Facebook

2013-07-20

Vecka 10 - Dag 64

Helt otroligt! Vecka 10 är påbörjad! 3 veckor kvar till första hälsouppföljningen. Längtar efter nästa gruppträff om två veckor också, ska bli spännande att se resultatet av att gå på LCD diet i Grekland. Tro mig man svettas som en gris, dricker otroliga mängder vatten och utsätts för extrem hetta om dagarna. Det i kombination med vardagsmotion bör ge något!

Igår skulle vi gå ut men det blev ett glas vatten för mig och en grogg för vännerna innan alla ville gå hem, vi börjar bli gamla! På restaurangen igår fick jag nästan en dödsblick när jag inte ville beställa någon mat... grekisk mat ser väldigt god ut men vad ska man göra..

Poolen hela dagen idag, får se om jag orkar följa med på kvällens restaurangbesök eller om jag tar en kvällspromenad på stranden och spanar lite! ;-)

Ta hand om varandra!

2013-07-19

Vecka 9 - Dag 63

Igårkväll var det ombytt motion på stranden! Joggade på stranden och 40 minuter senare var jag klar! Så himla skönt att få anstränga sig lite. Jag har köpt en vattenflaska som man har runt ett bälte på midjan så kan man ha med sig vatten!

Precis hela denna dag har också spenderats på stranden. Jag passade på att ta min livs första massage också, så himla skönt när det var klart! Nu sitter jag på hotellrummet och skriver bloggen och ikväll går jag ner till wi-fi zonen och laddas upp den.

När solen börjar gå ner väntar ännu en löptur och denna gång med Tomas. Får se hur det går att köra två! Sen hem och dusha och förbereda grabbkväll på stan. Jag har lagt upp min kost idag så att sista måltidsersättningen äts vid 21.30 tiden. Sen väntar en utekväll med mineralvatten!

Party on mina vänner!

2013-07-18

Vecka 9 - Dag 62

Dag 3 i Grekland. Vi gick upp tidigt idag för att hinna med en båttur som skulle ta oss ett varv runt ön. Numera njuter jag av doften av mat istället för att känna mig tvungen att äta. På båten så satt vi i princip i baren så det blev en hel del matdofter!

Igårkväll var vi på långpromenad längst stranden när solen gick ner. När vi var på väg tillbaka längst stranden hade det blivit mörkt och vi fick äran att se en sköldpadda kliva upp ur vattnet!

Ikväll lär det bli något liknande, man är verkligen stillasittande när man är utomlands! 1500 steg och klockan är 18.35. Imorgon bitti kommer nog jag och Tomas ta oss ut och träna lite, ser fram emot det.

Fridens liljor från poolen!

2013-07-17

Vecka 9 - Dag 61

Idag känns det bättre på matfronten! Delvis för att det har varit enklare att äta regelbundet. Vi har spenderat i princip hela dagen på stranden vilket är mer än bekvämt!

Sängarna på hotellet är sämst, vi funderar på att köpa en badluftmadrass bara för att kunna sova. Får se hur det känns imorgon.

Eftersom att jag är rätt lat om dagarna så blir det inte så många steg. Jag kommer nog ta en promenad när vännerna äter middag ikväll. Igårkväll gick vi vilse på vår promenad och 8000 steg blev 10000! Inget emot stegen men vi ville bara sova efter den otroligt långa dagen.

Keep on fighting!

2013-07-16

Vecka 9 - Dag 60

Grekland. Vi gick upp vid 02.30 efter 3 timmars sömn och åkte straxt därefter till Arlanda. Förhoppningen var att kunna sova på planet ner...  men nej.. så blev det inte!

Klockan här går en timme före så nu är min klocka 18.40. Under dagen har vi verkligen haft semester och varit på stranden hela dagen. Har sovit 20 minuter här och 20 minuter där..

Det kommer att bli en extrem utmaning att klara det här! Alla längst gatorna hoppar på en och vill sälja just deras goda mat och deras restaurang! Jag tror att allt hänger på att klara de första dagarna och helgen så ordnar sig resten av sig självt! Det kommer fler resor och då kan jag äta god mat istället. Det var nog svårt att föreställa sig det här innan!

Puss på er där hemma, jag vet att ni hejar! Ni är bäst!

2013-07-15

Vecka 9 - Dag 59

Sista dagen innan semestern drar igång på riktigt och Grekland väntar. Jag känner mig så förberedd jag kan vara inför kommande resa. Att gå på diet när jag skulle resa visste jag om redan på dag 1, men hur det skulle vara vet jag inte för ens jag är på plats.

I grund och botten handlar allt om att vara målmedveten, strukturerad och följa de fem mål jag satte upp när jag började.

1. Träna 2 gånger per vecka
2. 8000 steg om dagen
3. Dricka 2 liter vatten om dagen
4. Noll tolerens
5. Blogg en gång per dygn

Håller jag dessa mål så kan jag inte göra fel! Det som hjälper mig att hålla dessa är att äta och dricka regelbundet! Planera sin dag så gott det går!

Idag så fick jag äntligen träna lite igen. Skönt att få svettas och pressa sig lite igen! Dessutom behöver jag bara träna en dag denna vecka i Grekland :)

Jag hoppas på att det ska gå felfritt att blogga utomlands, i värsta fall så skriver jag inläggen på plats och publicerar dom när jag kommer hem. Men då är det ingen som kommer orka läsa allt!

 Vi ses i solen! 

2013-07-14

Vecka 9 - Dag 58

Jämförelse & Packning
 
Jag vill inleda dagens blogg med att göra en kort jämförelse av hur jag såg ut för 8 veckor sedan kontra hur jag ser ut nu. Det är en minskning på mellan 17 och 18 kilos skillnad mellan den ena och den andra bilden. Nu är jag bara några hekto från första delmålet på 114 kilo och jag reflektera mycket kring min kropp just nu. För även om jag nått mitt första delmål och har gått ner 18 kilo så syns det ju klart och tydligt att det är långt kvar till mål! Hur kan jag ha misshandlat min kropp något så fruktansvärt i så många år?
 
Jag ser fram emot den dagen jag orkar jogga utan att magen studsar så fort man tar ett steg. Haha.. jag ser det lite med glimten i ögat, äntligen är jag på väg! Samtidigt så vaknade jag upp häromdagen och reflektera rätt djupt kring att jag egentligen inte alls är mentalt förberedd kring hur jag kommer se ut när jag är klar. Jag har alltid varit en person som levt på insidan av mig själv och har inte riktigt brytt mig om mitt yttre.. först nu kommer reflektionerna kring att mitt skal håller på att bytas ut. 
 
I övrigt så pågår det förberedelser inför Grekland. Jag har fattat beslut om att det enklaste sättet att hålla kosten utomlands utan mikrovågsugn är genom att bara äta bars. Så nu har jag packat ner det jag behöver och inser att jag definitivt kommer fastna i antingen Svensk eller Grekisk tull. Jag har fått ok på att det är lagligt att föra in livsmedel i Grekland i alla fall men det kommer ändå dyka upp frågetecken när dom ser detta på sin röntgenmaskin. 
 
Snart är det dags att gå utanför dörren och ta dagens första steg. Klockan är straxt 16:30 och för att slippa ha hela promenaden kvar till midnatt så ska jag försöka ta mig utanför dörren straxt. Vi får se om jag tar mig iväg och tränar eller något bara för att bränna lite steg utan att tänka. 
 
Det var allt för idag.. På återhörande under morgondagen! <3