Facebook

2013-08-03

Vecka 12 - Dag 78

Första dagen på sista veckan av de tuffa första tolv veckorna firar vi med en vlog (Video Blogg).

... och ja, jag vet att jag blinkar ofta och att jag har svårt att hålla blicken stilla.. och att jag låter trött.. men bortsett från det så kanske det sägs något intressant!

 

Enjoy

2013-08-02

Vecka 11 - Dag 77

Ibland måste man vrida och vända på vardagen för att få den att gå ihop. Idag åkte jag bil från Halland till Stockholm och missade gårdagens öppna gruppträff. Det visade sig att mitt Itrimcenter är stängt i helgen så jag måste hitta ett annat som passar mig bra. Jag är rätt skeptisk till att prova nya ställen men jag måste ju hitta ett backupställe som kompletterar Kungsholmens öppettider. Istället skulle jag gå på måndagens öppna gruppträff men mitt jobb vill att jag jobbar natt måndag och tisdag så för att få det hela att gå ihop så gäller det att pyssla.

På väg hem..
Den öppna gruppträffen är måndag klockan 19:00 och mitt arbetspass skulle börjat 19:20. Nu fick jag det framflyttat till 20:00 istället vilket innebär att jag i alla fall hinner vara med i 40 minuter innan jag måste gå till jobbet.

Måndag och tisdags präglas alltså av nattjobb. En annan utmaning! Eftersom att skiften på nattpassen är 12 timmar långa så blir det mycket svårt att hinna med allt som skall göras. Stegen, bloggen etc. Men det är bara att ta sig upp och gå en timmes promenad det första man gör så får träningen ske på de övriga dagarna i veckan.

Jag lever nog lite väl mycket i framtiden, men det gäller att förbereda sig och planera. Det är faktiskt riktigt skönt att vara hemma igen efter en lång semester. Två dagar får jag innan det är full rulle igen. Jag tänkte gå till dressman och köpa ett par nya byxor eller två så att jag har till jobbet. Får inte köpa för många par heller för de återstående 25 kilorna sitter i princip på benen och runt magen. Hemmavågen stod på 110 när jag kom hem, hade väl räknat med mer men får ta en dag i taget!


2013-08-01

Vecka 11 - Dag 76

76 dagar, känns helt otroligt på ett sätt.. och den del av en lång resa på ett annat. Jag känner att veckorna kring semestern har gått jättefort! Men då är allt i sin ordning antar jag.

Det här är faktiskt första semestern jag haft som jag inte dragit åt mig en sjukdom där jag blir sängliggandes några dagar. Visst, en enklare förkylning har jag haft men inget allvarligare. När man sitter på en tyst och lugn altan mitt ute i skogen så hinner man fundera en hel del kring livet vilket också är himla skönt!

Idag skulle vi eventuellt åka till Skrea strand i Falkenberg men jag och Cissi tyckte det var lite väl mulet för att ta oss dit så vi nöjde oss med att stanna hemma och invänta Issa som är och jobbar. Jag och Cissi har nämligen bestämt att vi ska på bio i Varberg! Tanken är att se "now you see me" om  vi får igenom vår eminenta plan!

Måste hinna med dagens promenad också! Även om jag inte känner för det alls! Stegen är nog alltid det jobbigaste just för att det är ett sånt måste varje dag! Men jag tror också att det är en bidragande orsak till varför jag fortsätter att gå ner i vikt!

Dags att börja ställa om sig och mentalt förbereda sig för jobbet också.. kommer vara rätt tufft att ta sig tillbaka. Jag har såklart tjuvkikat på mejlen och det såg ut att finnas saker att göra.

En dag i taget! :) Mot ljusare och mer välmående tider!

2013-07-31

Vecka 11 - Dag 75

Ännu en dag i paradiset. Vaknade upp något tidigare idag (vid 10 tiden) vilket var himla skönt! Det är himla skönt att kunna ta sig upp och gå ut och sätta sig på en uteplats och njuta av naturen till skillnad från hemma.

Men lugnet byttes rätt snart mot en resa till Halmstad. Som jag berättade om i gårdagens blogg så håller min syster på att flytta och vid dagens resa så passade vi på att montera upp lite lampor och skruva upp lite barstolar. Hantverkaren i mig kom fram! Skönt att använda skruvdragare istället för att sitta där och kämpa med någon mejsel! :o)

När det var klart så tog vi oss tillbaka mot urskogarna. Hela resan hem satt jag och funderade på om jag är frisk nog att springa idag. Jag har haft känningar av en förkylning jag brottats med i några dagar och en sån vill man ju inte springa med! Väl hemma så orkade jag inte vela längre, eftersom att jag åker hem på fredag istället för på torsdag så missar jag morgondagens träningspass på Itrim och därmed var det bara ge sig ut i skogen och svettas.

Som vanligt så var det bara så himla skönt att faktiskt ha löpningen gjord. Jag kör fortfarande intervall eftersom att jag inte orkar köra konstant joggning. Men jag orkar längre och längre intervaller vilket är ett gott tecken.

Missar som sagt morgondagens träning och gruppträff. Såg att det var en gruppträff på måndag också så tar det billiga alternativet och samåker upp med min halvsyster upp till Stockholm. Hon och Dennis (hennes kille) har en charmig fyraåring vid namn Theo. Han sitter just nu och förklarar för mig om köttätande dinosaurier, om brandbilar och om spindelmannen. Haha, också himla roligt att få se livet från en fyraårings perspektiv!

Ikväll väntar förhoppningsvis lite sällskapsspel om man har tur och om alla orkar efter dagens mat-koma. Jag fick precis i mig en Muesli och Cranberry bar. Theo tycker att jag äter hela tiden så jag ställde motfrågan om han sett mig äta frukost, lunch eller middag sen så blev han rätt tyst. Så sa jag att dom här barsen är till för dom som vill bli mindre och inte för sånna som honom som ska bli större! :)






2013-07-30

Vecka 11 - Dag 74

Ännu en dag på semestern har gått. Idag vaknade jag upp hos mamma och syskon (och lilla Eddie också då såklart). Snabbt upp och iväg mot Halmstad där vi skulle hjälpa syrran flytta in i sin nya lägenhet. Häftigt att gå andra ring på gymnasiet och flytta in själv i lägenhet.

Igår kväll så fick jag äran att köra traktor för första gången. Hela familjen påverkade av diverse drycker så det var jag som fick "övningsköra". Efter 10 meter så dog traktorn och det visade sig att vi fick dieseltorsk, mitt på den lilla grusvägen som leder in till huset. Så det var bara att hoppa in i bilen och bogsera tillbaka traktorn igen, vänta till den dagen jag ser ut som Magnus Samuelsson och kan dra tillbaka traktorn med tänderna istället ;o)

Efter att vi varit i Halmstad så åkte vi hem och lämnade ena systern och mamsen därefter så åkte jag och Cecilia till Ullared för att handla lite. Eftersom att mitt klädförråd börjar ta slut på grund av att min kropp blir mindre och mindre så var det dags att fylla på lite. Jag har sagt att jag ska avsätta 2000 kronor i månaden till kläder tills dess att jag når min målvikt och då är det väl bara att shoppa på!

Väl inne på varuhuset så blev det till att prova sig fram. Jag har inte riktigt stenkoll på vilka storlekar jag använder så det blev provrummet nästa. Det blev ett par nya träningsbyxor (av typen prassel) i storlek XXL och 4 T-Shirts och 4 Piké tröjor i storlek M. Visst sitter tröjorna lite tajt men det är inte så farligt. När magen blir mindre så kommer dom att passa.

Flera gånger under dagen idag har jag känt av yrsel. Mestadels när jag ställer mig upp från stolar men även när jag stått upp en längre tid. Det tillsammans med att jag svimmade i Fredags gör att jag börjar bli fundersam på om jag behöver kontakta Frida innan hälsouppföljningen för att se vilka rekommendationer jag får gällande kost och om jag i värsta fall behöver uppsöka läkare.

Nu dags att fortsätta att njuta av semestern och djurlivet här på gården!

Eddie was here

2013-07-29

Vecka 11 - Dag 73

Inatt följde jag med min bror när han körde lastbil. Det var riktigt skoj att se att lillebror kan köra en så stor bil! Skönt att få lite egen tid med brorsan också, inte varje dag man får det!

Idag så började vi med att gå upp och snabbt ge oss iväg med bilen till pappsen. Efter en timmes bilresa så var vi framme och fick träffa Pappa, Kristina och deras underbara hund King. Där så bjöds det på Loka medans dom åt lite grillat med potatisgratäng. Tänk att jag inte ens berörs av när andra äter längre. Dock så ser jag fram emot om två veckor när även jag får äta grillat!

En stund senare bar vi av tillbaka till Falkenberg för att hämta resväska och Stina och bege oss till familjen för en mindre släktmiddag. Här ska jag nu vara till onsdag eller torsdag lite beroende på hur jag tar mig hem. En sak är säker, torsdagens gruppträff är ett måste! Hur som helst så bjöds det även här på grillat med bak-potatis, såg riktigt gott ut men jag nöjde mig med en kopp Te.

När man vaknar vid 12 tiden en dag som detta så blir det regelbundna ätandet påverkat. Jag äter var tredje och var fjärde timme men ändå rätt hungrig typ hela tiden. Jag hoppas på att denna hunger bara är en tillfällig svacka för jag har ingen större lust att vara hungrig hela tiden!

Nu är det snart dags att gå ut och ta 6000 steg, för jag har haft en riktigt stillasittande dag i bilar och vid olika träffar idag. Jag tar nog med mig dagens sista måltidsbar på vägen!




2013-07-28

Vecka 11 - Dag 72

Och så var man i Halland igen. Det där med semester är bra skönt! Var precis ute på promenad i solen tillsammans med min bror, tog 5000 steg tillsammans. Ikväll ska jag följa med honom på hans jobb som lastbilschaufför så det blir till att ta resterande 3000 steg runt lastbilen!

Igår var jag och en kompis på Gyllende Tider konsert. Vi kom dit vid 19:00 och platsen framför scen var så gott som tom. Då såg vi chansen att få bra platser! Vi visste dock att vi skulle behöva stå upp i fyra timmar, svettas som grisar och få i oss lite vätska.

Förbandet började spela, det var en Linnea Henriksson som spelade en blandning av techno och baladsång. Skeptisk till en början men tyckte om musiken och kommer nog att lyssna lite mer på det där. När den spelningen var klar så var det break i 30 minuter. Plötsligt så kände jag att jag fick ett kraftigt blodsockerfall och han säga till min kompis att jag mådde dåligt, sen blev jag yr och greppade tag om honom. Det jag minns därefter är att jag sitter på knä på golvet, så det blev till att ta sig raka vägen bort från publikhavet för att uppsöka lite sjukvård.



Väl framme vid sjukvårdarna så sattes vid på avbytarbänken. Min kompis som är djurgården fantast mådde riktigt bra av att få den äran eftersom att det är deras hemmaplan! Där fick jag vatten och sedan erbjöd dom mig dextrosol (fruktsocker). Mitt svar: Nej för i helvete, inget socker till mig jag går på diet! Haha! Så jag tog fram min Itrim bar som jag hade i fickan och tuggade på den istället. 

Sen tog vi oss därifrån, fortfarande smått tagen med en sprängande huvudvärk som dykt upp från ingenstans. Så fick vi platser längst bak i publikhavet istället. När konserten väl drog igång så kände jag mig bättre och jag fick ut både dans och sång av det hela och kände mig riktigt nöjd ändå! Sen tog jag en taxi hem till Kista för att hoppa in i en bil och köra två timmar till Linköping innan Stina (brorsans flickvän) fick köra resterande biten ner till Falkenberg.

Vad har vi lärt oss av detta då? Utmana inte kroppens fysiska förmåga när man bara ätit 600 kcal på en dag, då slutar det inte så bra! Nu blir det lite lastbil! Hej så länge!