Facebook

2013-07-06

Vecka 8 - Dag 50

Sommar, visst är det underbart! Idag vaknade jag av att telefonen ringde, det var dags att åka till Farsta för lite sol och bad! Det var jag och Klockar-Sara som gjorde lite förberedelser inför Grekland, dit vi åker om en ca en vecka!

Så, efter en stunds solande så gick vi båda ut för att få chansen att bada! Det var riktigt kallt att hoppa i så både jag och Klockis tog oss i land rätt snabbt. På vägen in i land så hör vi från vattnet någon som skriker "mamma, mamma!!!".. lät som att tjejen höll på att drunkna.. men icke.. deras uppblåsta delfin hade råkat blåsa ut i sjön!

Jag övervägde någon minut om jag skulle ta ett träningspass och simma ikapp den rackaren innan jag till slut bestämde mig för att göra det. Delfinen hade då bara kommit ca 100 meter ut i vattnet, men det blåste utåt såklart.

Efter 100 simmade meter hade den tagit sig 80 meter till. Så allt hängde lite på att komma ikapp den rackaren! Långt bakom mig så hör jag alla barn på bryggan skrika "kom tillbaka! kom tillbaka!".. haha.. då känner dom inte mig! Fortsätt simma, fortsätta simma! Efter ytterligare 100 meter så slog det mig att det jag gjorde faktiskt skulle kunna vara farligt, nu var det närmare till andra sidan än var det var tillbaka. Efter 300 meter så nådde jag till slut delfinen och lyfte den upp i luften för att från fjärran höra glädje.

Sedan fick jag vila lite i vattnet med delfinen innan jag började simma tillbaka. Då insåg jag att det var närmare till en annan brygga än var det va till stranden. Så riktningen ändrades!

Väl i land så kändes det som ett skönt sim-pass. Ca 20 minuter tog det att simma dom totalt ca 525 metrarna fram och tillbaka. Ungen som blivit av med sin leksak blev jättenöjd och jag fick ombytt motion! Allt slutade bra helt enkelt!

Nu väntar en kväll med avkoppling och lite band of brothers. Allt för att fira dag 50 på denna långa resa!

2013-07-05

Vecka 7 - Dag 49

SER DU SKILLNADEN?

 

 

 

 

 

 

 

Åter igen var det alltså dags för dessa sjuka drömmar!! SJUKA!! Inatt drömde jag att jag åt på hårda makaronskruvar (vänster) fastän jag inte får.. jag kan helt förstå om det hade varit en dröm om lättsaltade skruvar (höger) men nu var det hårda äckliga jävla makaroner?! Vem äter ens hårda makaroner? Nu får det vara nog, synd bara att man inte kan styra sina drömmar.

I övrigt en dag utan energi i benen efter tre dagars träning. Min vänsterfot värkte eftersom att den gamla skadan gjorde sig påmind. Efter jobbet var jag uppe i 3000 steg och att gå 5000 steg utan energi och med smärta i foten var en utmaning. Men nu har jag lyckats. 

Fredagskväll framför mig, ska försöka hitta en bra film eller en bra ny serie att kolla på. Blev erbjuden att följa med till Gröna Lund på eftermiddagen men tackade nej. Jag vet att grönan är fylld med popcorn! JAG ÄLSKAR POPCORN! Och sockervadd... o godis.. o .. åååh baconsnacks!! aah! Ja.. ni förstår nog varför jag inte gick dit.. bättre o hålla sig ifrån skiten än att åka dit och lida!

Öhm.. imorgon firar vi 50! Woop woop! Hej så länge! 

2013-07-04

Vecka 7 - Dag 48

Dagens badminton.. vill helst inte prata om det.. men känner mig tvingad! Idag spelade jag, Piotr, Sarah och Anders. Oavsett vilken kombination av person jag spelade med så förlorade jag varje match! Jag var helt enkelt sämst idag! Men det var riktigt skoj ändå, först på slutet kände jag att jag började få grepp om det hela igen! Så körde vi en match där jag och Piotr mötte Sarah och Anders.. och jag höll mig längst bak.. då vann vi! Och det räknas fan som en lagvinst även om jag inte slog ett ända slag!! Haha!

Men träning ger färdighet, vi funderar på att boka en fast bana, varje vecka, i 10 månader! Det skulle kosta oss ca 5500 totalt och säg då att man delar på det på 4 personer så blir det ju en okej siffra för så många pass. Tecknar vi ett sådant avtal med dom så kommer jag ha fyra träningskort på ett år..

  • Stockholm Stad simhallar, årskort
  • Itrim, två år
  • Fitness 24 seven ett år
  • Badminton 10 månader
I övrigt så var det en äcklig dag på jobbet.. fick gå ut och hämta luft vid 15 tiden bara för att försöka återhämta mig lite mentalt.

Sen vid 16 tiden så fick jag ett larm om hjärtstopp i telefonen. Jag är med i ett projekt som heter SMS livräddare och om någon inom 500 meter får hjärtstopp så får man ett samtal och ett SMS för att försöka göra en insats innan ambulans och räddningstjänst kommer fram. Jag började springa men han räddningstjänsten han före denna gång. Saken är den att efter att ha sprungit 400 meter så var jag inte helt död.. jag vara bara halvt död.. konditionen har därmed förbättrats vilket är skoj att känna!

För den som vill veta mer eller som kanske har HLR utbildning och vill hjälpa till så kan man anmäla sig till detta forskningsprojekt på http://www.smslivraddare.se/. Man måste bo i Stockholm för att delta.





2013-07-03

Vecka 7 - Dag 47

Idag så vaknade jag efter att ha haft en mat-dröm igen. När jag gick på LCHF för ca två år sedan så hade jag dessa drömmar jämt.. så, vad är då en mat-dröm?

När man går på en så begränsad diet, är så pass målmedveten som jag är och har levt hela sitt liv på sötsaker innan förändring så händer det något konstigt med huvudet. Nu när jag börjar vänja mig vid att äta rätt mat (likväl som förra gången jag gick på diet) så drömmer man "mardrömmar" om att man äter saker som chips, godis, kakor, snabbmat etc fastän jag vet om att det är förbjudet. Det är alltså inte ett nöje någonstans i drömmen utan det är mer förknippat med en ångest och misslyckande känsla! Men man kan inte styra vad man drömmer så jag får helt enkelt hoppas på att det går över.

8 kilo mat - en chokladbar! Gott!
Idag körde jag andra passet på itrim för denna vecka.. Min tanke var att köra relativt lugnt på tredje varvet. Det gick åt skogen, jag var så peppad av hela situationen att jag körde hårt ändå! Vad hände med att lyssna på kroppen? Dessutom så känner jag att det är aningen svårare att hålla pulsen uppe, jag får kämpa hårdare för att ha en högre puls på något sätt. Inte för att jag inte kämpade hårt i början men nu orkar jag mer, vilket resulterar i att jag måste köra hårdare för att nå en viss pulsnivå.

På väg hem svängde jag förbi Ica, jag har nämligen näthandlat itrim mat online och nu hade mitt paket kommit. Paketet vägde 8 kilo och var ett helvete att släpa med hem. Mest för att det var otympligt! Men det fick mig att tänka, det var 8 kilo.. två sådana lådor motsvarade ungefär det jag faktiskt gått ner.. tungt! Men sen tänkte jag.. fyra lådor motsvarar ungefär det jag har kvar att gå ner! Jag kommer må så bra när jag nått mitt mål. För även om jag mår helt okej idag mentalt så kan jag må så långt mycket bättre, jag vet bara inte om det än!

Nu sova, jag höll helt ärligt på att glömma bort bloggen idag... men nu har jag skrivit! God natt läsarna!


2013-07-02

Vecka 7 - Dag 46

Ny dag, nya erfarenheter! Idag så var det skönt att komma tillbaka till jobbet igen. Fullt ös medvetslös som gäller innan semestrarna!

Efter jobbet var det träning i cirkeln igen. Både Lennart och Helena var där idag, skoj att träna med några man hälsat på och har tränat med tidigare!

Efter träningen var det öppen gruppträff igen. Idag var det Viktoria som höll i det hela. Först inledde vi med invägning och vi har en ny officiell vikt på 118,5 vilket känns skönt. Allt går i rätt riktning! Jag har kommit till insikt med att det kommer ta längre tid att nå 85 kilo än vad jag räknat med. Min kalkyl baserade sig på att jag kommer nå målet i början av december, men det är inte realistiskt.

Det är bättre att revidera sitt mål och ta ett steg i taget tills man kommer ikapp. Än så länge så är resan fortfarande bekant, jag har varit här förr! Just nu längtar jag efter den nya resan, resan när jag passerat 114! Under 114 har jag aldrig klarat en viktnedgång och det vore därför så skönt att bara komma dit för att aggressivt kämpa ner till 100 för att fortsätta därifrån!

Dags att sova nu, jag är hungrig igen. När man är hungrig på kvällen är det bättre att gå och lägga sig istället för att vara vaken och vara hungrig.

2013-07-01

Vecka 7 - Dag 45

Motivationen har inte varit på topp.. ja, mina vänner finns där men jag känner mig som ett nervvrak ändå! Ikväll har jag promenerat i närområdet och lärt känna min omgivning i kista lite bättre. Tyckte det passade bra efter sådär en fem år! :)

Jag är så glad över att jag har uppsatta mål att följa, annars är det ungefär runt den här perioden det brukar svacka vid normala viktminskningar. Men det är också nu det gäller att vara som starkast och bevisa för en själv att det är värt hela resan. Jag är så jävla enormt superförbannat skittrött på att vara tjock! Jag vill uppleva livet på riktigt nu och ja, jag har bråttom!

Ibland känns det rätt ensamt i Stockholm.. men samtidigt så är det här jag vill bo, leva och göra karriär. Familjen finns i Halland och varje gång man träffar dom så önskar man att det bara varade för evigt! Bästa vännen bor i Malmö och även där uppskattar man enormt mycket de stunder man får tillsammans.

Nä, dags att ta sig i kragen. Kanske se ett till avsnitt av den där serien innan jag somnar.. första mötet imorgon är vid 09.. jag kommer vara trött.. men det får det vara värt!

Keep beeing strong now padawan!

2013-06-30

Vecka 7 - Dag 44

Dagen började bra. Jag trodde jag skulle få vara hemma och ta det lugnt hela dagen men istället så ringde Piotr och ville helt plötsligt gå på redbull flugtag. So.. off I went..

Efter en lång show så tog vi en promenad bort mot stadion för att sedan gå till Sveavägen. Där tog vi en kopp te och njöt av utsikten! Sen så föreslogs det att vi skulle dra till Oleary's men kände att det bara vore dumt mot mig själv att gå till ett sånt ställe vid det här skedet i matchen!

Jag önskar att jag kunde ta en dag som jag slapp mina 8000 steg.. bara för en dag.. sitta hemma o ta det lugnt! Men så fungerar det inte, det är bara o köra på!

Dag 44 är klar.. ser fram emot en jobbvecka!