Facebook

2013-11-09

Vecka 26 - Dag 176

Idag är nog en av de absolut lataste dagarna på hela viktnedgångsperioden! Varför? Till och börja med så klev jag upp ur sängen först vid 14:30. 
  • Hade jag någon frukost hemma? - nej.
  • Var jag hungrig? - JA! 
  • Gick jag och handlade direkt när jag vaknade? - nej.
  • Höll jag på att försvinna bort på grund av energibrist? - ja! 
Till slut så fick jag i mig en måltidsersättning i form av en färdigblandad vaniljshake. Dom är rätt så goda men brukar knappast mätta. Den fick jag i mig runt 16 tiden. Sen lyckades jag ta mig iväg till affären, idag kände jag för att laga mat hemma. Korvstroganoff stod på agendan, nom nom!

I affären svamlade jag omkring. Tror jag gick tre eller fyra varv i butiken innan jag till slut hade allt jag behöver. Lätt att glömma grönsakerna, men fick ihop lite paprika, några morötter och lite färdigblandad sallad typ.

Väl hemma så blev det till att laga mat. Det gick riktigt smidigt och dessutom blev det båda snyggt och gott! Vansinnigt mycket sallad och mat men jag åt upp precis allt. Det blir nog den enda riktiga måltiden jag äter idag. I övrigt så kanske det blir någon måltidsbar och en frukt nu till kvällen. Om några minuter börjar programmet "så mycket bättre" på tv4 som jag ska se. Då skulle det passa perfekt med en mandarin till. Nom nom! :)

Idag gjorde jag om bloggens utseende. Tyckte den förra buggade lite för mycket och var lite för avancerad. Jag använder själv firefox som webbläsare och när inte ens den hänger med i svängarna så kan jag tänka mig att vissa läsare har fått problem att följa bloggen om inte annat. Hoppas den nya, enklare bloggens utseende går hem!

Mot soffan!

Vecka 25 - Dag 175

När jag klev av tunnelbanan i Kista ikväll så var klockan runt midnatt. Jag såg fram emot att få komma hem till sängen och sova. Men en kompis behövde hjälp med sina IP inställningar och sånt kan ta tid om det inte fungerar som det ska. Nu är klockan 02:30 och jag är så sjukt trött.

Idag har varit en ansträngande dag. Tufft möte mitt på dagen och på eftermiddagen var det dags att införskaffa fika till alla kollegor. Väl på ICA Supermarket så såg jag lite Itrim reklam på pinnen vid kassan.. haha.. dom är verkligen överallt nu.

På kvällen så gick jag och Piotr till café och åt cesarsallad. Jag åt måltidsersättning till lunch idag för att få möjlighet att äta en middag på fredagskvällen. Efter det så tog vi oss till nästa café vid hötorget för att koppla av. Båda kände att det behövdes efter den här veckan.

Ikväll så var det då biodags igen. Jag saknar verkligen dom där piopopcornen jag aldrig får äta. Nu är det bråttom i mål så att jag kan få börja unna mig saker. 175 dagar utan något gott alls tar på hälsan! ;)

Idag har jag kommit upp i 10000 steg vilket är riktigt bra. Mycket på grund av att vi efter bion promenerade från medborgarplatsen till gamla stan, det gav en hel del.

Nu somnar jag straxt, jag har säkert missat massor att kunna skriva om idag men det är en dag imorgon också. Imorgon får dagen börja med en promenad till konsum o köpa Yoghurt i sedvanlig ordning :) Dålig framförhållning numera! Måste skärpa till mig på den fronten.

God natt kära läsare! :) 





2013-11-07

Vecka 25 - Dag 174

Vilken dag! Klev upp ur sängen och började göra mig i ordning. Kostym på jobbet idag. Morgontrött passade jag på att ta en bild också så att jag har det säkerställt för dagen.. jag ser lite trött ut :)

Igår så missade jag såklart att köpa en ny förpackning yoghurt så frukosten fick jag inhandla på vägen till jobbet så att jag fick i mig den innan en lång dags arbete!

Nu har jag ätit naturell yoghurt med tråk-müsli i över en och en halv vecka. Jag märker skillnad. För det första så är frukosten inte alls lika god som den var innan och i övrigt får jag inte alls i mig samma mängd som innan. Dessutom ger det resultat. På vågen stod det nu imorrse 95,6 kg vilket är rätt fantastiskt med tanke på att jag stod still runt 98 där ett tag.

Idag börjar skadan i foten och förkylningen att ge sig. Imorgon tror jag nog att jag ska ge mig på ett enklare pass innan det blir bio med Piotr.  Vi får se vad jag satsar på imorgon.

Efter jobbet idag så kom jag hem och det var dags för lite hederligt föreningsarbete igen. Satt nere i föreningens däckförråd och hjälpte grannar att plocka ut vinterdäck till sina bilar. En hel del kämpande och efter ett tag fick jag känningar i foten och satte mig ner igen. Så jag tror att träning imorgon kan vara aktuellt så länge jag bara tar det jävligt lugnt med lilla foten.

Nu ikväll fick jag ett tips om att registrera bloggen på en sida som heter bloglovin.com. Så där kan man nu följa min blogg också om man vill. Efter en första check så känns det som en helt okej sida.

Idag har jag gått 7700 steg och foten känns helt okej. 300 steg kvar innan jag når upp till dagens mål. Riktigt skönt vore det med tanke på att jag inte kunnat gå så mycket under måndagen, tisdagen och onsdagen som jag ska. Men alla träningsnarkomaner drabbas av skador om man inte ser sig för, så är det bara!

Det var allt för idag! Puss och kram!

2013-11-06

Vecka 25 - Dag 173

TRÄNINGSABSTINENS!

Måste få träna nu!! Ut och springa, köra cirkel.. bli flåsis och svettig.. men jag har lovat mig själv att inte köra innan förkylningen har försvunnit och foten är helt återställd. Man blir knäpp här.. dels så skulle jag vilja köra en 7.5 km strecka bara för att se att det går och dels så skulle jag vilja få upp pulsen för det va ett tag sen!!

Suttit ikväll och kollat igenom lite bilder från Grekland. Fanns en hel del som så bra ut. Nu när jag tänker tillbaka så var det enormt starkt jobbat att klara av en sån resa på dom villkoren. Jag minns också hur det var första dagen som var värst och att det löpte på rätt okej därefter.

Kommer ihåg kvällarna man tog sig ut på stranden och sprang några kilometer för att det var omöjligt om dagarna. Kommer också ihåg sköldpaddorna som hade en förmåga att dyka upp när man minst anade det. På dagarna i vattnet så klart, men om nätterna såg vi dom även på stranden.

 Dom eviga restaurangbesöken som till en början var jobbig för att personalen inte hade vant sig vid knäppgöken som inte beställde mat. Detta eviga tittande i menyerna efter något som innehöll luft eller vatten. Någon gång smugglade jag till och med upp en måltidsbar för att själv ha något att tugga på.

Hade jag åkt till Grekland bara 6 veckor senare så hade även jag fått lyxa till det med kött och sallad. Men det finns inget bra tillfälle att börja gå ner i vikt, antingen är det jul.. eller år det nyår.. eller påsk.. eller födelsedag.. eller sommar.. det är bara till att köra igång och leva ett år utan dom förmånerna.

I Grekland var för övrigt första gången jag provade att gå ut och dricka på krogen utan att få i sig en enda kalori. Ta en citron och lite mineralvatten ett sugrör och något piffigt till så ser det till och med ut som en drink. Även där arbetar man bort det sociala. Jag har verkligen lärt mig hur mycket mat och dryck egentligen har med att man vill vara social att göra. Vet inte varför vi har byggt upp så mycket vanor kring mat och dryck?

Hur som helst en skön tripp tillbaka till värmen nu när hösten är här och man är bitter över den lilla förkylningen som ligger på och bråkar med mig. Önskar nästan att man var tillbaka där på stranden och hörde dom eviga "fruit sallad?", "hakona matata!" och "thai massage?" från dom promenerande säljarna.

I övrigt så har det här varit en rätt så bra dag. Effektiv och händelserik med ett inslag av glädje och lycka.




2013-11-05

Vecka 25 - Dag 172

Nu äntligen börjar allt bli lite bättre. Förkylning och hals, bättre. Foten, visst den känns när jag står upp för länge.. men bättre överlag.

Gissa om det var jobbigt att gå upp nu på morgonen, hade ingen större lust för fem öre. Men eftersom att jag skulle ha ett möte klockan 08 så var det bara till att krypa upp ur sängen och ut till duschen och lägga sig avlång och invänta det iskalla vattnet.

Men det tog inte lång tid innan det var lunch! Idag så fick jag sällskap av en kollega som tog sushi och jag valde pannbiff med massor av gröna saker! Nom nom nom! Och som vanligt missbrukar jag ananas, det är ju bara så gott!! Förlåt till alla er som går på VLCD / LCD o tvingas läsa detta!

Ikväll så kände jag för att gå och lägga mig relativt tidigt.. blev det så.. nääää. :) Jag jobbade lite med däckförrådet och blev alldeles svart om händerna. Lite skit har aldrig skadat som man säger.

Nu har jag hoppat fram o tillbaka mellan den här texten o internetsurfandet större delen av kvällen. Dags att trycka på publicera och ta sig i säng. Natt natt mina vänner!

2013-11-04

Vecka 25 - Dag 171

Den här dagen började med att vakna upp klockan 05 inatt. Mådde rent av skit och hade känsla av en feberfrossig förkylning. Klockan ringde 06:30 men mådde inte bättre då. Sov några timmar till bara för att se om jag skulle ta mig till jobbet över huvud taget idag. 09:30 kände jag mig så pass bra att jag tog mig upp ur sängen.

Ny stol :)
Runt 13 hade jag jobbat några timmar och började må mycket bättre. Jag tror morgonens upplevelse beror på att jag körde ett 90 minuters träningspass igår när jag skulle ta det lugn. Visst var det ett teknik-pass men det var ansträngande ändå. Den här veckan måste jag lyssna på kroppen tills jag är återställd! Foten måste läka och förkylningen måste släppa innan jag får träna. Suger verkligen, saknar en löprunda enormt mycket, saknar också att köra armar.. saknar ett pass på Itrim där jag får se min puls o kommer upp i flås.

Dagens stora upptäckt gjorde jag när jag bytte kontorsstol från den stora maffiga jag haft i flera år till en lite mindre stol. Min rygg har gjort ont i den stora stolen den senaste månaden men nu känns faktiskt den här lite mindre stolen mycket bekvämare! Så var det såklart inte förr.

Ikväll var det styrelsearbete från 18-23.. långt möte med många uppgifter att ta med sig och som ska vara klart till nästa månadsmöte. Ska försöka beta av det så snart som möjligt så att man kan koppla bort det en stund. Bara det att vissa av uppgifterna kommer ta enormt lång tid att ordna, kommer få lägga dagar på det.

Nu väntar lite sömn innan jag ska vara på jobbet vid 08 imorgon. Fullt ös medvetslös som vanligt! Tur att man har fysiken att orka med!

2013-11-03

Vecka 25 - Dag 170

Det känns som att jag är på gång igen, som att jag har fått nya krafter. "10 kilo i taget" har varit lite ett motto hela resan lång. Tålamod är inget jag har men som jag blivit tvungen att lära mig för att klara av resan. Idag när jag vaknade och ställde mig på vågen så stod det 96,2 och det betyder att jag åter igen är på väg ner för denna 10 kilos intervall.

Idag stod jag på gymmet och kollade mig i spegeln. Kroppen börjar se välanpassad ut, lite mage och lite lår kvar. Det kommer nog att en lång tid och kanske till och med många år innan jag insåg vad jag egentligen genomförde 2013, förändringarnas år.

Vid nyår 2012/2013 visste jag att det kommande året skulle vara speciellt. Jag valde att kalla det för just "förändringarnas år" för mig själv, för att jag ville se förändring. Jag tror att jag var rätt insnöad i jobbet då så jag kanske hade tänkt mig en yrkesmässig förändring, men helt säker var jag ju inte. Året började med diverse fester och äventyr men samtidigt med en känsla av att ständigt misslyckas ta tag i min vikt. Kroppen kändes tung och olika handikapp gjorde sig till känna. När man passerar 130 kg så händer det lite med mer med kroppen som gör att ens fysiska handikapp visar sig tydligare.

Att inte kunna knyta skorna och att inte få på sig strumporna kan kännas som en sån sak. Men det är relativt lindrigt i jämförelse med andra saker. Går man på bio så gör det ont i benen för att stolen var för liten. Innan man ska gå på flygplan så ber man för allt man har att man inte ska få sitta längst fram eller vid en av vingarna för där kan man inte fälla upp armstöden för att benen kläms och somnar. Därför föredrar jag att åka tåg istället. När man går på toaletten för att skita så somnar benen inom två minuter så det gäller att skita snabbt. Skratta du, men det var inte så roligt där och då. Jag är evigt tacksam för att jag hittade rätt väg att påbörja min resa.

Januari 2013

Sen finns det såklart psykosociala problem med att vara så pass överviktig. Att gå igenom större delen av sitt vuxna liv med att försöka förmedla vem man är som person och försöka övertala tjejer om att man är attraktiv snarare än att det ska synas på utseendet. Människor dömer människor för dess yttre, så är det bara. Igår kväll gjorde jag en reflektion som fick mig att tänka något som jag aldrig tänkt på tidigare. Vi var som sagt ute på krogen jag och Anton. Det fanns den hel del tjejer, stora som små. Jag har aldrig varit en person som dömer andra efter dess utseende, vilket kanske är naturligt när man själv har varit stor. Men min tanke var att hur ser den här tjejens matvanor och livsstil ut? Är det något jag vill ska "smitta" mig? Och istället för att undvika såna tjejer för deras utseende så undvek jag dom på grund av deras dåliga vanor. Det är något jag aldrig tänkt på förr.


Att andra säkert har reflekterat likadant slår mig nu. Det har såklart påverkat självbilden privat att ytters sällan få den typen av bekräftelse. Vilket även det leder till en ond cirkel där man till slut tar avstånd från att dejta, festa och umgås i ett sexuellt eller relationsmässigt syfte. Även det blir såklart en resa att klättra upp ur den grävda gropen och inse att det är ljusare tider framöver. Lättare tider utan att bli dömd och med sunda livsvanor. Det finns alltså både fysiska och psykiska till att gå ner i vikt. Det här visste jag såklart även innan också, men då blundade jag.. nu är ögonen öppna.

Jag är glad att jag tog tag i detta nu i alla fall. Det hade kunna gå många år som på ett sätt kan ses som borttappade ur ett perspektiv. Övervikt är en sjukdom, främst en psykisk sådan enligt mig. Såklart försämras förutsättningarna även fysiskt ju större man blir, men i grund och botten handlar det om att äta mindre än av man förbränner. Oavsett vilket namn en diet döps till så är det så. Bara 35 kg lättare så är förutsättningarna för att bra livsstil mycket bättre. Men det gäller att förstå att när man är överviktig så vill man nå normalvikt. Ha en "platt" mage och "normala" / muskulösa ben.

Än så länge finns det fortfarande fett att hämta. Så länge det finns det så är den mentala resan inte över. För när man har "normal" vikt så vill man ju inte bli överviktig. Men när man är överviktig så finns det inga problem att bli mer överviktig, för man är ju redan överviktig... Därför är det viktigt för mig att gå ner 15 kg till, något som är oerhört svårt så här ett halvår efter att jag började. Ny motivation är äntligen på plats dock så förutsättningarna är ljusa.

Mot målvikt, mot en sundare livsstil, mot ett lyckligare liv, mot ett fysiskt aktivt liv och mot oändliga möjligheter! Tung blogg idag, men jag tror det behövs. Syftet var att dokumentera och det finns nog inte så mycket bättre sätt att dokumentera på än det här. Det här inlägget säger rätt mycket om vad det innebär att gå ner i vikt, dela det gärna i sociala medier eller bland vänner. Ju fler som ser fördelarna efter resan desto bättre. Mitt liv är mycket anpassat efter att vilja göra skillnad för andra, det här kan vara ett sätt för andra att se varför man borde gå ner i vikt eller ett alternativ för dom som aldrig varit överviktiga att förstå vad det innebär.

Vecka 25 - Dag 169

Idag har det officiellt gått ett halvår sen jag började. Ett nytt kvartal påbörjas med nya rutiner och en sista kämpaglöd för att nå i mål!

Eftersom att jag spenderade gårdagen på dansgolvet så vaknade jag med att stegräknaren hade nått upp i 10000 steg redan. Vilken lyx, vakna och har hela jobbet gjort! Problemet var att just att jag vaknade vid 13 tiden och inte hade så mycket frukost hemma. Kom iväg och handlade först vid 15 så det där med regelbundet ätande sket sig direkt!

Vid 18 tiden mötte jag upp Anton med vänner för att äta "lunch". Det blev thailänskt.. tyvärr så gick det inte riktigt att hitta en bra kompromiss för maten så det blev två förrätter. En kycklingsallad och en biffsallad. Sen vet jag inte om jag kan kalla det för sallad för det var biff med ett blad.. nej.. den där restaurangen får inte godkänt!

Sedan lämnade Daniel och Linda (vännerna) och jag och Anton gjorde i ordning en öppen brasa och började lyssna på musik. Vi hade bestämt oss för utgång ikväll med! Stackars min ömma fot! Foten har varit öm hela dagen efter gårdagens dansande, framförallt i hälen. Men tog av mig bandaget och då kändes det lite bättre. Sen så tog vi oss ut och njöt av Stockholms nattliv och av att dricka mineralvatten.

Jag skulle ta det lugnt ikväll med tanke på smärtorna.. men musiken var så bra så det var bara till att hoppa runt och studsa. Woop woop! Vi gick ut på ett ställe som heter "ett ställe" på söder :) Det var faktiskt riktigt bra, förvånansvärt bra ställe. Kommer nog gå dit igen. Det var framförallt skönt att det var 23 års åldersgräns så att man slipper springa omkring och vara rädd för minderåriga! Jag är absolut världssämst på att de vilken ålder alla söta flickor är i så åldersgränser är bra!

Nu tänkte jag fånga upp kvällens avsnitt av så mycket bättre på tv4 play innan det till slut är läggdags. Lagom hungrig är jag också, kanske ska koka lite te vatten för att vara snäll mot magen.

Imorgon väntar träning med Anton på söder, vi ska fokusera på teknik och jag ska fokusera på att inte misshandla min fot. Jag saknar dock konditionsträningen! Eventuellt tar jag ett sim-pass efter vårt pass för att köra lite kondition. Har inte bestämt mig än.

Kärlek