Facebook

2013-06-22

Vecka 6 - Dag 36

Efter en lång midsommarnatt så gick vi upp runt 11 idag. Jag är fortfarande i Malmö och hälsar på Tomas.

Dagen började med att jag var riktigt sliten och det märktes även på min promenad. Jag ville helst bara ta det lugnt, vända om och åka hem. Istället så gick vi längst "ribban" som ligger utanför Malmö.

Passade på att ta denna bild för att visa lite på hur lång gångstrecka det var vi gick. Efter en timmes promenad så åkte vi hem för att hämta lite mat. Jag hade glömt mina måltidsersättningar hemma så det var ett måste för att få energi i kroppen.

Därefter åkte vi iväg till Sveriges längsta gokart bana som heter Lockarp. Där körde vi 30 minuter gokart och tro mig, det var betydligt jobbigare än vad man skulle kunna tro. Det räknas nästan till ombytt motion.

Nu ska jag straxt iväg och se The Internship på bio igen för andra gången. Jag vill visa Tomas och Emelie att det är en av de senaste årens absolut bästa film!

Glad att vi nu går in i 6:e veckan! Heja heja! När jag är klar med denna vecka så har första halvan av första 12-veckors perioden gått! Hoppas på det bästa!

2013-06-21

Vecka 5 - Dag 35

Midsommar, är i Malmö på fest. Fattar mig kort...

+ Skönt att kunna fira utan att äta eller dricka
+ bra musik och fina flickor
+ jag är inte ensam nykter

- fyllespel utan att dricka, tråkigt
- ingen midsommarmat (inte för att jag brukar äta midsommarmat)
- umgås med fulla människor

Ser verkligen fram mot resultatet!! Vill vara där redan nu!

Jag är chaufför ikväll, party on!

2013-06-20

Vecka 5 - Dag 34

Idag vaknade jag upp hos brorsan och vi började dagen med en promenad genom soliga och varma Falkenberg. Synd att jag inte packat shorts en dag som denna!

Sedan var det bara att packa i ordning prylarna och ge sig av till tåget mot Malmö. När jag klev på tåget så hör jag ganska omgående "Micke" från en kollega som sitter i samma vagn på väg från Göteborg. Hur otippat är det att en sån grej händer!

Väl framme i Malmö så åt vi middag, jag fick chili con carne mixen som var lika god som vanligt. Sen skulle vi bege oss ner till stranden och ta årets första bad. Men eftersom att jag varken hade med mig badbyxor eller shorts så gav vi oss först iväg till dressman XL för att köpa det. Jag trodde att jag hade shorts storlek 6XL men det visade sig att 3XL passade alldeles utmärkt.. and going down!

Sen åkte vi (jag, Tomas och Emelie) och badade.. bara det att Tomas är en sån badkruka och inte hoppade i vattnet. Årets första dopp är därmed avklarat. Dagens mål med 8000 steg uppnått, vatten drucket, o bloggen skriven.. snart läggdags.. Dagens bild blir jag som supermodell :)

Lev väl!
Hahahaha... man kan i alla fall försöka! :) 

2013-06-19

Vecka 5 - Dag 33


Idag har varit en hektisk dag. Skulle hinna med kundmöte och arbete för att vid 11:50 hämta ut mina nya linser och vid 12:15 ta tåget från centralen till Göteborg. Idag fyller mormor nämligen år och jag, Patrik (bror), Stina (Brors flickvän), Issa (syster) bestämde oss för att svänga förbi och fira det hela.

På tåget så var jag orolig att somna eftersom att jag hade mina nya linser på mig. Jag har hört att man inte får somna med sådana. Efter en snabb utfrågning på facebook kunde jag lugna ner mig och luta mig mot fönstret och sova.

Eftermiddagen spenderades med mormor och morfar. Dom åt grillad kassler och jag åt pasta måltidsersättning. Till efterrätt åt dom tårta och jag fick i mig choklad bar. Sen var mina kalorier den dagen slut. Det känns ändå skönt att inte känna någonting av att andra i min omgivning äter annan mat än mig, skönt att det fungerade den här gången om inte annat.

Sedan var det dags att åka hem. Nedan bild är Isabelle som paparazzifotograf med min bror fångad ännu mysigare till vänster i bild. Han gör "I WANT YOU" looken. Jämför själva :)

Imorgon åker jag från min bror i Falkenberg där jag är nu och åker till min bästaste bästa vän Tomas i Malmö.. Får se hur bloggandet går denna underbara midsommarhelg! Puss
Bror gör I want you looken
Chuck Norris gör I want you looken... 



2013-06-18

Vecka 5 - Dag 32

Idag var det dags för första hälsouppföljningen med Frida, min hälsorådgivare. För att hinna med veckans träning så var jag tvungen att klämma in träningen innan träffen vid 11:30 mitt på ljusa dagen. Det var faktiskt riktigt skönt att träna dagtid, mycket mindre folk!

Mitt midjemått hade minskat från 119 till 116 cm, det är en ganska liten minskning med tanke på hur mycket jag tappat i vikt. Detta beror på att magen troligtvis är det sista som ryker från kroppen. Nu när jag sitter här och skriver så kom jag på att jag skulle ta upp vad som faktiskt händer med all hud när väl magen försvinner.. men jag får försöka komma ihåg det till min 12 veckors uppföljning.

I övrigt så handlade samtalet mycket om Grekland, dit jag ska åka om en månad. Vi kom överens om att det inte finns några undantag och att det är den långsiktiga belöningen som överträffar den kortsiktiga om man fuskar på semestern. "Ramarna är extremt tydliga" sa hon. Jag kan bara hålla med och är inte direkt orolig.

I samband med hälsouppföljning så var det också invägning. 32 dagar och en nedgång på 10,9 kg är inte dåligt. Dessvärre är det inte helt i det tempo jag behöver för att nå mitt 12 veckors mål på 100 kilo så eventuellt bör jag se över att höja kraven på mig själv angående antal steg och ombytt motion varje vecka.

Datum  Dag  Vikt  BMI   FAT %    FAT MASS    FFM    TBW  
 2013-05-16   0  132,8 kg  41  44,2%   58,7 kg   74,1 kg   54,2 kg 
 2013-05-27  10  128,5 kg   39,7   43,1%   55,4 kg   73,1 kg   53,5 kg 
 2013-06-10  24  124,0 kg   38,3   38,7%   48,0 kg   76,0 kg   55,6 kg  
 2013-06-18  32  121,9 kg   37,6   41,0   50,0 kg   71,9 kg   52,6, kg   

BMI = Body Mass Index
FAT % = Antal procent av kroppen som består av fett
FAT MASS = Antal kilo som består av fett
FFM = Fat Free Mass = Antal kilo som är muskler och skelett
TBW = Total Body Water = Antal kilo vatten i kroppen vid mätning

2013-06-17

Vecka 5 - Dag 31

Igår fick jag min första nolla i min övningsbok. En sådan får jag först om jag inte uppnår ett av de dagliga målen.

Mina dagliga mål:
  • Ombytt träning 2 gånger per vecka
  • 8000 steg per dag
  • Noll tolerans mot allt annat som inte är specificerat av itrim.
    (Tillåtet: Måltidsersättningar, vatten med smak typ Loka, tuggummi som ej är söta)
  • 2 liter vatten varje dag
  • Dokumentera i form av denna blogg
Så, igår fick jag 0 poäng på avsnittet 2 liter vatten. Jag uppfyllde aldrig det dagliga målet utan kom snarare upp i 1.5. I lördags kväll drack jag två liter vatten på en och samma gång och det var inget jag rekommenderade att man ska göra på halvtom mage.

Annars har det hänt mycket idag. Fick en fantastisk start på dagen med glädjetårar av att läsa vad min syster skrivit på sin blogg. Men det är en helt annan story i sig..

Efter jobbet åkte jag och tränade såklart. Idag tog jag en bild på hur pulsbandet ser ut som styr vad jag ser på tvn (se dag 28).

Runt midjan fäster man ett band som man på bröstet kopplar ihop med en pulsmätare. Det är den som skickar signalerna till tvn där jag får reda på hur hårt jag ska träna för varje minut som går.

Efter träningen så rörde jag mig hemåt för styrelsemöte i bostadsrättsföreningen.

Nu är klockan 21:40 och med tanke på att dagen började 07:10 på jobbet så är jag ganska trött. Imorgon återstår en hel del andra utmaningar att ta tag i, spännande! 

Kärlek! 

2013-06-16

Vecka 5 - Dag 30

Nu höll jag på att gå o lägga mig utan att skriva i bloggen. Katastrof! :P

Och på tal om katastrof.. den här helgen.. det finns en enda anledning till varför den här helgen gick åt skogen.. och den anledningen är SIM CITY 5! Med det spelet så slutade allt att fungera. Inget regelbundet ätande, inte tillräckligt med vätska etc. Jag har dock hållit mina 8000 steg om dagen men det känns ändå som att jag hamnade snett.

Det är bara inse att det är dags att ta sig i kragen och bli vuxen. Visst lite dataspel fungerar väl då och då men det får inte förstöra rutinerna under en hel helg som det nu gjorde. Men det får mig också att reflektera över hur jag hamnade där jag hamnade från första början. Datorn är högst troligen en stor bidragande orsak!

Utöver det har jag idag haft kort möte med bostadsrättsföreningen och sen tagit en promenad till Tessa för att hjälpa henne min sin dator. Därefter tog jag en lång promenad förbi Rinkeby och Tensta längst nya motorvägen och sedan tillbaka till Kista igen.

Längst vägen lyckades jag fånga denna nyanserade bild. Ett gäng kossor med ett höghus i bakgrunden!

Nu dags att sova, tuff 2.5 dagars arbetsvecka där 5 dagars arbete ska hinnas med på halva tiden! Imorgon ska jag vara på jobbet vid 07 och sen hinna med såväl träning som styrelsemöte därefter.

Happy 30th day! <3