Facebook

2014-05-03

Vecka 52 - Dag 351

Knappt så att jag ser skillnad på dagarna längre. Idag fick jag i alla fall komma ut lite. Min bror hörde av sig mitt på dagen vilket medförde att jag tog med mig hela datorkittet och begav mig till ett café med stor bordsyta nere i Kista galleria. Där satt vi, jag med mitt rapportskrivande och min bror med hans bok och läste en kopp te. Då och då tog jag ur mina hörlurar och så samtalade vi om något viktigt och bra. Han läste igenom hela boken innan det var dags att röra sig vidare. 

Julius Cavallin - Nom nom!
Jag ska medge att jag har kommit rätt så långt den här dagen. Rapporten är snart klar för ett första utkast som jag ska skriva ut och revidera. Huvudfokus imorgon blir till att motivera hur jag byggt upp min rapport och sammanfatta detta i slutet av rapporten. Det är högst avgörande för att påvisa för min lärare i kursen att jag faktiskt har läst alla dom där 310 sidorna i förra veckan.

Stegräknaren visare knappa 2500 steg idag. Det är rätt pinsamt. Jag skulle ha tagit mig mer tid att ge mig ut i värmen men tid är bristvara. Imorgon får jag försöka förbättra mig, kanske hinner jag till och med springa om jag kommer upp i tid. 

Värt att tilläggas är att jag faktiskt igår hade bra framförhållning när det gällde matlagning. Jag hade faktiskt handlat hem det jag behövde för att överleva en hel helg utan att behöva gå ut. Så tillagningen av cesarsallad gick alldeles utmärkt, den blev på mitt eget sätt med morötter :) Kalla den för Julius Cavallin eller något! Varmt välkomna på en smakbit någon dag! 

Jag måste hitta metoder för att kunna studera och ta hand om min kropp samtidigt. Det blir garanterat enklare utan ett heltidsjobb vid sidan av men o andra sidan ökar studietakten från halv- till helfart. Jag tror på den här satsningen, fy fan va skoj jag ska ha kommande åren!! Kunskaper och kontakter i massor!!
Nu ska jag göra som jag gjorde igår kväll. Jag ska ställa in mobilen på sleep-timer och slå igång tung elektronisk musik att somna till. Då blir det som att somna till fest och det är bra förutsättningar för att vakna full av energi och glädje imorgon! 

2014-05-02

Vecka 51 - Dag 350

Idag var det både som en måndag och som en fredag på samma gång. Spännande med såna dagar!

Vid 11 tiden fick jag ett SMS om att ett hjärtstopp inträffat i närheten av där jag var. Jag är med i ett projekt som drivs av Södersjukhuset sedan några år tillbaka där man får ett samtal och ett SMS när någon drabbas av hjärtstopp i närheten. Några har säkert hört talas om det via media och andra kanske har hört mig babbla om det. Hur som helst, idag var mitt 4:e SMS larm sedan jag gick med för ett par år sedan och idag var första gången jag kom fram före blåljuspersonal. Det tror jag till stor del beror på min förbättrade kondition. I det här fallet så var det andra som redan påbörjat HLR så det behövdes inte mer folk, men det kändes ändå bra att kunna nå fram med möjlighet att bistå om så behövdes.

Ikväll har jag spenderat åt studier som vanligt. Blir inte mycket kreativt bloggande när jag bara skriver om mina studier hela tiden. Mycket fokus på framtiden nu dessvärre, lite tid till att faktiskt leva i nuet. När jag nått ett år på denna blogg kommer jag ändra från att ha bloggat dagligen till att istället blogga veckovis, jag tror det är bra om det ska finnas något vettigt att läsa framöver.

Nu blir det till att försöka sova i 9 timmar innan en fullsmockad lördag med skrivande på min rapport måste fortgå. Jag måste helt enkelt vara klar imorgon om det här ska bli bra! En ångestladdad uppgift ur världen vore så himla skönt!! Att plugga och jobba parallellt är nog inget jag rekommenderar den som inte har mentaliteten för det!

Vecka 51 - Dag 349

Bild: Itrim Sverige - kan anpassas till flera situationer..
Jag jobbar helt klart inte bäst under press, det blir bara dåligt då! Idag skulle fokus vara på studier men jag har faktiskt sovit bort större delen av dagen. En promenad för att köpa lite ramlösa gjorde jag under eftermiddagen.. sen hem igen.. Det är jobbigt nu och det enda som kan lösa problemet är att jag tar tag i den här uppgiften.

Lärdomen av våren 2014 blir att bättre värdesätta min egen tid. Den kan inte bara kastas bort utan måste fokuserat läggas på sånt som är viktigt. Jag har länge satt andra i främsta fokus och kommer nog göra det framöver också. Men skillnaden blir snarare att jag måste prioritera min tid bättre och säga nej till nya utmaningar. Dessutom så kan jag inte bara anta nya utmaningar bara för att dom verkar roliga, tiden räcker inte riktigt till alla gånger. Samtidigt får man inte glömma bort att ha roligt, men det är skillnad på att ha roligt och att ta åt sig ett långsiktigt åtagande som är roligt.

Jag skulle behöva en lång semester och återhämta mitt huvud något. Någon sån lär dock inte bli av på ett tag. Viktigt nu är att bibehålla vikten under denna jobbiga period och ständigt ha koll på vågen. Ta sig tid till vardagsmotion är minst lika viktigt, om det så bara är en promenad till affären.


2014-05-01

Vecka 51 - Dag 348

Valborg
Någon stor och fluffig brasa blev det inte i år. Istället så jobbade jag rätt sent på valborg och sedan så åkte jag till Bromma för att väcka min bror (som jobbar natt). Med mig hade jag de två grillar som jag så duktigt köpt dagen innan samt lite mat.

Varje valborg brukar jag alltid frysa. Det är nästan alltid varmt och skönt perioden innan för att man på kvällen sen ska stå och frysa arslet av sig. Så jag hade med mig min vinterjacka och var väl förberedd i år. Smart var väl det för precis lika kallt var det igår. 

Efter grillningen återvände vi inomhus för en skratt och lärorik kväll innan jag ganska sent tog mig stapplande hem i regnet igen. Spontant så minns jag inte ens när jag kom hem, värt att nämna är att jag var helt nykter igår. Spännande, det är ett stort tecken på stress att man börjar glömma saker som skedde bara kvällen innan. 

2014-04-29

Vecka 51 - Dag 347

Imorgon är det valborg igen. I år ska jag ta det lite lugnt och inviga årets grillsäsong (för andra gången) med min nyinköpte engångsgrill. Enklare förtäring är också inköpt i form av hamburgare med hög kötthalt! Tänkt att man lär sig mycket om vad som är bra och dåligt även när man handlar mat!

Nu har jag i alla fall bestämt mig. Det känns otroligt skönt att ha bestämt sig. Jag flyttar till Halmstad i Augusti. Detta medför dessvärre att min tvåårsresa på Kortas ner till 1 år och 3 månader. Så nu ligger fokus på att klämma in det sista på tre månader för att få det här att fungera som det skall resten av livet.

Jag hade gärna kört på mina två år. Tror jag behöver det. Men det verkar inte finnas något Itrim i Halmstad.. eller ens i närheten för den delen vilket gör mig lite besviken. Det känns dock som att jag trots allt fått rätt förutsättningar för att detta ska gå bra även framöver.

Nya äventyr imorgon väntar! Denna valborg tänker jag inte klä mig kallt i hopp om att valborg alltid blir varmt.. för det är lögn!! Det blir alltid kallt på valborg! Kram på er!


Vecka 51 - Dag 346

Lyssna på sin kropp brukar dom säga. Klockan var vid 19 tiden, det var soligt ute och jag var jättetrött. Massor att göra men ingen energi. Så jag somnade! För första gången på 346 dagar somnade jag ifrån min stackars blogg, så pass allvarligt att självaste mamma blev orolig. Så nu bloggar jag på morgonen för dagen som var igår. Så får jag skriva ett nytt inlägg ikväll. 

Gårdagens gruppträff var bra. Det var mycket kring inre motivation och att sätta mål till framtiden. Vi ritade upp en tidslinje tillsammans och beskrev känslor genom resan. Lite speciellt kanske, men väldigt givande. Vikten stod på 87,4 kg. Målet är att komma tillbaka ner på 85 igen. Men jag känner inte att det är någon panik längre, så mycket i mitt liv just nu så det gäller att hitta rätt ställe att fördela min tid och energi på. Huvudsaken är att jag behåller min prestation och nuvarande vikt! Det är en sak att vara viktstabil och en helt annan att gå ner i vikt.

2014-04-27

Vecka 51 - Dag 345

Dagarna tickar på värre än en sekundvisare på klockan! Tiden går vansinnigt fort! Än fortare nu när solen åter är här igen. Solen får en helt ny innebörd och betydelse när man väger 40 kg mindre. Konstigt men sant!

Idag började jag med att åka in till stan och träna lite. Sprang 3km på löpbandet på 20 sekunder snabbare tid än igår. Skillnaden idag var att jag tränade på att köra ganska hårda intervaller för att få upp flåset och tempot vid höga hastigheter på löpningen. Jag började köra några minuter på 10 km per timme, sen gick jag ner och körde minutintervaller. En minut på 5 kmh promenad, därefter en minut 13 kmh löpning. Normalt ligger jag runt 9-10 km per timme konstant så att komma upp i 13kmh var riktigt  jobbigt! 

Efter träningen så jag jag och Anton och handlade lite mat på Lidl. Jag var fast besluten om att laga mat idag. Det var bara ett så bra beslut nu i efterhand. Igår när jag åt en Cesarsallad i Kista galleria så tog tjejerna på Espresso House fram en färdig tallrik ur kylen och den smakade bara kasst. För 95 kronor var det inte värt, då hade jag lika gärna kunna gått till Konsum och köpt en färdig för 25 kronor, den klassen höll salladen. Så idag tänkte jag till och köpte hem det jag behövde själv.

Allt som allt gick det på 115 kronor och det tog lite längre tid att tillaga än om man går ut. För första gången i mitt liv har jag också stekt kyckling.. jättekonstigt.. men det har aldrig blivit av innan.. har aldrig funnits ett behov av att steka kyckling. Både fisk och kött har jag stekt ett antal hundra gånger men kyckling kom på agendan först idag.

Det blev riktigt bra och riktigt gott. Min sallad räckte till en stor portion och två hela matlådor. Gissa om kollegorna på jobbet imorgon kommer bli förvånade över att jag faktiskt har låda med mig för en gångs skull. Det kanske till och med blir så att jag lagar mat flera gånger framöver. Tänk om jag till och med skulle ta och öppna mina fina kokböcker från Itrim någon gång!!