vilken prestation jag genomfört!

Ta hand om varandra nu, jag menar det. Min syster är riktigt jobbig varje gång vi ska avsluta våra samtal med "jag älskar dig". Men hon har så rätt!

2014-04-09

Vecka 48 - Dag 327

Här sitter jag med en kopp te och försöker varva ner efter en hektisk dag. Magen är extremt hungrig och jag är extremt målmedveten just nu! Jag ska göra allt i min makt att nå min målvikt till på måndag, det är prioriterat just nu! Samtidigt som jag sitter och skriver bloggen så chattar jag med min halvsyster som precis vunnit ett års medlemskap på Itrim Huddinge Centrum! Häftigt att det nu börjar sprida sig även i släkten!

Jag känner själv hur min tillvaro just nu inte är bra utifrån ett mentalt belastningsperspektiv. Jag glömmer saker till följd av stressen och jag hinner inte med allt jag borde hinna med. Jag har lärt mig att hantera stressen men kostnaden blir att minnet och effektiviteten fallerar istället. Det blir säkert bättre om ett par månader, hoppas jag.

Ikväll har jag varit och köpt en ny kostym som passar mig. Jag ska på begravning imorgon och ville ha riktiga kläder på mig då. Skönt med en riktig kostym, den kan jag eventuellt ha på kommande firande också, snygg var den i alla fall! Ska försöka få till en bild imorgon så får ni se på charmiga mig :)

Full rulle helt enkelt. Inget ovanligt för er som känner mig. Imorgon fortsätter vi resan!

Krama om varandra <3

2014-04-08

Vecka 48 - Dag 326

HAHA, Don't do this at home :)
Idag ska jag ge mig på utmaningen att författa bloggen med en hand och tre fingrar. För snart två veckor sen stukade jag ena handen i däckförrådet och smärtan tycks inte försvinna. Ikväll fick jag tips om att linda in handen så nu provar jag det en stund för att se om det hjälper. En anledning till att det aldrig läker är att jag hela tiden belastar handen så att den går sönder på nytt. Det räcker med en så pass enkel grej som att packa ur handduken ur väskan efter ett träningspass för att jag ska få ont igen.

Ikväll var mäklaren här och vi kom bra överens. Så nu är processen med att sälja min pärla igång. Riktigt var jag ska ta vägen vet jag inte än :P Det återstår att se.

Efter besöket åkte jag till Eriksdalsbadet med Anton för att simma. Det blev inte en enda längd utan vi körde SPA-kväll istället. Men nu är jag riktigt trött och extremt hungrig och har beslutat mig för att inte äta någon extrabar ikväll, det är bara en dålig vana. Igår vägde jag 84,6 på invägningen på Itrim och nästa invägning är nu på måndag igen. Jag har satt upp ett mål att försöka gå ner 1,8 kg tills dess. Vi får se om jag lyckas, i sånna fall är jag i mål!

För att motverka hungern ska jag nu ta min hand och gå och sova! Natt natt kära läsare!

2014-04-07

Vecka 48 - Dag 325

Sliten efter en lång dag på äventyr, som så många andra måndagar förr. Känns otroligt skönt att börja runda av det här massiva och fokusera på vad som är viktigt i livet.

Efter en tuff arbetsdag väntade ett motivationssamtal med Frida. Givande 25 minuter precis som vanligt. Jag mår verkligen bra av våra samtal och ibland är det nästan som att sitta med en psykolog i 25 minuter fast med fokus på kost, träning, motivation och välbefinnande. Idag kom vi fram till att jag ska:

  • Nå min målvikt på 82,8 kg.
  • Ta fram övningsboken igen och börja fylla i steg, träning och kost.
  • Promenera mellan 8000 - 10000 steg om dagen.
  • Träna mina fyra pass i veckan men försöka fokusera 3 av dessa på att bygga muskler (häftigt!) Beach 2014!! 
  • Försöka att få i sig rätt sorts grönsaker för att hindra hungern från att komma på kvällarna. Kvällshungern kommer att vara kvar tills att jag nått mitt mål och får börja äta vanlig mat 4 gånger om dagen. 

Nu gäller det bara att göra dessa mål verkliga och genomföra dom!

Efter hälsouppföljningen och ett svettigt träningspass såg jag att Itrim Kungsholmen (med mitt samtycke) satt upp lite före- och efterbilder på centret. Att jag råkar vara halvnaken får jag nu ta som att jag nu har vikt ut mig och är kvalificerad nakenmodell!

Kom och köp!

Imorgon kommer mäklare och ska titta på min lägenhet! Så nu ska jag bara piffa till det sista innan besöket.

2014-04-06

Vecka 48 - Dag 324

Nya tag idag. Skönt att få sova ut ordentligt idag, även om jag gick upp vid 8 tiden. Dagen började med en skönt stabil frukost med müsli och yoghurt i vanlig ordning. Därefter ner till däckförrådet igen och ha det för sista gången. Jag ska lämna styrelsearbetet i föreningen om någon månad av flera anledningar. Dels vet jag inte om jag bor kvar och dels så är det inte ett uppdrag just nu har prioriterat att vilja lägga fokus på framöver.

Därefter gick jag till Kista galleria och Espresso House och åt en riktigt god cesar sallad! Jag fick för en tid sen ett tips av en vän att den var god så jag tog mig dit och jag blev förvånad över snabbheten att tillaga den samt kvalitén på maten. Rekommenderar faktiskt en sallad där! Parallellt med salladsätandet påbörjade nästa moment på studiefasen. Ny bok om processutveckling och jag är riktigt imponerad av innehållet! Boken heter processbaserad verksamhetsutveckling och riktar sig personer som antingen är i eller har planer på att leda ett företag. Jag rekommenderar den starkt om du tillhör målgruppen!

Länk till boken på Adlibris.

Efter två timmars läsande tog jag mig tillbaka till verkligheten och min lägenhet. Vände upp och ner på hela sängen och tog fram hammare och spik för att laga lite plankor som typ hade lossnat under sängen. Passade på att dammsuga lite för det var inte alls rent under sängen. Haha!

Därefter mer fokus på föreningen igen. Eftersom att vi har styrelsemöte imorgon så var det dags att göra allt som behövde göras innan nästa möte. Bland annat så ska jag gå igenom alla trapphus för att säkerställa att inget brandfarligt förekom. Fick ihop en hel del steg på denna promenad.

Väl hemma igen var jag ganska trött. Förberedde lite inför kommande event kring min födelsedag i april innan jag blev uppringd av Anton. Det var dags att åka och träna. Han körde helkropp och jag körde kondition. 5 km blev det för min del, tiden 36 minuter. Förhållandevis bra med tanke på att jag inte sprungit på ett tag. Hyfsad grundkondition ändå, men nu måste jag förbättra den ytterligare! Vill komma ner på under 30!

Efter träningen har jag varvat ner med lite serie tittande. Den gamla serien "24" säsong 1 har jag börjat kolla på. Hoppas bildkvalitén på serien blir bättre ju fler säsonger som passerar!

Nu väntar sängen och en vecka fullspäckad med äventyr. Imorgon är det motivationssamtal på Itrim med invägning.