Facebook

2014-02-01

Vecka 38 - Dag 260

Ny itrimvecka påbörjad.. eftersom att jag började min resa på en lördag så påbörjas också mina veckor på lördagar. Himla skönt måste jag säga! Vaknade upp vid 8 tiden och inledde dagen med en stadig frukost i vanlig ordning. Därefter en avkopplande dusch innan jag satte min framför datorn för att studera lite.

Efter några minuter framför datorn hör Anton av sig och meddelar att vi måste ta dagens löpning ASAP i Vällingby så det är bara att dra på sig träningskläderna och bege sig iväg. Idag ville jag slå milen på under timmen. Med tanke på att jag bara för två veckor sedan sprang på 1.23 och förra veckan sprang på 1.09 så var jag rätt så osäker på om jag skulle lyckas toppa mitt eget rekord på nytt.

Väl i lokalen så var det full värme på och saknades syre i lokalen. Så efter två sprungna kilometer så började jag känna yrsel och sänkte tempot något. Väl i mål efter 10 kilometers löpande så strulade maskinen (SBS) och jag fick inte fram någon riktig tid. 5 km sprang jag hur som helst på 32 minuter och 9 km på 1.02 .. så lite drygt 1.08-1.10 skulle jag tro. Tufft var det i alla fall! Det kommer nya dagar för att slå detta rekord.

Därefter hem till Kista igen. Dags att återhämta sig med lite mat och jag stekte därför upp två köttbitar och varvade det med en egengjord morotssallad. Riktigt gott och det finns mat över till söndagens lunch också! Perfekt!

Eftermiddagen spenderades vid tangentbordet där jag påbörjade skrivarbetet kring min första rapport för kursen. Tufft att skriva dessa men nu har jag gett mig fan på att det här ska gå! Fram mot kvällen när jag kämpat mig igenom några sidor så kände jag för att dra en bio och köpte därför biljetter till en actionrulle.

Filmdags! Jack Ryan: Shadow recruit handlade om en kille som blir rekryterad av CIA och får i arbete att jobba undercover på wall street med att ha koll på ekonomiska transaktioner som kan misstänkas förknippas med terrorism. Därifrån spårar filmen (från ett positivt perspektiv) fullständigt ur och blir till slut en fullskalig actionrulle i sann amerikansk anda! Riktigt bra film och jag är glad att jag tog mig iväg ikväll.

Nu hade jag gärna satt mig med att fortsätta skriva på min rapport men inser att jag om 8 timmar har bokat tid med Anton i simhallen! Så dags att lägga sig i sängen och varva ner och kanske bara läsa några sidor i boken. Dagens stegräknare står på 15000 steg! Skönt att kompensera lite för mitt slarv under denna stressiga vecka!




2014-01-31

Vecka 37 - Dag 259

Igår var jag så matt att jag direkt efter inlägget var publicerat så somnade jag framför datorn. Kom väl till sängen runt 19 tiden och sov i hela 12 timmar innan klockan vid 07 på morgonen ringde.

Men nu är det så äntligen helg! Jag har så god lust att inleda helgen med en bio men jag vet inte om jag kommer att ha ork att vänta till 20:30 med att se en kvällsfilm. Just nu har jag bytt om till mina prasselbyxor, en mysig varm dröja, mina nyinköpta tofflor och ett varmt täcke runt kroppen! Mysfaktor på hög nivå i min lya ikväll! Dessutom har jag tagit fram en flaska med kall Loka och njuter av den :)

Imorgon så ska jag försöka ge mig på ett nytt rekord. Jag ska försöka springa en mil på under 60 minuter. Jag tror det kommer bli svårt att klara av men om jag lyckas så har jag redan i februari månad lyckats med ett av mina mål för året! Det vore skoj men allt hänger lite på morgondagens dagsform!

Nu väntar en helg där jag stängt av mobilen till jobbet och där fokus ligger på studier. Måste komma ikapp med 20 timmar studier jag helt enkelt inte hunnit med i veckan. Kämpa kämpa! Men jag ser framåt och inser att det blir lugnare i april, tills dess kommer tiden bara att gå väldigt väldigt fort!

I stressade tider som dessa så är det extremt viktigt att fortsätta hålla kostvanor och att inte spåra på grund av att man är trött eller sliten. Då får man inga resultat. Stress överlag är inte bra men om man inte kan hjälpa det så kan man åtminstone göra korrekta val på vägen!

Återkopplar imorgon hur det gick med milen! :)

Hej så länge!

2014-01-30

Vecka 37 - Dag 258

Hela den här veckan känns på ett sett förstörd och konstig. Mentalt är jag slut på grund av allt jobb som har blivit. Idag hade jag ingen större lust att kliva upp efter några få timmars sömn men när telefonen redan vid 07:30 började ringa till med jobbärenden så var det bara att dra igång!

Idag har jag hur som helst bara kommit upp i lite drygt 4400 steg. Jag är helt slut i huvudet och har spenderat den senaste timmen åt att lyssna på musik och pratat i konferenssamtal med mina syskon. Vi är lite knäppa. Klockan är 18:40 och jag kommer innan 19 att ligga och sova.. jag behöver återhämta mig med mycket sömn.

Det går att gå ner i vikt och vara arbetsnarkoman samtidigt! Så till er som tror annat så har ni fel! Viktigt bara att man lyssnar på sin kropp. Just nu skriker min kropp SOVA! Så, sängen nästa! God natt!

Vecka 37 - Dag 257

Gud så knäpp dag.. nu är det bara 4 minuter kvar till midnatt och jag börjar med att skriva dagens blogg! Om 8 timmar ska jag vara på jobbet så ska försöka fatta mig så kort som möjligt idag.

Uppstigning klockan 07 för att inleda dagen med att åka och träna ben med Anton. Passet tog ca 1 timme och det var skönt att få träna av sig lite såhär mitt i veckan!

Efter passet så svängde jag förbi blodcentralen för att se om jag kunde få lämna lite blod. Först så hade vi hälsodeklarationen som gick bra, jag fick godkänt. Sen när det väl var dags att lämna blodet så frågade hon lite om vad jag gjort på morgonen och fick då reda på att jag varit och tränat och att jag inte druckit tillräckligt med vatten. Så jag fick sätta mig i fikarummet i 30 minuter, äta en banan och dricka massa vatten.

Åter tillbaka hos sjuksyster så hade hon lite uppföljande frågor som jag tog mig förbi innan hon på grund av min viktnedgång ville kolla mitt hemoglobinvärde på nytt så att det var inom rimliga nivåer... så efter ett kort blodprov så fick vi testresultatet att jag hade värde 34, vilket är normalt... men för att få lämna blod måste man ha minst 35.. fan! Så nu får jag vänta 3 månader igen innan nästa försök. Det är väl bra att dom är så ordentliga men ändå.

Sen hem igen och steka lika falukorv och äta korvstroganoff med sallad! Gott! Skönt att få laga lite mat här hemma också. Tyvärr medförde matlagning och fördröjt blodprov att jag inte hann med att plugga innan dagens arbetspass skulle påbörjas vid 13 tiden.

Arbetet pågick till ca 22:30 ikväll då jag promenerade från kungsholmen till Solna för att få ihop lite steg på min räknare. Nu när jag väl tagit mig hela vägen hem så har jag uppnått exakt 10900 steg. Inte illa för att ha varit en så hektisk dag. Nu väntar att plocka ut dom här linserna för att sedan få nöjet att hälsa på min kära kudde!

Dagens tips:

Follow on Bloglovin

Nu mot sängen och träffa han John Blund! Om 7 timmar ska jag vara klar att åka tillbaka till jobbet igen. :) Fan va roligt det är att jobba med RÄTT saker! Kul att utveckla andra människor!

2014-01-28

Vecka 37 - Dag 256

Morgonblogg.. alla rutiner är genomförda och det enda som egentligen återstår är att ta på sig jackan och kliva ut genom dörren i kylan. Jag är aningen förkyld men förnekar det in i det sista. Idag ska jag träffa en kompis och fika efter jobbet och sen blir det hem och försöka plugga i vanlig ordning. Den här veckan står upphandling av affärssystem på studieschemat, woop woop!

Idag blir det då ingen träning utan fokus blir på att äta rätt och att få ihop mina 10000 steg! Redan börjat med lite armhävningar på morgonen.. klarade typ två vanliga innan jag brast ner på knä och körde två till.. min mamma ville att jag skulle filma det här så att man kan följa utvecklingen.. DET FINNS INTE EN CHANS att jag dokumenterar det här! ;)

Morgonens hemmavåg visade 87,8 vilket är ett bra resultat för att vara morgon. Jag är fortfarande mycket nöjd och nästan chockad att läsa min egen blogg igår. Det är ett otroligt resultat jag har genomfört på alla fronter och det ska bli ännu mer spännande att se hur jag kan finslipa ett resultat som redan är så pass bra. Att det har gått 9 månader är också helt otroligt, visst.. jag vill inte påstå att tiden har gått fort heller.. det har varit en av de tuffaste perioderna i mitt liv och då går inte tiden så fort.. men det var det ju definitivt värt!

Sliten.. jag har stor lust att gå och lägga mig igen. Men jag har förpliktelser och möten att gå till. Idag väntar bland annat möte med bolagets HR chef och diskutera allt ifrån idrottsföreningen i vår egen regi till hur vi kan vara med och bidra till SALSA projektet i Stockholm. En utmanande dag med andra ord! Ska bli skönt att få träffa den där vännen jag inte träffat på länge under eftermiddagen!

Nu blir det till att kliva ut i vinterkylan och få ihop mina första steg för dagen. Stegräknaren är laddad och magen är påfylld med en hälsosam frukost som bör räcka till åtminstone klockan 11. Jag kommer så att somna på tunnelbanan, mina ögon insisterar! Ha en underbar dag i det korta vinterljus ni får!

2014-01-27

Vecka 37 - Dag 255

9 månader - uppföljningsdags!

Nu var det då 9 månader sen jag påbörjade min resa.. typ.. jag hade min 9 månadersuppföljning idag i alla fall.. och här har vi resultatet.



Vikt
Då: 132,8 kg
Nu: 88,2 kg

Midjemått
Då: 119 cm
Nu: 92 cm

Andel av kroppen som är fett
Då: 44,2 %
Nu: 19,1 %

Motionsspåret (konditionstest ca 700m) tid
Då: 6 minuter och 19 sekunder
Nu: 4 minuter och 20 sekunder

Storlek byxor
Då: W48"  L32"
Nu: W35" L30"




Så har vi satt upp lite nya mål och moderniserat dessa något.

  1. Ombytt motion - 4 gånger per vecka
  2. Vardagsmotion - snitt 10000 steg per dag (steg tävlingen)
  3. Inga kolhydrater - För att komma ner i målvikt så är det åter igen totalförbud!
  4. 30 armhävningar
 Låt oss sammanfatta det hela.

Anledningen till att den ombytta motionen ligger kvar på 4 gånger per vecka och inte mer är att jag ska hålla mina 4 pass per vecka. Jag gör fel om jag tränar mer och jag gör fel om jag tränar mindre! Det gäller att hitta en balans mellan träning och kost! 

10000 steg per dag håller jag, nu tar jag hjälp av stegtävlingen jag själv skapat för att ha koll på detta via Shapelink.se

Jag har den senaste tiden fuskat en hel del med kolhydrater och måltidsordning så för att komma i fas så tänkte jag satsa två månader på att hålla mig till det jag faktiskt ska äta. Alltså, ingen pasta, potatis, ris eller bröd!

Dessutom har jag alltid haft svårt att göra armhävningar. Knappt så att jag klarar än. När jag har min uppföljning i maj ska jag klara 30!




2014-01-26

Vecka 37 - Dag 254

Haha! En riktigt lättsam dag det här. Vaknade upp av att mat och sovklockan ringde klockan 12.. jag befann mig i Halland och insåg att det är dags att kliva upp om jag ska hinna umgås något med min familj och syster innan det är dags att åka hem igen.

Jag fick ta hjälp av hunden för att få liv i min syster som fortfarande sov. Därefter så åkte vi in till Ullared och handlade lite grejer till deras hästar. I butiken köpte min syster en present till mig i form av ett par tofflor jag kan ha inomhus! Jag har blivit så jävla frusen av mig nu när jag rasat i vikt så all värme jag får uppskattar jag. Inte för att jag ser skitsnygg ut i dom men dom värmer ju som sagt ;)

Därefter hem och genomföra en gemensam matlagning, lax med sallad serverades på bordet. Riktigt lyxigt av min mamma att tillaga en så fin lunch/middag när jag var på kort-besök! Därefter snabbt iväg för att hinna med tåget till Göteborg och vidare mot Stockholm.

Vid perrongen i Falkenberg mötte min lillebror upp och kramades lite med mig. Man får ta dom stunder man har och snacka lite skit. Alltid trevligt att se att mina syskon mår bra och trivs i livet. Dock så kan jag känna lite skuld över att jag inte lyckades förvarna min älskade yngsta syster Cecilia om att jag var på blixtvisit.. hon bor ju i Halmstad så hon behöver lite förvarning för att kunna ta sig ut i urskogarna där vi var bosatta. Cicci är den kloka och minst rationella av oss i syskonskaran, synd att jag inte fick möjlighet att träffa henne denna gång.. ska nog försöka kolla när hon har något lov om jag ska sno upp henne till Stockholm och få lite kvalitetstid någon gång!

Väl på tåget så var det studier till hundra procent. Fyra timmar plugg var ett vettigt sätt att avsluta veckan på! Lärde mig mycket och nu känner jag mig redo att ta mig ann nästa vecka och påbörja skrivandet av inlämningsuppgiften. Samtidigt så börjar jag på riktigt inse vad 2014 kommer att ge mig. Jag har nästan till hundra procent fattat beslut om att börja studera heltid till hösten och vända upp och ner på livet och fortsätta på en lite annorlunda bana.

Ja, speciellt liv jag lever.. alltid hundra bollar i luften och alltid nya idéer och visioner som jag tror på. Det för givetvis med sig mycket positiva och negativa känslor man måste brottas med från dag till dag. Måndagens gruppträff med ämnet stress gör sig påmind. Imorgon är det måndag igen och då är det 9 månaders uppföljning på Itrim. Jag har ännu inte nått i mål och har i helgen fuskat lite eftersom att jag kände för att vara spontan. Det är lätt att förflytta ramarna när man kommit så här långt på resan. Nu blir det fokus på att ta dom här sista kilona! Får se hur hälsorådgivare Frida ska inspirera mig i 25 minuter till att ta tag i det sista!

Återkopplar imorgon, hej så länge!