Facebook

2014-06-21

Vecka 60 - Dag 11

Idag fick jag sova ut ordentligt, hela 13 timmars sömn var absolut behövligt! Dagen började med en tallrik gröt med extra kanel. Kanel ökar nämligen förbränningen säger dom. Efter frukosten gick jag och vägde mig med kläderna på och vågen stod på 87,3! Riktigt härligt att vågen flyger ner i alla fall.

När jag går på VLCD så håller jag mig till fyra typer av rätter i alla dagar:

1. Kanel äpple gröt 140 kcal - Varm
2. Kycklingsoppa 150 kcal - Varm
3. Skogsbär shake 150 kcal - Kall
4. Färdigblandad blåbärsdryck 150 kcal - Kall

Ikväll har jag dessutom varit duktig och varit ute och sprungit 5km. Riktigt skönt att hinna träna lite även om det började regna på mig.

Nöjd med 11 genomförda dagar, 10 kvar!

Bildöverföringen till mitt konto strular lite så bilder läggs upp på tisdag i efterhand.

2014-06-20

Vecka 59 - Dag 10

Så sliten idag. För att undvika misslyckande idag har jag även undvikit allt vad som är midsommar idag. Jag uppfattas nog som en riktigt tråkig och trött människa. Istället har jag ägnat större delen av dagen åt att studera finansvärlden istället, hela världen har inte direkt midsommar.

Jag ska dock medge att jag är tveksam till om den här VLCD omgången verkligen gör någon nytta i det långa loppet. Det hindrar mig inte att fullfölja men däremot är jag rätt kritisk till vad som händer efteråt. Men allt är lite vad man gör det till.

Dags att gå och sova. En stor eloge till mig som klarade av en hel midsommar till utan att misslyckas, allt går om man ger sig fan på det. =)


Vecka 59 - Dag 9

Kommit fram till Göteborg och bloggar från min padda ikväll. Inatt sover jag hemma hos min moster som pysslat om mig hela kvällen. Dom bor ute vid en golfbana och det är fint och fridfullt, skönt med avkoppling.

Vissa delar av den här dagen har varit hemsk och andra har varit toppen! Det mesta som var dåligt var jobbrelaterat så vill inte djupdyka in på det. Det som var topp var dels att jag fick handpenningen på min lägenhet idag. Första gången jag har mer än 6 siffror på kontot. En timme senare var pengarna borta igen när jag betalat av några lån. Det andra som var toppen var att jag fick resultatet på min hemtenta, VG blev det. Det var högsta möjliga betyg vilket innebär att jag också får VG på kursen! Härligt!

Kvällen har spenderats med min kusin, hennes kille, min moster och hennes man. Vi har haft supertrevligt och ätit god mat (VLCD gröt...). Eftersom att min moster och hennes man bott några år i Kina så försökte dom sprida en del av kulturen vidare. Dom försökte få i mig ett glas med varmt vatten... Utan te... Kan ju inte dricka te utan te. Till slut så gav jag upp och hämtade en påse te ;)

Ikväll har det även bakats här. Någon form av tårta förbereds där dom blandat egengjord maräng med kokos!! Farligt värre, kommer äta upp den i sömnen inatt. Nom nom! Midsommarafton imorgon blir den tuffaste dagen på mycket länge!

I övrigt så fyller min mormor 20+ idag, grattis till henne. Dessutom firar hon och morfar 50 år som gifta på samma dag, guldbröllop, himla skoj att kunna vara gifta så länge, speciellt!

En annan upplevelse idag var när jag och min kollega var och handlade midsommarmat till dom anställda på jobbet. Tufft att gå på pulver och dessutom handla på ICA supermarket. Det är ju en plats man vill hålla sig ifrån! Men allt går med lite vilja. Nu dags att ta ur linserna och somna! God natt bästa läsare, lycka till med era individuella utmaningar imorgon! Kram




2014-06-18

Vecka 59 - Dag 8

Vågen stod på 88,7 när jag klev upp idag. Jag ska medge att jag har varit riktigt sliten precis hela dagen lång. Alla i min omgivning märker det tydligt på mig. Ikväll träffade jag några grannar som undrade om jag var hög eller något.. ja.. det säger sitt.

Känslan i kroppen är inte längre hunger. Inte heller trötthet på ett traditionellt sätt. Snarare utmattning. Jag orkar knappt lyfta mina ben, mina armar, det är jobbigt att ta sig framåt, allt jag gör blir lite jobbigare än vad det brukar och att tänka tar längre tid. Ibland kan jag vara tyst i någon minut innan jag svarar bara för att jag antingen tappar bort vad jag pratade om eller så tar det helt enkelt så lång tid att tänka.

Imorgon reser jag söderut efter jobbet. Fira midsommar i Halland. Snart så får jag flytta ner! Ser verkligen fram emot det!

Vecka 59 - Dag 7

Just nu sitter jag och tänker tillbaka på åren som har varit ända sen 2003 då jag började gymnasiet. Mycket har hänt sedan dess och det var bara 10 år sedan. 10 år från idag kommer minst lika mycket ha hänt. Genom denna viktresa kommer jag åtminstone ha besparat mig 20 år av mitt liv. Visst, det finns inga vetenskapliga bevis för det påstående, men det behövs inte, för det är ju jag som är ägare av mitt liv. 

Okej, det kanske blev lite väl flummigt där. Det är betydligt mer som passerar mitt huvud än vad som skrivs ned i text. Kanske mindre spännande för dig som läsare än för mig som bloggare. Men om jag skulle dela av mig av alla mina erfarenheter så skulle jag inte ha kvar något som jag kan kalla mitt. Jag skulle heller inte ha något att dela med mig av till människor jag bryr mig om. Jag är nämligen en sån människa som tycker att få saker slår ett förtroende. Genom att dela med sig i förtroende för en annan är en av de starkaste känslor som finns. På samma sätt är ett brutet förtroende en av de jobbigaste sakerna som finns. 

Men för att lämna filosofen för en stund och ta oss tillbaka till verkligheten. Idag har varit en jobbig dag. Jag var tvungen att göra ett val. Antingen följa med kollegorna på Gröna Lund och äta en fin middag och umgås så valde jag att ta en promenad med min vän istället. Gröna Lund är ett tivoli, det vill säga en plats man absolut inte vill vara på om man är en sockermissbrukare på diet. 

Men en promenad med Anton behövdes det också. Vi gick från Stadshagen till Gamla Stan via Stadshuset. Underbara Stockholm. Jag kommer sakna det. Efter promenaden tog jag tunnelbanan tillbaka till Fridhemsplan för att ge mig på veckans första träningspass på Itrim. 3 varv i cirkeln var mycket mycket länge sen. Dessutom var det jobbigt, jag låg rätt död på golvet ett bra tag efter mina tre varv på totalt 30 minuter. Det kan till viss del ha med mitt begränsade energiintag att göra. Jag kan ärligt säga att det var länge sen jag hade ett så jobbigt pass på Itrim men det är bara ett tecken på att det är dags att börja träna ordentligt igen! 

Kvällen har jag spenderat framför datorn. Kollat på serien "Scandal". Inte bra att fasta för en serie, det tar upp så mycket dötid. Men det är ett himla bra sätt att vila och varva ner. Det behövs det också. Man skulle kunna kalla det för en hobby till och med! 

Härligt med en spännande dag, låt oss nu se vad morgondagen lämnar åt oss! Dag 7 av 21 är avklarad, Två tredjedelar kvar innan jag förhoppningsvis lärt mig en läxa! 


2014-06-17

Vecka 59 - Dag 6

Det var lagom svårt att sova igår kväll efter min lilla powernap vid 20 tiden. Runt 2 så tröttnade jag och drog till mitt specialkort! Öppna fönstret och dra på ett Enya album och därefter slocknade jag direkt!

Som vanligt en retarderad flyttbild med min syster <3
Straxt efter klockan 8 så dök min älskade syster upp. Det var dags för runda två av att flytta saker. Ett bord, 3 mattor, ett soffbord, en flyttlåda och en hurts senare så känns lägenheten väldigt tom. Så gårdagens problem löstes relativt enkelt, jag hann till och med tvätta ikväll.

Ännu en dag i pulverträsket har trots allt passerat. Visst jag är trött och hungrig. Min omgivning märker att jag inte är på topp men dom är med på noterna.  Det är skönt att hålla sig sysselsatt, att ha ett jobb att gå till är definitivt något som gör resan enklare!

Dag 6 av 21 är över. Ännu har jag inte kommit halvvägs. Natt natt! :)




2014-06-15

Vecka 59 - Dag 5

Jag har klarat dieten idag också. Men allt har sitt pris. Jag börjar fundera på om denna mentala svacka inte är direkt relaterad till att jag äter så lite. 

Idag har jag städat lägenheten och kollat serier. Med städa lägenheten inkluderades att plocka bort varje tangent på tangentbordet, lägga dom snyggt i ordning bredvid och sedan dammsuga det helvete som var under knapparna. Parallellt målade jag en vit itrimflaska orange.. kreativt! Jag är trött. När jag sedan skulle göra vettiga saker som att faktiskt dammsuga golvet så hade jag inte energi kvar att putta dammsugaren framåt på mattan.. det var för jobbigt. Improvisera! 

Ikväll tänkte jag försöka ta mig tid att tvätta. Eftersom att jag ska resa bort i veckan var det ganska viktigt. Jag tog fram tvättmedelet och sköljmedlet. Gick in i garderoben och kollade på smutstvätten. Vände. Gick tillbaka till sovrummet. Slängde mig på sängen och somnade. Improvisera! :) 

Imorgon bitti kommer min syster och ska fylla bilen med packade lådor. Eftersom att hon ändå är i Stockholm med bilen och ska åka hem så kan hon ta med sig lite saker. Hur många här tror att jag har packat idag? Hahaha... jag får improvisera. Har precis sovit mina två första timmar för natten. Ska vända tillbaka till sängen, låta musiken på datorn vara kvar och somna in ändå. Sova var skönt och bekymmersfritt. VLCD, is it to blame? 

Om ca 4-5 dagar kommer jag in i ketosfasen på riktigt. Då hamnar kroppen i försvarsläge och börjar bränna fett och skjuta energi till hjärnan igen. Då kommer jag uppleva att jag blir pigg igen och jag kommer orka nya saker. Låt oss hoppas att värden inte kollapsar innan dess.

Men det finns positiva nyheter. Jag väger under 90kg på vågen hemma igen. På under några dagar har jag gått ner ca 5 kg. Inte undra på att man blir knäpp. 

Imorgon blir det jobb igen! Låt oss hoppas att jag inte bränner mig på strykjärnet när det är dags att ordna någon skjorta. Men först sova. Sova är skönt!