Facebook

2014-03-08

Vecka 42 - Dag 294

Äntligen framme i Halmstad.

Idag blir det ingen längre blogg, det orkar jag inte. Det får bli en mer innehållsrik imorgon som motsvarar båda dagarna känner jag.

Dagen började med att finslipa min rapport, därefter skickade jag in den till universitetet. Sen åkte jag till jobbet och jobbade på tills det var dags att hinna med tåget söderut. Stannade till i Göteborg i några timmar och träffade en gammal kollega jag inte träffat på säkert 7 år. Jag åt en cesarsallad som var riktigt god!

Nackdelen var dock att det blev dagens tredje måltid vilket går emot riktlinjerna. Jag har fortfarande hållt mig till till mitt svartvita schema dock. Bara det att om jag bokar upp en middag med en vän så här på kvällen vid "speciella" tillfällen så fungerar det inte att gå hela dagen utan att äta riktig mat. Så får istället satsa på att äta mindre måltider och att motionera mera.

Nu ska jag bädda ordning soffan hos min syster där jag våldsgästar. Imorgon ska jag ta en promenad och lära känna staden lite, ta en titt på universitet också. Finns mycket att lära om Halmstad och vem vet, snart kanske jag behöver veta allt det här också!

Puss o kram o godnatt bästa läsare! Blir en tåg-selfie som bild idag! :)


2014-03-06

Vecka 42 - Dag 293

Natten som var behövde jag verkligen sova, hela 12  timmars sömn blev det innan det blev nya tag i och med dagens start. Har tagit varje ledig minut till mina studier idag. Till och med lunchen tog jag ut till fullo och satte mig med en kopp te och puttade undan brickan för att läsa min egen rapport.

Ikväll åkte jag till en kompis i Farsta för att hjälpa till med hennes studier. Som tack för hjälpen så bjöds det på trevlig sällskap och en tacomiddag i sann diet anda. Tre måltider på en dag är inte till det normala men det var ett aktivt val och det känns bra. Detsamma kommer att ske imorgon då jag ska äta en bit mat med en gammal kollega i Göteborg.

Jag har dock fått användning av min 2 minuters regel för första gången ikväll. När jag kom hem var jag sugen på något gott och tog då genast fram en måltidsbar och ville få i mig den. Snabbt fram med plånboken och läsa igenom vad jag skrivit på förra samtalet med Frida. Sen lade jag motsträvigt tillbaka den där baren och tog mig en kopp te istället. Dag 11 är därmed godkänd! 

Ingen träning har jag hunnit med idag. Jag försöker reflektera tillbaka på om det har med söndagens extrema pass som ledde till att jag har så lite ork i kroppen idag. Nu väntar åter igen några timmars sömn innan jag ska upp och packa inför den kommande helgen och måndagen på västkusten! Kärlek så länge!

2014-03-05

Vecka 42 - Dag 292

Jag får fatta mig kort i kvällens blogg. Är nämligen helt utmattad och siktar på att somna innan 20 ikväll. Dagen började med att min bror kom över och vi åt frukost och tittade på min rapport tillsammans. Jag fick oerhört bra feedback på den vilket bara är skönt efter de senaste dagarnas arbete. Sen åkte jag till jobbet o körde några timmar innan det blev lunchdags.

På lunchstället fick jag idag potatis serverat. Snacka om utmaning att låta den förbli där genom hela måltiden. Till mitt kött åt jag som vanligt morötter och sallad för att hålla mig mätt!

Efter denna långa arbetsdag så gick jag till Itrim för att träna lite. Helt matt och slut på energi redan innan jag klev in i cirkeln och det var absolut inget engagerat pass idag. Pulsen låg på 100 - 130 (vita - blåa) området genom hela passet och jag kände bara för att jag ville få mina tre varv gjorda så att jag kunde få gå hem och sova. Är ändå oerhört glad att jag tog mig dit ur ett rent symboliskt perspektiv.

Nya äventyr imorgon! Kärlek!


Vecka 42 - Dag 291

Vilken känsla! De senaste två dagarna har jag gett mig fan på att jag ska skriva min universitetsrapport och ha ett utkast klart till onsdag morgon. På två dagar har jag förutom att arbeta heltid även lagt ner närmare 16 timmar på att skriva klart ett utkast på denna 5 sidor långa rapport. Det känns bara så otroligt skönt att det nu är klart och nu återstår en veckas finslipande innan rapporten på måndag ska vara inlämnad!

Death to the semla! Nom nom!
Nu ligger jag bara efter med läsandet. Jag behöver läsa 7 kapitel (i princip en hel bok) för att komma ikapp den tid jag har lagt ner på annat. Detta för att vara i fas till nästa inlämning om 3,5 vecka. Dessvärre så har studierna kommit i vägen för träning och steg dessa dagar. Jag kommer inte att lyckas komma upp i fyra pass denna vecka om jag inte tränar när jag åker till Halland. Men inte ens då kommer jag komma upp i fyra. Ibland får man göra prioriteringar här i livet.

En annan sak som jag gjort under dessa två kvällar av studier är att jag har ätit en måltidsbar extra för att ha energi till att studera och att inte bli ofokuserad på grund av hunger. Denna har jag ätit klockan 22 som en regelbunden uppföljning till den bar jag åt klockan 19. Det är givetvis inte bra att äta sent på kvällen men som sagt, man får göra sina prioriteringar om man vill lyckas på sikt!

Idag har det också varit en välkänd fettisdag med semlor. Jag kan lyckligt och stolt framför att jag inte ens har känt ett sug efter att äta en semla. Även om jag till och med hade 40 semlor framför mig i kartonger på jobbet så hade jag inte ens en tanke på att äta. Det innebär att jag är på rätt väg!

Klockan har slagit midnatt, imorgon bitti kommer min bror över hit och äter frukost med mig så ska vi gå igenom rapporten tillsammans. Kärlek så länge!

2014-03-04

Vecka 42 - Dag 290

Oj.. tiden gick snabbt. Klockan är 00:30 och jag lyckades för en gång skull komma igång med att skriva min andra universitetsrapport. Om jag själv fick bestämma så skulle jag kunna sitta hela natten och skriva nu när jag äntligen kommit igång. Jag skulle vilja ha ett första utkast klart till onsdag morgon så man får passa på medens man kan och är inne i det.

Idag var det gruppträff med obligatorisk invägning. Ämnet på dagens träff var "tankens kraft 2". Vi var tre stycken medverkande i gruppen denna gång så jag var inte helt ensam när vi diskuterade hur man med hjälp av positiva tankar kan förändra sitt beteende.

Dagens vikt då... har veckans hårda arbete med att hålla sig innanför de svartvita ramarna gett något resultat? Har alla dessa liter te resulterat i att jag med hjälp av vatten har lyckats tömma fettdepåerna något? Glädjande nog så har det faktiskt det. På en vecka har jag gått ner 1,7 kg till nuvarande vikt 86,6 kg. Andelen fett var 18,9% mot förra veckans 19,7%. Jag erkänner att jag själv är lite imponerad över att även jag kan om jag ger mig fan på det!

Träningen efter gruppträffen uteblev av en enkel anledning, extrem träningsvärk från igår. Extrem kanske är till att överdriva men jag är seg i hela kroppen och har knappt orkat gå idag. Jag packade inte ens träningsväskan på morgonen för jag visste att det inte skulle finnas ork.

Efter passet tog jag mig till Kista, satte mig på Café och började kladda på vad jag behövde för att kunna påbörja min rapport. Två böcker, en hög med papper och en dator hade jag dukat upp tillsammans med min kopp te. Skönt att jag nästan börjar känna mig hemma på det där stället. Där blev jag kvar i ca 2 timmar innan jag hade tillräckligt med material för att kunna komma hem och påbörja rapporten, och resten vet ni ju ;) 

Nu måste jag helt ärligt ta och sova om jag ska vara ansvarsfull och komma till jobbet i tid imorgon! 

Dagar utan socker: 7 st
Total viktnedgång: 46,2 kg
Kvar till delmål (85 kg): 1,6 kg
Kvar till slutmål* (82,8 kg): 3,8 kg

* Notera att det inte är siffran jag jagar utan när jag väl är nere så kommer jag börja jaga fettprocenten i kroppen som idag var på 18,9. En procentnivå som jag ska ner till har jag inte tagit fram än utan gör det vid nästa uppföljning med min hälsorådgivare.

Hej på er! <3

2014-03-02

Vecka 42 - Dag 289

Nyvaken.. sådär jätteseg som man kan vara efter en powernap mitt på dagen. Jag gjorde i ordning en kopp te, ställde den på vardagsrumsbordet och somnade i soffan. Får se om jag får i mig något te idag eller om jag ska fortsätta somna ifrån mina koppar.

Denna söndag började klockan 06:00 då jag vaknade upp på soffan. Jag kunde inte sova i min egna säng igårkväll så jag gick och lade mig i min supersköna soffa istället. 5 timmars sömn gav det mig och det var dags att bege sig till Actic Kista för att kolla på vasaloppet! Ni som har följt mig på facebook under dagen vet ju redan att det har slagits en hel del rekord idag. Ni som inte har börjat följa bloggens egna facebooksida får gå in och göra det! 

Utmaningen var att vi skulle börja träna klockan 07:30 och vi fick inte sluta innan sista man gått i mål på Vasaloppet. Det vill säga motsvarande nästan 5 timmar av TV tittande på våra träningsmaskiner. Vi var ca 20 personer som dök upp i lokalen och antog utmaningen. Från SBT Idrottsförening (där jag är ordförande) deltog jag och Tony i enade utstyrsel!


På de timmar jag var där så han jag köra följande pass:
  • 85 minuter uppvärmning löpband
  • 15 minuter cykel
  • 60 minuter crosstrainer
  • 60 minuter löpband
  • 30 minuter cykel
  • 20 minuter band
Totalt 4 timmar och 20 minuter träning genomförd! Ett helt otroligt träningspass som slår alla rekord!

Dessutom har jag idag slagit nytt stegrekord, det nya rekordet är: 34 237 steg på en dag! Det är en sjuk siffra det! Haha!

Efter passet så gick vi fyra stycken gemensamt och åt lite mat i Kista galleria. För mig blev det ett nyttigt alternativ med kebabsallad innan jag begav mig hem. Väl hemma så gjorde jag i ordning mig en kopp te... och resten vet ni ju... haha!

Roligt att utmana sig själv! Nu får vi se om jag kan återhämta lite energi och kan få med några timmars studier! Kärlek så länge!