Facebook

2014-03-22

Vecka 45 - Dag 309

Härlig kväll. Jag träffade en barndomsvän som var på besök i Stockholm. Vi var hemma hos hennes pappa och han är gift med en tjej som är från Afrika. Det var även andra på besök så jag fick uppleva lite afrikansk kultur.. så nu har jag bestämt mig att när jag är klar med min karriär ska jag emigrera till Afrika och spela på oljefat och leva livet utan el och mobiltelefoner!

Till minne av en god vän som nu finns i himlen!
På morgonen ska jag kliva upp, ta på mig mina palmblad och ta mitt spjut och gå ut och jaga zebror! På kvällen ska jag komma hem till min afrikanska kvinna med en dödad zebra på ryggen och så spelas det live musik när vi grillar vår zebra! Så blir det, härmed bestämt!

Haha! Carpe diem. Idag var jag nere i Kista galleria och skulle handla mat.. först stod jag vid freddys kebab och skulle precis ta fram brickan och börja beställa när jag hastigt ångrade mig och gick och köpte en choritzo på ICA och gick hem och lagade mat istället. Harmoni! Det blir både nyttigare och billigare hemma.

Efter besöket i Upplands Väsby tog jag en promenad hem från Helenelunds station, vilket motsvarar ca 20 minuters promenad i kylan. Nu vill jag ha vår på riktigt och sommarnätter som man slipper frysa. Hitta någon skön pingla och njuta tillsammans med vid stranden. Men ni som har varit med ett tag vet att oddsen är större att jag jobbar järnet och pluggar på kvällarna större delen av sommaren istället. Vi får se vad sommaren har att erbjuda!

Nä, nu ska jag se på lite film tänkte jag. Dags att pausa den afrikanska musiken och återgå till vår nordiska kultur istället. :)

2014-03-21

Vecka 44 - Dag 308

Sitter här hemma framför datorn. Borde börja på min rapport redan ikväll men nej.. jag orkar bara inte. Tankarna går mot att jag vill ha något gott, är sötsugen. Att gå på bio bara för att få äta biopopcorn.. att smita ner till Shell och handla en Ben and Jerry.. ta en till måltidsbar som finns på bänken bakom mig.. ja, tankarna är många men jag inser det att det inte är aktuellt.

Det suger verkligen att gå ner i vikt! Visst, det får såklart sina långsiktiga vinster men just nu är jag inne i en period där fullständig noll tolerans gäller. Det är nog det som stör mig, på sikt kan även jag få njuta en fredagskväll. Visst är det bara ca 2 kg kvar till målvikt men jag är inte så säker på att jag är nöjd. När jag började gå ner i vikt så hade jag räknat med att komma längre än så här när jag var färdig, vilket är ett tecken på att resan fortfarande inte är klar på ett tag.

Lösningen på mina problem för kvällen blir sömn. Jag går och lägger mig och sover ut ordentligt så att jag är utvilad till helgen som kommer. Det kan behövas.

Ikväll har jag även passat på att spela badminton igen. Skönast var sista kvarten när jag spelade på som fan och sprang som en tokig studsboll! Härligt att få köra lite tuff träning igen, förhoppningsvis blir det en varm helg så att jag kan ta mig ut och springa lite utomhus. Hade varit skönt!

Nu vara tråkig, mot sängen och sova tidigt. :( Förhoppningsvis ger det här resultat!


Vecka 44 - Dag 307

Förlåt älskade blogg, jag höll på att glömma bort dig ikväll! :) Datorn var avstängd och jag var redo att bädda ner mig. Men för snart ett år sedan påbörjade jag något som jag måste fullfölja!

Även idag har det varit en del tuffa vägval för att få tiden att räcka till. Jobb större delen av dagen och hemifrån under kvällen. Nu ikväll så skulle jag börja skriva min rapport till det tredje provet som ska vara inlämnat om 10 dagar. Men jag vill ju lämna in denna redan till på söndag eftersom att jag vill ägna nästa vecka åt att plugga på högskoleprovet den 5 april.

Hur som helst så kom jag snabbt fram till att jag behövde sammanfatta alla mina anteckningar som jag fört de senaste veckorna på olika papper och ostrukturerat. Nu har jag förutsättningarna för att kunna påbörja en rapport och det är det jag kommer att få ägna helgen åt.

Men nu har jag en A4 sida färdigskriven som beskriver hur jag ska författa min akademiska rapport på fem sidor. Det komiska är att det kommer att ta mig ca 24 timmar att skriva dessa fem sidorna också. Det här tar bara så mycket tid, men man lär sig att författa bra rapporter!

Det blir mycket tedrickande till dessa studier. Jag är även glad att jag köpte hem lite bubbelvatten. Dessvärre så blir det så att jag äter en extra måltidsbar på 200 kcal om kvällarna för att slippa hungern och behålla fokusen, det är inte så himla bra.. men ett måste om jag ska orka med!

Imorgon väntar badminton och veckans tredje träningspass. Det ska prioriteras! Man måste hitta luckor i vardagen och ta sig tiden att träna annars blir det aldrig av! Viktigt viktigt! :)

Nu ska jag försöka prioritera sömn också.. det gör jag alldeles för sällan.. vilket inte heller är bra.. eftersom att även ordentligt med sömn är en av framgångsfaktorerna med att gå ner i vikt så är det inte alls bra om man får för lite av den.

Vi ses imorgon mina vänner, prognosen för vädret är 8 grader och sol.. just nu är det snö och minusgrader ute så vi får se hur det går med vårvädret! Kärlek! 

2014-03-19

Vecka 44 - Dag 306

Hej hej!

Kvällen har spenderats med att delvis plugga i två timmar och läsa bok för att se exakt var jag kan hitta referenser till kommande rapport som jag ska skriva och vara klar med senast söndag. Jo, jag vet, mycket bloggande om plugg nu....

Ingen träning idag, dock så har jag kommit upp i 5600 steg ändå. Vilket är helt klart godkänt! Efter jobbet så gick jag och handlade och när jag stod i hissen här hemma så kollade jag ner i kassen och såg vad som var i. Vilken skillnad.. för ett år sedan hade den varit fylld med sötsaker, chips, läsk, godis, glass och andra sötsaker.. nu innehöll kassen 2 liter naturell yoghurt, 3 flaskor mineralvatten och två förpackningar med te.. men dåså.. mitt nya liv! :)

Idag rensade jag ut ett gammalt skåp med kläder jag hade på jobbet. Det var fyllt med uniformskläder som jag inte använt på jättelänge. Även där var det väldigt påtagligt hur mycket jag gått ner. Dessutom träffade jag en kund idag som inte träffat mig på något år.. även dom gratulerade till framgången. Kanske dags att börja ta åt sig snart!


Vi får se vad morgondagen har att erbjuda, snälla ta bort snön!! En ny storm slog till ikväll och det får vara bra nu.. jag vill ha varm o härligt o mysig vår!

Kram!


2014-03-18

Vecka 44 - Dag 305

Tiden bara flyger förbi. Det är väldigt mycket att göra arbetsmässigt just nu och det tar på krafterna. Därför kändes det skönt att ge sig ut och springa i eftermiddags.

Jag sprang från jobbet till Itrim Kungsholmen, vilket är ungefär 1,3 km. Därefter lite rast på 10 minuter innan vi skulle köra igång med gemensam löpning. Vi var väl ungefär ett 10-tal personer som bestämt oss för att träffas o springa tillsammans. Planen var att springa upp och ner fem gånger för västerbron för att öva backträning.

Istället blev det en mindre backe bredvid Västerbron som gällde! Gud va skönt! Joggen till och från backen var heller inte allt för obekväm som jag innan hade förväntat mig.

Efter att vi var klara med totalt 8 löpningar upp och ner för denna relativt långa backe, två varv runt rålis så beslöt vi oss för att jogga tillbaka. Det var uppförsbacke större delen av sista halvan så man var lagom trött när man var tillbaka på centret. Sedan så joggade jag tillbaka till jobbet vid stadshagen och hämtade min jacka och min väska. Skönt träningspass!

Nu ska jag gå och lägga mig tidigt (det gjorde jag inte igår som jag sa). Idag finns det inga ursäkter! Jag behöver kliva upp tidigt då det är en minst lika lång dag imorgon. Två träningspass avklarade den här veckan och det är tisdag! SKÖNT!

Kärlek så länge!

2014-03-17

Vecka 44 - Dag 304

Som många vet så skröt jag igår om min förmåga att hålla snön borta hela helgen.. så vaknar jag upp till detta imorrse..


Inte riktigt vad jag räknat med... Vädret 1 - Micke 0

Hur som helst tog jag mig ut genom dörren och iväg till jobbet på en rimlig tid. Var inne runt 08:15 denna underbara måndag och kom igång som jag skulle.

Vid 16 tiden var det så dags för gruppträff igen. Jag kom fram lite tidigare för att hinna byta om till träningskläder för att snabbt komma igång i cirkeln efter mötet. Men den egentliga ursäkten är såklart att träningskläderna väger mindre än arbetskläderna inför dagens invägning.

Så, hur gick det? Hur går det egentligen. Upp till bevis. Idag var det Frida (min hälsorådgivare) som vägde in mig. Det är alltid extra roligt eftersom att hon är chefen i det här projektet.. o vem vill inte göra chefen glad! :)

84,5 kg - Delmål 4 uppnått!

Delmål 1 var 114
Delmål 2 var 100
Delmål 3 var 90
Delmål 4 var 85
Slutmål är 82,8

Så med lite enkel matematik (hahaha, den var inte så enkel så jag fick använda excel) så kan man räkna ut att det nu bara återstår 1,7 kg! Mitt nya te-missbruk har alltså gett resultat!

Efter gruppträffen så körde jag tre varv i cirkeln. Idag var det ett riktigt tufft pass varpå det sista varvet fick jag ganska mycket flås. Nu när man har så mycket bättre kondition så är det betydligt svårare att komma upp i bra flås och det kräver sina ansträngningar. Så efter passet var jag rätt mörbultad och tog min måltidsbar lite tidigare bara för att återhämta en del av energin jag behövde för att klara mig hem.

Nu finns inte ork till något kvar. Även om jag skulle behöva. Tidig sömn ikväll! Kramar!

2014-03-16

Vecka 44 - Dag 303

Kvällen igår var riktigt rolig. De nyinköpta kläderna kändes helt perfekt och att lägga lite mer pengar än vad jag brukar på att införskaffa en snygg pikétröja gjorde att jag kände att viktnedgången verkligen har varit en framgångssaga! I vanlig ordning så bestod kvällen av mineralvatten med en citron i, det har jag hittat en trygghet i för länge länge sen. På vägen hem så var jag både sugen på något gott samt att jag hade en måltidsbar i fickan utifall att. Men jag tog mig hela vägen hem utan att behöva skämmas och utan att behöva äta något! Alla negativa saker man har gjort längst resan leder till lärdomar som jag tar med mig och förbättrar!

Nu sitter jag här, det är söndag och jag har förberett dagens tredje kopp te. Jag har under eftermiddagen kollat på de två senaste avsnitten av serien House of Cards. Lite välbehövlig avkoppling inför kommande arbetsvecka som kalendermässigt är fullbokad! I mina högtalare hörs just nu Magnus Uggla och det klassiska albumet "Alla Får Påsar".

Men dagen började med att jag vaknade av att mat och sovklockan ringde. Klockan hade hunnit slå 12 och jag låg fortfarande och sov. Jag antar att det är en av nackdelarna med att vara ute och snurra om nätterna, man sover bort halva dagen. Otroligt skönt att inte vara bakis som de flesta andra i min omgivning var igår. Det är nästan så att jag ska bli nykterist! ;o) Nä, men begreppet dricka med måtta kommer att vara mig varmt om hjärtat framöver. Det behövs verkligen inte alkohol för att kunna ha kul!

När jag låg där i sängen och njöt av att vara ledig så såg jag hur hela sovrumsfönstret lös upp. Det såg ju nästan ut att vara varmt där ute! VÅR! Här har alla gått hela veckan och tjatat om hur snön ska komma tillbaka i helgen, vilket jag ständigt försökt påvisa är oacceptabelt. Vädret har lyssnat på mig och jag har inte sett en gnutta snö på hela helgen. Däremot var det kallt ute.

För att få ut något produktivt idag utan att behöva plugga så bestämde jag mig för att rätt omgående åka till Bromma hem till Antons nya lägenhet och äta en lunch. Vi gjorde i ordning en egen Cesarsallad med lite morötter för att få lite mättnadskänsla. Utan morötter är det sällan jag blir mätt av just sallad!

Sen skulle vi gå ut och ta en promenad, men så blev inte riktigt fallet. Vi träffade på några andra vänner som kommit på spontanbesök så vi tog deras bil och åkte till Bromma Blocks (ett köpcenter i Bromma) för att strosa runt i butiker. För mig blev det en hel del soffor.. ju fler soffor jag kunde uppleva desto mer vila fick jag! Var bara så trött! 

Jag insåg även att jag inte har några blommor i min lägenhet. Jag är bara så dålig på att ta hand om min lägenhet tror jag. Men så blir det ju när man har en hektisk vardag och lägger mer fokus på sin omgivning än på sig själv och sitt hem. Det är snarare en fråga om prioriteringar. Sen så är det såklart en fördel om man har bil så att man enkelt kan åka till ställen som butiken plantagen som vi besökte.

Jaja, livet är en lärdom. Det där med blommor skjuter jag lite på framtiden. Jag kan ju inte ens hålla liv i en kaktus.. skäms!

Nu lite återkoppling till veckan som varit. Jag har inte tränat ett enda pass, dock så har jag både hjälpt till och flyttat samt varit ute och dansat. Tre av sju dagar har jag uppnått mitt stegmål på 10000 steg, övriga dagar har jag varit runt 5000 steg i snitt. I onsdags var jag på gruppträff för att ta igen en träff från några veckor tillbaka och den visade på en ny vikt på 85,9. Hemmavågen visade dock idag 83,7 kg vilket är något lägre. Så morgondagens invägning ska bli högst intressant att se vad Itrims våg tycker, har jag nått delmålet på 85 kg?!

På återhörande under morgondagen! Nu ska jag smita ner till tvättstugan och flytta min tvätt från tvättmaskin till torktumlare.. för det får jag ca 500 steg! Woop woop! Hej så länge!