Facebook

2013-12-21

Vecka 32 - Dag 218

Idag ringde klockan efter några få timmars sömn. Det var läge att ta sin packning och bege sig till Piotr för att överraska honom på hans födelsedag med lite våfflor och ett nytt våffeljärn. Jag packade ner grädde sylt o sånt och sen min laktosfria yoghurt och lite musli och begav mig.

Tre påsar julklappar och en tjugo kilo tung resväska på väg mot tunnelbanan i regnet var inte den bästa starten på dagen jag kunde ha. Väl framme i stadshagen hade jag ringt och fått Piotr att möta upp mig och hjälpa till att konka på lite saker, det blev så otympligt annars. Väl hemma hos honom så var hans mamma där och hjälpte honom inför kvällens festligheter. Medans han stack iväg och handlade lite på Ica Maxi så fortsatte vi att förbereda, jag med frukosten då. När han kom tillbaka igen så var våffelsmeten och grädden ihopmixad och det enda som saknades var det inpackade våffeljärnet! :P

Det såg riktigt gott ut med våfflor men jag trivdes bra med min rätt trötta yoghurt. Det blev till och med några våfflor över som han kunde äta senare på dagen.

Efter den lyckade starten på dagen så var det dags att bli upphämtad i bil för att åka till Halland. Lång resa med stopp på A6 köpcentrum i Jönköping. Där handlade vi mat och jag skulle ätit salladsbuffé, men precis när jag skulle beställa såg jag den godaste schnitzel serveras till en annan matgäst och jag skulle definitivt ha en sån, utan potatis då! :P Den var bra mycket större än en handflata och en alldeles för stor mängd bearnaisesås på sidan av.. men det gick hem ändå! Nom nom! :P

Väl framme hos min syster så har jag bara varit trött. Nu ikväll så somnade jag i tv fotöljen så det är förvånande att jag ens orkar blogga nu ikväll. Imorgon ska jag och min bror åka och hälsa på min far i Värnamo.. ännu mer bilresa.. men så är det. :)

Idag har jag bara tagit ynka 3000 steg, det är inte riktigt okej med tanke på dagens lunch.. men men.. nya tag imorgon. Måste verkligen göra mitt bästa för att hålla mina mål nu när jag är ute i skogen! Kärlek bästa läsare, ni betyder mycket för mig! Kram

Vecka 31 - Dag 217

Så var vi här igen.. mitt i natten.. hahaha.. jag är helt övertygad om att mina dåliga tidsvanor inte är bra för mig. Varken för min viktnedgång eller för mitt liv i sin helhet. Men.. till mitt försvar.. jag är ingen morgonmänniska!

Min lägenhet ser ut som en katastrofzon och jag har ännu inte packat väskan inför imorgon. Dock så har jag slagit in julklapparna i alla fall! Det var absolut dagens roligaste äventyr! Min syster ringde mig också och tyckte att jag skulle dricka alkohol på julafton men det är inte riktigt aktuellt om jag ska gå ner till 82..

Dagen började med att jag vaknade lite sent (surprice).. för att komma till jobbet i någorlunda tid så tog jag bara en måltidsbar till frukost. Efter jobbet vid 19 tiden idag så tränade jag på gymmet som finns på jobbet för att därefter köra en bastu i 20 minuter. Så himla skönt att basta när det är vinter!
Efter gymmet så blev det lite lyx i Kista galleria och jag gick till Max och köpte mig en Low Carb Burgare (sallads-hamburgare) med äppelskivor och ramlösa. Det tyckte jag att jag var värd.. Men som sagt, även det är dåligt om man ska gå ner i vikt. Äta bör man annars dör man.. men man ska äta på morgonen och inte på kvällen!

Efter middagen så gick jag förbi dressman och insåg att jag så gärna vill ha en röd skjorta på julafton. Och jag vill ju inte längre bara köpa vilken skjorta som helst utan gärna en med lite kvalité och som är snygg. 

Nu ikväll så har jag vänt upp och ner på lägenheten så det ser ut som en krigszon här som sagt. Nu återstår bara att packa den stora resväskan för att vara borta 1-2 veckor, jag har inte riktigt bestämt när jag ska åka hem än. Träningskläder, skor med mera ska ner så att jag klarar mig en stund. Tur att jag han med att tvätta igår.

Nä, kanske dags att ta tag i det där. Imorgon väntar först firande med Piotr som fyller år på förmiddagen. Sen vid 12 tiden reser jag med bil till Halland. På kvällen ska jag kramas med mina systrar! <3 Tjing!

2013-12-20

Vecka 31 - Dag 216

Jag finner mycket inspiration i mina blogginlägg från musiken jag lyssnar på när jag skriver. Det påverkar ofta hur jag skriver och vad jag skriver om. Ofta så är det alltid en låt som spelas om och om och om igen tills dess att inlägget är klart.

Idag när jag ställde mig på vågen så hade jag inte hamnat under 90 än. Vikten stod på 90,8 kg så är stilla på samma plats för stunden. Så har hela resan varit, ibland står man still och dessa pauser blir bara längre och längre. Min analys denna gång är att jag tränar rätt, äter rätt och motionerar rätt så då är det bara att hålla ut och vänta på att stunden är kommen helt enkelt.

Imorgon är det fredag på jobbet. Sista dagen inför semestern brukar alltid säga sitt! Men efter jobbet imorgon väntar ett pass, veckans fjärde, med Anton igen. Sen måste jag hem och packa allt inför resan till Halland igen. Denna gång blir det stor väska då jag blir borta lite längre än vad jag är van vid. Troligtvis 1.5-2 veckor, beroende på när jag åker hem. Ingen biljett är fixad än. :)

Nu när jag reser bort så måste verkligen fokus ligga på att gå mina 8000 steg om dagen och att träna 4 gånger i veckan. Blir väldigt svårt med tanke på att jag är mitt ute i skogen. Men det finns inte så mycket alternativ om jag ska fortsätta min resa enligt planen. Jag hoppas verkligen jag når målvikt snart, jag skulle verkligen behöva ha ett undantag :P Nom nom!

Nä, som vanligt, godnatt säger jag på hungrig mage! puss!

2013-12-19

Vecka 31 - Dag 215

Efter en tung dag på jobbet så ringde Piotr precis när jag skulle gå hem. Eftersom att han bor där jag jobbar så passade vi på att ta en promenad för att till sist hamna hos honom och dricka en kopp te. Skönt med lite avkoppling och lite serier inför kvällen. Han tog fram en burk med ben and jerry och började tugga på och jag nämnde att ben and jerry ligger på top 5 mest saknade godsaker. Så då var jag ju tvungen o redovisa en lista på mina top5 mest saknade onyttigheter, här kommer dom:

OBS! Har du inte kommit långt i din viktnedgång och känner dig trygg med att höra om sötsaker ska du inte fortsätta läsa kommande fem stycken, och typ inte kolla bilden.. :P 

5. På femteplats, med motivering: En allt för vanlig maträtt till frukost, lunch och middag under mina överviktiga år hamnar den tillförlitliga, hamburgaren!

4. På fjärdeplats, med motivering:  Underbart tilltugg på kvällarna framför såväl dator som tv hamnar pringelschipsen! Älskade saknade pringelschips.

3. På tredjeplats hamnar då denna underbara och saknade men dyra glass! Ben and jerry! Ibland kunde jag köpa in denna flera gånger varje helg för att mätta mitt sötsug.

2. På andraplats hamnar en nybakad baguette en lördagsmorgon med kaviar och ett stort glas oboy! Fy fan i helvete vad jag saknar det! Ursäkta språken.. det är nästan så att denna tar förstaplatsen! :P

1. På helig förstaplats! Du som stadig läsare av bloggen kanske redan har gissat dig till vad som tar hem den ärorika förstaplatsen i mest saknade onyttigheter. Helt korrekt, där hamnar biopopcornen! Nom nom nom!


Efter det så åkte jag hem till Kista och skulle bara ta mig in i gallerian och klippa mig. Men jag hamnade istället mitt i julklappshandeln och köpte in det jag behövde inför årets julklappsspel i Halland. Skönt att ha det klart! Därefter klippte jag mig och sen var det bråttom hem och lämna klapparna.

Väl hemma var jag helt död. Jag hade större lust att bara ställa in den bokade kvällen på fitness 24 med Anton. Men jag kom iväg till sist och var framme några minuter sent. Onsdag betyder legday och träna benen så gott det går. Ett par nya rekord tog jag idag, bland annat i vader och knäböj med vikter.

Efter passet åkte vi till mitt jobb och försökte lista ut hur bastun fungerade. Till slut fick jag den att fungera och då väntade en timme bastu innan jag passade på att jobba 20 minuter till. Nu är klockan halv ett och jag har varit hemma i 20 minuter. Jag ville bara ha dagens äventyr nedskrivna för att om några minuter äntligen få sova. Imorgon blir det uppstigning 08, sovmorgon! Skönt!

Jag uppnår tyvärr inte regelbundet ätande idag eftersom att jag inte höll regelbundenheten efter klockan 16. Vid klockan 20:30 när jag kom hem och hämtade träningskläderna så passade jag på att få i mig en måltidsbar, och då var jag förbannat hungrig. Det var lite väl lång tid efter ordinarie måltidstid vid klockan 19. Men ibland måste man vara kritisk mot sig själv. Det var på ett sätt bra att senarelägga den måltiden med tanke på den långa dagen.

2013-12-17

Vecka 31 - Dag 214

Idag när jag ställde mig på löpbandet efter jobbet så kändes det lite som att jag sprang i uppförsbacke. När jag kollade på mätaren stod den på noll i lutning så jag fortsätte springa. Målet var 5 km på 38 minuter vilket jag kalkylerade till ca 8 km i timmen. Klarade jag av att jogga så snabbt så länge? Nope! Jag brukar kunna klara av 7,5 km / h under en ganska lång period men idag gick det bara inte. Jag vet inte om det var gårdagens tunga träningspass som gjorde det eller om det var så att jag bara hade brist på energi.

När jag väl klev av bandet var jag helt slut i precis hela kroppen. Det tog 42 minuter att ta sig igenom dom där 5km på bandet. Det är ett förvånansvärt dåligt resultat för att vara jag. Jag gick och satte mig på cykeln som är straxt bakom löpbandet en stund för att varva ner och invänta att Anton sprungit sin mil. Det är då jag ser att maskinen jag sprungit på i 42 minuter är trasig och lutar 4 cm uppåt som standard! Nästa gång ska jag kolla upp sånt innan jag börjar springa!

Nu har jag äntligen kommit hem igen. Trött och hungrig är jag och imorgon väntar kundmöte direkt på morgonen så det vill till att jag kommer i säng snart. Mot en varm skön dusch och sen en ännu skönare säng, livet är bra underbart när man väl har bestämt sig för att gå och lägga sig! Resan fortsätter imorgon, då hoppas vi på några hekton mindre på vågen också. Tjing!

2013-12-16

Vecka 31 - Dag 213

Ny måndag. Älskar vi inte måndagar så säg! Idag var en mentalt tuff dag på jobbet. Innan jag började på Itrim så var det min kollega Rebecca som rekommenderade konceptet. Hon hade själv kört två år för en tid sedan och hon såg att det var det jag behövde. Såklart förnekade jag det hela tills jag fått fakta klart för mig och var redo att satsa. Rebecca slutade idag på mitt jobb och det blir lite en tomhet på jobbet därefter!

Idag var det åter igen dags för tre varv i cirkeln. Jag var inte alls för peppad på träning efter jobbet men tog mig dit och kom igång. Musiken är alltid superbra när Isabelle jobbar, jag brukar skratta och kalla henne för DJ! Helt underbart att det blir så personligt och att dom som jobbar där verkligen gör detta till något speciellt!

Nu ikväll så släpptes det lite bilder på nätet från kryssningen i helgen. Hittade en helt fantastisk bild på mig en min kompis Sara. Jag blir alldeles överlycklig när jag ser den bilden för den visar en glad, självsäker och ny Micke från ett nytt perspektiv! Det gör mig otroligt tacksam och lycklig över att man kan lyckas om man vill. Nu är det 10 kilo kvar till mål men jag börjar känna segervittringen i det hela, jag är inte jättetjock längre i alla fall! Låt veckan fortsätta!

 

2013-12-15

Vecka 31 - Dag 212

Idag fick jag en välförtjänt sovmorgon. Klockan 12 var det uppstigning och ingen mat hade jag hemma. Men som vanligt när jag vaknar upp utan mat hemma så drar det ut på tiden och jag kommer sällan iväg som jag ska till mataffären. Två timmar senare var jag så äntligen på väg för att handla, tacos stod på lunchagendan.

När jag hade ätit klart så var det läge att bege sig till styrelselokalen för årets julpyssel. Jag är betydligt mer kreativ än vad jag ger mig själv kred för.  Även om jag pysslade med sämre kvalité än en femåring så tyckte jag att jag var lite kreativ i alla fall. Tre julkort och tre figurer fick det bli; en tomte, en snögubbe och en pepparkaksgubbe.

Nu ikväll så fick jag träffa Ola igen. Har inte träffat honom på två månader och han var på besök i Stockholm så vi passade på att ta en bio. Jag och Ola hade innan min viktminskning alltid en rutin att varje söndag kväll träffas hos mig, se på film och äta paj med vaniljsås. Det brukade alltid vara runt 15 tiden man fick ett samtal som bestod av ett ord "paj?", därefter brukade det bli så... en dålig ovana som jag är glad inte längre går att applicera i min vardag. :)

Idag har jag fått ihop 3500 steg. Hemmavågen stod på 90,9 kg när jag klev upp, vilket i sig är nytt rekord. Återstår att se om det håller. Snart är jag under 90 och då är det bara 9 kilo kvar! Jag börjar se fram emot att få viktstabiliseras lite.. men det är två månader kvar så kan inte komma in i dom tankarna än. Det tar lång tid att tappa kilon, samtidigt som det ur ett annat perspektiv går väldigt väldigt fort. Ny jobbvecka, nya förutsättningar, fortsatt äventyr!