Facebook

2014-06-14

Vecka 59 - Dag 4

Idag har varit en sån där dag när jag bara vill bli lämnad ifred. Eller.. inte hela dagen.. Jag började med att hjälpa en granne med att rensa hennes dator från virus och det tog några timmar men det var roligt att kunna hjälpa till.

Första lediga helgen på säkert ett halvår. Absolut inget planerat. Inget jobb. Inga studier. Nada. Vaknade upp klockan 12 och gav mig iväg och fixade datorn. Sen vid 15 kom jag hem igen och sedan dess har jag gjort absolut ingenting förutom att dricka mina måltidsersättningar med jämna mellanrum samt att se på serie.

På ett sett har det varit deprimerande. Man kommer ikapp livet när man får vara ledig. Att ha haft ett så hektiskt schema och att nu se tillbaka på verkligheten gör mig smått ledsen. Men det är som vanligt samma faktorer som spelar in. Jag är ändå glad över de val jag gör och dom tar mig framåt och skapar min historia.

Idag har varit en jobbig dag från många perspektiv. Det har varit skönt att göra inget alls och att få vara själv och bara göra inget alls. Det behövs. Dag 4, check!


2014-06-13

Vecka 58 - Dag 3

Inatt drömde jag igen. Jag var på krogen och fick ragg av riktigt fina flickor men så fort dom kom nära mig så luktade jag tjejperfym och jag blev totaldissad. Något är fel på min hjärna, varför drömmer jag knäppa drömmar för! 

Till och börja med så sover man extremt mycket när man går på VLCD, eftersom att man får i sig så lite energi så är det extra viktigt att man vilar ut. Så drömmarna är nog snarare ett sundhetstecken även om dom är knäppa! Bara för att förtydliga, jag använder inte tjejperfymer ;) !

Att ständigt äta flytande samt att dricka mer än två liter vatten per dag gör att man går på toa sisådär hundra gånger per dygn. Så om du tänkte gå på bio på VLCD så är det bara att tok glömma att du kommer få se hela filmen! 

I övrigt så växlar mina mentala stadier mellan hunger och huvudvärk. Egentligen känner jag bara hunger i samband med att det faktiskt är dags att äta mat. Däremellan är det ingen större fara. Dessutom så fick jag möjlighet till att träna idag, bara såå himla skönt! Jag han typ bara köra ett och ett halvt varv i cirkeln innan Itrim stängde för dagen, MEN jag tog mig åtminstone dit! Stolt! Nu ska jag bara göra samma sak både lördag och söndag! 

Vi kör på, nu ska jag in till stan och träffa en kompis. Lär bli en rätt tidig kväll men får dricka te och mineralvatten för att hålla mig vid liv. :) 

2014-06-12

Vecka 58 - Dag 2

Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut.. jag drömde att jag köpte en påse dillchips och 2 dr pepper... EN NATT HAR GÅTT och jag börjar reda drömma sockerdrömmar! Dom brukar ju komma sådär någon vecka in på resan. 

Att drömma att man tror man fuskar fastän man inte vill är ganska vanligt! Jag misstänker att det kommer bli en hel del drömmande nu när jag sover mycket mer då jag inte orkar hålla mig vaken på kvällarna på grund av det otroligt låga energiintaget. 

Idag vaknade jag efter ca 11 timmars sömn och var fortfarande extremt trött. Ingen hunger kändes på morgonen utan jag drack en blåbärsdryck bara för att jag behövde få i mig lite energi. Innan jobbet köpte jag några förpackningar med tuggummin för att förbereda för den dåliga andedräkt som kommer i samband med att man kommer in i ketosfasen (den mänskliga kroppens reaktion på svält). Att tugga tuggummi är både bra och dåligt. Skönt att ha något att tugga på, samtidigt som det väcker hungerkänslor som man inte vill ha.

Precis innan lunch kände jag hunger. Tröttheten är ständigt närvarande även om den har sina upp och nedgångar. Jag vill inte påstå att jag blev mätt av lunchen men jag vill definitivt påstå att jag inte längre var hungrig när jag väl fått i mig min varma "kycklingsoppa". Varm mat och dryck hjälper i allra högsta grad! Att dricka väldigt mycket är också väldigt viktigt och därför införskaffade jag en ny vattenflaska igår som jag har med mig vart jag än går. Att dricka mycket vatten på en gång är dumt så försök att ta någon mun då och då med jämna mellanrum. Oavsett var i din viktminskningsfas du befinner dig så är vatten bra!

Av okänd anledning igår så fick jag ont i foten. Utan att ha stukat den eller att ha trampat snett eller på något annat sätt gjort något konstigt så blev den gradvis bara sämre. Innan jag skulle gå och lägga mig så var blodådrorna på foten typ enorma och huden runt omkring röd.. men foten var inte svullen. Men bestämd som jag är så ska jag köra på!! Däremot tråkigt att inse att det inte lär bli så mycket träning med just foten den här veckan så kanske jag kan hitta andra träningsformer som fungerar ändå, kanske simning. 

Ikväll väntar min första gruppträff på år 2. Det ska bli väldigt skoj att gå på! Gruppträffarna på år 2 är bara en gång i månaden vilket gör att man blir än mer motiverad! När den är klar så är det middag och sen hem och sova! Sömn är bra!

2014-06-11

Vecka 58 - Dag 1

Oj.. bara pulver hela dagen. Klockan är i skrivande stund bara 17:45 och det råder blandad stämning i min kropp. Övergripande känsla av trötthet och förvirring råder. Det vill jag minnas att det tog längre tid innan jag blev så trött förra gången det här, men tydligen inte.

Dagen började med en påse gröt. Lite mindre frukost än vad jag är van vid. Jag klarade mig hela vägen till klockan 12:00 innan mat och sovklockan faktiskt ringde. Det var för övrigt då jag hade hälsouppföljning och invägning. Resultatet på vågen var 94,7 kg vilket jag hade kunnat räkna ut med arslet! Men nu är jag som sagt igång igen. Förra gången jag körde VLCD gick jag ner 8,8 kg.. det är inte helt orimligt att jag gör samma resa en gång till. 

Så nu igång med stegräknaren igen. Vi bestämde dessutom att jag ska börja träna tre gånger per vecka under den här perioden, även om jag så snubblar fram på det tredje träningspasset. Imorgon blir det därför till att packa träningsväskan och ta med sig den för att köra efter jobbet.

Några riktiga hungerkänslor har jag ännu inte fått. Visst, allt jag tänker på är typ mat... glass.. när jag rör mig på stan. Men nu är jag hemma och har låst in mig själv i min lilla bunker. Nästa vecka skulle jag vara med på en middag med jobbet på gröna lund som jag idag mejlade och meddelade att jag inte kommer komma på. Visst, jag hade kunna visa upp min närvaro, men Gröna Lund är inte en plats på jorden man vill vara när man kör denna extrema diet! 

Vi kom även fram till idag att jag inte får se denna pulverdiet som en utväg ut varje gång jag spårar i vikt. Huvudsaken är att jag hittar ett sunt levnadssätt. Uppenbarligen misslyckades jag denna gång men då är det bara att ställa sig upp och borsta av sig på nytt. Pulver känns mer okej den här gången, jag vet vad jag ger mig in på. Jag hatar pulver men det får det vara värt! 

I övrigt så märker jag att huvudet inte riktigt är med. Små misstag näst intill konstant som gör att man får göra om de mest simpla sakerna 2 eller 3... ja eller till och med 4 gånger innan man får ordning på det. 

Känns som att det här var en mycket bättre blogg för dag 1 än förra gången jag skrev dag 1.. 

Nu ska jag vänta in att klockan slår 19 så att jag får äta min nästa pulvershake och sen kommer jag så att gå och lägga mig. Jag minns mycket väl att sömn blev det mycket av de första tre veckorna! Sömn och vatten såklart! Puss och kram på er! 


2014-06-10

Vecka 58 - Dag 0 (igen)

Det här har ju totalt fuckat ur! Totalt! Imorgon är det på nytt invägning igen om jag nu beslutar mig att ställa mig på vågen. Men det är irrelevant. För att konkret komma i fas igen kommer jag från och med imorgon börja på en tre veckors pulverdiet! 

Syftet är inte att börja äta pulver för att gå ner i vikt, syftet är att få koll på läget igen. Det har ju bara spårat igen! Jag tror aldrig att jag kommer att få en normal ämnesomsättning eller så äter jag för mycket i förhållande till hur jag tränar. Nu får jag skylla mig själv.. har man en gång ätit pulver så vet man vad man ger sig in på.

Daglig blogg med uppföljning kommande 3 veckor. Här ska dokumenteras! Så läsare, I am back!