Facebook

2014-02-22

Vecka 40 - Dag 280

Veckan börjar närma sig sitt slut. Ikväll har jag njutit av att träffa mina två barndomsvänner Tomas och Emelie som är i Stockholm på besök. Tomas och jag åkte ju bil upp i söndags men i måndags passade även Emelie på att ta sig upp till stan. Vi bestämde i veckan att vi skulle träna tillsammans och så blev det också.

Efter en fullspäckad arbetsdag tog jag mig så iväg mot Skärholmen. Jag vill inte direkt påstå att jag var pigg och kände ett jättesug för att träna. Väl framme vid träningslokalen så visade det sig att det fanns en rulltrappa där som inte användes... för det första så var det konstigt med två rulltrappor på ett gym.. för det andra så stod dom stilla.. knäppt.

Hur som helst så peppade mina underbara vänner mig igenom ett helt långt pass. Först 45 minuter med olika muskelgrupper och övningar innan jag sprang 15 minuter på bandet. Därefter så visade Tomas mig att det fanns ett spel på roddmaskinerna man kunde tävla mot varandra i. Ju tuffare jag körde desto större påverkan hade jag på spelet.. spännande variation på träning. Jag kan erkänna mig besegrad!


När träningen väl var avklarad så gjorde vi oss i ordning för att sedan ta oss ner till centrum och köpa med lite mat. Jag kan erkänna att jag inte riktigt höll handfast metoden vid liv denna fredagskväll.. och även när jag hade fått i mig maten så åt jag glatt upp några cashewnötter också.. kalorier i absurdum!

Imorgon är det lördag och då väntar besök från min mamma som också är i Stockholm. Sen väntar några timmar studier, det behöver jag verkligen göra för att komma i fas igen. Nu längtar jag till kudden! God natt mina vänner!

2014-02-20

Vecka 40 - Dag 279

Träning har inte alltid varit en självklarhet i mitt liv. Visst jag spelade fotboll som barn, körde ett år med friidrott, simmade ett år och gick på judo i ett år.. men det var ungefär det min barndom innehöll på rörelsenivå. Ju äldre jag blev desto mindre rörde jag på mig. På gymnastiken i skolan i högstadiet så slutade jag att ta med mig träningskläder till skolan och slutade även att gå på dom lektionerna. Det var roligare att göra andra saker..

De senaste åren har följt i samma bana. Att springa har inte varit möjligt av två skäl.. dels så vägde jag så mycket att så fort jag gav mig på ett försök att springa så fick jag ont i mina knän, smärta som satt kvar i 3-5 månader efter mitt försök. Det andra skälet var att jag inte hade kondition nog att springa mer än 100 meter innan lungorna kollapsade.

Eftersom att simningen och kunskapen att crawla alltid har följt med sedan barndomen så har det varit enkelt att göra för att hålla sig i rörelse. Att väga så mycket och simma så snabbt har också varit en stor frihetskänsla i många år. Nu börjar jag uppleva samma frihet även på land, jag har blivit ett däggdjur!

Itrim tog en nål och stack hål på denna bubbla samma sekund som jag klev innanför dörrarna hos dom första gången. Inga krav på hur man gör, korta intervaller på 30 sekunder, enkelt att hålla sitt eget tempo med sin egen puls och framför allt så var det roligt med skön musik! Cirkelträningen blev inkörningsporten till mitt nya aktiva träningsliv.

Idag publicerade Itrim kungsholmen lite nya träningstips på hur man kan göra övningar i denna cirkel. Det som är bra med filmen är att hela cirkeln kommer med på film så att du som funderar på att komma igång själv får en bild av hur det ser ut.

Spana in filmen på deras facebooksida här:
https://www.facebook.com/photo.php?v=635381019843232&set=vb.158254990889173&type=2&theater

Dagen har i övrigt präglats av arbete och föreningsliv. Mellan dessa hann jag med ett träningspass med Anton på fitness. Jag hade inte så mycket ork så det blev 15 minuter på löpbandet och 15 minuter styrka innan jag satte mig och spelade mobilspel istället ;) Mitt tips är att skaffa sig en träningskompis för er som inte har en. Den jag har klättrar i taket så fort han kan.. en dag ska jag också kunna det!!

2014-02-19

Vecka 40 - Dag 278

Vilken dag.. kändes som en måndag fastän det är onsdag. Tillbaka på jobbet igen för att prioritera arbetsflödet. Kom ifrån jobbet i hyfsad tid men hade gärna hunnit med att träna efteråt men så blev det inte.

Dagens samtalsämne är hur man håller det här med maten efter att man är klar med måltidsersättningarna på Itrim. För er som redan gör eller gjort detta blir detta ingen nyhet, men jag har märkt att många som vill äta nyttigt i min omgivning efterfrågar just den här informationen så drar en kort dragning kring det.

Idag när jag efter jobbet var och klippte mig så fick hon som skulle klippa mig en chock. Jag hade gått ner i vikt och hon kände knappt igen mig. Allt hon ville diskutera var det här kring maten och hur man bär sig åt. Och så började jag förklara...

Itrim använder sig av något som dom valt att kalla för Handflatemetoden. Det syftar till att du tar hjälp av din egen hand och knytnäve för att mäta hur mycket mat du ska få i dig. I det steget jag kommit till just nu så gäller följande:

3 st knytnävar med frukt och grönt (1 knytnäve frukt och 2 knytnävar grönt). Självklart går det att byta ut en knytnäve frukt så att du får 3 knytnävar av det gröna. Jag har själv insett att mitt tycke för rotfrukter har förändrats sedan jag började med min nya kost och nu får jag i mig både blomkål och lite andra rotfrukter. Men för den som är lite kräsen och ny på området rekommenderar jag mycket morötter! Vanlig isbergssallad, tomater och gurka innehåller inte tillräckligt med näring och innehåller dessutom på tok för mycket vatten för att du ska hålla dig mätt de kommande fyra timmarna till nästa måltid. Om du inte blir tillräckligt mätt på lång sikt (4 timmar) så kommer du bli sockersugen efter 2 timmar och fuska med godis eller något annat sött.
Dagens lunch 2014-02-19
Glöm inte att dricka mycket vatten till!

Till dessa 3 knytnävar frukt och grönt så tar du en handflata kött, fågel eller fisk. Som handflata räknas din egen handflata utan tumme och fingrar. Höjd och bredd räknas. Detta motsvarar i snitt ca 120 gram kött/fågel/fisk och om du har svårt att mäta med handen så utgå från ungefär 120 gram så håller du ett bra mått.

Vad händer då när man förverkligar dessa mått? Jo, du får en stor hög med sallad och lite kött. Till detta kan du smaksätta med begränsat med sås men försök undvika bearnaisesås (långt ifrån alla gånger jag lyckas). Som jag nämnde tidigare så är tanken bara att du ska hålla detta i 4 timmar till det är dags för nästa måltid, det är därför mycket viktigt att du håller ett regelbundet ätande.

Hur omvandlar man då detta till frukost? För vem vill stå och steka en köttbit klockan 07 på morgonen?! Har du som jag yoghurt eller gröt så motsvarar yoghurten tre knytnävar (2-3 dl) och müslin en handflata. Det är lätt att till frukost äta på tok för mycket yoghurt eller müsli eller att välja att inte köra på naturella smaker utan välja yoghurt med smak eller müsli med russin. Detta få direkt påverkan på din förmåga att gå ner i vikt! Vill du va säker på att gå ner i vikt så håll dig till det naturella!

Hela den här metoden är vad jag vet framtagen av Itrim så är ni sugna på att få ett hållbart och hälsosamt resultat så ta kontakt med dom för en informationsträff. Jag skriver bara av erfarenhet men är ingen expert på något sätt! :)

2014-02-18

Vecka 40 - Dag 277

Idag har jag varit duktig. Trots utbildningsdag med tillhörande lunch och fika med mera så har jag hållit mig innanför alla mina ramar!

Dagen inleddes med tidig uppgång. Det var första gången på länge jag faktiskt klarade av att kliva upp tidigt på morgonen. Det kan ha med att göra att det också var första gången på länge som jag hade en skyldighet att kliva upp tidigt om jag skulle vara inne i stan i rätt tid till utbildningen. Klockan 06:30 vägde jag mig på hemmavågen och där stod det 88 kg jämt. Därefter i med frukost i kistan för att rätt snart därefter stryka skjorta och bege sig iväg.

På vägen till utbildningen så läste jag klart min första universitetsbok om affärssystem som jag studerar på högskola. Så nu är det dags att ta fram nästa bok och ge sig in i nästa match på kursen. Men från en kurs till en annan. Dagen med kursen som anordnades av jobbet var aningen mer innehållsrik än igår och som vanligt så går man ifrån en utbildning med betydligt mer visioner, idéer och tankar än vad man hade innan man kom dit. Lyckat!

Att jag under hela utbildningsdagen till fullo höll mig ifrån allt vad som var onyttigt så som fikabröd, ris, bröd, kakor med mera gör att jag känner mig riktigt nöjd med dagen. Att jag efter utbildningen tog min medhavda träningsväska och åkte till Itrim och tränade gjorde mig bara ännu mer nöjd med min insats! Det var helt enkelt en bra dag idag.

Jag har ju inte tränat på över en vecka så när jag väl kom igång idag kan jag tycka att jag kanske gick ut lite väl hårt. Men det kändes bara så himla skönt att få komma igång igen. Ordningen på maskinerna i cirkeln var annorlunda och det hade placerats ut lite bollar och redskap man kunde använda för att förgylla träningen lite. Lyckat!

Nu väntar en rätt tidig kväll. Ska straxt kliva in i duschen. Stegräknaren står på 8300 steg vilket är helt klart över den senaste veckans medelvärde! Helt klart en mycket väl godkänd dag idag! Ta hand om varandra så får vi utmana morgondagen tillsammans igen. <3

2014-02-17

Vecka 40 - Dag 276

En dag i skolbänken. 

Idag har jag hamnat i skolbänken och gått på ledarskapskurs på företaget. Det är allt oftare jag försöker stanna till och fundera över mina egna styrkor och svagheter. Inte bara vid det här utbildningstillfället utan även vid andra tillfällen i min vardag. Genom att ha koll på sina styrkor och svagheter kan man också nyttja dessa till fullo och göra något bra av det.

För den som känner mig så vet man att jag är en öppen person, med lite fart i och som gillar att dela med mig av mina erfarenheter. Att jag dessutom tror att alla människor är ärliga och bara nyttjar informationen till något positivt är dock en svaghet. Jag får alltså lära mig att kontrollera min förmåga att inspirera men genom att tänka innan jag talar, så att information som inte skall nämnas inte nämns. Snurrade jag bort dig nu? Enkelt sammanfattat, tala klokt om det som behöver sägas och inte mer. :P

Lång dag i alla fall. Efter kursen så fick alla deltagare gå tillbaka till sina respektive hotell men eftersom att jag bor i Stockholm så kändes det dumt att ta in på hotell. Så i väntan på kvällens middagsbjudning satte jag mig tillsammans med en kollega vid ett gäng soffor för att koppla av lite. Att nämnas är att jag och denna kollega inte känner varandra sedan tidigare och att jag inte har något minne av personen sen innan (notera då att jag har världens sämsta minne).

Hur som helst så påtalar kollegan att han tycker att jag gått ner massor i vikt varpå jag nämner att jag inte kommer ihåg honom sen innan. Nej, då har han varit inne på Itrims hemsida och känner igen mig från bloggen snarare än i egenskap av kollega. Dagens nyhet blir därför att bloggen nu gjort mig till kändis! ;) Steg ett i vägen mot en kändisblogg är nu avklarad! Nu ska jag bara ringa upp Bella och se om vi kan göra ett inlägg tillsammans <3

Tack vare dagens utbildning så missade jag gruppträffen idag. Som tur är så såg jag att jag har motivationssamtal om en vecka igen så det får jag återhämta då. Jag kämpar varje dag med en vilja att hålla mig innanför ramarna men tycks lika illa misslyckas precis varje dag. Konferens medför ju restaurang och det i sin tur gör att valen inte alltid är självklara. Disciplinen har avtagit och jag mår inte bra av det. Tufft som fan, men jag får ta Frida till hjälp för att hitta tillbaka på måndag. Under tiden får jag göra det bästa jag bara kan, ingen kräver något mer än det.

Vikten idag stod på 88,8 vilket innebär att jag står stabilt på vågen. Men jag ska ju i mål! Triss i åttor är inte ett mål!!!

Dagens bloggbild blir inte en bild på ett klassrum från kursen utan en bild på någon som betyder extremt mycket för mig, min älskade lillasyster som jag fick förmånen att träffa i helgen! <3 Nu är jag mer kändis än dig på min blogg!! Puss <3

2014-02-16

Vecka 40 - Dag 275

Då var det söndag igen. Hur ska vi sammanfatta den här veckan då.. spårad kanske, lite sjukdom.. och ingen träning.. jobbig helt enkelt..

Precis hemkommen efter en hel dag på resande fot. Klev upp runt 8 på morgonen och började dagen med en varm och skön dusch ute på landet. Hästarna var redan utsläppta i hagen. Mamma och hennes man (Eddie) låg på sängen, kollade på OS och spelade en kopia av flappy bird!

Kändes bara så perfekt start på dagen. Ingenting kändes komplext eller avancerat utan allt var bara så Hakona Matata. Passade på att kramas med katterna och mysa med hunden innan det blev förmiddag och min bästa vän Tomas dök upp från Malmö för att roadtrippa med mig till Stockholm. Det var säkert 3 månader sen jag träffade Tomas sist och jag blev verkligen glad över att se att även han har börjat fokusera på träning och välmående!

Resan började från urskogarna i Halland och första målet var Jönköping. Under resans gång spelades hardstyle musik (hardstyle är för den som inte vet, kort översatt med ett jävla dunk). Väl framme i Jönköping så blev det en bit mat innan vi mötte upp Natalie för en kort fika på Espresso House. Tomas och Natalie hade inte träffat varandra på över 8,5 år så det var rätt intressant att samla två så gedigna vänner på samma plats. När vi satt där så ville den ena att jag skulle flytta närmare Jönköping och den andra att jag skulle flytta närmare Malmö.. skönt att vara omtyckt över en fika i alla fall. :)

Resan fortsatte hur som helst norröver. Efter en stund nådde vi till sist Stockholm och där träffade jag Tomas familj som bor i Skärholmen. Joanna och Robert (som dom heter) har inte träffat mig sen jag påbörjade min viktresa men har flitigt följt bloggen så blev inte allt för förvånade av att se en ny Micke i vardagsrummet. Efter lite drygt 1-2 timmar i soffan med småpratande så begav vi oss vidare mot slutdestination Kista.

Nu är jag äntligen hemma och sitter och kolla på en serie jag fick tips om under vår road-trip. En clown till kaffet som finns på kanal 5 play. Den handlar om en rad komiker ur den Svenska komiker eliten som träffas på samma sätt som i "så mycket bättre" med lite tävlingar och uppträdanden. Rekommenderas för den som har lite tråkigt såhär på kvällen.

Idag när jag kollade veckans agenda så insåg jag att jag var tvungen att ställa in morgondagens gruppträff på Itrim. En konferens/utbildning med jobbet i två dagar som bidrar till att jag är upptagen. Lite trist men ska försöka hitta en dag som jag tar igen den här träffen som handlar om motion.

Ny vecka, nya äventyr! Dags att leta fram övningsboken igen och börja om på nytt! Nu kör vi!