Facebook

2015-01-13

2015-01-13 Tips vid svackor

Bloggen börjar vakna till liv igen. Sakta men säkert hör människor av sig genom olika sociala medier och vill ha tips och trix på sin resa. Igår ägnade jag åtskilliga timmar åt att försöka hitta ett blogginlägg där jag faktiskt har arbetat i motgång, och tro mig, såna finns det! Dock tycks jag inte kunna hitta dom i stimmet av alla texter jag lyckats författa genom de här två åren. 

Visst när man väl ger sig in i en resa är man som mest motiverad. Det finns en anledning till att en viktnedgång består av tre stycken stora grundpelare:
  • Kost
  • Motion
  • Motivation
Tas en av pelarna bort så faller korthuset. Ofta gäller det då att stabilisera upp en av pelarna när den har rasat. Ibland rasar även två och tre stycken och då gäller det bara att komma på fötter igen. Ett stort steg i detta är såklart att inse att man hamnat snett igen. Sen känner jag till den tomma känsla av att veta att man gör fel men att man egentligen skiter i det, man fångar dagen och lever bara vidare som man alltid gjort för att man vill vara bekväm. Kom då ihåg att ju längre du väntar, desto tuffare kommer du får det sen.

Sen ska man veta det att om man är skadad ska ska man inte träna den del av kroppen som är skadad, om nu inte läkaren säger att man ska det. Är du sjuk så är det bara dåligt att träna, ta en promenad om du kan, men om du inte orkar det heller så fokusera på de två återstående pelarna så länge. Fortsätt vara motiverad och fortsätt hålla kosten! Ett sätt att arbeta för att inte hela huset ska falla när man blir sjuk eller skadad är helt enkelt att vara förberedd. När jag var som mest aktiv på Itrim och i min viktnedgång hade jag en inställning att jag när som helst kunde bli skadad eller sjuk. Min inställning var att "inget ska få hindra mig på min resa, bring it on!". Har man den inställningen när skadan väl kryper sig på så brukar det lösa sig rätt fint. 

Om du är Itrim-medlem rekommenderar jag dig som just nu är i en svacka att helt enkelt ta dig till ditt center. Utgå från att du ska släpa dig igenom cirkeln om du så ska promenera och köra långsamt bara för att ha det gjort. Jag har verkligen haft mina sega stunder i cirkeln men det är okej, det är symbolvärdet att du kom dit som räknas!! Dessutom är det guld värt att möta personalen för dom hjälper dig direkt när dom ser att du har en svacka, dom är ju utbildade superhjältar på den fronten!! 

Nu ska jag sluta hitta ursäkter till att inte behöva skriva på mitt skolarbete och sluta blogga. Om du som följare hittar något inlägg i bloggen där jag skrivit att jag är dåligt motiverad så dela gärna med dig i någon kommentar, knappt så att jag själv hittar det ens med hjälp av google!