Facebook

2013-06-15

Vecka 5 - Dag 29

Idag har det varit en sån där dag då jag helst bara vill sitta inne invirvlad i ett täcke och bara spela dator. Och lite så har det faktiskt varit bortsett från att jag var inne hos optikern i stan och gjorde en ny synundersökning då linserna inte riktigt var av rätt styrka.

Nya linser lär komma innan jag åker söderut i mitten av kommande vecka. Efter optikerbesöket så tog jag mig en promenad runt stan. Allt för mina 8000 steg. Jag ville hest bara komma hem igen till det där underbara täcket!

Kosten idag har varit relativt oregelbunden, som den brukar vara på helger... hungerkänslorna och magen är återställd från de tre veckorna jag hade med VLCD dieten. Det är ett positivt tecken, hoppas dock att kilorna börjar rasa snart igen för jag har jättebråttom att bli av med min övervikt!

Nu åter till att vara grott-mongo någon timme till innan jag somnar! Tjohej! 

2013-06-14

Vecka 4 - Dag 28

Så här ser det då ut när jag tränar.. På bilden ser vi 4 av 20 stationer som finns. 30 sekunder per station och totalt 3 varv. På tv ser vi min puls efter träningspasset när jag står o stretchar (med mobilen).

Efter passet tog jag mig till eriksdalsbadet för några längder simning innan det blev bastu och bubbel! Skönt att va tillbaka igen!

Helt överjävlig vecka det här, positivt är att tiden har gått fort! Snart sova!

Så.. då var fyra veckor avklarade, 8 veckor kvar på första steget! På tisdag blir det första uppföljande samtalet med min hälsocoach! Men först en spännande helg framför mig! Hoppla!

2013-06-13

Vecka 4 - Dag 27

Full rulle även idag. Jag börjar fundera på om jag håller ner gaspedalen lite för mycket i mitt liv just nu. Men jag gillar att hålla mig sysselsatt och ha saker att göra, en sak i taget bara! Efter en lång dag med en rad olika möten så anlände jag till Kista. Då stod stegräknaren på 5500 steg och jag var tvungen att promenera lite för att komma upp i 8000.

Så jag gick in i gallerian där jag passande nog gick förbi Dressman. Där inne såg jag att de sålde badbyxor och eftersom att jag inte har några för stunden så var det extremt lämpligt att se om det fanns några som passade.

Jag vet att jag håller på att gå ner i vikt, men jag måste ju ha några byxor som passar just NU och om en månad när jag åker till Grekland! Hur som helst så hittade jag ett par som faktiskt uppfyllde mina tre krav.
 

  1. Dom ska passa... känns som ett rimligt krav
  2. Shorts men med korta ben (ska sluta ovanför knäskålarna)
  3. Snöre runt om hela byxan så att man kan knyta fast den även när man blir lite smalare. 
Först tittade jag på ett par med gröna snören men insåg rätt snabbt att det inte fungerade. Så jag valde snören med orange färg istället. Nu ska jag bara fortsätta investera i min kropp och troligtvis köper jag ett nytt årskort på Eriksdalsbadet rätt omgående. 

2013-06-12

Vecka 4 - Dag 26

  • 11 000 steg
  • Skaffat linser
  • Fått gratis biobiljetter
  • Varit på två möten
  • Skaffat senaste sim city och fastnat för det hela kvällen
  • Tvättat
  • Ätit regelbundet

2013-06-11

Vecka 4 - Dag 25

Idag är det tisdag och tisdag betyder ett pass på Itrim. Jag hittade en bild på nätet kring hur det här med pulsträningen fungerar.

Totalt tränar man i 30 minuter, ett varv i rummet tar 10 minuter och totalt går man tre varv. En annan dag ska jag försöka förevisa det här på film.

När man kommer till itrim så går man fram till en liten dator med en massa pulsband bredvid. Man tar ett band, exempelvis nr 10. Sedan knappar man in att man valt band 10 och därefter skriver man sin maxpuls. Min maxpuls är 210. Känner man inte till sin maxpuls så kan datorn räkna ut det åt en.

Maxpulsen är genetisk och har inget med din storlek eller kondition att göra. Jag fick lära mig min maxpuls de första två träningspassen jag hade då jag även fick känna av vilken färg jag hade vid vilken ansträngning.

För mig är ett normalt pass ett varv (10 min) på blå, ett varv på grön (då börjar man bränna) och ett varv på gult! Det slutar oftast med att jag efter sista varvet behöver sätta mig ner och ta det lugnt en stund. I rummet finns det två tv skärmar som jag hela tiden kan följa min puls på.

På mitt sista varv idag så hade jag dock sällskap i form av en annan medlem jag träffat tidigare. Vi snackade oss igenom hela varvet så det gick faktiskt ännu fortare än normalt.

Vi får se om jag någon gång är själv i lokalen så kanske jag kan ta lite bilder och visa hur det ser ut!


2013-06-10

Vecka 4 - Dag 24

Idag  var det så dags för min första gruppträff med min egna grupp. Tyvärr så hade vi främmande från 3 medlemmar från en annan grupp så det var svårt att skaffa sig en bild av vilka som faktiskt är min grupp. Men det kommer väl.

Innan gruppträffen så var det som vanligt dags för invägning. Jag har ju tjuvkikat på vågen hemma och där ligger jag på runt 123 idag. Men som vanligt så är vågen på Itrim mer specifik och där väger jag mig på eftermiddagen och idag stod den på 124 kilo. Det innebär att jag har gått ner 8.8kg på 24 dagar. Vill åter igen förtydliga för er läsare att I DON'T GIVE A F*CK! SLUTMÅLET ÄR DET ENDA VIKTIGA! Hoppas ni inte blir ledsna nu när jag använder så tuffa ord, men det ÄR faktiskt så jag vill ha det! 

Datum  Dag  Vikt  BMI   FAT %    FAT MASS    FFM    TBW  
 2013-05-16   0  132,8 kg  41  44,2%   58,7 kg   74,1 kg   54,2 kg 
 2013-05-27  10  128,5 kg   39,7   43,1%   55,4 kg   73,1 kg   53,5 kg 
 2013-06-10  24  124,0 kg   38,3   38,7%   48,0 kg   76,0 kg   55,6 kg  

BMI = Body Mass Index
FAT % = Antal procent av kroppen som består av fett
FAT MASS = Antal kilo som består av fett
FFM = Fat Free Mass = Antal kilo som är muskler och skelett
TBW = Total Body Water = Antal kilo vatten i kroppen vid mätning

Idag var det även medlemsdag på Itrim vilket innebar att det var 20% rabatt på hela utbudet. Detta medförde ju en skyldighet att handla på sig så mycket man bara orkade bära med sig hem!

Väl i kista så ösregnade det! Jag stod och väntade en stund vid tunnelbanan innan jag insåg att "nä, det här regnet tar aldrig slut" och började därefter promenera mina 5 minuter hem till lägenheten. Något som jag fick lära mig var dock att mina två PAPPERSKASSAR var just gjorda i papper.. papper + vatten = dåligt! Detta fick jag dock erfara precis utanför lägenhetsdörren så denna gång är jag tacksam för att jag inte behövde lära mig den läxan ute i regnet!







































Hej på er!



2013-06-09

Vecka 4 - Dag 23

Idag så vaknade jag tidigt av att det åskade och mullrade. Så jag gick och stängde fönstret och drog ur kontakten till datorn för att sedan somna om! När jag vaknade för andra gången så gjorde jag mig i ordning för ett badmintonpass.

Vid 11:30 så började jag och Klockis spela badminton. Det gick lite bättre den här gången kontra förra. Jag förlorade de flesta matcherna men när vi nästan var klara så sa vi att den som vinner sista vinner allt.. Så jag vann!

På väg hem så hade jag fått ett SMS om att det var full rulle på jobbet så jag åkte in och jobbade två timmar. Sedan kom jag hem och gjorde min första pastarätt!

Bilden till höger kanske inte känns så smaskig men den var riktigt riktigt god. 200 kcal och det var som pasta med grönsaker och den smakade lite som pizza!! Det blir fler såna kan jag lova!


Till frukost åt jag min första choklad bar.. det var som att äta godis! Helt underbart! Fortsätter dieten på dom här villkoren så kommer jag att ha det rätt bra de kommande 9 veckorna. Snart kommer Ola hit och då lär det bli en söndagsfilm i vanlig traditionell anda!

Stay tuned, imorgon är det gruppträff 2 med invägning! Då presenterar jag viktförändringen sen sist!