Facebook

2013-05-18

Vecka 1 - Dag 1


Del 1 - Förmiddag
Gick upp 07:30, på en lördag!! Började med att ta fram min shaker och hällde i 2.5 dl vatten och därefter pulver och skakade i 15 sekunder enligt beskrivningen. Sen.. FY FAN! Jag hatar pulverdricka! Jag måste hitta ett sätt att bli av med pulver konsistensen.

Åkte till Itrim på kungsholmen via jobbet (där jag hämtade skor och vattenflaska). 08:32 var jag framme och vi påbörjade introduktion av utrustningen. Klockan 09:00 så påbörjade jag mitt första träningspass.

Nu i efterhand så körde jag alldeles för hårt. Man kan med hjälp av ett pulsband man spänner runt midjan se på tv skärmen i lokalen hur hårt man kör. Jag måste definitivt ta det lugnare nästa gång!

Det fast fem färger man kunde ha sin puls på. Vit, Blå, Grön, Gul och Röd. Röd = maxpuls. Jag låg på gul/röd hela passet i 30 min. Klockan är nu 10:44 och jag inväntar att klockan ska slå 12 så att jag får äta en fiberrik pulversoppa till lunch, woho!

Del 2 - Resten av dagen
Soppan vid 12 smakade absolut SKIT! Både frukost (nyponsoppa) och lunch (tomatsoppa) smakade blääää .. Klockan är nu 21:44, jag är helt tömd på energi så nivån på texten kan variera.

Hur som helst. Runt 15 tiden började jag känna hunger och trötthet, vid 16 åt jag middagen som bestod av "kycklingsoppa". Den var förhållandevis god i jämförelse med det andra tramset jag ätit. Vid 19 fick jag äta min färdiggjorda blåbärsdryck som egentligen bestod av mjölk och blåbär, ca 2 dl.

Utvärdering av dagen är att jag inte insåg att det skulle vara så här mycket pulver och så här mycket flytande mat. Samtidigt så är det här sista chansen om jag vill leva längre än 40..

Mina mål vecka 1 - efter dag 1
Ombytt motion - 1 poäng, jag tränade på morgonen. (2 per vecka)
Vardagsmotion - 1 poäng då jag har promenerat 9587 steg (mål 8000 per dag)
Noll tolerans - 1 poäng, jag har hållt mig till deras äckliga jävla pulver
Vatten - 1 poäng då jag druckit typ 4 liter vatten (mål 2 liter / dag utöver måltiderna)
Dagbok.. ja.. 1 poäng 

God natt :) 


2013-05-17

Vecka 0 - Dag 0

Idag har jag träffat min hälsorådgivare på ITRIM. Redan för två dagar sen var jag där för första gången och kände att det här är nog det som kommer hjälpa mig in i mitt nya liv.

Först välkomnades jag personligen vilket nästan aldrig händer i Stockholm nu för tiden. Sedan imponerades jag av helheten och upplägget. Så nu kör vi!

Idag gick jag innanför dörren.. "Hej Michael". Ööh.. Jag har varit här en gång och ni vet redan vem jag är!?! Sen så hade jag ett 55 minuter långt samtal med hälsorådgivaren och resultaten var inte särskilt bra. 132.8 kilo varav apparaten uppskattade 43.5 av dessa att vara rent av överblivet och farligt fett.

Imorgon lördag är dag 1 på de kommande tolv veckorna. Maten är inhandlad och stegräknaren är uppletad ur en låda och hänger faktiskt konstigt nog runt min hals nu när jag skriver det här.

Denna blogg skall jag skriva i varje dag i 12 veckor, varje inlägg ska innehålla följande.

1. Vad har jag ätit idag.
2. Har jag uppnått dagens mål.
3. Hur mår jag?

Nu kör vi!