Facebook

2013-05-25

Vecka 2 - Dag 8

Idag gick jag upp klockan 05:00 och tog mig till jobbet för första dagen med extrajobb på över två års tid. Grunden till detta är den senaste tidens händelser i Stockholm som leder till ökad belastning.

Så.. 12 timmar på en larmcentral gav 2500 steg.. vid 18:30 så var det alltså bara dags att ge sig ut och ta en promenad. Så jag upptäckte faktiskt en ny del av Stockholm ikväll. Jag och min kollega gick Hornsbergs strand bort mot Kristineberg. När vi passerat Lindhagensgatan så var allt rätt nytt för mig. Häftig miljö och nya parker! Jag skämtade lite med kollegan och frågade om vi skulle stanna och grilla lite pulver :P

Hur som helst. Att klara ett helt arbetspass som ledare av en larmcentral i en tuff arbetsmiljö i 12 timmar kan man tydligen även göra på Itrims diet! :) Imorgon är en ny dag så ska faktiskt försöka sova på en gång.

Kom upp i mina 8000 steg (8308 för att vara mer exakt). Vatten intaget enligt mål. Fortfarande skönt att jag klarar av att hålla dieten, och håller inställningen att det inte finns några andra alternativ. Men visst var det tufft att gå förbi parken där alla grillade. Men vecka 13 (någon gång i augusti) så får jag nog grilla igen, en köttbit med grönsaker :D

En vecka är avklarad föresten! Bara det är tappert!

Nu sova, hej på er!

4p

2013-05-24

Vecka 1 - Dag 7

Idag har jag varit i Linköping och jobbat lite. Jag har blivit riktigt förskylld men hoppas på att det kommer gå över snart. I Stockholm är det fullt pådrag med kravaller vilket leder till att jag ska jobba extra lördag söndag. Något som inte hänt på två år. Spännande!

Den stora frågan blir faktiskt hur man ska kunna komma upp i 8000 steg innan, under eller efter ett 12 timmars pass på en larmcentral. Det återstår faktiskt att se!

Idag har jag ätit mitt pulver, druckit mitt vatten, gått mina steg och skrivit min blogg. Igår kom jag upp i 14000 steg innan jag somnade runt 23:30 tiden. I det inräknades en konsert och ett träningspass! Så när jag gick upp vid 05:00 imorrse så var jag lagom sliten.

Nu sova tidigt och gå upp klockan 05:00 imorgon igen! Puss puss

2013-05-23

Vecka 1 - Dag 6

Inatt drömde jag "mardrömmar" om att jag åt snacks o drack cola.. förra gången det hände var när jag gick på LCHF.. Det kännetecknar att jag börjat komma in i vanorna och att jag är på rätt väg. Nu ska jag bli av med sockerbeteendet och köra.

Idag väntar arbete, träning och sen konsert ikväll! Hemma är jag nog väldigt sent som vanligt. I övrigt känns denna morgon bättre än igår, kan ha med att jag inte gick upp lika tidigt.

Nu blir det grötfrukost!

2013-05-22

Vecka 1 - Dag 5

Idag försökte jag komma upp lite tidigare och klockan ringde redan klockan 06.00. De första dagarna som varit så har sömn gett mig gott om energi och jag känner mig återställd när jag vaknat.

Men inte idag. Jag har känt mig rätt utmattad fram till dess att jag kom till jobbet. Sen har dagen gått ganska bra förutom att jag har varit rätt stillasittande. När jag vid 18 tiden lämnade jobbet hade jag bara gått 2500 steg. Så jag gick till fridhemsplan.

På vägen dit hörde Piot och Manton av sig. Jagmötte upp dom och promenerade vi hela vägen tillbaka till stadshagen där p bor.

Nu sitter vi här och kollar derby och jag jävlas med dom eftersom att Djurgården ligger under!

Dagens mat: frukost blev gröt, lunch blev choklad shake, inte lika gott som man kan tro. Middag och kvällsmat blev skogsbär shake.

Dagens mål: kommer att uppnås innan jag är klar för dagen. 4 poäng

2013-05-21

Vecka 1 - Dag 4

15000 steg, trött, väntar på tåget, vill hem och sova. Gröt, mjölk, kyckling soppa än så länge. Poäng. 1+1+1+1+1



Dagens Videoblogg.. wtf!

2013-05-20

Vecka 1 - Dag 3

Den spontana känslan genom hela dagen har varit trötthet. Fokus har inte varit på topp någonstans.
Dagen började med en dusch och därefter sprang jag omkring och letade efter mina glasögon i en halv evighet innan jag hittade dom på strykbrädan där jag brukar lägga dom... notera då att jag tittade 9 gånger på strykbrädan innan jag faktiskt hittade dom.

Väl på jobbet var jag riktigt sliten. Jag började med att ta en av två mjölkdrycker och promenerade bort mot kylen för att märka upp den med mitt anställningsnummer och därefter ställa in den i kylen. Väl tillbaka vid mitt skrivbord igen så inser jag att där håller jag i en uppmärkt mjölkdryck.. som borde vara i kylen..

Sedan så fick jag ett ärende som gjorde att jag var skulle logga in på en annan dator, en operatörsdator på larmcentralen som var ledig. Väl framme vid datorn var den igång och det var bara att logga in.. men istället så trycker jag på power-knappen ... sen stängs datorn av...

Och så rullar dagen på..

Promenad från jobbet till S:t Eriksplan för att lyssna på kör-konsert vid 19 tiden. Normalt sätt äter jag mitt kvällsmål vid 19 men inte ikväll. Nu sitter jag här och äter gröt och klockan är 21:30.. Så kan det gå..

Spännande dag, imorgon händer det mer spännande grejer.. bland annat ett kundmöte som kan bli precis hur bra som helst! Hoppas jag hamnar på rätt ställe!

Ombytt motion - 0p
Vardagsmotion - 1p (9019 steg)
Vatten - 1p (ganska 2 liter exakt)
Noll tolerans - 1p
Blooogggeeen!! 1p

Mjölkdryck, .. JAG VET INTE HUR MAN STAVAR TILL KYCKLINGSOPPA!! Har suttit här och försökt stava med chyckling och inser att det inte är så det stavas!! .. hur som kycklingsoppa till lunch. Mjölkdryck till middag och ja, gröt till kvällsmat.

.. för övrigt mår jag bra :D

2013-05-19

Vecka 1 - Dag 2

Idag ringde mat och sovklockan vid 08:00. Jag hade ingen större lust att gå upp då trots att jag gick o la mig hyfsat tidigt igår. Vid 09:30 tog jag mig i kragen och gick upp. Hyfsat pigg, inte så hungrig trots att jag inte ätit på massor av timmar. "Grötfrukost" åt jag vid 10:30 vilket var det mest fasta jag ätit på över ett dygn.

På dagen tänkte jag genomföra mitt konditionstest vid 13:00 och sen träna. Men jag insåg att centret stänger 13 så tog mig in och tränade vid 12. Vid 12:45 hade jag genomfört passet och var rätt trött men jag höll det på en mycket bättre nivå idag än vad jag gjorde igår. Jag passade på att köra en mjölk/blåbärsdryck till lunch innan testet. Vid 13:30 kom vi igång med testet som varade i ca 7 minuter och gick ut på att gå 700 meter på tid.

Jag gick såklart all-in och slog på lite e-type i lurarna och promenerade i takt till musiken. I mål kom jag på tiden 6.19 vilken min tränare blev riktigt imponerad av. Jag har som vanligt svårt att ta beröm och ser det mer som ett utgångsvärde inför kommande förbättringar.

Middag kommer nog bli kycklingsoppa och kvällsmat blir nog runt 20.. har inte bestämt vad jag ska äta då än.. kanske en till gröt då det är hockey och den vill man hålla sig vaken till. 

Målen då,
Ombytt träning 1p
Stegräknare (står på 9039), 1p
Noll tolerans, 1p
Vatten.. bara 1.5 än så länge men kommer nå mina 2 liter idag. 1p
Bloggish.. 1p