Facebook

2013-10-05

Vecka 21 - Dag 141

141 dagar börjar kännas rätt mäktigt! Mentalt har jag redan börjat förbereda mig för julens utmaningar och allt som hör till det! Har bland annat en kryssning inbokad på lucia och jag vet att det kommer bli tufft! Att sätta ribban inför julen med att dricka alkohol på en kryssning är en frågan man får ställa sig noga innan man kör. En annan del av mig vill ge mig själv lite kred för att jag passerat 100 kg, men alkohol kanske inte är rätt sorts lösning!

Det är inte själva alkoholen som bekymrar mig heller. Jag vet att jag kommer vara riktigt lättpåverkad så det kommer inte bli för mycket i alla fall. Däremot så bekymrar jag mig om vad som händer när man är påverkad, var ribban är då? Samt var ribban sätts dagen efter när man är bakis? Utifrån det perspektivet så vill jag inte ge mig in i den leken. Har mitt 24 veckors samtal om några veckor så då får jag diskutera saken med Frida.

Idag klev jag upp tidigt och åkte till Älvsjö på mässa. I hall A så var årets chokladmässa och det var enorma köer dit! Men jag skulle till hall B på starta eget företags mässan. Långsiktiga planer som kräver förberedelser. Gick på lite seminarier och lärde mig lite nya saker, så dagen gjorde sitt. Att dessutom gå omkring på mässan ger sina steg till stegräknaren!

Nu är klockan 21:30, det är dags att sova. Imorgon så väntar träningspass på Itrim kungsholmen klockan 11 med en vän från jobbet igen. God natt mina vänner och på återhörande om några timmar!

2013-10-04

Vecka 20 - Dag 140

Kanelbullens dag - nom nom!

Idag är det kanelbullens dag! Fick höra att dom här bullarna var dom godaste mina kollegor ätit på mycket länge! Skönt att utan problem kunna hålla sig ifrån den där jävla bullen!

Jag passade istället på att ta mig till träningen och köra ett konditionspass även idag. Körde riktigt hårt och låg i snitt på en puls runt 170, vilket är rätt högt! Som sista övning så körde jag 10 minuter på löpbandet varav 9 minuter med 9 km/h vilket är joggingtempo! 

Sedan  träffade jag min syster som äntligen tagit sig tid den här veckan att träffa sin favoritbror :) Så här får hon gästblogga lite. 

TJENA! En dag med brorsan. 

Nej inga kanelbullar till oss, Micke är duktig och jag är glutenintolerant så känner att den här dagen är lite kränkande ;) Nu ligger Micke i sängen med jackan på och lyssnar på en dålig låt med höga toner. Jag sitter i hans alldeles för låga stol och skriver till er och äter min andra kexchoklad.

Lite om mig då... Issa heter jag och är några år yngre än brorsan. Jag bor 50 mil från brorsan i närheten av Ullared. Har pojkvännen här i sthlm. Är lika ambitiös som brorsan så jag både jobbar och pluggar. Håller på med hästar. Har även en liten bebis på 5-6 år han har kall nos fyra ben och skäller.

Så för att göra det klart för er så är det Michaels full proppade schema med träning, jobb, styrelsetråk mm som inte passar in med mina tider så det är Michaels fel att vi inte har träffats.
Så vid 16,45 mötte jag brorsan vid Tbanan i fridhemsplan därifrån hoppade vid på banan och rörde oss mot kista. Väl i kista bestämde jag mig att visa brorsan att man kan slappna av och chilla med livet. Det började med att jag frågade en Max reklam tjej om hennes nummer fanns på lappen hon lämnade ut och som förväntat så va det inte så, så jag tackade nej till lappen. Sedan sa jag hej till alla människor jag tror att det gör minst en persons vardag och att jag hade michaels jacka hängande på huvudet så folk kanske inte tog mig seriöst! Men det är något ni ska testa det gör en själv glad med! Nu inväntas Idol finalen med brorsan!

TILL SIST! Jag måste säga att vi alla i familjen är grymt stolta över michaels framgång med vikten, ett stort tack till att itrim finns, hör bara positiva saker mest att de har sån grym service med personal som verkligen bryr sig!  
Ha en fortsatt trevlig dag allihopa! Kram :)

2013-10-03

Vecka 20 - Dag 139

ÄNTLIGEN!

Som många av mina trogna läsare vet så har jag under flera veckors tid haft stora problem med magen. Nu tror jag mig äntligen veta vad som är felet. Jag tror att jag har blivit laktosintolerant. Om det är tillfälligt eller långvarigt återstår bara att se. Men idag höll jag mig i princip hela dagen från laktos och har mått som en stjärna!!

Den här dagen får verkligen full poäng. Framgångar på jobbet och full pott privat! Ombytt motion, check! 11839 steg, check! Rätt mat vid rätt tid, check! Noll tolerans, hell yeah! Bloggen, woop woop! Full pott som sagt!

Efter jobbet så gick jag och Anton och körde konditionspass och mage. Riktigt skönt, speciellt när jag kom upp på löpbandet och han tvingade mig att hålla igång med längre intervaller! Svettig av att träna och jag fick upp pulsen utan att ha världens smärtor i magen! UNDERBART!

Kvällen förgylldes såklart av lite styrelsearbete där jag hade jourkvällen. Alla boende kan på torsdagar besöka styrelselokalen och det var ikväll min första egna jourkväll. Jag fick 9 stycken besökare som alla hade olika problem som jag kunde hjälpa till att lösa, av många fick jag till och med ett stort leende på läpparna! Helt otroligt!

Till imorgon har jag köpt in laktosfri yoghurt till frukost. Jag är såklart inte helt övertygad om att detta är lösningen men jag har fått må bra idag i alla fall och bara det glädjer mig. Tack bästa mamma som lyckades dra den slutsatsen!

Imorgon inleds dagen med styrelsearbete, fortsätter med vanligt jobb och på eftermiddagen ska det tränas kondition igen! Fullt ös medvetslös! Nu kör vi!


2013-10-02

Vecka 20 - Dag 138

Idag har jag som jag rätt otydligt beskrev igår provat att ändra mina matvanor bara för en dag för att se om jag kommer må bättre. Till frukost så åt jag som vanligt yoghurt med müsli. Till lunch så åt jag Itrims pasta måltidsersättning för första gången på evigheter, den var precis lika god som tidigare men det var väldigt lite mat. Mellanmål togs i form av en choklad bar och till middag gick jag och en kompis på restaurang och åt kött med grönsaker.

Om vi inleder kort med dagens resultat då. Det blev inte bättre. Straxt efter lunch började magen leva ett jävla liv igen, precis som vanligt med smärtor och krämpor. Det är ju bara att jobba på i vanligt tempo men smärtan är svår att bli av med. Resultatet av detta prov medför att jag fortsätter äta frukost och lunch precis som min hälsorådgivare sagt att jag ska göra.

Middagen var helt otrolig. Vi gick till Harry B James som normalt är en rätt sunkig rockbar i Stockholm. Men jag minns att jag har ätit där för något år sedan och var riktigt nöjd. Jag beställde in en köttbit med grillade grönsaker. Fick frågan om jag ville ha pommes till och svarade så klart nej-tack. Självmant ordnade då servitrisen så att jag fick in en stor portion sallad på sidan av, vilket jag uppskattade enormt när maten serverades! Rekommenderar det stället, ligger vid korsningen regeringsgatan hamngatan, på regeringsgatan i Stockholm. Hitta dit!

Idag har jag kommit upp i 6500 steg, nu tänker jag gå och lägga mig för jag är riktigt trött och behöver hämta energi och komma på bättre tankar. Mycket varierande saker att fundera på i mitt liv just nu vilket gör att jag är rätt tankespridd, sömn brukar vara en bra bromsmedicin!



2013-10-01

Vecka 20 - Dag 137

En lång dag med blandade känslor! Den 1 oktober 2013 går i alla fall till min historiebok som dagen då jag för första gången i vuxen ålder väger under 100 kg. Klockan ringde vid 05:00. Gick upp och ställde mig på vågen och då stod det 100,5kg. Sen tänkte jag somna om lite så gick till min underbara och sköna säng igen. Klockan 06:00 gick jag upp på nytt och provade att väga mig. Ställde mig på vågen och den visade 99,9 kg. Snabbt tillbaka till sängen och hämta mobilkameran!

Väl med mobilen i handen och på vågen så vägde jag såklart 100,0 kg! Vafan! Så efter en tids surfande på vågen så lyckades jag få den att visa 99,9 kg igen och snabbt ta en bild!





Så, himla, skönt! Däremot så blev det inga tårar som jag tidigare skulle kunna tro! Jag är mycket medveten om att den där jävla vågen kommer stå på 100,5 imorgon igen så därför tar jag inte ut någon seger i förskott!

Så, beslutet är som följer. Jag packar undan vågen i några veckor så slipper jag veta att jag väger över 100 i några dagar till!

Efter jobbet idag så skulle jag ha tränat. Men magen strulade precis som alla andra dagar den senaste tiden. Så otroligt trött på det och orkar inte gnälla längre. Jag funderar på att göra om mina måltidsrutiner. Om jag äter frukost och middag som måltidsersättningar så kanske min mage inte störs lika mycket på dagarna utan när jag sover istället. Nackdelen är då att jag inte förbränner lika mycket på kvällarna som jag gör vid lunch. Men jag måste ju kunna leva och träna! Imorgon ska jag äta middag med en nära vän så då blir det en prov-dag om inte annat.

Nu när jag är hemma och det är kväll igen så är magen bättre. Så jag har bokat ett träningspass med Anton ikväll vid 22 tiden. Jobbigt som fan att vara hemma så sent, lär vara hemma runt 23:45. Däremot riktigt skönt att kunna träna, jag har  inte kört ett pass på snart en hel vecka! Det blir faktiskt ett beroende.

Det var allt för idag mina vänner! Avslutande ord:

100 kg, för sista gången! Underbart! 

2013-09-30

Vecka 20 - Dag 136

Syftet med bloggen var från början att dokumentera den inledande 12 veckors resan och inspirera andra att komma igång med samma resa. Jag har märkt i min omgivning att fler och fler personer överlag har blivit mer medvetna om kost och hälsa på senare år. Många vill ta tag i sin kondition och sitt välmående oavsett ursprunglig storlek.

Nu har det gått 136 dagar sedan starten och jag vill även fortsättningsvis hålla uppe motivationen hos andra och dela med mig av nya erfarenheter. När jag kommit så här långt så är det dock rätt sällan jag tar åt mig nya erfarenheter varje dag. Jag vill fortsätta att dela med mig varje dag för att bibehålla ett intresse!

Idag var det öppen gruppträff med obligatorisk invägning. Idag stod vågen på 101,6 kg vilket är en minskning på 1 kg på två veckor. Lite synd att det går så långsamt men samtidigt så har jag ju faktiskt inte kört min vardagsmotion som jag ska. Ser fram emot att gå ner till högst 90 kilo dock, men det är en himla lång resa kvar. Otålig som vanligt!

Efter gruppträffen idag så gick jag på en föreläsning om Activio (systemet som mäter pulsen när jag tränar). Jag fick ut lite av föreläsningen och fick veta att man även kan använda den till intervallträning. Efter passet skulle jag ha varit med på kvällens löparträning men den blev inställd och då var planen att ge sig in i cirkeln istället. Men idag hade jag bara en sån enorm smärta i hela magen så det var lönlöst att ens försöka! Blir så förbannad på den här skiten som inte vill ge sig, jag vill kunna träna obehindrat. Varför dyker det här upp nu för? 4 veckor kvar till läkarundersökningen!

Nu går jag och lägger mig istället. Ska bli skönt att sova 12 timmar inatt och fortfarande vara på jobbet innan 08.


Viktminskningsdiagram. Tryck på bilden för att få den större.

2013-09-29

Vecka 20 - Dag 135

 Borta bra men hemma bäst! 

Den här helgen gick vansinnigt fort och idag söndag har jag i princip varit på resande fot hela dagen. Vaknade upp i Grebbestad av en helt fantastisk utsikt. Klockan var runt 07:30 och jag kände mig riktigt utvilad vilket är skönt för att vara söndag. 

Älskade underbara morfar!
Sallad till lunch
Jag bestämde mig rätt snart för att åka ner till min mormor och morfar och hälsa på. Så var det dags att lämna Ola med familj och åka vidare. Efter ca två timmars bilfärd så anlände jag till Fjärås där det jag fick träffa mina älskade släktingar! :)  Det bjöds på en underbar sallad med skinka i, precis vad jag behövde för att kunna fortsätta resan. Besöket blev kort och effektivt och varade ca 1 timme. Jag hade ett tåg att passa 5 timmar senare på andra sidan Sverige så det gällde att räkna ordentligt på restiden. 

Nästa plats att åka till var till Gällaryd utanför Värnamo. Vägen dit gick genom Ullared och jag har länge tjatat på mina systrar att jag ville att dom skulle köpa ett par munktröjor därifrån. Men eftersom att jag ändå skulle igenom där så kunde jag faktiskt handla själv. Så, nytt världsrekord i att gå in och handla på varuhuset Gekås slogs idag av mig. På mindre en 15 minuter tog jag mig in, letade upp rätt tröjor och sen tog jag mig ut igen. Det var dessutom knökfullt inne på Gekås idag så jag fick springa slalom för att komma fram. Dessutom tog jag syrrans råd att hitta lite tröjor med tryck på! 

Framme i Gällaryd var jag vid ca 15:30. Då fick jag packa om väskan för att få ner kläder etc. Vid 16:00 gick resan vidare mot Nässjö där tåget gick ifrån. Jag tyckte det var en dum brytpunkt att välja Nässjö nu i efterhand men man lär sig av sina misstag. Framme i Nässjö var vi 15 minuter innan tåget gick, vid 17:15 tiden. Helt otroligt att en sån här resa kan leda till 15 minuters marginal innan tåget. 

På tåget hade jag ingen platsreservation men fick ändå sitta på samma ställe hela resan. Passade på att sova ut första timmen på resan. Återstående två timmarna var riktigt tråkiga och jag roade mig med facebook, mobilspel och SMS. Vid 22 tiden var jag hemma i Kista igen. Jag har inte den blekaste aning om hur många mil jag har rest idag, eller den här helgen för övrigt. Men så blir det ibland. Jag har i alla fall träffar många personer när jag ändå kunde! 

Nu väntar en nybäddad säng och en veckas arbete! Stegen har jag inte nått upp till idag tyvärr, men det får bli ett bekymmer till senare. Även denna kväll somnar jag riktigt hungrig, jobbigt :(