Facebook

2014-06-28

Vecka 61 - Dag 18

Inte många dagar kvar nu på VLCD. Just nu väger jag 85,0 på hemmavågen. Det är 2,2 kg över min bästa notering och med 3 dagar kvar av VLCD finns det stor potential till att det här blir riktigt bra. Fortfarande inte helt klar kring hur det ska gå när jag är klar med den här dieten. Jag ska börja på varierat igen där jag äter frukost och lunch som vanligt och sedan middag och mellanmål som måltidsersättningar. Det hade varit skönt att komma under 80kg och sen stanna där resten av mitt liv. 

Veckan som har varit var verkligen inte rolig för mig. Sjukt mycket att göra på jobbet med många kravställare och lite tid är den främsta orsaken. Jag är därför glad att jag gick på diet den här veckan annars har nämligen stress en tendens att få mig att äta. Framförallt är jag rätt stolt över de utmaningar jag klarat av i veckan. Det har frestats med allt från tårta, till middag, afterworks, pizza, hamburgare mm. Det är inte lätt att hålla sig ifrån. Det svåra sen blir att äta i rätt mängd! 

Som vanligt ser lägenheten ut som en katastrofzon efter att jag har haft några tuffa dagar på jobbet. Idag har jag bara spelat spel och sovit hela dagen. Nu till kvällen ska jag försöka finna lite ork till att städa upp här så att jag kan trivas igen. 

3 dagar kvar! 

2014-06-27

Vecka 60 - Dag 16

Många många utmaningar idag. Jag klarade av dom alla!

Vid 14 tiden hade vi avtackning för en kollega. Det serverades tårtor och godsaker i massor och när kalaset var klar så var det jag som fick städa upp och snygga till efter oss. Detta medförde massor med grädde o choklad på mina stackars fingrar som jag tacksamt fick gå och tvätta bort. Suck!

I flera dagar har jag känt att jag skulle behöva se en bio och varva ner. Idag gick jag så till bion i Kista men vägrade köpa en biljett. Jag vill inte se bio utan popcorn, det går liksom inte. Så jag skippade det och gick hem istället.

I övrigt präglades kvällen av lite jobb. Man får jobba dygnet runt innan man ska sluta. Snart är det bara en månad kvar. Kämpa in i det sista!

2014-06-25

Vecka 60 - Dag 15

Blåbär hela dagen var det! Haha! Trots mitt extremt låga kalori-intag så känner jag ingen hunger och hjärnan är i hyfsad normal balans. Nackdelen med att inte känna hunger är att jag trots min mat och sovklocka glömmer bort att äta. Vid 17:30 idag insåg jag att jag inte ätit sedan 11:30 och att jag i princip bara ignorerat mat och sovklockan för att det var mycket att göra på jobbet. Vid 20:30 hände samma sak, jag skulle ha ätit vid 20:00. En annan sak är att jag verkligen måste fundera och tänka noga, har jag verkligen ätit eller har jag det inte?

Har dock slarvat med vattendrickandet. Vill inte påstå att jag druckit mycket vatten idag inte. Om ens något alls. Jättedumt. Jag borde gå och dricka vatten rätt omgående! Har fått en dålig ovana att lämna vattenfalskan hemma och det i sin tur får konsekvenser på viktnedgången. Vatten är bra för kroppen!

I övrigt är allt precis som vanligt. Jobb och sömn. Mot sängen! Natt natt!

2014-06-24

Vecka 60 - Dag 14

Nu börjar det märkas skillnad hos andra. På bara 14 dagar har jag lyckats vända skeppet. Idag har två av varandra oberoende personer sagt att dom faktiskt märker skillnad mot hur jag såg ut för 14 dagar sedan. Ansiktet är det jag hör har förändrats mest. Men själv märker jag ingen skillnad. 

Bilden stulen från internet :D
Att jag själv inte märker någon skillnad är lite av ett varningstecken. Märker jag inte när jag går ner så märker jag inte heller när jag går upp. Min målsättning är att försöka ta mig ner till att väga under 80 resten av livet men den här sista kampen är så himla svår! 

Idag har jag även hunnit med att träna. När dagarna präglas av tufft hektiskt arbete är det svårt att ta sig tid till träningen. Men det handlar just om att ta sig tid. Första steget är ALLTID att ta med sig träningskläderna, utom dom blir det ingen träning och med dom är chansen betydligt större att man faktiskt kommer iväg. 

Efter passet köpte jag mat för min sista vecka på VLCD. Precis som när jag körde förra gången så har jag totalt tröttnat på pulver. Så nu blir det blåbärsshake som är färdigblandad den kommande veckan! Eventuellt om jag blir allt för hungrig så får jag i mig lite äpple och kanelgröt. Har handlat hem ett lager så att det räcker i precis en vecka. Idag testade jag faktiskt även på kaffeshaken som finns som alternativ och den var faktiskt god, men blåbär är så godast! ;) 


2014-06-23

Vecka 60 - Dag 13

Ikväll har jag åkt tåg från Göteborg till Stockholm. Först skulle jag vänta en timme på tåget vid Göteborg centralstation och då var jag rätt sugen på att köpa en hamburgare. Men nu har jag hållt VLCD i 13 dagar så då ska jag fan fullfölja det. Samma känsla när jag ikväll landade på Stockholm C, mat av valfri sort hade varit gott.

Jag har börjat reflektera lite kring min kost. Även när jag är klar med denna period så tänker jag nog försöka hitta en rimlig frukost, lunch, mellanmål och middag så att jag börjar komma in i banorna. Men snabbat räknas inte som rimligt. Det gäller att hitta sund kost.

I övrigt så verkar jag ha fått något form av insektsbett på min rygg i helgen som nu vuxit och blivit rätt stort. 10x10 cm uppskattar jag det till och det gör rätt så ont. Vi får hoppas att det läker till imorgon annars blir det nog vårdcentralen för min del.

Bilderna från veckan är upplagt under respektive dag. Idag har jag dock lite svårt att bidra med någon bild eftersom att bloggen har fått uppleva nog med tåg-selfies som det är.

Kram på er!

2014-06-22

Vecka 60 - Dag 12

Idag har jag spenderat några timmar på golfbanan i egenskap av caddie, dvs. golfklubbsbärare! Efter en halvtimme så började jag känna av ett blodsockerfall kombinerat med lättare smärta i bröstet så jag bröt efter halva banan och åkte hem till min bror istället.

Imorgon är det en ny vecka på jobbet. Eftersom många är på semester så lär jag ha lite mer än normalt att göra (då jag får jobba för flera personer). Spännande med utmaningar! 

Att klara VLCD perioden är lite att ta en minut åt gången. Nu har jag i alla fall inga hungerkänslor kvar längre. Magsäcken krymper dessutom så när jag väl kommer börja äta igen så ska jag hålla mig till rimligt små måltider. Jag ska villigt säga att det vore skönt att komma ner till 76-78 kg och sedan hålla mig kvar under 80 kg resten av livet. Det krävs dock att jag håller en begränsad kost även efter den här treveckorsperioden. En ständig kamp.