Facebook

2013-10-12

Vecka 22 - Dag 148

Ännu en vecka har passerat. Perioden efter vecka 12 har gått fortare än den innan, det är i alla fall så det känns. När jag ställde mig på vågen idag så stod den på 98,1 kg. Riktigt häftigt att det fortsätter ge resultat. Idag har jag även gjort en kort tillbakablick och känner mig rätt stolt över att jag orkat hålla på så här länge, det är rätt så nytt.

Även idag har jag tränat. Det var badminton som stod på schemat. Härlig sport det där men rätt dyr om man ska göra det ofta. En timme går jättefort och man blir svettig rätt omgående. Efter badmintonen så passade vi på att basta vilket också var ett tag sen man gjorde.

I eftermiddags så gick jag på bio och såg 2 guns. Åter igen omgiven av biopopcorn. Dessa älskade, underbara små rackare som jag favoriserar! Biopopcorn, finns det något godare? En yoghurtbar kanske? Så blev det om inte annat. Jag tror på nolltoleransen, för jag känner mig själv. Om jag gör undantag så kommer det att vara ett helvete framöver, ett undantag är allt som brukar krävas för att jag ska kunna göra fler undantag. Gör inte undantag, dom är farliga!

Imorgon väntar städ dag i föreningen, woho! Dags att sova så länge!

2013-10-11

Vecka 21 - Dag 147

Idag kändes det skönt att åka till konferensen. Ingen press över att behöva stå och tala inför 250 personer, oerhört skönt. Fick en del feedback, mestadels positiv från gårdagens föreläsning. Kändes bra att folk fick ut något av de som sades när vi lagt ner så mycket arbete på det hela.

Efter dagens äventyr så gick jag och en kund som också är Itrim medlem och tränade tillsammans på Itrim Sollentuna. Det är det tredje centret jag tränar på. Fick ett bra välkomnande och de visade i vilken ordning maskinerna skulle göras vilket underlättade med tanke på att det faktiskt var rätt förvirrande vid första ögonkastet.

Vi körde passet direkt efter lunch vilket jag trodde skulle resultera i att jag inte skulle kunna ge full styrka ifrån mig. Men så var inte fallet. Även detta pass var jobbigt och jag körde blå, grön, röd metodiken precis som vanligt. Därefter direktbuss till Kista igen och ta fram datorn och jobba hemifrån.

Nu ikväll har jag bokat ett pass med Anton där vi ska köra armar och mage vid 22 tiden. Snart dags att resa på sig och ta sig ut i kylan. Imorgon blir det sovmorgon!


Så här ser det ut när jag författar bloggtexter ;) I brist på bilder så blev den här bra! :)


2013-10-10

Vecka 21 - Dag 146

Idag var det konferens hela långa dagen. Nervöst satt jag från lunch fram till 16 tiden då det var vår tur att föreläsa inför de ca 250 betalande konferensdeltagarna. Det här är något vi övat på sedan i februari och det kändes otroligt skönt att ha det hela gjort!


Men för att hålla oss lite till ämnet. Lunchen som serverades på konferensen var sallad med någon fisk/rotfruktsgryta så det fungerade utmärkt. Jag hade dessutom käkat frukost som vanligt på morgonen så jag klarade mig tills dess att lunchen faktiskt serverades. Efter föredraget som var vid 16 tiden så fick jag i mig en måltidsbar. På kvällen blev det dock en riktig funderare då en tre-rätters middag väntade, tänk att det blev jag lite paff inför och fick ta besluten allt eftersom att de dök upp.

Förrätten var en västerbotten paj.. deg.. ah.. den åt jag. Middag serverades någon form av kött med sallad och potatisgratäng. Jag skippade potatisgratängen såklart! Efterrätt var cheesecake som jag också lyckades ducka undan! Dessutom drack de flesta vin till maten, något jag lyckades hålla mig ifrån. Stick it to the water! ;o)

Jag ger mig själv absolut godkänt. De sociala omständigheterna gjorde att jag behövde äta middag på kvällen fastän jag inte brukar göra det. Så får det va, jag tror inte det påverkar helheten i resan. Att äta västerbottenpaj till förrätt är inget jag tycker är supergott utan det bara blev ett socialt tryck att stoppa i sig den där pajen.

Överlag mycket nöjd med dagen! Min stegräknare står på 5600 steg vilket är rätt okej för att ha varit en stillasittande dag. Imorgon väntar en förmiddag på konferensen och vi lär vara klara efter lunch. Då väntar först ett pass på Itrim Sollentuna och på kvällen blir det att träna armar på Fitness fridhemsplan. Två pass på en dag som straff för dagens middag ;o) Nu sova så många timmar jag bara hinner innan jag ska vara på plats imorgon!




Bilden i detta inlägg får inte spridas utanför denna blogg utan mitt medgivande pga yrkesrelaterade skäl. 

2013-10-09

Vecka 21 - Dag 145

Hahaha.. gårdagens blogginlägg har i skrivande stund haft 120 unika läsare. Undra om en viss facebook uppdatering bidrog till den siffran...


Roligt var det hur som helst!

Inatt så drömde jag rätt knäppa drömmar! Taxiåkande kors och tvärs över Stockholm om jag sammanfattar det kort! När jag vaknade så var jag rätt förvånad över vilken knäpp dröm det var! Jag drömmer ju inte allt för ofta. Förra gången jag drömde var ju när jag hade mat-drömmar runt dag 49.

Även idag passade jag på att köra ett pass i cirkeln. Glatt bemöttes jag av såväl personal som andra Itrimare som tränade på för full! Dessutom när jag drog mitt kort så stod det "Kör hårt Michael Cavallin" så då var det bara till o köra hårt också!

Fick ut något av dagens pass och kände verkligen att det gav det jag önskade!

Efter dagens pass så åkte jag förbi Dressman och köpte nya kostymbyxor till en föreläsning jag ska hålla imorgon på en konferens genom jobbet. Då gäller det att vara propert klädd! Dom gamla byxorna var två storlekar större och påminde mer om ett cirkustält!

På återhörande sent imorgon kväll! Puss o kram så länge!

2013-10-08

Vecka 21 - Dag 144



Sakta men säkert försvinner killen på bilden. Dag 31 vägde jag ca 121,9 kilo och hade då redan gått ner ca 10 kilo. Dag 84 vägde jag 109,1 kilo och hade då gått ner ytterligare ca 10 kilo. Idag väger jag ca 99 kilo och har försvunnit 10 kilo till. Spännande att få en bildserie på det ovan!

Framförallt så märks det i ansiktet, nyckelbenet syns, magen har blivit aningen mindre och kroppen i övrigt minskar bara.

Det gäller dock att inte glömma bort att det saknas bilder här ovanför. Dels vid ca 89 kilo och dels när jag anser mig vara i mål och vara klar med min viktresa! Jag får inte glömma bort det. Men 144 dagar utan undantag är en utmaning!

Idag har jag nått samtliga mål och fick chansen att svettas på passet. Dessutom har jag jobbat en full arbetsdag där jag för första gången klev in på jobbet vid 09 tiden och lämnade för sista gången runt 21 tiden. Så, till dom som säger att man inte hinner med att gå ner i vikt eller att träna så gäller det att tänka om lite. Däremot så hinner man inte så mycket mer än att göra det här och att jobba.

Nu är det dags att ta en dusch sen sova. Jag går som vanligt och lägger mig hungrig, men det brukar resultera i att några kilon försvinner tills morgonkvisten. God natt!

2013-10-07

Vecka 21 - Dag 143

Idag på jobbet så träffade jag en samarbetspartner som hastigast som har gått ner sjukt mycket i vikt. Ca 28 kilo tror jag att han pratade om. Efter en kort diskussion så upptäckte vi båda att vi tagit hjälp av Itrim. Häftigt att möta en annan person i ens omgivning som också har så stora framgångar!

Kom precis in genom dörren och ska straxt ut genom samma dörr igen. Kvällens styrelsemöte i bostadsrättsföreningen tror jag blir långdraget och dessutom kan jag behöva åka tillbaka till jobbet efter det mötet. Spännande att se om och när jag kommer hem ikväll eller inatt. Allt för sitt jobb som jag ser på det hela!

Min vikt på hemmavågen har nu stabiliserats under 100. Vilket innebär att jag inte någon morgon den senaste tiden har vägt över 100. Det är ett tecken på att vågen fortfarande, sakta men säkert promenerar neråt. Det är inte invägning på Itrim för ens om en en vecka och det vore väl bra om den vågen också kunde visa tvåsiffrigt, det är som sagt inte officiellt innan den vågen ställt om dig!

Idag tog jag en liten promenad på lunchrasten också. Ville testa en ny strecka och det slutade i något av en bergsklättring i Stadshagen. Skönt att jag fått bättre kondition annars hade det där inte fungerat. En stor fördel med att promenera mer är att man lär känna sin omgivning betydligt bättre.

Nu i vuxen ålder så tänker jag mycket tillbaka på hur man hade det som barn. Tydliga rutiner kring mat och regelbundenhet. Sova och äta på ett visst klockslag. Dessutom tvingades man utomhus för att hålla sig aktiv och då lärde jag känna min omgivning som barn. Då höll jag mig frisk och hade en normal vikt. Det var först i början av tonåren när det släppte, jag blev latare och började äta socker som det sakta men säkert började kollapsa. Det finns så himla många orsaker till varför man är och har varit överviktig. Men man kan krafsa lite på ytan av det när man tänker tillbaka på vad skillnaden var innan jag gjorde om mitt liv till en mer aktiv livsstil.

När jag kom hem idag så låg det ett vykort på golvet och väntade. Min första tanke var "det är väl ingen som har varit utomlands den senaste tiden". Men när jag väl började läsa så var det min älskade mormor och morfar som gratulerade till tvåsiffrigt. Roligt med ett traditionellt kort! Tack!


2013-10-06

Vecka 21 - Dag 142

Underbara söndag! Vaknade vid 08 och det kändes verkligen som livskvalitet, sov i ca 10 timmar inatt också. Vid 11 hade jag bokat ett träningspass på Itrim och idag var första cirkelpasset på länge som jag körde utan magsmärtor! Det gav såklart även resultat och jag kände mig pigg, pratglad och aktiv hela passet!

Efter passet fick vi en genomgång av pilatesbollarna som finns på gymmet. Fick bland annat göra armhävningar och sit-ups från boll. Spännande!

Man skulle kunna tro att det är en bekväm stol!

Därefter snabbdusch och träffa min bror. Åkte till stan och åt lunch på Fridays. För mig blev det en köttbit med lite sallad. Fridays är absolut min favoritrestaurang, dit brukar jag vilja gå på min födelsedag. Men inga pommes, milkshake eller något annat sött idag inte! Även som sötsuget är rätt stort så är jag stolt över att jag lyckas ducka ifrån dessa vardagsutmaningar.

Nu är jag supertrött, klockan är snart 16 och det är dags för måltidsbar. Jag skulle vilja diska, städa och tvätta lite idag men som jag känner just nu så kan jag lika gärna gå och lägga mig. Förhoppningsvis går det över!

8000 steg på stegräknaren idag so far. Hoppas på 2000 till innan dagen är över.