Facebook

2013-06-29

Vecka 7 - Dag 43

Igår gick jag och la mig vid 20:30 tiden. Vilket resulterade i att jag vaknade vid 02:30 inatt och satt och argumenterade via facebook med min syster gällande när jag faktiskt började gå upp i vikt. Jag var 12-13 år när jag började på Sunnerbyskolan, slutade gå på gymnastiken och började handla mycket godis på såväl ungdomsgård som elev café och det var så allt började.

När jag vaknade andra gången 10:30 så låg fokus på att försöka få ur linsen ur höger öga. Men jag lyckades inte så jag tror fan inte att det finns någon lins där. Servicen från synsam är också väldigt begränsad vilket gör mig besviken då jag trivs rätt bra med dom.

Sen så satte jag mig och började göra hål i mitt skärp. Tre nya hål blev det varpå jag kunde använda det näst sista rätt omgående. Runt midjan där skärpet sitter har jag definitivt blivit smalare eftersom att jag använder 7 hål mindre än när jag började.

I övrigt så har dagen varit rätt jobbig. Inte varit direkt glad men ändå fått lite gjort. Städat runt lite och fixat disken som var placerad lite här och var i lägenheten från några veckor tillbaka. Dessvärre ligger det fortfarande kläder, papper och vattenflaskor lite här och var som jag får fortsätta med någon dag.

Under dagen kollade jag på en ny tv serie (Suits) och när klockan var 18:00 så hade jag enligt stegräknaren gått 0 steg. Så jag gick till gallerian och därefter till fitness24seven och körde ett intervallpass på bandet i 30 minuter. Sen på vägen hem så gick jag förbi åhlens och köpte en resväska till greklands resan om 2 veckor.

Tränat 4 gånger den här veckan och känner trots allt att jag orkar det. Var lite orolig för foten innan men det gick bra ändå!

Mer träning ska ge snabbare viktnedgång säger dom! Let's roll!

2013-06-28

Vecka 6 - Dag 42

Vecka 6 Dag 42 betyder att första halvlek är avklarad! Jag ser så fram emot nästa halva men inser också att jag mest troligen inte kommer att lyckas nå 100 kilo på 12 veckor. Men om man tänker på det från en annan vinkel så gör inte det så mycket för viktminskningen kommer att vara en prestation på dessa veckor oavsett vad.

I dagarna skrev jag på facebooken att jag gått ner 13 kilo och att jag hade 35 kvar. Förvånande nog så fick jag över 50 likes och en jävla massa kommentarer. Jag ser det som en enorm stöttning från mina vänner och bekanta att dom finns där och följer med på resan!

När jag vaknade upp idag hade jag riktigt ont i foten efter gårdagen. Skadan från när man var ung gör sig påmind efter ansträngning. Men det var bara att bita ihop och ge sig iväg till jobbet. När arbetsdagen var avslutad så stod stegräknaren på 3000 steg och då ringde passande nog Anton och ville ta en promenad. Vi tog oss ner till Rålis för att njuta av livet lite.

Nu hemma igen, skulle vilja städa av hela lägenheten och göra snyggt här hemma men helt ärligt får det nog ske imorgon istället. Jag behöver verkligen bara ta ur linserna, dra ner persiennerna och bädda ner mig i sängen och däcka!

Halva tiden av de första 12 veckorna är därmed avklarade! 6 veckor kvar tills det är dags för upptrappningsfas! 


2013-06-27

Vecka 6 - Dag 41

Torsdag. Lång dag på jobbet där jag idag fick göra lite varierade uppgifter och hjälpa till på andra fronter än det jag normalt sätt jobbar med.

Efter jobbet så gick jag och spelade badminton med Anders och Sarah. Det är första gången jag spelar mot dom och var därför väldigt kaxig innan träningen. DET FICK JAG ÄTA UPP!

Mot dom båda så förlorade jag stort och min känsla för den lilla bollen var lika med noll!

När passet var avslutat vid runt 20:00 så stod stegräknaren på 8000 steg. Då skulle man kunna tänka sig att det var dags att åka hem och ta det lugnt. Nej då, istället så gick jag hela vägen från Skanstull längst med vattnet bort till Fridhemsplan.

Nu är jag äntligen hemma och stegräknaren hamnade på NYTT REKORD, 18096 steg på en dag! Det är en riktigt hög summa med steg!

Varje år har jag tre mål att uppnå på lite olika områden. Det kan vara mål som är relaterade till jobbet, ekonomin, träningen, privatlivet och lite annat. Idag så uppnådde jag ett av dessa vilket jag är så sjukt stolt över!

Ta hand om varandra, nu välförtjänt sömn!!

2013-06-26

Vecka 6 - Dag 40

Officiell vikt: 119,9 kg

Idag var det dags för veckans andra öppna gruppträff på itrim. Som jag kände på mig så var vågen lite skev i måndags och visade lite mer än vad som faktiskt var sant. Så idag vägde jag in mig och resultatet blev 119,9 kg. Vilket innebär att jag passerat 120-strecket och har aldrig för avsikt att återvända någonsin igen.

FARVÄÄÄÄL!

Så, nu när vi tagit officiellt good bye av den vikten så kan vi börja satsa på det första uppsatta delmålet, 114 kilo. Troligtvis når jag dit om 3-4 veckor, om inte kroppen nu börjar ta fart igen efter det korta uppehåll jag hade vid runt 122.

På Itrim idag så kom en av motionsledarna och tränade med oss vilket var enormt sporrande. Det tyckte i alla fall alla utom en surpuppa som absolut inte ville ha någon stöttning... :) Surpuppan, om du läser det här i framtiden så vill jag bara att du ska veta att för oss som inte känner dig så var det lite så du uppfattades!

Mot delmål 114! 

2013-06-25

Vecka 6 - Dag 39

Idag har varit en hektisk dag.. jobb, optiker, träning, jobb i föreningen och orkade jag inte med konserten på grönan! Nu sitter jag hemma och går igenom mitt excel dokument som jag har för min vikt. Där skriver jag in alla mina värden efter varje viktminskning eftersom att de kvitton som skrivs ut i samband med invägning så snabbt bleknar bort.

Imorgon ska jag försöka hinna med såväl träning som den öppna gruppträffen. Därefter hem och försöka återhämta sig igen! Torsdag väntar badminton igen, det ser jag verkligen fram emot! Mest eftersom att jag har införskaffat mitt eget racket!

Imorgon börjar arbetsdagen 07:30, jag undrar när jag ska få tid att städa upp här hemma.. eller rättare sagt när jag ska få tid och ork!

Viktdiagram - Klicka på bilden för att göra den större

2013-06-24

Vecka 6 - Dag 38

Öppen Sommarträff på Itrim
Idag efter jobbet var det så dags för årets första öppna sommarträff på Itrim. Vi var 6 personer som dök upp. Jag var inställd på att lokalen faktiskt skulle vara överfull idag med tanke på att inga grupper just nu har ordinarie träffar och allt sammanstrålas till en gemensam öppen och frivillig träff.

Idag var det min hälsocoach Frida som höll i träffen och hon är verkligen full av energi! Man inspireras på något konstigt sätt att bara fortsätta köra hårdare när hon antingen på gruppträffen eller i motivationssamtalen säger en massa matnyttigt. Häftigt att alltid kunna vara så motiverad på sitt jobb!

Innan vi startade så var det som vanligt invägning och dagens officiella vikt är 121,2 kg. Men den vikten bör man ta med en nypa salt då mitt TBW (total body water) värde var väldigt högt mot vad det normalt är. Jag ska försöka ta mig på nästa gruppträff på onsdag om jag inte hindras för mycket av mitt jobb eller mina åtaganden så får vi se om vågen visar ett mer korrekt värde då!

Jag hade en vilja att gå på promenad när jag kom hem för dagen men har fastnat framför datorn istället. Jag har 1500 steg kvar av dagen att promenera så straxt blir det en kvällspromenad i ljusa kista innan jag troligtvis går och lägger mig direkt.

Imorgon väntar jobb, besök hos optiker, träning på Itrim, arbete i styrelsen i föreningen och eventuellt en konsert på gröna lund om jag hinner och hittar sällskap!

2013-06-23

Vecka 6 - Dag 37

Äntligen har jag kommit hem igen! Jag har varit borta i 5 dagar nu och bara idag har jag varit i Malmö, Falkenberg, Ullared, Göteborg och nu Stockholm. Gick upp ur sängen efter 6 timmars sömn och det satte lite ribban för resterande delen av dagen. Alla resor jag har haft under dagen har jag sovit på, nu senast från Göteborg till Stockholm så sov jag säkert 90 minuter totalt.

Idag har jag även hunnit mejla tullverket gällande vad som gäller med måltidsersättningarna vs Grekland om 3 veckor. Jag tror inte att det ska vara något problem men det kan vara bra att veta svart på vitt vad som gäller!

Idag har vi firat min kusin med ett överraskningsbesök. Väl där var vi säkert totalt ett 40 tal gäster som ganska samtidigt bara dök upp med varsin bil. Grill och fika med mera serverades och jag nöjde mig med chili con carne och en promenad med hunden.

Nu har jag 150 steg kvar att gå av dagen.. antingen så går jag runt runt runt i min lilla lägenhet tills jag når dessa steg eller så går jag ut genom dörren och ner för trapporna för att sedan åka hiss upp igen! Vi får se vad som händer och fötter!

Haft en superskoj midsommarhelg med vännerna! Ser verkligen fram emot 11 dagar utomlands med dom!

Midsommar 2013 med bars och ramlösa!