Facebook

2013-11-29

Vecka 28 - Dag 196

Vaknade upp på hotellet redan vid 05 imorrse. Ingen större lust att kliva upp efter 6 timmars sömn men kände ändå att jag var pigg. Det har blivit så när jag har gått ner att jag behöver mindre sömn för att orka mer. :) Men hur som helst så lyckades jag somna om i två timmar till!

Klockan 07 gick hotell tvn igång och startade nyhetsmorgon på kommando. Efter en snabbkoll på klockan  var det dags att kliva upp och göra sig i ordning. Bilen till jobbet skulle dyka upp vid 08:15 och innan dess måste jag lösa flera svåra problem.

Ett av dessa var frukosten. Jag kom ner till hotellfrukosten och hittade laktosfri yoghurt men den visade sig vara smaksatt. Sedan fanns det vanlig naturell yoghurt men den innehöll då laktos. Så för att välja det nyttiga före det onyttiga så valde jag den med laktos i. Till detta lite bacon, prinskorv och en melonbit eller två. Lite för mycket frukost om man ska följa handfast minus men så kan det gå :)

Efter en hektisk dag på jobbet så satte jag mig på tåget mot Falkenberg och mot ännu ett besök i Hallandsskogarna. Det var bara 4 veckor sedan förra besöket och mamma säger nu att jag besöker dom oftare än vad min bror (som bor i närheten) besöker dom. Hela dagen hade jag väntat på att få i mig mat efter frukosten. Till lunch och till mellanmål så åt jag en chokladbar bara för att få äta middag till kvällen. Det leder i princip till en konstant hunger hela dagen så vi får se hur jag bär mig åt för att överleva resten av helgen.

I övrigt så är det avkoppling som gäller. Umgås med husdjuren och ta det lugnt även denna helg. Kommande helger lär nämligen bli fullt ös medvetslös med vännerna. Stegräknaren har kommit upp i otroliga 2770 steg idag.. gud vad dålig jag känner mig.. jag ska nog knyta fast den där stegräknaren på hunden på en gång så ordnar det sig nog. :) Att äta mycket och motionera lite leder ofta till att man går upp i vikt. Att dessutom då äta på kvällen när förbränningen i kroppen är som lägst är ännu mer obra. Jag får helt enkelt tvinga mig ut i helgen och hitta på något.. utan träningskläder... hur tänkte jag där??!

Nu åter till verkligheten, får se om jag lyckas publicera detta inlägg med den superbra uppkopplingen jag har ute i skogen. Puss så länge

2013-11-28

Vecka 28 - Dag 195

Vilken underbar start på dagen. Vaknade upp som om jag vore hemma, bara aningen mer lyxigt! :) Blev ompysslad med framdukad frukost av min underbara mormor, müsli och yoghurt stod på menyn ;) Därefter diskussion kring fondsparande och jag tog tag i min tjänstepension och valde hur jag skulle placera den... skönt att ha tagit tag i sånt som man annars lägger på en hylla! :) Saken är den att jag med min tidigare vikt inte trodde att jag hade möjligheten att få leva fram till pension så det finns helt ny livsglädje i och med viktnedgången! Tänk att så mycket kan förändras i och med denna resa!

Till lunch serverades mormors hemgjorda och egengrillade kyckling med cesarsallad! Så himla gott! Alltid uppskattad att få mat på bordet speciellt när den är hemmagjord och smakar gudomligt! Till och med dressingen var hemlagad!


Idag har jag verkligen fått bevis på hur tjänsteresor kan rubba vardagen. Jag sitter på kontoret och har en kortare rast nu, så jag passar på att blogga. Nu är klockan 18:40 och jag har gått 1000 steg, det är nästan så att man får skämmas. Jag bör vara på hotellet någon gång mellan 21 och midnatt och jag får helt enkelt passa på att ta en promenad då! Inga träningskläder tog jag med mig heller. Jag ansåg att det var jobbigt att släpa omkring på träningsskor och träningskläder i en så begränsad packning som jag ändå hade för denna 5 dagars resa, jag vill ändå inte släpa runt på en hel resväska!

Nu åter till arbetet, imorgon väntar en lång arbetsdag följt av en resa till Falkenberg. På återhörande! Puss puss


2013-11-27

Vecka 28 - Dag 194

Nu ligger jag här i världens bästa säng, hemma hos mormor och morfar. På mage och ska försöka skriva ner dagens äventyr på papper. Stegräknaren visar 3500 steg vilket är helt klart underkänt, men med tanke på gårdagens rekord så känns det inte som en allt för stor förlust.

Lång arbetsfokuserad dag idag. Jobb från 09 - 18 utan att ha en tanke på att mitt flyg skulle lyfta vid 19:20. Vid 18:30 lyckades jag komma ut från jobbet och var på plats på bromma vid 18:45. Fick en utskällning i säkerhetskontrollen för att jag glömt att sortera ut hårvax och perfym.. ja ja, till nästa gång ska jag minsann göra bättre ifrån mig.

Normalt sätt så brukar jag aldrig flyga. Det har alltid varit en stor grej för mig att jag aldrig får plats i flygstolarna utan att ha ont i benen. Det är en liten sak att börja vänja om sig, det är framförallt otroligt skönt att restiden förkortas avsevärt i jämförelse med tåg så är själva resan 1 timme snabbare från dörr till dörr. På flygplanet så kändes det idag till och med bekvämt att sitta ner, jag fick plats med råge. Till kvällsmat serverades en smörgås, en kopp te och en godisbit. Som jag försökte kränga iväg en smörgås och en godisbit till mina medpassagerare utan gehör.. så dom kastades bort istället. En varm kopp te uppskattades dock.

Jag får plats i flygstolen, woho!
Väl på Landvetter flygplats möttes jag upp av min mormor och morfar! Oerhört tacksamt eftersom att jag inte riktigt hade tänkt på hur jag skulle ta mig från Landvetter när jag bokade biljetterna. Jag klickade nog bara på "bekräfta bokning" och hoppades på det bästa. Hur som helst så har jag haft en otroligt härlig kväll med dom och som vanligt pratat mycket om framtid och visioner, verkligen en inspirationskälla fylld av erfarenheter! Mitt sinne behöver det också, det finns massor att lära och lägga i ryggsäcken!

Imorgon väntar en förmiddag av ledighet innan vi drar igång på riktigt. Från 12 imorgon torsdag till uppskattningsvis 18 på fredag kommer jag mer eller mindre att arbeta konstant bortsett från några timmars sömn däremellan. Det är helt klart en charm med att hinna med så mycket som bara är möjligt på så kort tid som möjligt när man är bortrest.

Nu ska jag förbereda mig för natten och fortsätta njuta av denna underbara säng! God natt kära läsare!

2013-11-26

Vecka 28 - Dag 193

Oj vilken hackig dag..

08:00 hade jag tid hos tandläkaren, men för att inte riskera att försova mig eller komma sent så var jag där redan 07:20.. lite väl tidigt men jag hade hoppats på att de skulle fånga mig innan 08.. 08:15 hämtar de mig och 08:35 kan jag lämna och skynda till jobbet.

13:30 var det dags att vara hemma igen och denna gång för att en montör skulle fixa persienner i mitt köksfönster. Det gick fort och snabbt fånga upp träningsväskan och skynda tillbaka till jobbet.


17:30 smita förbi Itrim och köpa måltidsersättningar eftersom att jag insåg att jag var tvungen att ha en sån till 19 tiden. Därefter vidare och köra konditionspass med Anton på fitness 24/7. En timme på löpbandet med en snitthastighet på 7 km / h. Efteråt var jag sådär översvettig som bara är underbart att vara efter ett pass. Benen var rätt möra och jag var trött i hela kroppen. Direkt vidare till nästa träningspass.


Anton övergavs och så mötte jag upp Piotr vid 19 tiden för att åka till Eriksdalsbadet. Vi simmade i ca 30 minuter innan vi passade på att njuta av bubbelpool och bastu. Därefter åkte vi buss till Fridhemsplan och därefter promenad till Stadshagen.

Nytt rekord idag:

Antal steg: 21838 steg.

Jag har aldrig under den här perioden gått så många steg på en dag och det har till stor del orsak i allt hoppande mellan jobb, lägenhet, tandläkare, träningspass samt att jag spenderade 1 timme på löpbandet med stegräknaren på. Alltid skoj att slå rekord!

Nu är klockan snart midnatt och det är dags att packa resväskan inför imorgon. Då bloggar jag troligtvis från mormor och morfar där jag får äran att övernatta imorgon!

Kram så länge!


2013-11-25

Vecka 28 - Dag 192

För två veckor sedan så satte jag upp ett mål om att till nästa gruppträff gå ner till under 94 kilo för att hamna i fas i min viktnedgång. Perioden innan hade präglats av skada och förkylning och det var dags att ta sig i kragen. På de två veckor som har gått sedan dess har mitt liv verkligen vänts ut och in och mycket har hänt. Till följd av allt har jag ökat träningsnivån för att hitta en fristad att hålla hjärnan i form och fokuserad! Ständigt har dagens invägning varit ett mål som var viktigt att nå!

Idag för första invägningen som jag faktiskt var nervös att åka till. När jag vaknade idag och ställde mig på hemmavågen så stod den på 93 kg så över natten hade jag lyckats gå ner massor! Det fanns alltså hopp att ni mitt uppsatta mål på 94 kg på itrimvågen. Både till frukost och till lunch idag så var det full fokus på att äta rätt mängd mat för att inte överstiga gränsen till eftermiddagens invägning.

Väl på plats så ställde jag mig på vågen och den visade då 93,4 kg! Ny officiell vikt är därmed rekordlåg! Vad som också skett är att mitt BMI har gått under gränsen för fetma och numera klassas jag enbart som överviktig! Jag tycker om att vara viktig, så överviktig måste vara nått bra! Dagens BMI stod på 28,8 och nu ska jag ner under 25 för att nå normalvikt! Total viktminskning sedan start är nu 39,4 kg! Slutmål är uppsatt till 82,8 kg och det innebär att jag har 10,6 kg kvar att gå ner innan jag är i mål! Nytt delmål är att på kommande två veckor nå ner till vikten 92 kg, bara att kämpa på för det kommer inte vara lätt även om man skulle kunna tro det baserat på dessa två veckors nedgång!

Som sagt, två tuffa veckor har varit och nu behöver jag ta åt mig av det positiva resultatet och gå vidare. Kommande två veckor är för den sakens skull inte alls enkla! Två julbord är bokade och en tjänsteresa i en vecka väntar. Nästa gruppträff är den 9 december och två timmar innan så är det motivationssamtal med Frida inför den kommande julen.

Jag känner verkligen hur mitt liv är under förändring, varje dag reflekterar jag strategiskt kring vilka möjligheter som ni finns framför mig när jag kämpar mig fram till en vältränad kropp. Man ska inte ångra något i livet men det är lätt att bli lite besviken över att man kastade bort så många år på att väga så pass mycket men samtidigt så gäller det att njuta av alla dom som faktiskt återstår!

Dag 192 är därmed avslutad. 8 Dagar kvar till 200! Bara att se fram emot! Puss och kram så länge!

2013-11-24

Vecka 28 - Dag 191

Imorgon är det måndag igen och invägning. För två veckor sedan så satte jag upp ett mål att jag på morgondagens invägning ska väga 94kg. Av okänd anledning så har viktminskningen tillfälligt stannat runt 94,5 på hemmavågen så resultatet på morgondagens itrimvåg lär ligga runt 95,5kg. Förra invägningen var 97,3 så det är såklart en minskning ändå, men det hade varit skönt att nå det målet!

Så länge jag fortsätter att gå ner i vikt hela tiden så ska jag nog inte stressa det hela. Viktminskningsåret pågår ändå till och med maj så det är ganska gott om tid att nå ner till 82,8 kg som nu är mitt officiella slutmål!

Idag har varit en lugn dag med far och bror. Jag behövde verkligen komma bort och tvångsvila ett par dagar. Nu börjar en hektisk period med jobb och resor innan vi kommer in i december! Jag får ta det lite som det kommer. En del av mig uppskattar när tiden går fort för då slipper man konstant gå runt och tänka på viktnedgången utan man kan lätt se ett par dagar svepa förbi tills man hastigt har tappat ett kilo till!

Förutom att ha kört bil till Stockholm från Värnamo idag så har jag även jobbat lite i föreningen ikväll som vanligt. Det hör nästan till att göra nått när man väl kommer tillbaka till stan igen. Sen så har jag passat på att tvätta så att jag kan fokusera de övriga lediga dagarna i början av veckan åt träning. Nu har jag inte tränat på 3 dagar och känner att jag håller på att klättra på väggarna! Skönt att värken i benen så gott som helt har släppt från förra veckan, det var lite jobbigt i torsdags och fredags!

Ny vecka, nya äventyr! Hoppas på det bästa viktresultet tills imorgon!