Facebook

2013-09-28

Vecka 20 - Dag 134

Lördag, vaknade upp i Värnamo och går och lägger mig i Grebbestad. Där emellan har jag spenderat en hel dag på Liseberg tivoli i underbara Göteborg med Ola.

Men som vanligt så börjar vi från början. Väckte stackars pappa vid 06:30 så klev han upp och gjorde havregrynsgröt till lilla mig. Snäll far jag har! Frukosten intogs vid ca 06:50 så jag var rätt hungrig vid lunch.

Jag och Ola lyckades hitta ett ställe inne på Liseberg som var en salladsbar, helt otroligt i dagens samhälle. Tog en riktigt god cesarsallad som jag fick i mig.

På vår promenad mellan karusellerna så fick vi ihop totalt 12000 steg på hela dagen. Riktigt skönt att komma över 10000 på en dag igen! Det som också var skönt med dagens tivolibesök var att jag till och med satt rätt bekvämt i åkturerna, något jag inte gjorde när jag vägde 130 kg!

Jag vet att Ola älskar dumle. Han har någon sjuk relation med dumle-godis och monster-dricka. Så jag sa att vi skulle spela om lite godis och om jag vann så skulle jag ge bort det till honom. Men han klarade helt själv av att vinna ihop till sitt eget godis.

Jobbigt under dagen var att röra sig i en miljö med godis, popcorn, snacks, snabbmat och annat gott utan att ens få äta det. Även såhär 134 dagar in i resan så är det tufft, och det blir bara tuffare och tuffare ju längre tiden går. Detta beror delvis på att motivationen sjunker allt eftersom att man kommer närmare sitt mål. Positivt är trots allt att jag klarade hela denna dag utan att röra något godis eller någon snabbmat. Skönt!

Avslutningsvis ikväll så tog vi ett bubbelbad på verandan ute i kylan. Där Ola bor finns det en el-uppvärmd badtunna på ca 37-38 grader med bubblor i. Vi satt och prata gamla minnen och kopplade av ordentligt.

Imorgon väntar en lång dag, då ska jag ta mig tillbaka till Värnamo, jag ska försöka hinna titta förbi min mormor och morfar beroende på hur tidigt vi kommer upp på morgonen och om dom är hemma. När jag väl nått Värnamo så ska jag ta tåget upp till Stockholm igen. Så hela dagen går i princip åt till att resa, så ska jag få ihop mina steg så får det bli på tåget.

Ta hand om varandra denna underbara lördagskväll och resterande delen av helgen! 



2013-09-27

Vecka 19 - Dag 133

Idag har vi en gästbloggare!

Det är hunden King som är med och tycker till. Han har precis dragit sönder en leksak och är jätteglad för det.

Jag kollade precis på min stegräknare och den står på rekordlåga 2900 steg idag. Jag har varit på resande fot i 5 timmar idag och den övriga tiden så jag har jobbat. Nu ikväll bor jag hos min far utanför Värnamo och imorgon väntar en heldag på Liseberg!

Jag ska nog gå ut och ta några steg till innan  dagen är slut men några 10000 steg lär det inte bli. Det är kanske därför jag inte har samma viktminskningstakt nu, för att jag inte håller lika hårt på det.

Skönt att få träffa min kära far igen. Han pratade glatt hela bilresan från Nässjö om vilken skillnad han tyckte att det var. Han sa också att han tyckte han såg skillnad på låren också vilket glädjer en hel del.

Nu ska jag kolla vidare på Idol, är det fredagskväll så är det. Imorgon skrivs bloggen från Grebbestad tillsammans med Ola, en av mina närmsta vänner som inte har sett mig sedan jag började min viktresa!

På återhörande imorgon, då är det vecka 20! Hej så länge!

2013-09-26

Vecka 19 - Dag 132

Sitter här, har precis varit och gjort lite styrelsearbete igen. Det behövdes eftersom att nästa styrelsemöte är om 1,5 vecka.

Jag njuter verkligen av min nya vinterjacka som jag köpte igår. Idag var det snorkall när jag gick det jobbet så att ha en varm jacka är bara en förutsättning. Ska jag dessutom komma upp i mina 10000 steg om dagen så kräver det att jag har kläder för väder!

Skönt att slippa träna idag. Första dagen på länge som jag inte behövde ta med träningkläder till jobbet! Idag tänkte istället försöka fokusera på att vila och sova ordentligt, men så lär det absolut inte bli. Dels så har jag 4000 steg kvar att gå och dels så behöver jag packa resväskan inför helgen! Men känner jag mig själv rätt lär jag packa 2 minuter innan jag går hemifrån. Det brukar fungera.

Nu blir det en promenad till gallerian och claes ohlssons!

På återhörande! Tjing!

2013-09-25

Vecka 19 - Dag 131

Ikväll väntas benpass med Anton. Det är fjärde dagen i rad som jag ska träna, jag vet inte om det är nytt personbästa i antal dagar i rad som jag tränat. Ska vara vid 21:50 vid fridhemsplan.

Den där konserten jag pratade om i gårdagens blogg blev inte av. Anton skulle inte gå och jag hade inte någon större lust och gå på konsert själv, oavsett hur bra den än är! Bio går bra att gå på själv, men inte konsert! På tal om bio så finns det många bra filmer ute just nu, önskar att jag fick någon kväll ledig i nästa vecka som jag kan avsätta till att ta mig dit!

Nästa helg kanske det blir Malmö igen, det beror lite på vad som händer på jobbet. Jag skulle gå på starta eget mässan nästa lördag men då får jag försöka hinna med det på torsdagen istället. Snacka om att planera för att hinna med allt. Jag tycker det är skoj dock, hellre full rulle än att vara uttråkad!

Idag när jag var på kundmöte i Liljeholmen så gick jag i princip rakt på ett Itrim center! Det var lite skoj att inse att det fanns ett just där. Efter kundmötet, på väg tillbaka till bilen igen, så gick jag in för att handla lite bars nu när det är köp 4 betala för 3 vecka! Det gav mig en chans att kolla in i deras cirkel och den påminde lite om den som var på Sveavägen. Jag får ta mig till Liljeholmen på fritiden någon dag och köra några varv!

Efter jobbet nu ikväll så passade jag på att klippa mig, köpa en vinterjacka och lite skjortor och tröjor. Är det löning så är det! ;o) Det går så mycket pengar åt att ha kläder som passar! Handlar sparsamt när det gäller byxor, men överkroppen börjar ta form nu så där kände jag mig rätt trygg i att investera lite mer. Det som är kvar runt magen kommer att vara det absolut sista som försvinner från kroppen, där kommer jag få slita som ett djur för att bli av med! Nu är det rumpa och lår som ska bort och därför är det dumt att köpa för mycket byxor. Just nu har jag 2 par jeans, 1 par chinos och 1 par prasselbyxor i rätt storlek och jag tycker att det är ett bra basutbud.

Nu blir det till att stressa vidare till tunnelbanan! På återhörande imorgon! Tjing!

2013-09-24

Vecka 19 - Dag 130

Älskade underbara höst, härmed välkomnas du officiellt 2013! På jobbet har vi riktigt kallt om dagarna så det är tjocktröja som gäller för att hålla sig varm.

Efter jobbet idag så blev det ännu ett pass på Itrim kungsholmen. Medicinerna hade dämpat smärtan i magen så idag kunde jag få upp pulsen i 180 vilket kändes otroligt skönt!

Efter passet passade jag på att anmäla mig till en föreläsning i Activio nästa måndag. Activio är systemet som mäter pulsen när man tränar. Efter föreläsningen har jag även bokat in mig på lite löpträning efteråt. Så måndagen kommer innehålla gruppträff, Activio och löpträning! Längtar faktiskt redan nu!

Jag är himla sugen på att åka till simhallen imorgon efter jobbet. På kvällen så är det eventuellt en spelning på söder (facebook event klicka här, alla välkomna). Men det är bara om jag känner att jag orkar! Då skulle jag kunna köra simning på kvällen och sen åka vidare till spelningen. Återstår att se hur planen blir! För övrigt samma band som spelar som jag var på vecka 11, dag 71.

Idag har jag hunnit gå mina 10000 steg, när jag kom hem så hade jag bara gått 8000 steg och såg att jag kunde hämta ut ett paket på posten i gallerian så fick ihop 2000 steg till. Tack tomten för det fina paketet! :)

Idag firar vi 130 dagar utan McDonalds, bra jobbat! Kram på er alla!

2013-09-23

Vecka 19 - Dag 129

Måndag igen! 

Som rubriken säger, fullt ös medvetslös! Tycker ändå att dagen flöt på rätt bra och att jag var produktiv hela dagen lång. Började med att få svar från vårdcentralen om när mitt läkarbesök är bokat, fick tid om ungefär en månad. 

Blev kvar på jobbet längre än beräknat. Tänkte köra ett varv i cirkeln idag så jag promenerade bort till Itrim kungsholmen. Även denna eftermiddag så strulade magen så något maxtempo var det inte fråga om. Men jag sprang faktiskt 5km igår kväll så det kanske var läge att ta det lite lugnare om inte annat. 

Efter passet så tog jag mig till Kista galleria och svängde förbi apoteket. Jag känner mig rätt lurad nu efteråt, det känns som att apotekaren gav mig fel saker, men det återstår att se om det hjälper när jag väl börjat äta medicinen. 

Nu väntar en kväll i tvättstugan innan det blir läggdags. Ska straxt försöka hinna med och orientera mig inför morgondagen och se vad jag behöver förbereda inför dagen. Full rulle från start. 

Den här veckan ska jag försöka klämma in 3 pass på måndag - torsdag för att slippa ta med träningskläder när jag reser bort i helgen. Ett pass avklarat, två kvar! 

På återhörande imorgon! Tjing! 

2013-09-22

Vecka 19 - Dag 128

Natten var lång. Även denna natt var jag hemma vid 04 tiden. Det är inte bra för min viktnedgång att vara vaken mitt i nätterna sådär. Nu har jag stått still på mellan 100,6 - 101,6 i ca en vecka. Jag har tålamod denna gång för jag har lärt mig att det kommer att gå ner med tiden ändå! Det vore dock skönt att börja väga tvåsiffrigt och sen aldrig mer gå upp igen.

Till lunch idag gjordes ugnsgratinerad falukorv med morötter. Mums! Nu har jag matlådor så det räcker hela veckan, måste bara inhandla lite grönsaker men det har jag lärt mig att dom smakar godast när dom är färska och inte har legat i en låda i flera dagar!

Hela dagen idag har varit rätt lugn. Men nu ikväll gav jag mig ut på en löprunda för första gången på 2 veckor. Kändes helt klart mer stabilt och konditionen känns mycket bättre än när jag började köra. Även denna gång slog jag nytt personbästa på 5km, nya rekordet ligger på 39 minuter jämt. Jag märker att jag håller att ganska högt tempo första kilometerna men ju närmare slutet jag kommer desto mindre orkar jag. Vet inte om det hade med att det började spöregna efter 3,5 km eller om det bara var så att jag blev tröttare och tröttare.

Ikväll skulle jag försökt orka tvätta men det får bli i veckan istället. Nästa helg så åker jag till Grebbestad med mellanlandning i Värnamo. Liseberg i Göteborg väntar på lördagen! Så, nu har jag något att se fram emot hela veckan :)

Resan fortsätter!