Facebook

2014-01-17

Vecka 35 - Dag 245

Dagen inleddes rutinmässigt med invägning på hemmavågen. 88,1 stod det. Det hjälper att man gnäller lite. Jag har stått still på 90 de senaste veckorna så det är himla skönt att det börjar röra på sig igen. Framförallt när jag tränar så mycket som jag gör och när jag är så hungrig som jag är!

Just nu känner jag ungefär som jag kände när det började bli dags att lägga av med LCD biten efter de första 12 veckorna. Det känns som att jag behöver få mer energi i kroppen, jag behöver få i mig en middag om dagarna för att må bra. Men ingen middag innan jag nått målvikt!

Det är lite sjukt ändå. Visst att jag inte ätit godis, bullar, chips, läsk, hamburgare eller pizza på 245 dagar... det är en sak det.. men att gå en hel dag utan att någon gång på dagen vara hungrig, det var läänge sen! Så snart jag når målvikt så är det utökning av kosten som gäller. Då blir det 4 måltider om dagen istället för 2 (måltider) + 2 (måltidsersättningar).

Det är fredagskväll. Den här veckan gick verkligen fort. Men jag kan inte säga att jag börjat varva ner från jobbet än. I mitt huvud är det bara jobb och studier för fulla muggar. Tiden kommer under första kvartalet i år att gå mycket mycket fort! Det beror på att jag ständigt har någonstans jag måste vara eller någonting jag måste göra. Men samtidigt så vill jag att det här året ska gå fort, jag skulle behöva genomföra vissa förändringar som jag funderar på till hösten. Det planeras för fulla järn att gå in i nästa epok i mitt liv och det känns bara så rätt. Man ska gå på magkänslan!

6487 steg idag. Många av dom ute i strålande sol med snö och iskall kyla. I helgen ska jag nog svänga förbi stadium och investera lite. Jag behöver nya riktiga vinterskor, underställ och mössa! Min halsduk får jag tillbaka i nästa vecka, den har varit på flykt i Halland och levereras personligen av min mor i nästa vecka. Vem vet, hon kanske får äran att gästblogga för en dag om hon är snäll! :)

Nu väntar avkoppling. Jag orkar inte mer studier ikväll. Jag får fortsätta imorgon. Vila behövs och en bra film! Jag skulle vilja åka in till bion inne i stan och kolla på en nattbio och köpa en stor jävla popcorn och njuta lite av livet! Haha.. ja.. för det förtjänar jag för i helvete! (ursäkta språken, men jag brister ut lite i känslor här).. :)

Trevlig helg mina läsare! Dela gärna med er av bloggen till andra vänner som ni tror behöver inspireras! Just nu är vi bara ca 20 dagliga läsare.. min syster har 100+... det här går ju inte.. vi behöver slå henne! Kram på er!

2014-01-16

Vecka 35 - Dag 244

Nu ikväll klockan 20 när jag klev in genom dörren så tänkte jag. Gud vad skönt. Jobbet är klart, föreningsjobben är klara, träningen är avklarad och stegen är uppnådda.. allt är klart! Nu när jag satte mig ner framför datorn så insåg jag plötsligt att jag har 45 sidor kvar att läsa i min bok idag.. glädjande nog så fuskbläddrade jag lite tidigare idag när jag åkte tåget till jobbet och insåg att många av dom kommande sidorna innehåller bilder! Yaay!

Idag efter jobbet så var det åter dags för träning. Jag tog en promenad från jobbet till Itrim som jag brukat göra hela sommaren och hösten. Men den här gången hade jag mina fin-skor och det visade sig bli vansinnigt kallt så när jag väl var framme så hade jag ingen känsel kvar i fötterna längre! Kul att Frida jobbade idag, jag blir alltid så inspirerad av att träffa min hälsocoach.. alltid hör man något bra man behöver höra.. även om man redan vet om det man hör.

Tyvärr så jobbade inte Isabelle idag.. att hon ska sluta blir en riktigt stor förlust. Jag pratade med några av dom andra medlemmarna när vi stretchade och alla är överens om att hon verkligen är en inspirationskälla när man kommer dit. Det var liksom hon som som gör hela grejen med Itrim Kungsholmen.. se inläggen dag 213, 103, 81 samt personen som välkomnade mig i inlägget under dag 0 var Isabelle! Jag ska starta en kampanj för att övertala henne att stanna kvar!!! Jag ska kalla den för "stanna kvar Isabelle och spela musik för oss kampanjen!". Hon kanske bara ska byta center, då skulle jag kunna träna på ett annat ställe om inte annat, får se till att prata med henne innan hon överger oss :(

Idag passade jag även på att ta min klassiska bild med ett activio pulsband som jag gjort sedan dag 31. Låt oss nu jämföra dag 31 med dag 244. Nu är dagen på bild 31 tagen av en amatör och går inte riktigt att jämföra med proffset som tog bilden på dag 244 men jag tycker ändå att man ser en rätt markant skillnad.



Nu väntar någon timme med att läsa min bok. Jag insåg att det är lättare att läsa boken om jag har glasögonen på mig så det blir till att ta ur dom här linserna. Kan va rätt skönt då jag känner mig lite trött med dom i ögonen! Mot nya äventyr! 

2014-01-15

Vecka 35 - Dag 243

Studier, en ny epok i mitt liv, har idag påbörjats. Fick hem böckerna ikväll och har idag tragglat mig igenom de 35 första sidorna. Det som är både bra och dåligt med boken är att den kan härledas tillbaka till mitt arbete eftersom att den handlar om affärssystem och verksamhetsutveckling. Så jag flummar iväg i mitt huvud till olika arbetssituationer där jag kan dra nytta av det jag lär mig i boken. Tror jag kan kalla det för koncentrationssvårigheter eller något.

Idag har jag hunnit med straxt över 6000 steg. Jag kommer gå och lägga mig nu vid 22 för jag är helt slut mentalt och behöver den sömn jag kan få. Ingen träning har jag hunnit med idag utan jag får inleda torsdagen med att bara ha gjort ett av veckans fyra pass. Måste försöka hinna med att träna imorgon, kanske borde prova träna på lunchen eller något. Det låter snarare som något som är lättare sagt än gjort.

Nu blir det till att försöka traggla sig igenom 15 sidor till av läsande innan jag till slut förhoppningsvis sover. Om jag tar 50 sidor studier om dagen och läser boken några gånger så kommer det här nog att fungera! Prioriteringar i livet är inte alltid så lätt, men tid är hårdvaluta. Jag hoppas bara att jag känner att jag spenderade den rätt i framtiden.

2014-01-14

Vecka 35 - Dag 242

Att vakna
Idag ringde klockan säkert hundra gånger innan jag klev upp ur sängen vid 07:15 tiden. Riktigt sliten fastän jag inte tränade igår måndag. Idag kändes faktisk som en måndagsmorgon all over again. Jag inledde som vanligt dagen med att ställa mig på vågen, 89,6 kg.. varken upp eller ner.. som vanligt.. jag har fastnat.

Att åka till jobbet
Jag tog med mig träningskläderna och satte mig på tåget. Tog upp min mobil och kollade vad agendan hade att erbjuda. Just fan, ikväll skulle jag prova på att sjunga i kör. Och här sitter jag med en träningsväska utan handduk i.. det får bli träning efter kören om jag orkar!

Att jobba
Gick bra idag. Det gick åt många hjärnceller att jobba idag och det var mentalt tufft då jag skulle försöka hinna med många saker på många områden och samtidigt leda en verksamhet. Men jag är nöjd med min insats. Lunchpromenaden blev inställd pga kyla!

Att sjunga
Efter jobbet letade jag mig vilset till Högalidskyrkan. Efter många om och men så kände jag igen mig.. det var ju där jag hade stannat och kissat i en buske på en fylla för något år sedan.. en buske där man pinkat revir glömmer man aldrig! Men när jag hittade fram till själva lokalen och in så slogs jag av hur många i min egen ålder som faktiskt sjöng i kör. Dock så kände jag mig väldigt mycket utanför eftersom att jag inte riktigt höll måttet... det var inget fel på sången.. men att veta tonläge och var i texten jag skulle vara.. nä.. det var bara pinsamt och avancerat! Gott om mycket söta tjejer dock, så ingen besvikelse på den fronten inte!

Att ramla
På vägen hem så bytte jag som vanligt tåg på T-centralen. På trapporna på väg ner mot blå linjen så misstolkar jag trappstegen då jag som vanligt har hela huvudet i mobiltelefonen vilket resulterar i att jag ramlar och får en kraftig smäll mot knäskålen. Jag vill påstå att den smällen hade varit betydligt farligare om jag hade vägt 45 kilo mer, för rätt så snart var smärtan borta.

Att träna
Så jag åkte ut mot Kista. Jag visste att Anton skulle träna sent den här veckan men han gick inte att få tag på. Så jag passerade Fridhemsplan och hamnade hela vägen till Näckrosen (som är ca 5 minuter bort) innan Anton ringde tillbaka. Det var bara för mig att byta tåg och åka tillbaka in mot stan för att träna just i Fridhemsplan. Väl på plats så blev det 4 km löpning på 30 minuter, en bra insats för att vara så sliten. Jag är glad att jag på spotify har gjort i ordning en egen spellista när jag springer.

Den spellistan finner ni här: Löpning

Att plugga
Hem och testa att logga in på högskolans hemsida igen inför nästa veckas studier. Äntligen är mitt konto aktiverat. Så nu har jag äntligen kommit igång med förberedelserna inför mina studier. Skönt!

Att blogga
Ja, här sitter ni och läser allt jag skriver.. dagens blogg tog 20 minuter att skriva. Imorgon ska jag försöka att ringa till min mormor samt till min pappa.. har inte pratat med dom på länge någon av dom.. får ju skämmas som har så mycket att göra om dagarna!

Att sova
God natt kära läsare, idag kom jag upp i 12492 steg!

2014-01-13

Vecka 35 - Dag 241

3895 steg.. igår efter att jag skrivit det mycket korta blogginlägget så åkte jag till Upplands Väsby och tog en promenad i alla fall. Vi var ute i kylan i en timme innan vi hittade tillbaka till centrum igen! Riktigt kallt men jag lovade att inte klaga för mycket, svårt att avgöra om jag faktiskt höll mitt utlovade löfte. När jag väl kommit hem så stod stegräknaren på 16000 steg i alla fall så gårdagen gav resultat. Men idag.. efter en hektisk kamp mot mejlkorgen och sen hem till styrelsemötet så har jag bara plockat 3895 steg.

Jag skulle behöva köpa hem raggsockor, långkalsonger, en mössa, hitta min halsduk, fixa en sån där tjocktröja vi hade i lumpen.. o sen eventuellt hitta mina kängor.. sen är jag redo att gå ut och ta en promenad igen! FY FAN VA KALLT DET ÄR UTE! I verkligheten så kanske det är -7 grader ute men jag verkar ha lättare för att frysa denna vinter mot förra vintern.. undra om ledordet är underhudsfett?

Idag har jag provat att köra hela dagen med linser och förutom att jag är trött i ögonen så har det faktiskt gått riktigt riktigt bra. Det han faktiskt gå större delen av dagen innan jag ens insåg att jag hade linser på mig idag vilket är ett stort plus! Nu kanske jag har hittat rätt! Tröttheten i ögonen hoppas jag är en tillfällig grej tills jag fått in vanan.

Härom dagen (i fredags) så var jag och Anton på söder och vandrade upp ur tunnelbanan. Där uppe stod det en ängel (söt flicka) och desperat försökte dela ut reklam för att få gå hem och ta helg! Anton vägrade .. men jag ställde upp .. och som tack fick jag tre stycken reklamlappar istället för en.. stackaren .. hoppas hon fick helg till slut! Så om det är någon som är sugen på burger king o vill ha en "bra deal" så vet ni vart ni vem ni kan få rabattkuponger från! ;)

Jag är så hungrig just nu så det är helt ofattbart. Min sista måltidsbar åt jag precis innan styrelsemötet i föreningen vid 18 tiden. Så nu när klockan är 22 så känner jag mig mer eller mindre döende. Jag försöker övertala mig själv om att det är ett nödvändigt ont.. att det är just precis den här hungern som tar och plågsamt bränner bort kilon från min kropp.. just i detta nu!! Men, det enda som kommer att hjälpa är sömn. Men som sagt, 3895 steg är ju inte hållbart.. framförallt inte när man har en stegutmaning att ta en miljon steg på hundra dagar! Så nu ska jag ta en promenad ner till Kista galleria och hämta lite steg! Hoppas att jag inte fryser fast på vägen! Tur att jag har en galleria där jag inomhus kan plocka en massa steg i alla fall. Hej så länge! :)  

2014-01-12

Vecka 35 - Dag 240

Riktigt sliten. Sitter och kollar på filmen känn ingen sorg. Tror jag såg den för ett halvår sen sist men den är klart sevärd att kolla igenom igen. Så snart filmen är slut så ska jag gå på jakt efter en mössa i den här lägenheten. Jag skulle verkligen behöva luft och ta en promenad.

Nu är filmen slut. Jag har inte kommit så mycket längre i mitt skrivande. Jag jag misstänker att den promenaden jag lovade i förra stycket fortfarande är aktuell. Idag så genomförde jag veckans 9:e träningspass i form av 60 minuter styrketräning. Därefter åkte vi till Anton där jag lovat att visa mina kunskaper i händighet genom att byta hans säkring som gått sönder. Som tack så bjöds det på kyckling och sallad.

Nu har jag bestämt mig, jag ska åka iväg o ta en promenad med en kompis! Det blir inge mer på denna blogg idag. :D Haha! Kvalitetsläsning! Puss