Facebook

2014-04-26

Vecka 51 - Dag 344


Idag har det varit en bra dag. Även om jag inte nådde solen och vårdagen förrns sent på eftermiddagens fick jag uppleva den Svenska vårsolen från sin absolut bästa sida idag. Det kändes bara så himla bra. Idag fick jag sovmorgon, klockan 11:30 ringde Anton i lördagsvänlig traditionell anda, underbart! Vi bokade in träning ikväll vid 18 tiden så det fanns gott om tid till studier däremellan. 

Och så har det varit, oavsett placering idag så har dagen till fullo ägnats åt studier. Trots detta har jag kommit upp i 9000 steg, sprungit mina 3 km och tränat styrka i 40 minuter på kvällen. När man läser så mycket text och är en sån person som jag är så reflekterar man också väldigt mycket på lägessituation och lägger ganska mycket tid på analyser och reflektioner. En av reflektionerna idag var just mitt resultat genom denna viktresa. 

Jag noterar att denna resas första år börjar närma sig sitt slut. Snart går jag in på år två. Det här året har jag verkligen dokumenterat det mesta jag gjort varje dag. Det speglar lite hur innehållsrikt livet egentligen är. Så mycket har hänt på ett år och allt som får skrivas om har också skrivits om. Imorgon väntar förhoppningsvis ännu en dag i solen, dock med inriktning på att jag ska påbörja rapporten som skall vara skriven nästa vecka. Nästa vecka som präglas av valborg, en röd ledig dag och en hel fredag som kommer vara relativt lugn. Jag ser fram emot nästa veckas utmaning. 

Vecka 50 - Dag 343

Vilken enormt härlig kväll jag hade idag efter jobbet. Jag träffade Sara som är en gammal klasskompis från gymnasiet och det va även vi som åkte kryssningen för några månader sen.

Hur som helst en superkväll med mat, dryck och bio. Ja, det kanske inte var den bästa maten och drycken men jag tror snarare på att hitta en stabil livsstil nu där jag åtminstone kan ha någon dag då och då till att unna mig och leva livet lite. 

Känner studieångest eftersom att jag inte ens är i närheten av där jag bör vara i min bok. Det enda jag kan göra är att traggla mig igenom sidorna. Jag ser fram emot när jag kan lägga min fulla energi på studierna snarare än att behöva spendera 8 timmar på jobbet innan jag får börja plugga om dagarna. Det tar rätt mycket kål på den stackars valnöten jag har innanför alla hårstrån! :) 

Jag har försökt att hitta en bra bild till idag men jag har för stunden bildbrist :/ Att ta ännu en selfie framför datorn känns inte rätt. God natt mina vänner!

2014-04-24

Vecka 50 - Dag 342

Som en utmattad kille i sina bästa dagar sitter jag nu här och är törstig! Jag borde dricka vatten.. men jag antar att jag är för trött för att dricka vatten just nu. :) 

Oj vilken dag det har varit. Jag kan ju börja med att erkänna att det inte blev några 3 km när jag startade den här dagen inte. Det får bli imorgon.. löpning varje morgon var lite jobbigare än vad jag tänkt mig, helt klart! 

Till lunch försökte jag göra reflektioner kring min storlek på mängden sallad på tallriken. Visst det är tre knytnävar som Itrim rekommenderar .. men det känns samtidigt som vansinnigt mycket mat. Något måste jag göra.

Ikväll hade jag jourkväll i styrelsen i bostadsrättsföreningen. Helt otroligt, hela 30 besökare väntade på att få prata enskilt med mig under en halvtimme.. vilket motsvarar ett besök per minut! Det var tempo det.. och dessutom loggföra allt var än mer spännande.

På tal om jobbet idag då.. där kan man också tala om en helvändning. Mycket att göra igen och allt är tillbaka i sin ordning! 

Nu sitter jag och filosoferar hur jag ska orka med att läsa 80 sidor i helgen för att nästa vecka både göra förstudien och skriva hela rapporten på nästa delprov i kursen jag har.. livet är en utmaning! Jag börjar med att sova en stund på saken :)

2014-04-23

Vecka 50 - Dag 341

Det blir en tidig middagsbar idag. Klockan är 17:45 och jag är jättehungrig. Sitter här och har ca 50 sidor studier kvar att läsa i min bok inför kvällen. Tog en måltidsbar nu för att klara de kommande två timmarna i min bok innan det till slut blir tidigt i sängen. Mycket sömn gör att man förbränner mer! Den stora vinsten är dock att man får "sovmorgon" även om man vaknar upp klockan 05 på morgonen dagen efter. 

Väckarklockan ringde 06 som vanligt. Jag somnade om och vaknade en stund senare igen. Tittade panikartat på klockan som slagit 06:17! Snacka om stolt jag var att jag inte försovit mig längre.. haha.. sen somna jag om en kvart till innan jag motvilligt tog mig ut genom dörren för att springa dagens 3 km. 

Jag har börjat fylla i min övningsbok igen. Jag nyttjar den lite annorlunda mot hur jag gjort tidigare. Det viktigaste är nog att den ligger där på bordet så att jag kan fylla i den varje morgon och kväll. 

Den översta raden använder jag för att mäta antalet styrkepass per vecka. 3-4 stycken är målsättningen beroende på hur mycket tid jag har. Rad 2 använder jag för att dokumentera mina steg varje dag. Rad 3 kryssar jag för varje morgon när jag sprungit 3 km. Rad fyra avser "noll tolerans" om dagarna, den fyller jag i när jag lyckas på kvällarna. Den sista raden dokumenterar jag min vikt på hemmavågen varje morgon, efter förra veckans äventyr är det viktigt att se direkt resultat och därigenom känna högre motivation! 

2014-04-22

Vecka 50 - Dag 340

Back on track - fy fan vad skönt!

Visst, ledighet behöver man ha för att återhämta sig! Men det bär med sig en massa dumheter med att vara ledig också! Idag startade vardagen och samhället igen efter ett uppehåll på fyra dagar och däribland jag i min lilla roll för mänskligheten! Woop woop! 

Okej okej, låt mig gå igenom dagen som en tidslinje (och kanske som en riktig dagbok) så ska ni få se vad jag hittat på för spännande och se hur duktig jag har varit! *lite stolt*. 

06:00 Aggressiv och våldsam diskussion med väckarklockan!
Som rubriken säger.. vi var inte överens! Efter 7 timmars sömn så ville jag bestämt sova mera! Speciellt när jag de senaste dagarna vaknat runt klockan 12 på dagarna så finns det absolut inget roligt i att vakna 6 timmar tidigare än "normalt". Jag är helt enkelt inte en morgonmänniska. Raka vägen ut i köket där jag hängt upp mina träningskläder för att sedan traggla mig ut genom dörren iförd linne och långbyxor.

06:12 Linne utomhus när det är 3 grader är inte varmt!!
Igår klockan 13 så sprang jag samma runda som jag numera tänker försöka springa varje morgon på 3km. Skillnaden idag var att temperaturen hade sjunkit med sådär en 15 grader från igår på dagen och det märktes! Bara till att öka tempot för att hålla sig varm.. tyvärr höll det inte så bra men jag var väl bestämd att ta mig runt på mina 3 km!

06:35 FRUUKOOOST!! 
Nom nom nom!! Guess what!! Müsli och yoghurt!! 

06:36 Frukosten slut... 

06:40 Mot duschen..

Nä.. nu börjar det bli lite väl detaljerat.. snabbspola!!! 

08:15 tragglar in på jobbet 
Sedvanliga svängen där jag går runt och säger god morgon till alla! Stirrar argt på det överblivna godiset i påskägget på hyllan. Jävla påskägg som förstörde förra veckan för mig totalt!! Vi är inte vänner längre!! 

Under dagen så öppnade även min närmaste kollega upp sitt sprillans nya påskägg och terroriserade mig efter bästa förmåga. Men som många vet så går det inte att knäcka mig när jag är bestämd och målinriktad. DET ÄR OMÖJLIGT! :) 

11:30 Lunch!! 
Nom nom nom!! Maat! Haha! Sallad med fisk och en baconbit serverades. Jag började med att sitta utomhus på taket på jobbet eftersom att det var soligt ute. Men även om det var skönt att sitta ute så blåste vinden så pass mycket att den stal min sallad från mig! MIN SALLAD!! Så jag tog mitt pick och pack och gick in igen. 

12:05 Samtal från mäklaren
Mäklaren ringde precis när jag ätit klart. Nu var lägenheten upplagd på deras hemsida. Ett kortare samtal med en genomgång av vad som händer härnäst på lägenhetsfronten och sedan avslutade vi för att jag skulle kunna springa ner till datorn för att kolla bilderna på lägenheten.

JA JAG VET.. för mycket detaljer igen.. men jag måste få skryta om lägenheten lite! Skitsnygga bilder!! Kolla länken: http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?objektID=1163884

16:00 Mat och sovklockan ringde! MAAAT!! Nom nom!! 
Måltidsbar: Yoghurt

16:45 Storhandla mat.. ta 4 betala för 3!! 
Efter jobbet tog jag mig till Itrim Kungsholmen för att inhandla nya måltidsbars. 112 stycken bars köpte jag till priset av 84! Det är mycket mat på köpet det! :) Jag kan rekommendera er som går på Itrim att följa lite olika Itrimscenters facebooksidor. Främst gäller det nog er som bor i Stockholmsområdet. Då och då har de olika centerna rabatter motsvarande denna och för att spara pengar kan det vara värt att hålla utkik efter dessa! 

När jag ändå var på Itrim Kungsholmen fick jag även bekänna veckans synder för Frida som stod i kassan. Kändes skönt att ha det avklarat för att sedan kunna gå vidare mot nya bättre tider! :) 

19:00 Mat och sovklockan ringde igen!! 
Måltidsbar: Choklad!! Åååh, det var länge sen!!

19:02 Promenad ner till Kista Galleri - dags att plugga!
Eftersom att jag sällan är diciplinerad hemma så går jag alltid iväg till ett Café i gallerian och pluggar. En kopp varm te och hög musik fick bidra till mina studier. Bland annat så upptäckte jag den här låten när jag satt och studerade.. Party plugg ftw! Spotify - Echo. Rekommenderas för er som gillar lite party musik, om inte annat går det säkert att springa till på löpbandet eller utomhus!

21:00 Dags att blogga.. hungrig!! 
Nu var det ca 9 timmar sedan jag åt min sista fasta måltid. Även idag har jag verkligen lyckats hålla mig på banan, hela långa dagen! Men jag får skylla mig själv. Hade jag nått målvikt som jag sagt så skulle jag få börja äta fasta måltider även på kvällen.. men nu får jag hålla mig till mina bars tills jag är i mål!! Haha! Life is good!

Hunger är en bekräftelse på att man gör rätt! - Det blir dagens ord det! 

Dagens bild blir Taz! Kollar ni på facebooksidan "För Sista Gången" så förstår ni varför! Lite humor har aldrig skadat! Tack för att ni är kvar och läser! Imorgon väntar nya spännande äventyr!




2014-04-21

Vecka 50 - Dag 339

Idag känns verkligen som en bra dag att börja om på nytt (igen)! Nu när våren är här har jag sagt att jag ska öka min träning något. Efter den senaste veckans totala urspårning kommer jag nu igång med nya tag. Jag hittade en löpsväng på 3km idag som jag tänkte köra varje morgon, det är en bra start på dagen att komma ut och springa lite. Dessutom får jag 2500 gratissteg varje dag! 

Förra veckan präglades av alla onyttigheter man kan tänka sig på en lång lista. Detta resulterade i en viktuppgång på totalt 7 kg. PÅ EN VECKA! Men från idag ska jag fan se till att man kan förbränna halva den uppgången i alla fall! Träning, vatten, regelbundet ätande, mer träning och fokusering på framtiden står på agendan! 

I AM BACK!

Utöver ovanstående så ska jag försöka läsa 200 sidor i min kursbok inför studierna, påbörja skrivandet av min nästa uppsats, jobba fyra dagar på normala jobbet, jobba två dagar i bostadsrättsföreningen och försöka få kontroll på min ekonomi igen. :)

Hahaha! Sitter här och skrattar hur livet kan ha sina svängningar. Stackars er som får stå ut med mitt tonårshumör. Blir man någonsin vuxen? Kramar så länge!


2014-04-20

Vecka 50 - Dag 338

Igår firade jag min födelsedag, min viktnedgång och mina framtidsval tillsammans med familj och vänner. Massor av mat och dryck och vi hade verkligen superskoj. Det var skönt att få umgås med familj och vänner från alla epoker av mitt liv. Det kändes som ett friskt sätt att komma bort från vardagen. Nu har vardagen dock hunnit ikapp mig igen och jag inser att jag inte mår bra men att det successivt kommer bli bättre ju längre månaderna passerar.

Ska försöka vända den här bloggen från någon form av depressionsblogg till en blogg om välmående och träning igen! Idag har jag gått från stan till Solna, sen blev jag törstig. Jag tänkte gå från Stockholm city till Kista vilket motsvarar ungefär 1,3 mil men jag kom bara till Solna (5km) innan jag tog en paus som sedan ledde till att ta tåget hem. 

Hemma väntade sängen på mig och jag somnade om igen för att återhämta mer energi från den otroliga kvällen igår. En kväll jag sett fram emot så länge och som verkligen var rolig! 
Låt mig kort sammanfatta gårdagen:

Klockan 15:00 möttes familjen på ett hotell inne i stan för att njuta lite av SPA verksamhet i form av bubbelpool och bastu. Vid 18 tiden gick vi vidare och åt mat där lite fler vänner anslöt. Vid 22 tiden gick vi vidare till ett ställe på söder innan vi trillade in på falafelkungen vid odenplan vid 03 tiden (vi som orkade hela resan). 12 timmar spännande äventyr! 

Kärlek till familj och vänner som dök upp! <3