Facebook

2014-03-01

Vecka 42 - Dag 288

Skönt att ta en dag för återhämtning. Ställde klockan på 9 men klev väl upp ur sängen först vid 12 tiden. Spenderade mina första 5 timmar framför datorn med några koppar te och frukost / lunch vid olika tillfällen. Därefter så ville jag börja plugga så jag begav mig ner mot centrum för att införskaffa en ny markeringspenna eftersom att att de jag haft innan tycks ha fastnad på jobbet.

Vid 18 tiden började jag plugga vid Espresso House. När jag sitter där och försöker läsa så försvinner jag konstant ut i andra tankar och funderar på framtiden och är okoncentrerad på det jag ska göra. Om och om igen tappar jag fokus så det tar mig närmare 3,5 timmar att ta mig igenom en artikel på 20 sidor (på Engelska).

Bland annat så kom jag på andra banor och började tänka på mina personliga styrkor och svagheter. Främst med inriktning på inspiration och min oförmåga att bara kunna göra en sak i taget. Alltid ska det vara 100 bollar i luften, gärna samtidigt. Min viktnedgång däremot känns som att det är en av de sakerna jag faktiskt klarat av att fokusera på så där skiljer det sig nog mot det normala.

Där man inte är stark själv så behöver man ta hjälp. Ibland så kostar hjälp pengar och ibland så kan man utbyta hjälp med andra inom områden där man själv är stark. Det här går att tillämpa på många områden i mitt liv och är en av de saker jag måste fundera mer på de närmaste veckorna när jag ska fatta diverse olika karriärsbeslut.

Idag har det som sagt varit mycket fokus på återhämtning. Inte många steg på stegräknaren och heller ingen träning. Utan sömn, avkoppling och studier har varit i fokus. Jag har även klarat dag 6 på min nya utmaning att ha noll tolerans så detta ska ge resultat till måndagens invägning! Imorgon väntar en riktigt tuff utmaning, dagen inleds klockan 07:00 med ett 4 timmar långt träningspass! Det är en kompis som ska hålla i denna utmaning och jag anser mig vara stark nog att haka på! Så nu väntar sängen för att orka upp tidigt imorgon!

2014-02-28

Vecka 41 - Dag 287

Kung i baren!

Efter jobbet och en hektisk dag med sista minuten jobb så mötte Anton upp mig för att vi skulle gå på hockey. Han hade precis ätit Kebab och jag fick inte äta enligt mitt nya ramverk. Jag har bara varit på hockey en gång tidigare och det var inget vidare drag på den matchen så när vi idag gick och såg djurgården spela match på hemmaplan så måste jag säga att det var en riktigt häftig känsla!

Efter matchen så åkte vi in till stan och gick på någon pub på söder. Lönehelg och söder var fullproppat med folk. Jag började kvällen med en mineralvatten och när den efter 20 minuter var slut så fortsattes det med en kopp te (Anton tog en kaffe). Det är vad jag kallar att vara kung i baren, sitta och dricka te!

Hur som helst, snart har det gått 5 dagar sedan jag och Frida hade uppföljning. Noll tolerans sen det samtalet och det känns otroligt bra. Jag ska erkänna att jag åter igen har börjat drömma om att jag fuskar, och får där och då ångest över det. Dessa drömmar har jag ju haft tidigare under resans gång och de symboliserar något bra och att jag är på rätt väg! När jag ställde mig på vågen nu på morgonen så hade jag definitivt nått en ny rekordlåg nivå, 85,5 kg!

Vi får se vad morgondagen har att utlämna. Först lär det bli träning + frukost för att sedan spendera några timmar framför skolböckerna på espresso house i Kista galleria.. nya favoritstället när det gäller studier.

Trevlig helg


2014-02-27

Vecka 41 - Dag 286


Kvällen har bestått av att jag sitter här i min datorstol och haft en vilja av att komma ut och springa. Klockan han slå så pass mycket som 23:15 innan jag tog mig iväg på en 2 km löpning. Nu sitter jag här och torrhostar av att jag körde på 5,55 tempo (ca 10 km /h) ute i kylan. Inte smart men jag hoppas på att jag inte åker på någon fortsatt förkylning till följd av det.

I övrigt en lång dag som vanligt. Hunnit med arbete, vänner och träning på en hel dag. Synd att studierna föll bort även idag. Det får bli en helg full med studier som kommer istället. Måste komma igång med mitt utkast på första rapporten också! Nästa helg är jag nämligen i Halland men åker på att skriva rapporten på datorn där och då också.

Jaja.. vi får kämpa på. Nu en snabbdusch innan det är dags att gå och lägga sig. Ska försöka byta ut den här träningsmusiken jag hör i öronen mot något mer lugnande istället så att jag kommer kunna somna. God natt mina vänner!

2014-02-26

Vecka 41 - Dag 285

Said and done, så var vattenkokare (tekokare) inköpt! Nu kan jag i lugn och ro hinna med att dricka min kopp te på morgonen, ny rutin som jag gillar! Jag antar att ni nyfikna läsare nu undrar hur dag 3 på den nya resan har gått?

Dagen började med att jag ställde mig på vågen och vägde 86,6, vad jag tror så är det säkert ett rekordlågt resultat. Men jag får vänta till 85 innan jag vet helt säkert att det är ny bästa notering. Hela dagen har utöver det passerat enligt gällande regelbok.

Jag var på Itrim och tränade idag, jag vill absolut inte påstå att det var dagens roligaste händelse men det är just det som gör resan lite enklare. Dom dagarna man absolut känner att man varken vill eller har tid att gå så måste man ta sig dit ändå. Tre varv i cirkeln där jag med aktuell dagsform behöver göra mitt bästa, that's it!

I övrigt så passerar livet fort. Lite för fort och jag har en hel del stora beslut att fatta. Hela första kvartalet 2014 känns som att det strävar kring en rad olika livsbeslut som ska tas. Därför har jag bestämt mig för att ta en semester i slutet av mars där jag bara har egen tid (i Stockholm) för att fundera på min framtid och livssituation. När veckan är avklarad så ska jag ha fattat ett beslut som jag ska kunna leva med i några år framöver.

Dag 3 avklarad. Nu väntar sömn, det behöver jag verkligen. Jag behöver egentligen även ett varmt bad.. men jag saknar badkar.. men snart får jag ju plats i handfatet så det är ju bara att fylla upp det med vatten så länge ;)

2014-02-25

Vecka 41 - Dag 284

Nystart dag 2. Visst hungerkänslorna är påtagliga nu ikväll när jag skriver bloggen men jag har haft en lyckad dag och jag kan ta mig in på dag 3 och jag behövde inte falla tillbaka på 0 igen. Det känns skönt att ha påbörjat en ny nedräkning enbart för slutmålet. Som person så tror jag att det är precis det jag behöver för att lyckas. Än så länge har jag inte behövt att använda mig av "tvåminuteresmetoden" som jag fick lära mig igår.

Dagen började med invägning. Vikten på hemmavågen stod på 86,9 vilket också kändes som ett bra utgångsvärde. Jag har börjat göra te till frukost också, känns på ett sätt som en mer harmonisk start på dagen. Jag behöver dock införskaffa en vattenkokare för att effektivisera den harmoniska morgonprocessen ;)

Tiden passerade och dag blev till kväll. Studier har varit i fokus och tyvärr gjort att två dagar av veckan har passerat utan ett enda tränat pass. För att få ihop 4 stycken den här veckan så kräver det att jag tränar imorgon, även om jag skulle behöva prioritera annorlunda. Tiden, den är dyrbar men ändå så slösar vi med som om den inte var värd något.


2014-02-24

Vecka 41 - Dag 283

Jag är så himla glad att jag hade bokat in ett motivationssamtal idag. Jag vet ärligt inte hur hon på 25 minuter lyckas vända skeppet och ge mig just motivation till att fortsätta. Utan samtalen hade resan inte varit möjlig!

Hur som helst så pratade vi mycket kring den senaste tidens orsaker till varför jag viktmässigt står still just nu. Jag befinner mig i en gråzon och måste hitta tillbaka till mina svartvita regler för att lyckas komma i mål igen. Jag har dessutom satt upp ett nytt delmål.

Idag vägde jag 88,3 kg vilket är 0,1 kg högre än förra hälsoträffen. Ett förhållandevis bra resultat efter de senaste veckornas urspårning. Mitt nya delmål är att nå 85 kg och slutmålet står kvar på 82,8 kg. För mig är det förhållandevis enkelt att gå ner 3,3 kg så nu kör vi, det gäller bara att ge sig fan på det.

Dessutom fick jag till och med ett verktyg att använda när jag närmar mig ett felaktigt val. När jag funderar på att äta eller dricka något som är utanför min svartvita kostram så måste jag stanna upp i två minuter och fundera på en hel del saker som jag skrivit upp på en lapp och lagt i min plånbok. Det får jag helt enkelt se som verktyget att nå detta delmål och mitt slutmål.

Så nu gäller det att hålla sig till en stabil och utarbetad frukost, en lunch enligt handfast minus, en måltidsersättning på eftermiddagen och en måltidsersättning fram mot kvällen. Däremellan är en till två frukter, mineralvatten och tuggummi acceptabelt. Allt annat är att gå utanför ramarna. Låt oss kalla detta för dag 1 på min slutgiltiga resa.. bara för att förvirra er alla något mer.

Dagar innanför ramarna: 1

Nu kör vi!

2014-02-23

Vecka 41 - Dag 282

Livrädd. Kanske inte först när jag klev in, när jag välkomnades och när vi började prata. Snarare när det började bli dags att ta fram pennan och skriva på avtalet. Alla är vi olika som människor, jag inser det jag också. Min reaktion för det främmande och det okända var i alla fall rädsla. Många gånger frågar man sig själv, "vad är det värsta som kan hända?". För att kunna besvara frågan behöver vi dela upp den i två delar.

1. Vad är det värsta som kan hända om jag genomför förändringen?
2. Vad är det värsta som kan hända om jag inte genomför förändringen?

Ställde jag mig någon av dessa frågor när jag satt där. Nej. För när det handlar om liv och död så fattar man dom beslut som krävs och gör vad som behöver göras för att överleva. 282 dagar har gått och jag vill påstå att beslutet att skriva avtal med Itrim inte bara påverkade min viktnedgång, utan även hela min livssituation i stor.

I grund och botten handlar det om att känna sina styrkor men framförallt även sina svagheter. Jag är dålig på att ha en sund kosthållning, det kommer jag nog alltid att vara. Det gäller nu bara för mig att hitta rätt väg för att klara av att leva ett långt liv trots min svaghet.

Alla har vi olika förutsättningar i livet. Alla har vi olika erfarenheter av olika områden och alla kommer vi inte bli experter på allt. Mitt problem är ofta just att jag vill vara bra på precis allt och att jag eftersträvar perfektionism på de områden jag jobbar. Gör jag fel så blir det ofta jobbigt och ångestladdat. Blir det ångestladdat så händer det att jag äter mat för att lösa problemen. Tufft att komma till den insikten men så är det nog. Kanske inte i alla situationer. Det betyder inte heller att bara för att jag unnar mig något så har jag ångest och behöver hjälp, så missuppfatta inte det komplexa problemet.

Imorgon är det hälsouppföljning med min hälsorådgivare igen. Ser jag fram emot att sätta mig ner och försöka lösa de problem som uppstått de senaste veckorna? Både ja och nej. Vågen står still av en anledning och jag vill inget hellre än att gå ner till målvikt. Det vore skönt att kunna komma i mål så att jag åter igen kan börja investera i en garderob och börja om på nytt. Det skulle verkligen behövas. Att göra en sån investering 8-10 kg för tidigt är som att slänga pengar i sjön.

Funderar du själv på att påbörja en sån här resa? Väger du för mycket eller för lite utan att lyckas själv. Ställ inte samma negativa frågor som jag gör. Tänk positivt.

Vad är det bästa som kan hända om jag genomför förändringen?
Vad är det bästa som kan hända om jag inte genomför förändringen?

Jag lämnar inga garantier. Bara en samlad erfarenhet av att det i mitt fall blev så mycket bättre. Nu måste jag ta tag i mitt liv igen och ta dessa sista kilona... Kom ihåg att det inte finns något bra tillfälle att börja på, det dyker alltid upp ursäkter och orsaker till varför det är bättre senare. Börja nu och lev därefter.

Foto: Itrun Sveruges Facebooksida


Vecka 41 - Dag 281

En dag fylld med blandade känslor. Livet är hårt mot de hårda, men låt oss börja på rätt sida av jordklotet.

Dagen inleddes med att jag fick äran att vakna upp av ett samtal från min kära mamma. Vi skulle träffas i Kista galleria och ta en fika. Said and done, där satt vi och diskuterade livet. En himla bra start på dagen tills dom var tvungna att sätta sig i bilen och åka hem till Halland igen. Jag kollade på klockan, den var 12:20 och jag valde att sitta kvar på cafét för att spendera tid åt mina studier.


Ca klockan 15:00 kollade jag på klockan nästa gång. Då hade jag suttit och läst i 3,5 timmar. Skönt att få lite studerande gjort men tyvärr var det långt ifrån allt som jag hann med. Imorgon får jag fortsätta med det hela.

Ikväll har jag varit ute och festat, helt utan alkohol. Jag har lärt mig under den här dieten att man kan ha roligt utan alkohol. Dessutom fick jag säkert ut 20000 steg av allt dansande på dansgolvet och jag kunde verkligen njuta av livet. Klockan 01:30 var jag för trött för att fortsätta så jag begav mig hemåt.

Klockan är nu 03:40 och jag har precis kollat färdigt på ett avsnitt av serien house of cards. I veckan när jag var på kurs så sa vår vice VD något som verkligen fastnade .. kanske inte så kursrelaterat.. men han frågade alla om vi hade någon hobby och påtalade lite diskret att ju högre ledande befattning man har, desto viktigare är det att ha en hobby som man kan komma undan till. Sen dess har jag funderat allvarligt på om jag verkligen har någon hobby.. och kommit fram till att jag har det.. några stycken till och med.

Min hobbylista:

1. Bio
2. Dansa till elektronisk musik, typiskt det jag gjorde ikväll
3. Sjunga i kör, något som jag inte har tid med just nu.
4. Träningen är väl en självklart punkt här.
5. Mobilspel då och då.. tar det över för mycket så avinstallerar jag alltid spelen.

Nu blir det några timmars sömn innan jag imorgon ska träffa en barndomsvän och springa några kilometer tillsammans utomhus. Jag har inte träffat henne sen gymnasiet så det ska bli väldigt intressant att träffas!

Tack för idag mina vänner! Kom ihåg att er utekväll räknas som ombytt motion om ni håller er ifrån alkoholen! <3