Facebook

2013-07-13

Vecka 9 - Dag 57

Soldag & semester!

Första dagen på semestern. Finns det något bättre sätt att inleda dagen på än att ta sig till stranden. Även denna dag så tog jag mig tvärs över Stockholm till Flatenbadet för att få uppleva sandstrand och sol! 

Trots att jag inte är helt frisk så badade jag vid tre olika tillfällen och hoppade från hopptorn och grejer! Som att vara barn all over again! Det jag lärde mig idag är att oavsett vilken måltidsbar jag tar med mig ut i solen så smälter dom, värt att känna till sen när jag kommer till Grekland! 

Nu är det kväll igen, jag är hur trött som helst och har fått ihop mina steg för dagen. Nu väntar lite tvättmaskiner och därefter förhoppningsvis sömn! Sol, bad och sova.. bra start på semestern!

2013-07-12

Vecka 8 - Dag 56

Ännu en promenad för att nå 8000 steg. Idag börjar semestern och det firade jag genom att åka hem och sova direkt efter jobbet. När jag väl vaknade upp så var det som utlovat en bio som gällde. 

Nu efter filmen så fortsätter jag mitt äventyr med att utforska min omgivning där jag bor. Jag tänker tillbaka på när man var barn och kände till varenda cm på en mils radie kring huset. Men nu lär jag mig även som vuxen och jag tror helt ärligt att det bidrar till ökad livskvalitet! 


Well well, dags att kliva av den här parkbänken och promenera vidare i livet!  Idag har jag då övat på att blogga i mobilen, det måste jag ju kunna även i Grekland! Hej så länge! 

2013-07-11

Vecka 8 - Dag 55

Badminton

Innan jag började på Itrim så fanns det bara en sport som jag tyckte passade och det var simning. För mig har det alltid varit det naturliga alternativet på grund av rörelsefriheten i vattnet samt att jag lärde mig crawla när jag var yngre.

Tack vare mina vänner så har jag nu börjat hitta alternativa sporter som är minst lika skoj. Visst kostar det pengar att träna mera men den stora vinsten är att jag känner mig glad över att få anstränga mig. Det är en jättekonstig känsla som är väldigt ny för mig och just nu känner jag den som starkast när jag spelar badminton. En timme badminton går så himla fort och man anstränger sig så att man blir riktigt trött. Däremot så måste jag erkänna att för varje kilo som minskar så blir jag mindre och mindre trött, vilket kanske är ett tecken på att jag borde försöka anstränga mig mer och mer för att hålla tempot! 

Jag har börjat slarva med att komma ihåg planera mina måltider. Som idag efter badmintonen så hade jag glömt att ta med mig min måltidsbar efter jobbet så jag fick vänta hela vägen till klockan 21 innan jag fick mat i magen, det är 5 timmar från förra matintaget. Notera dock att tidigare, innan jag började min viktminskning så åt jag två mackor vid 09 tiden, snabbmat runt 13-14 tiden och sedan snabbmat runt 18-19 tiden. Inte konstigt att allt gick fel. 

Jag står just nu still viktmässigt och har gjort så i fem dagar. Det upplever jag som frustrerande eftersom att det är just här jag brukar stanna när jag gått ner förr. Jag vill bara passera delmål 1 på min hemmavåg och se 113 siffran här hemma, det skulle göra så enormt mycket! 

Nog för idag, imorgon är det fredag. Eftersom att jag förlorade en match mot Piotr idag med 23-21 så åker jag på att se World War Z som är en zombiefilm. Jag hatar zombiefilmer.. men ett vad är ett vad.. Det blir för övrigt 5:e eller 6:e biofilmen sen jag började... jag går på bio rätt ofta jag! 

2013-07-10

Vecka 8 - Dag 54


Idag var det sista öppna gruppträffen innan Grekland. Med gruppträff är det såklart invägning. Dagens vikt är på 116,9 kg vilket är högre än vad jag trodde men ändå ett bra resultat från förra veckans 118,5 kg. Därmed har jag även passerat en tredjedel av min målvikt vilket också får ses som en liten prestation.

Nästa gång jag väger in mig så har jag med största sannolikhet passerat delmål 1 på 114 kg också. Det är bara att se fram emot och fokusera under resan till Grekland! Huvudsaken är att hålla regelbundenhet mellan måltiderna och dricka mycket vatten så ska allt gå bra!

Förkylningen börjar så sakta släppa, trots att jag gick ut i kortärmad skjorta i spöregn på morgonen. Inte ett genidrag jag vet, men jag var för lat för att ta hissen upp igen och ta med mig jackan.

Well, vi håller oss korta idag! Hej så länge!

2013-07-09

Vecka 8 - Dag 53

För första gången på 53 dagar så går min våg hemma från 115.5 till 115.8 när jag vaknade idag. Ingen större fara men ändå rätt roligt att jag går upp i vikt. Itrimvågen ligger alltid ca 1 kilo ovanför. Imorgon är det gruppträff igen och därmed invägning, vi får se var jag hamnar men den uppskattade siffran är 116.

I övrigt så är det tre dagar kvar innan semester nu! Det firade jag med att gå på bio för fjärde gången under denna diet. Ni som har följt min resa vet att jag hatar att gå på bio utan att få i mig popcorn! Längtar tills den dagen jag får äta biopopcorn igen!! Undra hur mycket kalorier det innehåller.. låt mig googla!!

Hahahaha! Vilka resultat jag hittade nu!


http://www.svd.se/mat-och-vin/popcorn-ar-nyttigare-an-gronsaker_6959665.svd

Helt underbart!! Då är det bara o invänta att jag får äta grönsaker då! :P (skojar bara! ;)

Men svaret på frågan finns här

http://iform.se/kost/fragor-om-kost/ar-popcorn-sunda-snacks

100 gram popcorn innehåller alltså 502 kcal.. det motsvarar alltså min nuvarande frukost, min lunch och halva min middag.. ööh.. GIFTIGA POPCORN!! WHYYY! 

Nu går jag och lägger mig och drömmer om popcorn istället, det kanske fungerar som ett komplement! Natt

2013-07-08

Vecka 8 - Dag 52

 Idag har det hänt massor! Jag vaknade upp med en känsla av att ha en förkylning på väg och en svag känsla av att ha ont i halsen. Först trodde jag och min analys att det berodde på att jag sov med öppet fönster, men ganska snabbt därefter kom jag fram till att det mest troligen beror på lördagens simtur i Farsta!

Kort efter uppvaknande så kom en hantverkare och bytte dörr hemma hos mig. Äntligen skaffat säkerhetsdörr vilket jag i så många år terroriserats av reklam att skaffa.

Väl på jobbet så var det full rulle från start. Jag kom in lite senare på grund av dörrbytet så det var bara att jobba på så gott det gick innan det blev lunchdags!

Och även idag så exploderade min pastarätt i mikron, något gör jag fel när det ligger sås precis överallt! Jag försöker ta mindre mängd vatten men det tycks ju inte hjälpa direkt mycket. Får prova lägre effekt på mikrovågsugnen imorgon och se om det ger någon skillnad, jag vill ju inte äta hård pasta heller!

Vid 18 tiden så lämnade jag äntligen jobbet efter en tuff dag med mycket uträttat. Under dagen hade även Itrim Sverige lagt upp länken till dag 50 på deras facebook sida vilket resulterade i 200 tittare på några timmar. Hoppas någon som befinner sig eller kommer befinna sig i liknande situation får ut något av att läsa all den här texten. Man kanske skulle börja videoblogga istället..... ööh..

Den här veckan tänker jag köra mina itrimpass måndag och onsdag och badminton på torsdag. När jag kom fram idag så jobbade min hälsorådgivare Frida. Så här gick dialogen:

- Hej Micke!
- Hej!
- Hur mår du?
- Lite förskyld men annars är det bra!
- Har du ont i halsen?
- Ja
- Då får du inte träna.

Och gissa om jag blev ställd där och då.. vadå inte träna! Nästan så att jag blev lite sur för att jag inte fick träna! Jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle hamna i en situation där jag fick argumentera för att få träna, men nu var jag där. Till slut så kom vi fram till att jag fick träna men att jag var tvungen att pulsträna med det lugnaste tempot, alltså blå, blå, grön på pulsbandet. Frida är chef över min viktminskning så det är bara o rätta in sig i ledet och vara glad över att jag ens fick träna över huvud taget! Hela passet ut hade hon stenkoll, haha.. man blir glad över hur mycket tid alla lägger ner för mig skull och för att jag ska må bra längre fram!

Nä, nu får det vara färdigskrivet för idag! Hej så länge!

2013-07-07

Vecka 8 - Dag 51

Såg precis ett avsnitt av band of brothers, det näst sista avsnittet när dom hittar dödslägren i Tyskland. Man är rätt stum efter att ha sett ett sånt avsnitt. Här 2013, ca 70 år senare är mitt största bekymmer just nu att jag väger för mycket när deras enda vilja var att få överleva dessa läger. Fy fan..

Idag har det varit söndag precis hela dagen. Vaknade runt 09 och gick faktiskt upp och började rensa lägenheten lite. Imorgon kommer det en kille och byter min ytterdörr och då kan det ju inte se ut precis hur som helst. Efter det så tog jag mig till Bromma för att hälsa på min äldre halvbror.

Vi i vår tur tog bussen ut till Drottningholm för att ta en promenad och njuta lite av solen och snacka lite skit. Efter 2 timmar av lite kunglig gräsmatta så tog vi oss tillbaka. Jag hade glömt mina måltidsersättningar hemma vilket direkt gjorde en svag. Att äta regelbundet betyder så himla mycket mer än vad man skulle kunna tänka sig, äter man inte regelbundet så blir man hungrig. När man blir hungrig så kommer känslan av att hitta något snabbt att äta. Jag ser fram emot mina nya levnadsvanor framöver, det är en lång resa kvar!

På vägen hem satt jag på tunnelbanan och bara njöt av musiken som serverades på Spotify. Har hittat en hel del ny och nygammal musik den senaste tiden att lyssna på. Att sedan komma ut ur mörkret i tunnelbanan och komma fram till ett soligt kista med dess moderna byggnader gör att jag känner mig hemma.

Imorgon väntar sista arbetsveckan innan semestern. Jag vet att jag så kommer bli sjuk på den där jävla semestern så det är inte direkt som att jag ser fram emot den! Jag blir alltid alltid sjuk på semestern så det känns ju bara som waste of time att faktiskt ta ut semester. Däremot ska det bli skönt att resa till Grekland med gänget!

Nu dags att sova igen! Hej så länge!