Facebook

2014-03-15

Vecka 44 - Dag 302

Sovmorgon till klockan 09, sen blev det upp och hoppa. Skönt att kunna sova ut men ändå starta dagen så tidigt. Sedan bokade jag tid med min bror inne i stan och åkte till Café Pierrot och lyxade till det med en Cesarsallad. Där satt vi i några timmar och snackade skit och blandade det med studier innan vi åkte vidare från Södermalm till Kista.

Väl i Kista så hjälpte min bror mig att inhandla lite kläder. Jag kände att även om jag inte är helt i mål än så skulle jag vilja ha lite bättre kläder till kvällen. Jag och Anton ska ge oss ut på stan och göra den osäker (på mineralvatten för min del, såklart!). Gustaf som gjorde mig sällskap under shoppandet hade en hel del bra tips att komma med. Att han var så intresserad av kläder visste jag inte, men det fick jag lära mig nu om inte annat.

Så nu är jag här, om 14 minuter ska jag ha rakat mig, duschat, klätt på mig och ramlat ut genom dörren. Rätt begränsat om tid med andra ord.. det är som vanligt i mitt hektiska liv. :) Kläderna ligger redo på soffan så det är egentligen bara att trycka på startknappen! Kommer jag komma in till stan i tid? Haha, tror inte det!

Kärlek så länge mina vänner, njut av en fin lördagskväll och drick vatten istället för alkohol! Det får betydligt färre konsekvenser.

Morgonens hemmavåg: 84,0 kg, hoppas på ännu lägre imorgon efter en natt på dansgolvet!

2014-03-14

Vecka 43 - Dag 301

Spännande dag. Efter jobbet så åkte jag ut mot Brommaplan för att hjälpa Anton att flytta. Det blev bärande av lådor, sängar, hyllor, mattor, stereoanläggningar, bestick med mera! Det som slog mig var att han nu bor 3 trappor upp och oavsett hur mycket det var att flytta så var det inte alls lika jobbigt att bära saker som det brukar vara vid en traditionell flytt. Dels har jag blivit starkare och dels så orkar jag mer rent konditionsmässigt.

Vi var ganska många som hjälpte till med detta och efteråt visade Anton sin uppskattning genom att ordna Pizza... samma sekund som dessa kom in i lägenheten så avvek jag för att göra rätt för mig. Det är en av bitarna vi har kommit fram till på gruppträffarna, undvik situationer där det finns uppenbar risk för att det kan gå åt helvete. :)

Efteråt så träffade jag min bror och vi samåkte in till stan, där vi gick skilda vägar. Jag gick ett ett Café som jag vet har öppet länge på kvällen.. där jag kunde få fokusera på mina studier. Men ikväll så lät jag mig att flumma ur och tänka lite på livet också. Inte bara fokusera på plugget. Jag kom fram till en hel del beslutsunderlag inför min framtid.

Så nu sitter jag här igen.. klockan är snart midnatt och jag är bara så hungrig. Idag kan jag verkligen känna att jag är värd en ego-boost! Fy fan vad jag är bra! :)

Ser fram emot frukost och studier imorgon!

2014-03-13

Vecka 43 - Dag 300

Det är bara till att gratulera! 300 dagar avklarade på denna enorma resa. Visst har det dessutom varit en resa utan dess like! Vad har hänt de senaste 100 dagarna? Vad kännetecknar perioden? Har det gett något resultat? Har ni tröttnat på mig? :)

Att passera 200 dagar och att leva i den svartvita boxen var inte lätt, men allt är ju i relation till vad man jämför med. De första 200 dagarna präglades av en svartvit resa utan undantag och med en konsekvent viktnedgång, vilket ledde till motivation hos mig. För vad mer motiverar än att se resultat?!

Under de senaste 100 dagarna så har det varit en kryssning, lucia, jul, nyår, födelsedagar och massor utav händelser och resor. Jag har nog aldrig varit i Halland med så korta intervaller som jag varit under denna period på gott och ont. När jag är nere hos familjen så vet jag det att jag motionerar mindre, tränar mindre, äter mer.. tre saker som inte leder till en lyckad viktnedgång. Men faktum är att det inte är det som är orsaken till att det gått som det gått..

Jag fick en svacka, vikten gick inte ner lika fort och jag stod still på ca 88 kilo i över en månad, vilket motsvarar en tredjedel av den här delperioden! Hur kommer det sig då? Analysen är enkel. Jag började med ett undantag, som blev två.. och som sen blev tre och fyra. Det krävdes ett uppvaknande och ett allvarligt samtal med min hälsocoach för att åter komma på banan igen!

Visst är jag åter på banan, men det är tufft. Frågan är om det inte är som absolut tuffast just nu. Både i början av resan då det bara var pulver såväl som i Grekland så var det tufft, absolut. Men ramarna var extremt tydliga och det var ganska enkelt. Nu när jag har klivit tillbaka och gjort undantag en gång och nu ska finna mig i mitt svartvita mönster med måltider om dagarna så är besluten tuffa!

Dessa "beslut" som jag talar om dyker oftast upp utan förvarning och det gäller att värja sig och vara extremt motiverad! Ett exempel kan vara att välja en köttbit till maten istället för tre trots att man är hungrig och sugen. Ett annat exempel kan vara som idag när jag var hemma hos min vän Piotr så stod det en skål med jordnötter och russin på vardagsrumsbordet. Den flyttade jag ut i köket, ett aktivt men tufft beslut för att klara mig för stunden. Och så passerar dagarna, ständigt skjuta undan de dåliga sakerna för att till slut nå målet!

En annan sak som påverkat mig den senaste perioden är mängden stress. Jag har börjat studera halvtid på universitet parallellt med arbete, föreningar och träning. Detta har faktiskt fått direkt påverkan på hur mycket jag hinner med om dagarna. Syftet är för att förbättra andra delar av mitt liv och förbereda mig inför något minst lika viktigt på lång sikt som denna satsning är, så det blir till att göra avvägningar konstant. Ibland önskar man och tycker man att man vill prioritera på ett sätt, exempelvis träning före studier. Men det är inte alltid så utfallet blir, därmed är mina prioriteringar inte sådana. 

De kommande 65 dagarna ligger fokus på att nå målvikten på 82,8 kg. Dessutom så ligger fokus på att få ner fettprocenten. För att lyckas med detta behöver jag den närmaste tiden fokusera stenhårt på min viktsatsning parallellt med mina studier och försöka träna så mycket det bara är möjligt. I april fyller jag själv år och på min födelsedag blir det tårta och helgen därefter blir det utgång. Helgen i anslutning till utgången är därmed förstörd. Beräknad uppgång är 2 kg. Med detta i anspråk så är min förhoppning att när vi nått 365 dagar (1 år) så ska jag vara nere på en stabil målvikt.

Allt får ta sin tid. Det viktigaste är att man reflekterar långsiktigt. Ta hand om varandra!


2014-03-12

Vecka 43 - Dag 299

Det börjar bli stor skillnad nu. När jag vaknar på morgonen så ser jag att mina ben börjar bli mindre. Från knäskålarna och upp med låren försvinner det mer och mer fett för varje vecka. Nu ska bara övre delen av låren, rumpan och sist magen försvinna innan jag är klar!

Onsdag och invägning. Det hör inte riktigt till vanligheterna. Eftersom att jag missade en gruppträff för tre veckor sedan så tog jag igen den idag. Spännande att få möjlighet att träffa en ny grupp även om jag var rätt ofokuserad och trött. Idag fick vi tips på lite olika träningsmoment att använda i cirkeln. Jag önskar att jag hade skrivit upp dom! (och där flög en tanke ut ur mitt huvud och ett mejl på ett förbättringsförslag iväg till Itrim)

Ah fy fan.. nu är jag bara ett avsnitt i sista kapitlet ifrån att ha läst ut nästa bok i denna kurs. Förhoppningsvis löser jag den delen på vägen till jobbet imorgon så kan jag påbörja uppgiften sen. Delmoment 3 är lite mer avancerad och eventuellt måste jag ta hjälp av andra böcker än kurslitteraturen för att lösa problemet.. suck.. ännu mer läsande! ;) Eftersom att jag har haft känningar av halsont även idag så prioriterade jag bort träningspasset och fokuserade på studier istället. Jag vet att det låter som en hemsk ursäkt men så är inte fallet!

Jag är bara rädd för att om jag tränar med halsont så kommer jag förvärra det hela och det bryter ut i något allvarligare.. vore så tråkigt nu när jag vill komma igång med träningen på nytt. Nu märker jag att jag hoppar runt lite i dagens post.. åter till invägningen.. 85,9 kg stod vågen på idag! Det var lite mer än vad jag räknat med men det gör att det finns förbättringspotential till måndagens invägning! 17,9 % fett i kroppen är för övrigt mycket bra!

Nu blir det sängen för mig. Jag höll nästan på att somna på mina skolböcker för en timme sen.. inte bra!







2014-03-11

Vecka 43 - Dag 298

7326 steg idag..

Hahaha! Dagen började såklart med att jag skulle envisas att pressa mig i mina jeans som jag köpte för flera månader sen. Det är ett par för små jeans som var på rea som jag skulle envisas med att inhandla för att då och då prova att pressa mig i.. idag lyckades jag för första gången stänga gylfen och knäppa knappen på dom.. men snacka om att pressa upp allt fett runt magen istället!! hahaha! Humor att se den bilden i spegeln.. bedöm själva.. :P

Jag har fortfarande inte haft en lucka att träna på hur länge som helst. Mestadels mitt eget fel eftersom att jag inte lyckades packa ner träningskläder när jag åkte till Halland i helgen. Idag har dagen präglats av arbete till jag nu ikväll suttit 4 timmar i styrelsemöte i föreningen. Ingen vidare ombytt motion det inte. Istället såg jag på Itrim kungsholmens facebooksida att de varit ute och sprungit ikväll, så tänkte ta mig tid nästa tisdag och ge mig ut och följa med lite, så får vi se hur mycket jag orkar!

Lyckas jag inte träna imorgon så är jag dålig! Imorgon ska jag till itrim och ta igen en gammal gruppträff som jag missat. När jag ändå är där så ska jag såklart passa på att träna. Tyvärr känner jag mig så uppäten av vardagen, skulle verkligen behöva läsa klart dom här sidorna i min bok så att jag kan påbörja nästa inlämning på en gång och fokusera på den de kommande veckorna!

Nog med hungerkänslor för idag. Är bara så grymt hungrig men får inte äta nått! Det blir bättre snart... Imorgon är det invägning, vore riktigt skoj att se ett bra resultat! Absolut bästa vore om jag redan imorgon kunde ha nått delmålet på 85 kg, men det kanske är önskedrömmar! Inte långt kvar till mål nu!! Från 85 till 82,8 är det bara 2,2 kg!!!

Kärlek så länge mina vänner!

2014-03-10

Vecka 43 - Dag 297

Måndag. Uppstigning klockan 05:40 efter en hel natt med en katt med obegränsat behov av att vilja visa att hon finns! Älskar den där katten man man får inte sova särskilt mycket.

Det har inte blivit mycket rörelse idag. Varit på resande fot större delen av dagen och när jag inte har rest så har jag suttit i möten. Det positiva är att jag har lyckats läsa några sidor i min bok i alla fall!

Ikväll har jag insett att den där stegräknartävlingen jag påbörjade kan jag känna mig besegrad! Snittar väl på lite lägre än 10000 steg per dag så får göra ett nytt försök när den här perioden är avklarad.

Nä, det blir nog inte så mycket mer av den här bloggen idag.. har faktiskt inte så mycket relevant info att komma med. :) Haha! Livet går bra nu, vi kör!



2014-03-09

Vecka 43 - Dag 296

Söndag. En helt underbar sådan om du frågar mig. För första gången på mycket länge så har jag känt mig produktiv och har fått vila huvudet lite genom att göra annat. Så himla skönt och jag är bara så glad att jag har en flyktväg att ta till när det behövs!

Vaknade upp ute i urskogarnas urskog i underbara Halland. Inatt satt jag och min syster och kollade på film fram till 02:30 i hennes säng. Filmen var rätt så jobbig och sorglig så det var svårt att hålla känslor borta. Utmanar den som vill njuta av en tung rulle att kolla på filmen A Little Bit of Heaven (2011). 

Till frukost fick jag lyxa till det och smaka en bit bacon till min yoghurt och müsli. Snäll mamma jag har som skämmer bort mig! Utomhus strålade solen och arbete stod på agendan. Det pratades om att elbolaget hade varit och rensat grenar från träden vid elledningarna som går in mot huset. Detta granris och grenar behövde sorteras och så blev det.


Fram med ett par skor, någon tröja och sen en varm fleecetröja på det. Solen strålade och det var säkert 7 grader varmt ute. Samla alla grenar på vägen för att sedan knyta ihop det med band och ta traktorn ner till sjön och göra i ordning årets valborgs brasa. Därmed blev även det spikat, valborg blir på landet i år! *skyndar mig snabbt och går och lägger in det i kalendern för att komma ihåg*

Efter att ha slitit med ris och grenar så blev det en kopp te på verandan i solen. Det är nu vi på riktigt började inse att våren är på väg. Så himla skönt att koppla av lite sådär i vålsolen och eftersom att jag hade varma kläder på mig så märkte jag inte heller att det i övrigt var lite kallt ute. Men korta raster och fortsatt arbete. Nästa arbetsuppgift blev att flytta vedstockar från marken där Eddie (mammas man) sågade för fullt. Till slut hade vi bara två stockar kvar och då ville även jag lära mig att använda motorsågen lite.

Lite rädd (men mest respektfull) för motorsågen fick jag gå en motorsågsutbildning tillsammans från Eddie. Imponerades av säkerhetstänk och pedagogik under den 5 minuter långa utbildningen som dessvärre inte avslutades med något diplom. Däremot så avlades såklart ett prov på att jag lärt mig genom att själv få såga lite. Eftersom att det var första gången så blev det givetvis lite snett men överlag fick jag goda omdömen från min läromästare!

Efter att kämpat i några timmar med ombytt motion i form av hederligt arbete så gick jag in för att studera lite. Kunde läsa klart pågående kapitel som handlade om controllers roll i näringslivet och nyttan i att låta en controller vara med för att styra och påverka ett affärssystem. Parallellt med detta så satt min mamma och läste mina två första rapporter och hon fick därigenom se att hon ärvt sin skrivtalang från mig :)

Ikväll skulle vi äta någon kycklinggryta av något slag. Men ganska snabbt så kom vi fram till att det hade varit mycket godare med grillat. Så Eddie åkte iväg och köpte kol och kött för att göra detta möjligt. Jag tog en dusch eftersom att mitt hår var fullt med sågspån. När jag ändå skulle duscha så passade jag såklart på att väga in mig. Vågen stod på 84 kg jämt! Detta såg jag såklart som en enorm framgång eftersom att jag både har druckit mycket, ätit frukost och fått i mig en bar under dagen.

Jag tror personligen att en av anledningarna till den senaste tidens framgångar inte bara har varit reducerad och mer kontrollerad kost. Jag har inte tränat speciellt mycket och heller inte gått särskilt mycket promenader. Framgångsknepet är te! Det har blivit mycket vatten (kolsyrat som vanligt) samt te den senaste tiden och det i kombination med sunda vanor ger resultat!

När grillen väl var igång gick jag ut och gjorde grillmästaren sällskap. Himla mysigt att sitta ute i vårsolen och veta att man har jobbat på bra under dagen. Dessutom snacka lite skit med Eddie om framtiden gjorde det hela bara bättre. Därefter väntade en härlig lyxig måltid med kött och sallad med härligt sällskap!

Därefter ut och njuta av kvällen med levande ljus på den inglasade verandan och en kopp te efter maten. Bättre söndag denna underbara vårstart har jag svårt att föreställa mig! Imorgon väntar en arbetsdag i Göteborg för att på kvällen bege mig hem mot Stockholm igen. Borta bra men hemma bäst! Men det får bli ett inlägg för sig. Nu väntar mästarnas mästare på SVT, det programmet har gett mig lite mervärde nu när man själv tränar betydligt mer än vad jag historiskt sätt har gjort.

Ses imorgon! Kärlek!




Vecka 43 - Dag 295

Vi närmar oss med stormsteg dag 300. Idag vaknade jag upp i Halmstad i min yngsta systers lägenhet! Idag var planen att ta sig ut på stan och utforska denna lilla småstad. Men så blev det inte riktigt. Istället blev det en ganska tillbakalutad start på dagen som bestod till stor del med att bara ligga i sängen och spela mobilspel. Då och då tog jag fram min bok och läste några sidor innan jag gick vidare.

På eftermiddagen så skulle vi passa på att äta en bit mat tillsammans. Under promenaden på vägen in till stan så passerade vi högskolan. Passade på att posera så klart ;) Dessvärre blev det en ganska hastig middag då jag var tvungen att hinna med tåget upp mot nästa ort och hem till min mamma, hennes man och min andra syster.

Vi spenderade kvällen framför melodifestivalen samt med skratt och dårskap på hög nivå! Idag har jag gått ca 2500 steg men det fanns potential till att gå många fler, men det kände jag inte för.

Dags att se på film med min syster! Blir sovmorgon imorgon! Jag känner faktiskt att jag saknar en riktig löparrunda så på måndag kväll när jag kommer hem blir det till att ta sig ut och jogga! :P