Facebook

2013-12-14

Vecka 31 - Dag 211

Oj vilket härligt dygn. Jag är verkligen helt tömd på energi nu. Kryssningen det senaste dygnet gick jättefort, absolut det snabbaste kryssningsdygn jag varit med om! Vilket party. Det är som om jag kunde fira att jag gått ner i vikt och hade möjligheten, styrkan, orken och känslan att dansa så mycket!

Även första gången jag åker på kryssning utan att dricka en droppe alkohol. En spännande utmaning bara det, men det fungerade bra. Dock så blev det en riktig utmaning att hålla sig i från alla sötsaker och chips! Men jag klarade det! Enda gången var när en kompis tog med sig typ ölkorv till hytten så tyckte jag inte att det räknades till godis.. så jag gick och köpte två sånna förpackningar. Med tanke på vilka alternativ jag hade så gjorde jag det bästa valet i alla fall.

Efter en kryssning som denna med mycket hopp och dans så har jag rätt ont i mina stackars ben. Jag har under kvällen vid tillfälle suttit och väntat på tunnelbanan och känt att jag har en tuff smärta i mina ben, en smärta jag kände igen. Innan jag gick ner så hade jag just den överbelastande smärtan dagligen.. den har jag faktiskt inte känt av på mycket länge!

På båten var lite lite klurigt att hålla regelbundenhet och matvanor. Men det fick duga med måltidsersättningar, två paket ölkorv och en cesarsallad till lunch. Båtens cesarsallad var dock under all kritik, skulle inte ens vilja kalla det för mat. Inte deras direkta styrka. Så när jag gick i land så började jag med att åka till mitt favoritcafé och köpa mig en riktig cesarsallad!

När middagen var intagen så tog jag mig till Piotr för att sedan bege oss vidare till bio för att se hunger games. Kanske lite maffigt att köra en bio på den här dagen men så blev det i alla fall. Nu är jag bara helt slut och sängen väntar! Älskade underbara säng!

Nästa gång jag åker på kryssning lär bli i mars. Då hoppas jag att jag nått min målvikt och kan festa lite som folk! :P Ser fram emot att ställa mig på vågen imorgon också för att se resultatet av hård träning i form av dans men samtidigt resultatet av oregelbundet ätande och en sen middag. Hoppas på det bästa!

2013-12-13

Vecka 30 - Dag 210

För första gången sedan Grekland resan i somras så bloggar jag via telefonen så jag ber ödmjukast om ursäkt för dålig kvalité på dagens inlägg.

Jag ska straxt möta upp Sara för att äta något innan kvällens kryssning. Till frukost idag blev det en bar vilket är den sämsta frukost jag ätit sen jag började med varierat. Stabil lunch och stabil middag ska kompensera och förbereda mig inför nattens äventyr.

Kryssning. Ingen alkohol, endast vatten. Det jag ser mest fram emot är att få hoppa omkring på dansgolvet och genomföra min ombytta motion i mina nya kläder! Jag kommer bli så trött. Jag kör så länge energin räcker, det viktigaste är att lyssna på sin kropp!

Nu middag, rapport kommer imorgon. Tjing

2013-12-12

Vecka 30 - Dag 209

Om 24 timmar hoppar jag omkring på en båt och har ombytt motion så det skriker om det! Länge funderade jag över den här kryssningen om det skulle vara första gången på resan som jag drack alkohol, men för några veckor sedan så fattade jag beslutet att köra detta nyktert and so be it.

Jag har varit ute på krogen nykter minst 10 gånger under min resa så jag ser inget hinder i att njuta av lite musik och söta flickor på en båt utan att behöva dricka alkohol... det som kommer bli jobbigt är hungerkänslorna, det gäller att lägga upp morgondagen på ett bra sätt för att hålla sig mätt så att energin räcker hela natten. Jag får se hur jag gör men troligtvis blir det frukost, lunch och middag imorgon och sen en måltidsbar på senkvällen eller något för att orka hålla sig uppe till 05 utan att dö!

Idag har varit en jobbdag utan dess like. Studerat siffror hela dagen har inte varit underhållande men nyttigt. När jag var klar så fanns det inte energi kvar till så mycket mer så det blev hemgång. Imorgon är första mötet vid 09 ute i Kista där jag bor så det blir en skön förmiddag... och samtidigt som jag skrev det där så insåg jag att jag precis har failat ordentligt. Jag har ingen yoghurt hemma och mataffären har stängt.. hur tänkte jag nu.. det brukar ordna sig.. jag kanske kör en måltidsbar till frukost o sen kör en stabil lunch och middag istället då... fan..

Mot sängen i alla fall och försöka bli av med kvällens hungerkänslor. Att somna hungrig har blivit en vana. Förhoppningsvis bränner jag lite fett när jag sover så vaknar jag upp smalare! ;)




2013-12-11

Vecka 30 - Dag 208

Det känns som om jag lever rätt normalt nu. Med det menar jag att det inte längre är så ansträngande att gå ner i vikt. Jag börjar bli mer och mer van vid min nya livsstil med tillhörande kost och motionsvanor. Nu sitter jag här och lyssnar på lugn musik och håller på att somna igen. Det är inte bra att bloggen alltid blir det sista jag gör innan jag går och lägger mig. Men jag måste erkänna att det är himla skönt att veta att jag är så här trött och att klockan är 20:00. Det är bara så himla skönt att få sova 10 timmar och fortfarande komma i tid till jobbet.

Anledningen till att jag är så här trött ikväll beror på att jag har haft en tuff dag. Klev motvilligt upp vid 06:00 och tog på mig kläder. Sen packade jag badkläder och åkte till Kronobergsbadet på kungsholmen. Den simhallen ligger absolut närmast jobbet vilket är skönt när man har simmat klart så kommer man snabbt därifrån och igång med arbetet.

Jag var osäker på om jag skulle få sällskap i simhallen idag. Men så blev inte fallet. Antar att mina vänner fick förmånen att sova längre än jag själv, även om jag var rätt sugen på att njuta av kudden ett par timmar till. Jag körde ett relativt lugnt pass med 15 längder crawl och 15 längder bröstsim. Sen ansåg jag mig vara trött nog och tog mig upp för att ta en bastu. Eftersom att jag tränade innan jag ätit frukost så var jag riktigt hungrig och svängde förbi en butik för att handla frukost innan jobbet. Ni vet ju redan att jag bara äter yoghurt och müsli så det är ingen idé att repetera det ännu en gång.

Kom hem i tid efter jobbet. Kände för att sova redan vid 17 tiden när jag var hemma. Men nu har jag sett tre avsnitt av serien Arrow och känner för att bara sova. Imorgon har jag en rätt lugn eftermiddag utan några speciella planer så jag misstänker att det kommer bli Itrim på kvällen. De har en julutställning just nu som är rätt intressant. Där får man en bild av hur mycket kalorier sötsaker kring jul innehåller. Riktigt intressant. En måltidsersättning jag äter eftermiddag och kväll innehåller 200kcal så det kan man jämföra med. En lunch innehåller ca 400-500kcal om man äter så nyttigt som jag gör.



2013-12-10

Vecka 30 - Dag 207

Ja idag var det inte lätt att komma igång med bloggandet. Har haft den här rutan öppen i snart tre timmar utan att börja skriva något. Gårdagens invägning är ingen större besvikelse, nya tag redan idag.

Första dagens på länge utan träning vilket kändes skönt. Kommit upp i mina 8000 steg i alla fall. Idag flyttade jag lunchen till kvällen och åt en cesarsallad med en kompis på stan. Jag får sluta konsumera cesarsallad i sånna mängder snart känner jag. :P

Efter jobbet idag så var det shopping inför fredagens kryssning. Det är monday bar cruise på fredag vilket innebär att det är storparty på en båt. Nu när jag har gått ner i vikt så finns alla möjligheter i världen att ha sånna kläder på sig också. 17:50 klev vi in i butiken som stängde 18:00. Som tur var så var det full service på det stället så när klockan slog 18:10 så hade jag provat och hittat rätt kläder inför fredagen.

Nu väntar sängen på mig. Jag hör hur den ropar mitt namn! Inget mer spelande och inget mer tittande på serier för idag utan nu blir det läggdags. Jag ska försöka ta mig upp jättetidigt och ge mig iväg och simma innan jobbet imorgon. Får se hur det går, det vore enormt skönt att få ett pass om inte annat!

God natt så länge! <3



2013-12-09

Vecka 30 - Dag 206

Att kalla dagens invägning annat än ett misslyckande vore till att ljuga. Visst visar resultatet på att jag gått ner 2,4 kg i fettmassa men viktmässigt har jag gått upp i vikt sen den senaste vägningen för två veckor sedan. Förra vägningen vägde jag 93,4 och idag vägde jag 93,7. Ingen katastrof direkt, men aldrig roligt att gå upp i vikt när tanken är att man ska gå ner i vikt.

Däremot så finns det flera tecken på att förra invägningen var felaktig. Framförallt mäts det på hur mycket vatten jag har i kroppen och hur stor andel fettfri massa jag har (muskler och skelett). Normalt skall fettfri massa vara så nära 74 som möjligt*, förra gången var den på 70,7 och idag var den på 73,4. Vatten i kroppen ska vara så nära 54 som möjligt* och förra gången var den på 51,8 och idag var den på 53,7. (74 respektive 54 är medelvärdet under hela perioden). Ju närmare jag är dessa siffror desto mer korrekt viktangivelse kan jag räkna med att jag får. Hamnar jag långt ovan eller långt under så kan jag räkna med att vägningen inte är helt korrekt.

Så nu är min officiella vikt 93,7 varav 20,3 kg är fett. Det är acceptabelt men jag är fortfarande bitter över en viktuppgång. Nu blir det till att satsa järnet på att väga under 90 kg på hemmavågen innan nyår! Det ska fan gå!

Jag och Frida hade hälsouppföljningen idag och trots julbord så fick jag rätt bra och konkret feedback på det jag förbättrat sedan förra träffen. Att ändra min frukost till en bättre var en av de beröm jag fick. Att jag tränar så mycket som jag gör fick jag veta kan leda till en omvänd effekt då jag äter så lite. Att kroppen istället för att förbränna går på sparlågor just av den anledningen. Jag tror jag ska hålla mig på mina fyra gånger per vecka som jag satt upp som mål så att kroppen hänger med i svängarna.

Idag var det även gruppträff igen. Två veckor sedan förra träffen och det var skönt att få prata med sina kompisar igen. Under föreläsningen så pratade vi bland annat om hur vi ska göra under julen för att klara av den på ett rimligt sätt. Dessutom pratade vi nya vanor som illustrerades i Itrims presentation. Jag såg mig själv i tecknat format och var bara så tvungen att ta en bild!

Ikväll blir det förhoppningsvis till att gå och lägga sig i tid. Är trött på riktigt och klockan är bara 20:40 än så länge. Men det kan vara skönt att få vila ut ordentligt innan en fortsatt tuff vecka. 




2013-12-08

Vecka 30 - Dag 205

Innan resan började så var jag verkligen i desperat behov av en lösning. En av de sista sakerna jag gjorde innan jag kom på rätt bana var att leta alternativ. Aftonbladet hade en kampanj till deras idé viktklubb.se där man betalar 79 kronor per månad så får man "hjälp" att gå ner i vikt. I det fallet så var det enbart ett sätt att tjäna pengar och ett avsaknaden från att gediget vilja hjälpa människor som desperat är ute efter hjälp. Nu sitter jag här med räkningar som kommer månad efter månad på 79 kronor som inte ger mig mer än en svart påminnelse om i vilket akut behov jag var av hjälp.

Visst är Itrim dyrt. Jag är allergisk mot månadskostnader och betalar därför allt på årsbasis istället. 11000 kronor för ett år på Itrim. Det är absolut höga avgifter men samtidigt vill jag reflektera lite över hur jag valde innan jag gjorde mitt val. Alla Itrimcenter har olika avgifter eftersom att det är franchise och alla center är egna bolag. Ändå valde jag det dyraste paketet på det dyraste centret. Jag hade kunna valt Itrim Solna, Sveavägen eller något annat ställe, men nu är jag enormt glad att jag valde Itrim Kungsholmen. Hur motiverar jag det? Det kan jag faktiskt inte, det känns bara mest rätt. Alla center jag besökt har varit enormt bra, men just Kungsholmen känns som ett hem.. knäppt.

Imorgon är det invägning igen. Ska först träffa Frida och ha motivationssamtal, därefter träna och sen blir det gruppträff. En halvdag på centret helt enkelt. Imorgon är det dags att diskutera slutmål tror jag. Jag vill dels tydliggöra att Frida måste vara den som slutgiltigt har koll på när jag har nått mitt mål. Jag vet att jag satt upp en målvikt på 82,8 kilo men det är inte helt korrekt. Jag vill se normal ut som en normal platt människa, om ni förstår lite hur jag tänker. Eftersom att min självinsikt inte riktigt hänger med i svängarna så måste det vara någon annans jobb att se till att jag inte passerar den mycket farliga gränsen till underviktig till följd av mina just nu ganska extrema vanor med mycket träning och lite mat.

Även om jag inte tror att jag kommer nå ner till mitt mål innan nästa uppföljning (36 veckor) den 27 januari så vill jag ändå veta vad som händer sen. Vad är nästa steg efter min nuvarande diet. Jag tror att det är dags att börja äta fyra måltider per dygn vilket kommer att innebära en mycket stor utmaning. Matlagning är inte min starka sida, men är något som måste bli en mer naturlig del av min vardag om inte annat.

Även idag har jag tränat ett pass. 20 minuter löpning och 20 minuter armar var det som gällde. Därefter tog jag mig till södermalm och till mitt favoritcafé för att få i mig en god cesarsallad. Jag vet inte om det var så himla klokt med tanke på att jag imorgon måste väga 92 kilo på Itrimvågen.. men så blev det. Imorgon hänger allt lite på vad morgonvågen står på. Om utgångsläget är + 92 kg så kommer jag få fyra tuffa veckor framför mig med extrem träning och extrem kosthållning. Nästa invägning är nämligen den 6 januari och då är målet att väga 88kg.

Det får avrunda dag 205 som avklarad. Nu väntar en kväll i tvättstugan innan en ny vecka påbörjas.

Vecka 30 - Dag 204

Livets hårda skola. Någon sa för en tid sedan att många går ner i vikt för att finna lycka. Visst det kan ligga något i det. Jag vet inte om jag kan kalla det lycka men jag söker efter något som kan tillfredsställa mina ambitioner i livet. Ett sånt tillfälle när livet bara känns helt perfekt. Har man känt den känslan så är det den man jagar om och om igen för att nå lycka. Kommer min viktnedgång att hjälpa mig att nå detta? Jag ser svaret som ett självklart ja. Människor är ytliga oavsett om det gäller en anställningsintervju eller en fika på stan.

Idag har varit en motiverande dag. Jag har mått bra och lyssnat på skön musik större delen av dagen. Tidigt på morgonen klev jag upp efter 5 timmars sömn. Iväg direkt till gymmet. Började med ett benpass med Anton, därefter vidare till Itrim. 30 minuter i cirkeln var alldeles för länge sen sist. Sen åkte jag till jobbet för att göra en grej jag gör enklast i lugn och ro, därför var denna lördag ett utmärkt tillfälle. Fyra timmar tog det. Sen var jag så peppad och pigg igen för att ha det gjort så jag åkte ut till Kista.

Jag vet inte hur många av er som brukar åka tunnelbana i Kista. Precis innan tunnelbanan når in till stationen så är den rätt högt upp i luften på en betongbro. Man åker runt Kista Science Tower där fitness i Kista ligger. Jag log och insåg att jag var alldeles för pigg för att ignorera ett tredje pass. Så jag klev av tunnelbanan och tog mig till löpbandet. 30 minuter löpning med underbar musik, det går att jämföra med en utekväll på dansgolvet. En riktigt härlig känsla men till slut så orkade jag bara inte mer och var tvungen att lägga av.


Väl hemma tänkte jag försöka sova lite innan kvällens julbord. Men klockan hade blivit så mycket att det inte riktigt fanns tid till det. Duscha och göra sig i ordning. Min bästa perfym som jag haft i många många år och snålar extremt med var det som gällde. Sen på med skjorta och kavaj. Försöka hitta en bra slips att ha på sig för att sedan stressa iväg.

Nu sitter jag här och klockan har åter igen slagit midnatt. Om 12 timmar har jag bestämt tid med Anton på gymmet igen. Imorgon väntar 60 minuter löpning, så jag skulle verkligen behöva sova nu och vila ut ordentligt. Idag har jag fattat ett beslut som jag vet kommer att påverka mitt liv 2014, inget jag vill skriva mer om här utan vill mer notera det som en egen kommentar att kunna gå tillbaka till.

Fortsatt jakt på den där perfekta världen. Så länge får jag drömma och lyssna på musik. På måndag är det invägning och jag hoppas att kvällens julbord inte mördade vågen för mycket. Det återstår att se imorgon bitti. Nytt rekord, 3 tränade pass på en dag. Natti natt så länge.