Facebook

2013-08-10

Vecka 13 - Dag 85

Så, då var det dags att inhandla och tillaga mat. Jag vet att tipset var att inte käka kött första tre dagarna för att magen skulle må kasst av det utan istället koka fisk eller fågel. Gick jag på det tipset? Nope..


Men vi börjar på frukt och grönsaksavdelningen. Jag fick tips av Frida att satsa på frysta grönsaker. Men det tipset glömde jag bort tills jag kom till frysdisken. Det blev lite paprika, en hel del morötter, lite wookade grönsaker och ett paket färska svenska jordgubbar!!

Väl hemma så mättes jordgubbarna upp. En knytnäve frukt / bär är det sagt. Två knytnävar wookade grönsaker och en handflata lövbiff! Och med handflata så räknar man både på höjden och på bredden. Som alla vet så är en lövbiff riktigt tunn så förvånas inte av bredden på bilden nedan!

När jag väl började äta så var det enda jag tänkte på att äta så långsamt jag bara kunde! Jag såg ju vilken ENORM portion det här är i jämförelse med vad jag har ätit de senaste veckorna! Jag som trodde mina knytnävar var små men nu betvivlar jag det starkt! Frida sa även att om jag blev mätt så behövde jag inte äta upp allt heller!

Så, jag åt så mycket jag bara orkade utan att fylla upp magen alldeles för mycket. Jag är otroligt glad över att ha fått i mig lite jordgubbar. Det blev massor av mat över, en knytnäve grönsaker som får bli över till morgondagen, bara till att packa ner i en matlåda så länge!

Eftersom att jag vaknade vid 12 idag så åt jag lunchen vid 16, vilket känns riktigt förskjutet. Jag måste börja kliva upp senast 10 på helgerna för att det här ska hålla. Jag funderar faktiskt att till och med ge mig underkänt på det nya målet rätt mat vid rätt tillfälle bara för att jag åt lunch vid 16.. vi får se hur självkritisk jag kommer att vara!

Vid 21 tiden väntar cykel på Fitness 24/7 med Anton. På det sättet kommer jag också nå upp i veckans tre pass. Idag har jag hela 7500 steg kvar att ta också, så det blir en aktiv eftermiddag / kväll för min del! Andra glada nyheter är att jag hittade en gammal piké tröja som jag bara använt ett par gånger tidigare men som blev för liten med tiden, den passar mig perfekt nu! Vår- och höstjackan som tidigare varit för liten fick jag också på mig. Tänk att det finns vissa bevis för att man faktiskt blir mindre ändå! ;)

Puss på er!





2013-08-09

Vecka 12 - Dag 84

Går att jämföra med vecka 5 - dag 31
Dagen som jag strävat efter de senaste tolv veckorna var idag kommen! Det tuffa veckorna på dieten snabb är i skrivande stund över. Från och med imorgon börjar jag gå på dieten varierat.

Vid dagens hälsouppföljning gick vi igenom vad som menas med varierat. Man använder en metod som består av att man mäter mängden mat man får i sig med sina händer. Till frukost och till lunch ska man få i sig en handflata (sin egen, bredd och tjocklek) kött, fågel eller fisk. Till det ska man få i sig tre knytnävar grönsaker, då helst grönsaker som inte bara innehåller vatten.

Men, eftersom att min kropp befinner sig i ketos efter de första tolv veckorna så behöver jag vänja kroppen vid mat innan jag får börja på varierat fullt ut.  Under de tre första veckorna måste jag exempelvis äta måltidsersättning till frukost, så då är det enbart lunchen jag får äta "normal" mat. Dessutom så är de tre första dagarna begränsade till att helst koka maten och helst undvika kött för att inte chocka magen helt.

Dagen på Itrim var hur som helst mycket inspirerande. Vi började vid 14:30 med min hälsouppföljning. Blodtrycket är fullt normal och till och med bra. Vikten har gått upp till 109,1 från måndagens 108,4. När jag kollar på värdena på de kvitton jag får så ser jag att måndagens värden är helt skeva. Muskelmassan är 10 kilo för lågt och mängden vatten lika så, mängden vatten i kroppen påverkar alltid resultatet på kvittot (och vikten).

Vi satte upp de mål jag beskrev i gårdagens blogg, dessutom satte vi en ny målvikt om 12 veckor. Då är min förhoppning att väga 90 kilo. Så nu börjar en ny 12 veckors resa utan undantag! Däremot så lyckades jag förhandla mig fram till att jag får flytta maten från lunchen vid större tillfällen då jag exempelvis vill grilla på kvällen istället, men då måste det vara i ett speciellt syfte.

Efter hälsouppföljningen så bokade vi in ett pass med en PT på onsdag i nästa vecka. Vi ska effektivisera min träning på konditionsbrädorna är tanken. Sedan bokade vi in nästa uppföljning om 3 veckor då jag är klar med upptrappningen och får börja på varierat fullt ut. Därefter bokades nästa 12 veckors uppföljning upp. 

Sen var det fullt ös medvetslös med träningen! Jag tog på mig min activio pulsband (se bilden ovan), passade på att ta en bild som går att jämföra med vecka 5 dag 31. Sedan ut i cirkeln och köra! Efter passet var jag något trött, Frida (hälsorådgivaren) bjöd på en smothie (måltidsersättning) när jag var klar, det passade eftersom att klockan var 16:00. Sedan satte vi oss och fortsatte prata i sofforna ute vid receptionen av en ren slump. Servicen på det där stället är verkligen enormt!

Dagen avslutades med en bio med Piotr. Jag tror att det är den 10:e bion under den här perioden. Det beskriver bara vilket biofreak jag verkligen är! Filmen vi valde var Elysium som vi båda gav 3 av 5 poäng. Tråkigt eftersom att det troligtvis fanns massor av andra filmer jag ville sett som säkert fått högre poäng, lär bli mer bio i nästa vecka! 





2013-08-08

Vecka 12 - Dag 83

Att vända dygnet från att ha jobbat natt till att jobba dag över just en dag är inte lätt. Inatt fick jag sova 4 timmar innan det var dags att kliva upp. Första dagen som kontorsråtta igen efter semester, 100 mejl+ som väntade på stackars mig. (Det är viktigt att tycka synd om sig själv i dessa lägen ;))

Dock så rensade jag av allt rätt så fort men var vid 15:30 tiden helt slut i huvudet och valde att sluta redan då. Väl hemma hade jag bara tagit 4000 steg idag, trots en mindre omväg hem. Efter två avsnitt av Criminal Minds så kände jag hur ögonen höll på att falla ihop. Så jag tog mig ut, där det nu hade börjat regna! Så jag promenerade hela vägen till Kista galleria (4 minuter bort) och promenerade runt lite i folkmassorna där tills jag hade tillräckligt med steg för att få komma hem igen!

I övrigt så fick jag även idag mycket positiv feedback på jobbet. Dom säger att det börjar synas nu, dom får det nästan att låta som om allt vore klart. Jag förstår att jag fastnat i fällan "good enough" förr, men denna gång går det inte för nu är jag målmedveten och känner till fällorna!

Nu, när bloggen är skriven så har jag uppnått dagens fem mål. Imorgon är det dags för min 12-veckors uppföljning! Tänka sig, herrejävlar, I MADE IT! Då ska jag även förändra mina fem mål enligt följande.

  1. Ombytt motion
    Idag 2 pass per vecka - Från lördag 3 pass per vecka

  2. Vardagsmotion
    Idag 8000 steg per dag - Från lördag 10 000 steg per dag (det blir kämpigt!)

  3. Vatten
    Dricka 2 liter vatten per dag - Målet kommer att tas bort

    Ersätts med:

    Rätt mat vid rätt tidpunkt
    Syftar till att äta rätt mängd mat när jag börjar med varierat. Allt enligt handflatemetoden. Vid rätt tidpunkt syftar till att äta regelbundet.

  4. Noll tolerens
    Att inte äta annat än vad dieten tillåter innan målvikten på 85 kilo är uppnådd. Kvarstår.

  5. Bloggen
    Don't you worry, gör ingen förändring på denna punkt! Ett inlägg om dagen även framöver!


Kärlek!

2013-08-07

Vecka 12 - Dag 82

Då var två arbetsnätter avklarade. Igår gick jag från Näckrosen till Stadshagen för att få ihop mina steg innan jobbet. Tidigare har jag bara gått sträckan Solna - Stadshagen så det såg jag som en liten prestation. I övrigt så fungerade kosten i samband med nattjobbet riktigt bra och jag klarade det galant! 

Idag vaknade jag vid ca 15:30. Jag visste att jag idag var tvungen att genomföra och hinna med mitt konditionstest innan 12-veckors uppföljningen på fredag. Så jag packade väska och tog mig till Itrim. Jag hade verkligen behövt ett pep-talk där och då för jag var inte direkt motiverad att genomföra ett konditionstest, bara ordet gör ju att man mår dåligt!

När jag började på Itrim på dag 2 tror jag så genomförde jag samma test och nu skulle jag alltså få se om det blivit någon förbättring. Jag fick låna en stoppklocka på centret så slipper jag hålla på att trassla med mobilen. Sedan stoppade jag i hörlurarna, drog igång låten Olympia med E-type (precis som vid första gången jag genomförde testet). Kör!

5 minuter och 50 sekunder senare så var jag i mål! Varje sekund räknades! Förra gången jag gjorde testet så gick jag i mål på 6 minuter och 19 sekunder så förbättringen är riktigt bra! Därefter så gick jag tillbaka till centret och körde ett pulspass i 30 minuter. 
Efter det tog jag mig hem mot Kista igen. Jag passade på att gå in på Dressman och köpa ett par nya byxor och tre nya skjortor att ha till jobbet. Byxorna var 3 storlekar mindre och skjorta var nu L istället för 2XL (2 storlekar mindre). Jag måste ju ha kläder som passar när jag ska jobba! Men, det är dyrt att gå ner i vikt. Jag ser det lite som en belöning av mitt goda resultat so far. 

Konditionstest - Tavla och resultat

 

2013-08-06

Vecka 12 - Dag 81

108,4 kg - För sista gången! 
Total nedgång: 24,4 kg   -   Kvar till mål: 23,4 kg


Gårdagens öppna gruppträff innebar att jag äntligen fick resultatet av viktnedgången under Greklandsresan. 108,4 kg är inte dåligt men dock inte tillräckligt! Så här lite har jag svårt att komma ihåg när jag vägde senast men min uppskattade gissning är omkring 2007.

Den öppna gruppträffen hölls av Karin och jag var ensam deltagare... vilket på ett sätt var rätt segt med tanke på att gruppträffarna är till för att dela erfarenheter och på ett annat sätt var rätt bra för då kunde jag använda halvtimmen jag hade enligt egen utformning. Träffade även Frida innan som faktiskt såg riktigt förvånad över mitt resultat och gratulerade till resultatet.

En annan sak som också var roligt att se och som jag råkade se och höra av en slump. Isabelle var som vanligt den som satt i "receptionen" och en ny medlem skulle komma in och ha sin första pulsgenomgång. Isabelle hälsade då på den här personen vid för och efternamn varpå personen blev riktigt snopen och sa "hur kunde du veta det?". Well, precis så välkommen kände jag mig också! FLASHBACK!

Nu har jag jobbat hela natten. Det har faktiskt gått riktigt bra utan att äta något socker eller att dricka någon redbull (enligt mina gamla nattvanor). Istället åt jag regelbundet vill hjälpte mig både att känna mig pigg och sötsugsfri! Dessutom lyckades jag nå mina 8000 steg igår vilket inte heller är så dåligt med tanke på hur stilla och fastlåst man sitter på jobbet!

Förhoppningsvis får jag eventuellt sova idag! Fasadrenovering medför en hel del bankande i väggar och fönster.. misstänker att jag kommer vara rätt grinig när jag vaknar i eftermiddag! Då är det bara att ta en dusch och ge sig ut på promenad för att uppnå stegen!

Tack för nu och keep on fighting mina vänner!

Micke

2013-08-05

Vecka 12 - Dag 80

Well well well..

Så var det måndag igen. Jag ska jobba natt inatt och klockan blev precis 16:45 och jag klev nyss upp ur sängen. Klockan 19:00 börjar den öppna gruppträffen och 20:00 så börjar jag ett stillasittande arbete i en larmcentral fram till 07:20 imorgon bitti. Öppen gruppträff innebär också invägning, hoppas deras våg står på under 110, hemmavågen står på 108,2 i alla fall.

Sömnen idag har varit ytters varierande. Utanför mitt fönster på 5:e våningen så pågår det fasadrenovering. Det innebär att det går folk på ställningar och bankar med hammare i väggarna så att dom ska bli snyggare. Jag hade god lust att öppna fönstret och säga åt dom att fortsätta inatt när jag är på jobbet!

Innan den öppna gruppträffen ska jag hinna göra mig i ordning, gå ut och gå 8000 steg, hinna äta en måltid och helst dricka en mängd vatten till det!

Förhoppningsvis får jag sova bättre imorgon.. men det skulle jag inte tro! Jag får helt enkelt göra det bästa av situationen. Jag är mer bekymrad över 11 timmars nattpass som väntar mig. Jag har ju jobbat natt förr, men då med tillgång till socker. Nu ska jag jobba två nätter utan att äta något socker, förhoppningsvis är jag inte helt stendöd när jag kommer hem igen.

Och därmed är semestern officiellt över, here we go!

2013-08-04

Vecka 12 - Dag 79


SÅ HIMLA SKÖNT...

... att ÄNTLIGEN få träna i cirkeln med pulsträning igen. Itrim Kungsholmen har stängt denna helg så jag fick leta en bra stund efter ett alternativ innan jag till sist bestämde mig för Itrim Sveavägen. 

Lagom förvirrad trillade jag in på träningscentret och sa för sakens skull till att jag aldrig varit där förut. Även här fick jag ett trevligt bemötande med en förklaring av var ombytesrum och cirkel fanns någonstans. 

Väl inne i cirkeln så var det dags att orientera sig. Cirkeln består av 20 stycken stationer. 10 maskiner för att träna muskler och 10 olika brädor för att träna kondition. När jag väl förstod hur jag skulle ta mig runt så började jag mitt pass.

När jag var klar så var jag helt slut. Fördelen med att träna med pulsbandet är att jag hela tiden har koll på hur ansträngd jag är. Efter det så väntade lite stretching och handlande av mat så lämnade jag centret och konstaterade att mina nya byxor (av typen prassel) redan hade gått sönder. Så nu börjar jakten på att hitta nya träningsbyxor igen. 

 



Förberedelserna inför fredagens hälsouppföljning fortsätter, framförallt så ser jag över mina mål och har lite frågor som ska besvaras på den korta tiden vi har på oss. Jag tänkte väl handla in mat på fredag efter uppföljningen, måste få bättre koll på vad som är tillåtet kring såser, fetter mm runt omkring. Min gissning är att inget är tillåtet men måste ändå dubbelkolla. Vitlökssmör på en lövbiff vore inte helt fel!