Facebook

2013-09-07

Vecka 17 - Dag 113

Kort sammanfattning av vad som hände igår. Resan ner mot Falkenberg gick bra, jag var så trött att jag lyckades sova igenom alla biljettkontroller! Spännande att inte bli väckt av kontrollanterna, tack SJ! Väl framme möttes jag av mamma på perrongen i Falkenberg och vi åkte och handlade.

Sen jag började med Itrim så har hon och hennes man Eddie sagt att dom ska bjuda mig på Oxfilé när jag är klar med min 12 veckors period. Nu var tiden kommen. Dock så trodde mamma att jag skulle äta middag med dom och jag var inställd på att vi skulle köra det vid lunch som jag är van. Normalt sätt så äter jag ju bara lunch och frukost som vanliga måltider och just den morgonen hade jag också gjort det, så det var lite sent att ändra beslutet.

Lösningen, som kanske inte gillas av regelverket, jag äter ändå! Så jag byter ut lördagens lunch mot en middag på fredagen istället, knäpp jag vet men det är det långsiktiga resultatet som gäller. Viktigt att det bara är en engångsgrej också. Sen vet jag att man bränner mycket mindre på kvällen så för att öka förbränningen så gav jag mig ut på en 5km löptur innan  vi åt. Nytt personbästa på 39 minuter och 30 sekunder (förbättring med 8 sekunder).

Idag lördag får jag såklart lida lite för att jag gjorde som jag gjorde igår. Lite hungrigare än normalt men jag hamnar i balans imorgon igen. Åt en riktig frukost med yoghurt, müsli och ett äpple så det kändes i alla fall stadigt.

Nu är jag på plats i Malmö och njuter av solen. Har fått ihop 5000 steg så någonstans så ska jag samla ihop lite fler steg. Tomas kommer hem från jobbet vid 19 tiden så då kanske vi tar en promenad. Emelie (Tomas bättre hälft) är nog också på jobbet tror jag. Så nu är det bara jag och Emil (Emelies bror som också bor här) som är hemma. Emil pratar om krogkväll och har redan nu vid 17 tiden fått i sig två öl, känner mig inte speciellt taggad att följa med på den banan ikväll dock. Vatten, lugn och ro, ett tv program och en måltidsbar räcker gott och väl för mig!

Tjing!
Mot Malmö!

2013-09-06

Vecka 16 - Dag 112

Dags att vända och klättra! 

Igår så kom jag verkligen in i andra andningen på kvällen. Jag tog mig iväg för ett kvällspass vid Eriksdalsbadet för första gången på säkert 6 månader. Trots att jag har årskort där så spenderar jag inte så mycket tid där. Men ska försöka komma iväg någon gång i veckan, jag älskar ju verkligen vatten! 

I tre år nu har jag simmat där till och från. På kvällarna har det alltid varit en äldre man i sina bästa dagar som ser ut som en äldre version av Günter och när jag och Anton brukade simma där för något år sen så fick han även det smeknamnet. Eftersom att "Günter" alltid hade diskussioner med allt och alla i bastun så påbörjades en gissningslek där vi skulle lista ut vad han egentligen heter och vad han jobbar med.. gissningsleken pågår fortfarande.. haha!

Hur som helst så fick jag ett stort leende i ansiktet när jag såg vår vän simma sitt traditionella grod-sim i bassängen när jag kom fram. Jag fick en egen bana eftersom att det var så sent på kvällen. Jag brukar föredra Eriksdal sent på kvällen just av den anledningen, att man får en helt egen bana. Sen är det frisim och harmoni som gäller. Jag har alltid kunnat simma frisim sen jag lärde mig det när jag gick på simning som barn.

Idag har jag varit ledig på förmiddagen. Med "ledig" så innebär det bara att jag svarat på ett 20-tal mejl hemifrån men jag försöker varva ner med musik av Panda Da Panda och Lars Winnerbäck. Precis tagit mig i kragen och packat resväskan inför helgen resa till Falkenberg, Malmö och på måndag även Göteborg.

Ny start, fan va skönt det ska bli att re-boota! Nu kör vi!

itrim.se/vykort

2013-09-05

Vecka 16 - Dag 111

Mina kollegor märker nu att jag är trött och rätt förstörd. Jag har för mycket just nu på jobbet. Imorgon tar jag ledigt men har med datorn hem om det skulle vara något. Vid 13 tiden så åker jag söderut och låter familjen ta hand om mig en kväll. Lördag och söndag åker jag till Malmö och umgås med bästa vännen.

Nu sitter jag här, klockan är kvart över sex på kvällen. Jag skulle kunna somna när som helst. Jag skulle vilja åka in till stan och simma, basta och bubbla lite. Om 45 minuter bör jag vara i bostadsrättsföreningens lokal och lära mig att ha hand om "jourkvällar" för de boende som hålls varje vecka. Om en månad ska jag nämligen sitta själv och hålla en sån så då kan det vara bra att veta hur man ska göra. Jag skulle vilja sova. Jag måste promenera 4500 steg till. Jag måste äta minst en måltid till idag. Jag vill träna. Ja, måste, bör, vill.. och då ser ni bara den privata sidan, yrkesmässigt får jag ju inte skriva något om så det är svårt att beskriva.

Vore skönt att komma in i en andra andning och komma iväg och simma ikväll. Hitta dom där badbyxorna i garderoben som alltid varit för små ända sen jag köpte dom för 2 år sen. Det vore skoj att se om dom passade och åka till Eriksdalsbadet som ligger 45 minuter bort bara för att få simma lite igen.


2013-09-04

Vecka 16 - Dag 110

Nu äter jag i alla fall regelbundet igen. Jag har ställt larm klockan 12, 16 och 19 varje dag för att påminna mig om att äta. Det behövdes och känns inte allt för farligt.

Överlag så är jag inte i toppform just nu. Tränade i cirkeln även idag. Allt kändes rätt misslyckat och målet var bara att ta sig runt 3 varv. I huvudet var jag fortfarande på jobbet och funderade över hur och var jag ska börja för att orka. Dessutom hade jag ont i magen hela det här passet också så det var inte som om jag kunde anstränga mig ändå. Mentalt fastnade jag nog lite extra på stationerna för att jag var på en helt annan plats i huvudet.

6000 steg har jag fått ihop. Samtidigt som jag skrev det så drog jag en stor suck. Jag vet mycket väl att det är 4000 kvar att gå. Det är inte alltid man arbetar i medvind, bara att kämpa på..



2013-09-03

Vecka 16 - Dag 109

Nu är det inte alls långt kvar till 100 kg gränsen. Jag föreställer mig själv gråtandes på vågen en morgon inom 4 veckor.

Idag klev jag upp och försökte inleda morgonrutinerna. Jag satte igång tv4 och kollade på nyhetsmorgon samtidigt som jag ordnade frukost och satte mig vid barbordet i lägenheten. Sen hör jag att jobbtelefonen plingar till och att jag fått ett SMS. Jag hämtar telefonen och går tillbaka till min yoghurt. Nyhetsmorgon har nu övergått till reklam. På TV'n visas en reklamfilm för Itrim, det är Fredrik som berättar om hur han gått ner 36 kilo.

Tanken som slår mig är att jag förstår att det Fredrik säger är sant. Men hur förmedlar man att det han säger verkligen är sant till TV tittarna? För jag menar, reklam i all ära.. hur mycket är egentligen vettig reklam?

Samtidigt som dessa tankebanor snurrar i mitt huvud blir jag nyfiken på mitt SMS och låser upp telefonen och ser följande:


Det finns liksom inte ord för det hela. Så jag måste visa det för precis alla! Jag vet Frida att om du nu läser det här att SMS'et var avsett för mina ögon så förlåt om jag delar med mig det med hela världen. För att inte göra dig allt för besviken så höll jag mat-tiderna hela dagen! 

Nu för att rikta in mig mot mina läsare igen. Jag har gått hela dagen och resonerat kring denna start på dagen. Jag menar, jag går igenom vad som troligtvis är mitt livs tuffaste uppgift och får betydligt mer än vad jag förväntar mig. Det är ovärderligt att få se ett sånt spontant SMS! Men det kanske bara är jag som är knäpp.. 
 







2013-09-02

Vecka 16 - Dag 108

Idag är det måndag. Skönt att få en bra start på veckan med kost och rutiner. Matlådorna var klara och frukosten var enkel att tillaga. Det blev samma yoghurt / müsli frukost som i helgen. På jobbet var jag straxt efter klockan 08 och satte igång med ännu en veckas arbete.

Dagen flöt på, började typ med att rensa skrivbordet och allt runt omkring på papper.. men när dagen var slut så låg det precis lika mycket papper överallt som det gjorde när jag började! Suck! Tidig dag idag eftersom att det var gruppträff igen! Tänk att det gått två veckor sedan förra gruppträffen, det tycker jag gick fort!

Dagens stora samtalsämne var kolhydrater. Snabba kolhydrater är dåligt och långsamma kolhydrater är bra! ;) Tänk att även jag kan lära mig! Insåg precis nu att jag inte kommer kunna gå på nästa gruppträff för då ska jag på årsmöte i idrottsföreningen på jobbet! Snacka om fullbokat i flera veckor! Bara till att mejla kompisarna på Itrim och försöka gästspela på någon annan gruppträff nr 5 istället.

Efter dagens öppna gruppträff så var det dags för tre varv i cirkeln. Det har aldrig varit så mycket folk i cirkeln när jag tränade. 19 av 20 stationer var upptagna så det var verkligen fullt ös! Tyvärr så hade jag riktigt enorma magsmärtor under hela passet att det inte fanns någon som helst energi till att öka pulsen. Dålig tajming!

På kvällen var det så styrelsemöte i föreningen igen.. massa nya roliga saker att göra de kommande 4 veckorna! Mötet varade i ca 2,5 timmar och vid 21 tiden så kändes magen mycket bättre så jag beslöt mig för att springa 3 km så att jag får bli lite svettig idag i alla fall! Så det var bara att ge sig ut och springa runt.

Jag försökte idag fokusera på min löpteknik. Försöka springa så att tåspetsarna nuddade marken innan hälarna. Det ökade tempot när det väl fungerade men när det inte fungerade så var det inte alls lika ansträngande. Hur som helst så stod det på runkeeper att jag hade nytt rekord i snitthastighet vilket känns som ett stort framsteg! För första gången på evigheter har jag dessutom torrhosta efter ett löp-pass vilket känns som att jag har gjort rätt :)

Idag får jag underkänt på regelbundet ätande. Jag åt frukost vid 07:15, lunch vid 11:15, mellanmål vid 17:40 och middag vid 21:50. Anledningen, jag borde ha ätit innan jag gick in på gruppträffen vid 16 men väntade istället till efter träningen. Andra anledningen var helt enkelt att jag inte var hungrig! :)

Nu väntar kanske ett avsnitt av criminal minds innan jag går och lägger mig! Puss o kram så länge!

Eddie, jag kommer snart och fiskar med dig igen! Jag lovar!!

2013-09-01

Vecka 16 - Dag 107

Idag söndag så ställde jag klockan på 08:00. Tanken var att komma in i rutiner och kliva upp på helgerna. I normal och helt vanlig ordning gick jag upp, hämtade telefonen och gick tillbaka till kudden igen! Vid 11:00 var jag utvilad och då var det full rulle som gällde. Till frukost blev det yoghurt, müsli och jordgubbar.

Ungefär en timme senare så begav jag mig till itrim för att få veckans tredje pass avklarat! Så himla skönt att träna på helgen för då får man även lite gratis steg gjorda också! Idag var det massor av människor i cirkeln, vilket jag inte riktigt var förberedd på. Jag hade räknat med en eller två personer men jag tror det var som mest 10 personer igång samtidigt. Lite jobbigt när någon då går till fel station och börjar träna där jag ska träna dom 30 sekunderna, då får man snabbt försöka hitta ett alternativ.. ja, eller bara säga till personen i fråga att den hamnat fel.. men det vore till att förstöra utmaningen! ;)

Efter passet tog jag en promenad till jobbet. Kollade in snabbt hur det gick och lämnade kort därefter för att åka hem. Väl i Kista gick jag till ICA och inhandlade mat för hela veckan sen hem direkt och göra ordning mina matlådor och min lunch. Matlådorna skulle vara 5 stycken och dagens lunch skulle vara en tallrik. Så jag satte igång fördelningen av grönsaker mellan lådorna, men tro inte att jag kom ihåg att jag skulle ha lunch idag som jag hade tänkt. När alla grönsaker var uppdelade och slut så tog jag fram en tallrik och gjorde det bästa av situationen. Dagens lunch blev två morötter, ett äpple, en tomat och en riktigt god köttbit!

Efter det så var det snabbt ut och hålla sig igång igen. Dags att dela ut portkoder till ca 300 lägenheter innan morgondagens styrelsemöte. Said and done, nu sitter jag här och har promenerat i så många trapphus UPPFÖR trapporna att jag är helt väck! Dags att slå på en bra film tror jag! Hej så länge!


Vecka 16 - Dag 106

Idag blir det en hel drös med text och bilder på bloggen. Det beror på att det har hänt sjukt mycket denna dag. Jag tror vi börjar där dagen började, jag blev väckt av att telefonen ringde. Strul med kortläsarna i föreningen och inga kom in i tvättstugorna. På med prasselbyxor och t-shirt och springa ner till kortdatorn och fixa. Bra start på dagen kallar vi det!

Direkt därefter så tog jag mig iväg till Kista galleria för att inhandla frukost och lunch. Från och med idag är upptrappningen över och jag är numera inne på varierat. Varierat innebär att jag ska äta frukost och lunch som vanliga måltider enligt handfast- metoden medan mellanmål och middag fortfarande är måltidsersättningar. Väl inne på ICA var det rätt svårt att fundera ut vad jag skulle ha. Köpte lite yoghurt, lite bacon, lite frukt o bär, naturell müsli, choritzo, paprika och en gurka typ.

Väl hemma var jag lite stressad igen. På en lördag borde det vara förbjudet att stressa men nu verkar jag ha valt ett sånt liv så. Till frukost blev det müsli, låg-calori yoghurt och en banan! Det var både enkelt, gott och riktigt mättande! Dock så kan jag fråga om själva blandningen av müsli och banan inte blev lite väl mycket kolhydrater men det får jag nog ta och kolla upp imorgon. Ett alternativ är att ta en annan frukt än banan så har jag skapat mig ett fungerande frukostkoncept.

Efter frukosten var intagen så var det dags att laga lunch. Det hade regnat hela morgonen och nästa steg var att åka till Sorunda där jag är uppväxt och ha en re-union med gamla klassen. Vi skulle grilla men eftersom regnet öst ner så trodde jag att det kanske är bättre att förbereda mat hemma. Med andra ord, mindre tid! Choritzo och sallad blev målet tillagades.

Sen påbörjade jag en två timmar lång resa från Kista norr om Stockholm till Sorunda utanför Nynäshamn söder om Stockholm. Hela året jag haft en mindre längtan till att få åka dit och ha en liten nostalgitripp och tänka tillbaka på barndomen något. I Västerhaninge bytte jag från pendeltåg till buss och mötte några av dom som tagit sig tid att också komma på återträffen. Vi var först på plats men straxt därefter så kom även vår gamle klassföreståndare Åke som vi bjudit in. Åke hade med sig lite brev vi skrivit till oss själva för 10 år sedan, samt foton på oss från när vi gick i årskurs 7 och var 14 år.



Det var häftigt att se ett brev från mig själv som var daterat 2003-06-11. Till brevet hade Åke även hittat en utvärdering som jag skrivit till honom i kurserna NO (naturorientering) och Matte.

Så här hade jag skrivit till vår lärare Åke:

Matte

I Matten så har jag inte jobba på i mitt bästa tempo direkt. Jag hade kunnat jobba mer hemma men det var så mkt annat man skulle göra. Jag har i alla fall lärt mig att räkna mkt matte under dom här 3 åren. Tack för att man fick lära sig.

NO

No:n i år har varit rolig men ändå så känner man att man inte lärt sig speciellt mycket på nio år i skolan. Då snackar jag om alla ämnen. Jag tyckte det var tråkigt att jag hamnade efter i flera ämnen så att jag inte kunde satsa lika hårt på No:n Det har varit roligt att lära känna dig Åke.

MVH Michael.C


Det är spännande att se hur jag reflekterade så här 10 år senare på dessa utvärderingar. Jag kommer ihåg att jag reflekterade över hur jag efter varje grundskoleår alltid låg efter i någon kurs och att det nu var årskurs nio och att det nästa år inte fanns något att ta igen, för då gällde ju gymnasiet. Så var det då dags att öppna brevet jag skrivit till mig själv 10 år och 2 månader tidigare. 

Hej!

Hoppas du mår bra.. Det måste vara skönt utan tandställning. Hoppas också att du kom in på säkerhetsgymnasiet. Om inte, hoppas att du hade en bra gymnasietid. Hoppas du kommer ihåg nu när jag skriver detta brev. Isabelle sitter i ditt knä. Vi hade en musikal vecka förra veckan. Familjen ska flytta till Göteborg. Jag bor hos pappa i Södertälje sedan 2 månader tillbaka. Jag kommer sakna alla i klassen. Hoppas du kom in i polis-yrket och att det gick bra med judon. Kommer att gå till kyrkan snart och att jag får 175p. Vi hörs väll.

MVH
DJ CAVA
Michael.Cavallin

Häftig läsning, framförallt för mig som vet var i livet jag befann mig då. Att komma in på Säkerhetsgymnasiet visste jag hade stor betydelse för min framtid vilket det också hade. Nu 10 år senare lade det grund för hela min kommande karriär inom säkerhet och bevakning.  Familjen flyttade till Halland och jag bodde kvar i Södertälje i 5 år innan jag flyttade till Kista. Polis blev det aldrig något av eftersom att det intresset slocknade rätt snabbt när jag förstod att det fanns minst lika bra alternativ. 175p syftar till grundskolepoängen. Jag tror jag fick 185 poäng till och med och jag kom in på den skola jag ville.


Sedan så kollade jag på lite bilder som Åke hade med sig. Häftigt att se lilla Micke 14 år och som precis har påbörjat sin sockermissbrukande karriär! På den tiden hade jag bara börja växa till mig runt låren. Övriga delar av kroppen var rätt oförstörda! :)
 


Efter återträffen tog jag en promenad i det gamla området som jag är uppväxt i. Gick förbi det hus och alla de rum där jag faktiskt växte upp. När jag gick omkring i området träffade jag även grannarna och familjevännerna från barndomen. Syskonen: Sandra (med sambo och unge), Therese, Emelie. Sen hade vi föräldrarna Solvei och Micke.

Det var en nostalgitripp som hetta duga! Sedan gick jag förbi lite områden där jag och min barndomspolare brukade leka. Backarna var inte lika långa som jag minns dom och området var betydligt mindre än vad jag minns. Men jag antar att det är skillnaden att se det från en vuxens perspektiv.

Det roliga är nog att man då trodde att man var vuxen, tyckte att man hade allt man behövde för att kallas för vuxen. Gud så fel jag hade! 

Kvällen började lida mot sitt slut. Jag hade två timmar kvar att ta mig hem igen. Jag visste att min syster Isabelle just nu befann sig på grann-byn Ösmo. Så jag ringde och vi träffades i en halvtimme innan tåget gick.


45 minuter av tågresan så sov jag. Helst slut efter en sån dag. Väl hemma hade jag bara gått 8000 steg så jag tog en liten kvällspromenad genom föreningen och grannsamverkade lite :) Vilken underbar dag men massor av klasskamrater (även om det var lite dålig uppslutning) och massor av minnen från förr.

Nu är det dags att sova. Imorgon ska jag försöka ta mig upp tidigt och ta mig till Itrim och träna! Hoppas vi ses där! Kärlek!