Facebook

2013-12-07

Vecka 29 - Dag 203

När jag drömmer är jag i en annan verklighet. Det händer rätt ofta att jag drömmer om min vikt. Det kan ha lite med att det första jag gör på morgonen är att gå upp och väga mig, så för kroppen har det nog blivit en rutin. Däremot så tror jag att jag väger ca 20 kilo mer än vad jag gör i dessa drömmar, att jag alltså väger runt 112 kg. Så jag får börja dagen med att övertyga mig själv om att så inte är fallet. Mentalt är jag alltså ca 120 dagar efter...

Igår var en riktigt spännande dag. Var på jobbet rätt tidigt på morgonen och vid 16:30 var det dags att träna kondition. 30 minuter på löpbandet följt av olika övningar på gymmet. Därefter så blev det raskt vidare till föreningen där jag hade jourkvällen vid klockan 19:00. Lärde mig massor med nytt även denna gång. Därefter hade jag bokat bio med min bror så vi gick och såg The Counselor vilket var en djup men bra film. Skönt att få se en bra film på bio, förra bioupplevelsen sög nämligen.

Efter filmen så hade stormen slagit till mot västkusten och det var dags att åka in och jobba på larmcentralen. Så var inne runt 23:30 och satt kvar till runt 04:00 sen blev det första bästa taxi hem igen.

Klockan 12 idag slog jag upp ögonen. Tänkte att jag skulle hinna julstäda lite men icke.. det blev till att skriva och läsa mejl halva dagen. Sedan fick jag upp julgranen jag köpte häromdagen, tur att jag hade lite batterier över hemma så att jag kunde tända upp den lilla granen. Jag ställde den vid julklapparna :) 

Hela dagen spenderades i lägenheten och idag skippade jag lunchen. Eftersom att jag klev upp så sent så åt jag frukost och sedan två måltidsersättningar på ordinarie tider. Förhoppningsvis ger det effekt på vikten inför morgondagens julbord med jobbet. Då vet jag av erfarenhet mer exakt vad jag ska välja, så ska försöka hålla antalet portioner nere till två istället. 

Ikväll blev det åter igen ett besök till gymmet. Anton blev sen så det blev en timme kondition och därefter 30 minuter armar. Därefter mötte jag upp Piotr och vi gick vidare till honom och drack en kopp te, avkopplande och välbehövligt.

Planen just nu är att sova och sen kliva upp tidigt och träna igen, men det förutsätter lite att jag kommer upp i tid imorgon. På återhörande!

2013-12-06

Vecka 29 - Dag 202

Måste fatta mig kort i dagens inlägg. Klockan är 03 på natten och jag har en rast på jobbet.. det är lite storm ute som leder till dygnet runt jobb just nu. :)

Igår torsdag hann jag i alla fall med följande:
  • 10000 steg
  • 1 träningspass med Anton
  • Regelbundet ätande
  • Rätt portionsstorlek 
  • noll tolerans!

Nu åter till jobbet. Får dokumentera mer om den här dagen vid morgondagens inlägg. Puss och kram! 

2013-12-05

Vecka 29 - Dag 201

Om Grekland var sommarens stora utmaning så är julborden, lucia, jul och nyår en utmaning i sig på vintern! Idag var det så dags för årets första julbord (nästa är på lördag). Att äta julbord och gå på diet är två saker som inte riktigt går hand i hand med varandra. Speciellt inte när man har som mål att vara under 92 på måndag. Tufft, men möjligt!

Julbordet låg vid Gröna Lund och heter Tyrols vilda julbord. Det är mycket kött av alla dess slag så att jag skulle överkonsumera det ikväll var väl känt. Men man får göra det bästa av situationen. Inget godis, ingen alkohol, ingen läsk, inget bröd, ingen potatis, inga kolhydrater utan enbart proteiner och sallad.. nom nom! Sallad och julbord är också två saker som inte riktigt går ihop om jag ska vara helt ärlig så det blev mest kött i stora mängder.

Sen var det den gyllene regeln att bara gå och hämta mat en gång. Det fungerar ju inte riktigt på julbord. Det är så små portioner varje gång man går och hämtar så en gång är inte tillräckligt, dessutom får man inte njuta av konceptet julbord. Jag tyckte jag skötte kvällen efter bästa förmåga. Loka blev det till dricka och portionerna delade jag upp som följer.

Portion 1:
Korv och kallskuret av alla dess slag. En bit av varje smak för att inte överdriva. Julskinkan tog jag en så liten bit jag bara kunde hitta med en gnutta senap.

Portion 2:
Varmrätt i form av köttbullar (3st), prinskorv (4 st) och lite annat varmt kött av olika slag.

Portion 3:
En ostskiva, en liten melonklyfta, några vindruvor och en klementin. Kalla det efterrätt om man vill. Tro mig, det fanns bra mycket kaloririkare efterrätt att välja på..

Jag känner mig riktigt nöjd med kvällen. Ett julbord på ett så nyttigt sätt det bara går att få. Dessutom höll jag uppe det sociala och mådde bra hela kvällen så det är huvudsaken.

8000 steg: Vet inte, jag glömde stegräknaren hemma idag.
Träning: Nej, nästa pass imorgon.
Portionsstorlek: Fail, följde inte direkt handflatemetoden
Regelbundenhet: Nja.. den ger jag mig faktiskt godkänt för.
Noll tolerans mot socker och kolhydrater: Hell yeah, 201 dagar med noll tolerans, check!

Mot oändligheten och vidare! Woop woop!

2013-12-04

Vecka 29 - Dag 200

Dag 200 är passerad. Klockan har slagit midnatt och vi är nu inne på dag 201! Även om jag inte riktigt fick ut allt jag ville av dagen så fick jag ut en hel del. Efter jobbet träffade jag min bror och drack en bonaqua på ett café i Kista galleria. Därefter skildes vi åt varsitt håll och jag gick till Kista science tower där fitness 24 seven ligger för att träna. Det är första gången på en vecka som jag faktiskt tränar, så himla skönt! Det är lätt att efter 7 dagar utan träning glömma bort hur skönt det är att ha genomfört ett träningspass, så nu känns det som att jag är på rätt bana igen. Dessutom nådde jag upp i totalt 10000 steg under dagen vilket leder till att jag får full pott på mina kortsiktiga mål på dagen! Det tål att firas!

Kortsiktig fokus nu är att till nästa måndag väga under 92 kilo på Itrimvågen, det motsvarar ca 91 på vågen här hemma. Idag vägde jag 92,4 på vägen här hemma vilket innebär att det finns en hel del kvar att göra på resterande delar av veckan. Kämpa och fokusera står på agendan!

Eftersom att vi idag firar dag 200 så tänkte jag såklart lyxa till det med något speciellt. Ni ska få ta del av statistik kring mina viktförsök innan jag började på Itrim. Jag har nämligen försökt att gå ner i vikt flera gånger innan jag började på Itrim och varje gång har det resulterat i att jag inte klarar av resan själv, stannar till och går upp i vikt igen.

  

Diagrammet visar viktregistreringar från 2009-01-01 till dagens datum 2013-12-03. Vi ser resultatet av två egna försök och två egna misslyckanden sedan 2009. Längst ut till höger ser vi mitt tredje försök där jag numera tar professionell hjälp vilket än så länge leder till lyckade resultat. Det visar också på faran i att inte ha en god uppföljning efter själva nedgången. Nu ska jag som sagt ner till 82,8 kg (nuvarande slutmål) och därefter ska jag hålla den vikten framöver. Det blir den stora utmaningen! 

Bloggen har i skrivande stund haft 34563 sidvisningar sedan jag började. Det hade jag aldrig kunnat ana när jag började dokumentera min resa. Vid dag 100 hade jag 13000 sidvisningar vilket leder till att jag har fått fler läsare sedan dess. Det trodde jag faktiskt inte innan. Min tanke var att folk skulle vara intresserad av dom 12 första veckorna och sen hoppa av och sluta läsa, men där hade jag fel.

Tack för att ni finns och tack mina vänner för all stöttning. Nästa gång jag har passerat 100 dagar så har jag nått mitt slutmål, overkligt och häftigt!


2013-12-02

Vecka 29 - Dag 199

Inatt drömde jag att jag sket på mig i en simbassäng.. varför?! Jo, för att Alexander (fortfarande syrrans kille) visat mig något fake-klipp på youtube när någon brud gör det.. och sen satte det sig i mitt minne och så var jag bestämt tvungen att drömma det.. varför!!!

Hur som helst så blev det en tidig uppstigning för att hinna med 08 tåget mot Göteborg. Jag och Isabelle fick lite egen tid (trötta) på väg till stationen, men all tid är bra tid med mina underbara syskon. Därefter möten precis hela dagen. Klockan 15 tog jag taxi till Landvetter flygplats för att hinna till kvällens styrelsemöte i föreningen till 18:30. Innan jag kom hem så han jag faktiskt smita förbi konsum och inhandla lite frukt och yoghurt.

Borta bra men hemma efter en vecka är helt klart bäst! Jag måste få berätta om årets överraskning igår. Mamma har stickat vantar precis hela helgen! Varför - jo för att min syster Cecilia fyller 17 år idag. Hon har verkligen kämpat och kämpat med dom där jävla vantarna. Jag har retats så mycket jag bara kunnat (min plikt som son). Till och med när vi spelade kort igår satt hon och stickade samtidigt för att hinna klart. Eftersom att Cecilia var på besök i helgen så passade hon på att testa den ena vanten och den var då lite stor, men vantar ska ju vara för stora. Hur som helst, för att göra en lång story lång. När hon var klar så tog hon fram kameran, gav den till Isabelle och hon började filma. Sen väckte hon liv i mig och gav mig vantarna och sa att jag fick dom! God jul typ! Jag fattade inte ett smack men det visade sig att vantarna aldrig var ämnade för Cecilia utan dom var stickade i min storlek från start. Som sagt, årets överraskning.. här trodde jag vi skulle överraska Cicci men så är det jag som blev blåst! Tacksam, men blåst!


Imorgon är det tisdag, då är det dag 200! Det ska firas med en mindre nystart genom att få tag på motion och träning. Imorgon ska jag även fatta en del jobbiga och beslut om min framtid.. eller i alla fall beslut i vilken riktning jag ska fortsätta gå. Har samlat på mig en del tips under denna 5 dagar långa resa samt har hunnit få tid att sätta mig ner och skissa lite. Återkommer mer konkret när jag kan, men låter det stå som det gör nu för att inflika hur det påverkar mig som person under min viktresa. Men som sagt, fokus imorgon blir till att njuta av dag 200 av 730.

Hej så länge!


2013-12-01

Vecka 29 - Dag 198

Söndag, började med att köra Cecilia från urskogen hem till Halmstad. Lite kvalitetstid med det syskonet jag träffar mest sällan! Väl framme så hjälpte jag henne att fixa i ordning godispåsar till den marknad hon skulle vara på under kvällen. Dom hade lagat eget godis som stått i kylen under natten som skulle skäras upp och förpackas i små gulliga påsar! Hon ville inte att jag skulle hålla på med det där med tanke på att det var just godis men det gjorde inget så jag ändå inte fick smaka på fingrarna när jag skulle arbeta. Så noll tolerans har fortfarande 198 obesegrade dagar! Dessutom har jag numera examen i att knyta godispåsar :P

När jag kom hem så lade jag mig och kelade med katten. Somnade på soffan och katten låg bara kvar. Det där djuret är verkligen som en levande teddybjörn. Har aldrig träffat en så snäll katt i hela mitt liv!

Idag ska jag säga att när min syster berättade att de skulle laga mat så var jag skeptisk. Massa guckemock o grejor som skulle köpas hem och ätas med kyckling. Men tro mig, dom (hon och hennes kille Alex) lyckades verkligen med matlagningen. Dessutom var det både mättande och nyttigt!

Efter maten så passade vi i vår lilla familj på att spela kort. Det är en av de saker jag uppskattar som mest när jag kommer på besök. Blir det inget sällskapsspel / kortspel under mina besök så är det att tolka som ett fail! :) Man får ju inte spela hemma! Dessutom tog jag hem en andraplats efter att Eddie som vanligt knaprat hem förstaplatsen. Han har verkligen OS medalj i sällskapsspel!

Nu ikväll blev det lite jobb framför datorn i vanligt ordning. Nu återstår bara att göra i ordning mina grejer inför morgondagen så att jag är i fast inför en fullproppad dag. Möte i Göteborg mellan 10-15 och sen möte i Stockholm mellan 18:30 - 22:00. Så ja, hoppas resan går fort!

Ser fram emot kommande vecka. Imorrse när jag ställde mig på vågen här så stod det 92,7 vilket är en förhållandevis bra vikt. Nu har jag en vecka på mig att få ner hemmavågen till 91 kilo för att nå målet på Itrims våg om en vecka där det ska stå 92 eller lägre! Så träning och långa promenader ska klämmas in i mitt för övrigt fullspeckade schema! Vore skönt att slå träningsrekordet också, ska göra mitt bästa!

Hej så länge!




Vecka 29 - Dag 197

Det är mitt i natten. Hela familjen har precis haft en helkväll framför tvn. Inget går upp mot lite avkoppling på landet framför tvn. :)

Idag har vi varit i Halmstad och hälsat på min ena syster. Fick en kopp te och sen passade vi på att julpynta lite samt fixa till en hatthylla som inte satt fast på väggen. Sen kidnappade vi Cecilia och åkte hela vägen tillbaka hem med henne och hade vår underbara familjekväll.

Jag har absolut noll koll på om jag håller vikten just nu. Jag äter regelbundet men fel mål på fel tid. Frukost åt jag vid 11 idag. Vid 13:30 fick jag i mig en måltidsersättning. Klockan 18 fick jag i mig nästa måltidsersättning och vid 20 så blev det en middag med familjen. Man får prioritera om måltiderna nu när man ska vara social.

Nu är jag bara så himla trött. Imorgon så ska jag köra Cecilia tillbaka till Halmstad igen så inatt blir det inte sovmorgon på samma sätt. Det ska bli skönt att komma upp i tid  dock.

Jag ångrar att jag inte tog med mig några träningskläder, nästa gång ska jag göra det så att jag får lite motion och får chansen att röra på mig. Jag kommer inte kunna träna för ens tidigast tisdag morgon, vilket är lite tufft. Mycket att tänka på nu även om jag är ledig och kopplar av. Det är nu jag formar min framtid och då antar jag att det kan vara skönt att ha lite lugn och ro omkring mig. Imorgon tänkte jag skissa lite på hur 2014 skulle kunna se ut!

God natt så länge!