Facebook

2014-02-15

Vecka 40 - Dag 274

Riktigt trött efter en lång dag med familjen. Sitter här med en GT i min  hand efter en hel kväll med firande tillsammans med min underbara syster som fyller 20 år om en halvtimme. Lyckligt nog så rör det sig bara om ett halvt glad än så länge och vi är inte ens i närheten av samma urspårade kväll som jag hade i onsdags...

Idag vaknade jag upp hos min bror. Han slängde hunden rakt på mig för att få liv i stugan. Därefter tog vi en snabb trip till ICA i Falkenberg för att inhandla frukost. Idag serverades Yoghurt med Musli! Surprise! :)

Sen åkte vi till brorsans flickväns (Stina) familj som jag inte träffat sen jag påbörjade min viktresa. Det var nästan så att Stinas mamma inte kände igen mig sen sist vi sågs, roligt med lite bekräftelse på min lyckade resa en dag som denna.

Sen åkte vi vidare till skogen och min syster med familj för att hålla i en överraskningsfest för henne. Det var riktigt lyckad men tyvärr blev det lite för mycket av det goda med ost, kex, en liten tårtbit och en massa mat. Till det då denna underbara GT som jag sitter o smuttar på.. ska inte klaga. Det kommer en ny vecka nästa vecka igen.

Imorgon bitti väntar tidig uppgång för då kommer Tomas, min bästa vän från Malmö och hämtar upp mig för en gemensam roadtrip till Stockholm. Vi ska åka via Jönköping och ta en lunch eller en fika med Natalie igen. :)

Jag måste träffa Frida snart och se hur jag ska tackla denna jojo bantning! Det här håller inte på sikt.

2014-02-14

Vecka 39 - Dag 273

Alla hjärtans dag...

Alltid varit emot denna dag då jag alltid varit singel i februari. Jävla skitdag.. så nu jag jag fått det sagt :P

Igår gick jag och la mig tidigt föra att kunna kliva upp tidigt idag. Klockan 4 ringde larmet efter hela 9 timmars sömn. Jag ansåg då att det var lite väl tidigt att kliva upp så jag somnade om igen.. Klockan 8 vaknar jag nästa gång och inser att det gått 13 timmar sen jag somnade och att jag har lite bråttom till jobbet.

Men förkylningen försvann till stor del på dom 13 timmarna så idag har halssmärtan släppt helt och jag nyser bara med jämna mellanrum. Med lite tur så kan jag träna på söndag kväll!!! Fy vad jag saknar min träning. Inte ett pass har jag fått ihop den här veckan!

Nu ligger jag i min brors soffa i Falkenberg och umgås lite med honom. Man får ta dom stunderna man kan för att hinna umgås med varandra. Under den 5 timmar långa tågresa det tog att komma ner hit så fick jag mycket läsande gjort i min bok. Jag tror mig nu börja finna en studieteknik som kan fungera för mig i längden. Jobbigt det där med att både läsa och förstå vad man läser när man har läst det. Så rätt ofta får man hoppa tillbaka och läsa om, markera och hänga med i begreppen.

Straxt över 6500 steg idag. Vågen stod som igår på 88,5 vilket är +2 kg från i förrgår. Det är tufft att fuska och det har sina konsekvenser! Förhoppningsvis tar det nu inte två veckor att återhämta denna förlust! Nu väntar nya utmaningar med vad jag ska äta till frukost imorgon och därefter lunch mm. Har inte riktigt hunnit handla hem något till min bror ikväll.. det ordnar  sig nog. :) Annars blir det bara en bar så länge!

Trevlig helg alla vänner, på återhörande imorgon!

2014-02-13

Vecka 39 - Dag 272

Gud vad det där behövdes. Jag vet att jag var en dålig förebild igår med utekväll och alkohol. Men nu idag så har mina mentala spöken försvunnit och jag var så gott som åter på banan igen! Visst, kroppen kanske inte har mått så bra idag men det löser sig nog tills imorgon.

Uppstigning 05:00 efter 6 timmars sömn. Jag tänkte ta på mig mina löparbyxor och skor för att ge mig ut och springa. Tills jag nös.. då insåg jag att jag var både bakis och förkyld. Så dagens tre första timmar gick till att återställa kroppen med en yoghurt frukost, mycket vatten och en varm dusch. Sen gällde det att ta tjuren i hornen och ställa sig på morgonvågen även idag.. +2 kg kostade det.. dyrt men förhoppningsvis så går jag ner hälften till imorgon.

Det är konstigt men samtidigt otroligt skönt att ha få spenderat en sån helkväll med min syster. Vi hade så himla roligt och jag kom verkligen bort från allt över en kväll. Underbart. Visst, jag har reflekterat mycket över mina handlingar idag och det är väl inget jag är stolt över och skryter om.. men det är väl så livet är.. ibland gör man bra saker, ibland gör man dåliga.

Den sista dåliga saken jag har gjort var lunchen idag, det blev en hamburgare.. jag var tvungen att återställa kroppen. Att dricka alkohol har sin absoluta kostnad och påverkar dig när du dricker, när du är klar och sist men inte minst även dagen efter. Vill man dricka ska man nog tänka till ordenligt innan.

Så nu tänkte jag ta nya tag. Nästa äventyr blir om två månader när det är födelsedagsfest. Fram till dess är det 100% satsning på viktnedgången och att hålla sig innanför tajta ramar igen! Jag var precis på ICA och fyllde på kylskåpet med morötter igen.. hela 2 kg morötter inköpta!

Nu blir det sängen tidigt som gäller. Imorgon behöver jag börja tidigt på jobbet om jag ska sluta så tidigt som jag tänkt. Dessutom så måste jag packa imorgon bitti, ska ju resa bort till Halland i helgen.

Noll tolerans here I come!

2014-02-12

Vecka 39 - Dag 271

Vi har passerat 40000 visningar idag! Inte illa mina vänner! Stort grattis!

Idag är en annorlunda blogg, mest för att jag kan ha fått i mig en droppe alkohol eller två. 271 dagar utan alkohol känns ändå helt okej. Så kan det gå

Föra att sammanställa dagen så började jag med att väga mig och ta en bild på hur jag ser ut just nu...



Sen åkte jag till jobbet och jobbade lite.. jävlar vad jag ser smal ut på den där bilden.. helt okej ändå! :) Skönt att jag lyckats så pass bra! 

Okej .. under min arbetstid så kollade jag ut genom fönstret och såg Anton på andra sidan gatan.. så jag ringde upp honom och vi gick och tog en lunch! Riktigt trevlig med en sådan och därefter dagens lunchpromenad.
Efter jobbet hade jag bestämt att jag skulle träffa min syster för att äta en bit mat. Jag behövde koppla av och ville samtidigt bjuda på något speciellt minne till hennes kommande 20 års dag, så varför inte gå all in..


Vi gick till restaurang Kamarina på södermalm, rekommenderas verkligen för dom som inte varit där. Det serveras grekisk mat men jag valde ändå att äta stans bästa schnitzel!
Visst, det var kanske inte hälsotallrik nummer ett men det var det jag kände för och det gäller att komma i kapp i veckan om inte annat.Till denna blev det ett, två och till och med tre glas cider.. ja.. inte allt för smart men nu blev det så.. Är det onsdag (lill-lördag) så är det. 

Efter detta så gick vi vidare och min syster ville fånga södermalms uteliv.. bara ett alternativ i mitt huvud och det blev en tripp till den thailänska baren Koh Pangang. Är man på Koh pangan så måste man dricka en "bucket". Det vill säga en hink med sprit o energidryck! 

Och så blev det... man kommer aldrig ut nykter från det stället! 

Okej okej kära läsare... jag vet att det här är en blogg om hälsa och kost och om min livsstilsförändring.. men kom ihåg att ingen människa är perfekt. dessutom så gäller det att hitta ett sätt som fungerar. Och efter den senaste tidens stress så kan det vara skönt att varva ner lite. 

 Snart dags att ta en resorb och en liter vatten för att försöka återhämta sig inför imorgon. Så himla glad att jag har min syster på besök i Stockholm! Nu ser jag fram emot kommande helg tillsammans med bror, systrar och mamma!


 God natt, och på återhörande imorgon!





2014-02-11

Vecka 39 - Dag 270

Jag ska vara helt uppriktig nu. Det är inte speciellt mycket fokus på viktnedgången. Just nu är fokus på att leva livet för stunden och det är nu jag verkligen testas i hur jag har låtit de senaste 270 dagarna påverka mig. Nu när jag sitter här tillbakalutad i min datorstol, med fötterna på en fotpall, med musik i öronen och med tangentbordet i mitt knä så tycker jag att det går rätt bra ändå.

Svårt att sova om nätterna. Känner en förkylning med halsont om dagarna. Jobbar på som aldrig förr och försöker hålla fokus på att det bara är mycket för stunden, det kommer inte att vara i all evighet. På nätterna försöker jag få så mycket sömn det bara går. Inatt vaknade jag upp vid 03 tiden efter att ha drömt att jag varit hos läkaren som insett att jag hade farligt högt blodtryck. Jättekonstig dröm men det gör ju inte en direkt lugnare när man vaknar.

En av mina dåliga egenskaper är att jag har svårt att jag i princip har omöjligt för att ge mig själv beröm när jag gör något bra. Därför strävar egentligen allt omkring förbättringar och en ständig strävan efter förbättringar. Samtidigt så löser jag problem som är rätt stora på egen hand med stor framgång men jag vägrar ge mig själv beröm för det. Något är inte riktigt som det ska.

Till helgen blir det Halland igen. Jag hoppas inte att jag lägger mig i fosterställning i en säng hela helgen, även om jag jag vet att risken finns. Men det är bara en känsla. Jag måste inse att det bara är en känsla. Det känns stressigt just nu och så måste det få vara en stund till. Jag ligger inte efter med något, snarare precis enligt tidsplanen, det är bara så enormt mycket att göra hela tiden att jag behöver luta mig tillbaka.

Nog gnällt om mig. Idag började jag med styrelsearbete i lokalen vid 08. Sen så mötte jag upp en VVS kille som skulle laga min toalettstol vid 09:30. Det var någon packning (gummiplupp) i tilloppsventilen (där vattnet fyller på locket) som hade gått sönder. Men nu är det lagat och med lite tur så håller det hela några år till. Sen iväg till jobbet och ta varje minut och prioritera varje minut för vad den var.

Ikväll har jag faktiskt försökt rensa tankarna för stunden. Jag kollade på filmen Gravity på datorn och det var en helt okej rulle, bättre än vad jag räknat med. Men nu så är det nog läggdags igen för att försöka bli frisk i halsen och bli av med förkylningen så snart som bara möjligt.

Trevlig kväll mina nyexaminerade toalettekniker! <3

2014-02-10

Vecka 39 - Dag 269

Låg hela natten och bara tänkte på jobb och framtid. Till slut så insåg jag att jag måste hitta en metod för att komma på andra tankar, koppla av och somna in. Så jag gjorde det som jag vet fungerar, tog fram mobilen och slog på lite Enya.. o vips.. 15 minuter senare sov jag så gott.

Värre var det när det var uppstigning. Som tur var så hade jag förberett allt men när man är så pass sliten så tar det lång tid ändå. 87,2 på vågen vilket är helt okej. Väl framme på jobbet så vad hissen trasig och man var tvungen att följa anvisningarna placerat på dörren...



Gå baklänges upp för trapporna? Nä det verkar jobbig! På lunchen så gick jag hela 6 trappor upp och blev inte ens ansträngd.. vilket är något helt annat mot vad jag orkade bara mot för ett halvår sen. Skoj!

I övrigt så har jag haft ont i halsen hela dagen. Förkylning som jag hoppas på att kunna bromsa med lite medicinering. Troligtvis beror det på gårdagens löpning så det blir en lugn vecka den här veckan utan någon motion tills halsen är bra! Så nu är det extra viktigt att vara mån om sin kost tills jag är frisk igen.

Stegräknaren idag står på 3877 steg. Helt okej för att ha haft så mycket att göra. Nu är klockan 21 och jag tar och fokuserar på att försöka sova lite. Det behövs!


2014-02-09

Vecka 39 - Dag 268

Ingen fara, jag har inte fuskat
Igår kväll så bestämde jag och min bror Gustaf oss för att träffas och gå igenom min rapport som jag har som första uppgift på universitetet. Äntligen var den färdigskriven och skulle korrigeras. Så mitt i ett livligt Stockholm fullt med stök och alkohol så sätter vi oss på ett Café och delar en penna med varandra för att korrigera det sista innan inlämning. Jag var väl hemma någon gång runt 2 skulle jag tro och när fåglarna började kvittra utomhus vid 03:30 så insåg jag att det var dags att gå och lägga sig.

Klockan 09 vaknade jag upp. Pigg och glad och slog igång musiken på min mobiltelefon precis som jag gör varje morgon. Klockan 11:30 så ringde väckarklockan igen och där låg musiken bredvid mig och fortsätta med sina härliga toner. En bra start på dagen!

Upp och direkt ut till styrelselokalen för att möblera om som vi hade bestämt att vi skulle göra idag. Det tog oss säkert tre timmar att flytta och borra för att få allt på plats som vi ville ha det. Därefter hem igen. Eftersom att jag hela dagen vandrat omkring i prasselbyxor så kändes det bara rätt att ta på sig en löpartröja och ge sig ut och springa utomhus. Dagens mål var att slå mitt rekord 5 km. Eftersom att jag den senaste tiden sprungit 10 km så såg jag inget hinder i att kunna öka tempot något i utbyte mot en kortare strecka.

Men tufft var det. 5 km sprang jag på 31:46, vilket motsvarar en snitthastighet på 9,4 km /h. Så jag märker själv att jag bara blir snabbare och snabbare! När jag för ett halvår sedan sprang 5 km för första gången och några dagar senare tävlade i Bellmanstafetten så fick jag tiden ca 40 minuter. Så klar förbättring! Nu ska jag ner till ca 25 minuter för att utmana mig själv ännu mer.

Därefter lagade jag middag till mig själv. Öppnade frysen och hittade lite frysta grönsaker och några hamburgare. Stekte på dessa innan det var dags för den bokade tvättstugan. Normalt sätt bokar jag aldrig tvättstuga utan brukar ta en "öppen" tid vid 20 tiden när alla andra tvättat klart. Eftersom att jag bokat så kunde jag tvätta mer kläder och dessutom finns det nu möjlighet att kunna gå och lägga sig i tid ikväll! Skön start på veckan!

Imorgon är dessutom första måndagen på jättelänge som jag varken har styrelsemöte eller gruppträff på Itrim. Det är alltså enbart fokus på arbete. Det var länge sen jag bara hade en sak att tänka på under en dag. Härligt!

Min första universitetsrapport är nu äntligen inskickad. Känns skönt att ha det gjort men det är otroligt tufft att studera samtidigt som jag arbetar heltid. Ikväll har jag för första gången på länge pratat med min morfar. Vi diskuterade just det här med studierna och vilken väg jag ska välja framöver. Eftersom att min morfar är en lika stor inspirationskälla som min far (se dag 266) så fick jag lite att fundera på.

Det enda man vet riktigt säkert är att det bara är att hänga med i svängarna. Hur tiden utspelar sig vet man inte riktigt fören det har skett! Det är väl det som är meningen med livet antar jag. Kärlek!