Facebook

2014-05-10

Vecka 52 - Dag 357

Oj vilken händelserik vecka. Allt sker av en anledning. Eftersom att allt var jobbrelaterat så kan jag inte fördjupa mig allt för mycket i detaljer men jag har idag fått en inblick i hur min långsiktiga framtid kan komma att se ut. När analysen bekräftar teorin blir metoden uppenbar!

Idag när jag åkte tunnelbana ut mot Brommaplan så tänkte jag.. oj, det här va en fin utsikt! Det måste jag ta en bild på och lägga ut på bloggen ikväll. Ja, så här kommer en betongbro med regn på! Haha! Kanske inte riktigt vad jag räknat med. En regnbåge hade varit fint! 


Hur sammanfattar vi då den här veckan. Mycket jobb och finansorienterad. Dagarna har bestått av arbete och kvällarna har bestått av att lära sig finansiella verktyg. Alltid ska man lära sig något nytt! 

11541 steg idag, inte illa för att vara jag! Men så blir det när man får röra mycket på sig! I helgen väntar dom där obligatoriska sidorna i kursboken innan måndagens uppgift på högskolan publiceras. Parallellt med det ska jag städa lägenheten inför veckans visning! 

2014-05-09

Vecka 52 - Dag 356

Tömd på energi, snarare trötthet än utmattning. Suttit halva kvällen, kalkylerat och lagt upp en ekonomisk plan för kommande höst. Nu har livet tagit över så mycket att det faktiskt går ut över hur mycket jag tränar. Jag ska fan gå och packa träningsväskan och ställa den framför ytterdörren! Imorgon efter jobbet ska det minsann bli 3 varv i cirkeln på Itrim om jag så ska krypa igenom varven. 

Jag vill skriva så mycket.. om allt ifrån hur jag faktiskt använder måltidersersättningarna på ett bra sätt till att jag uppskattar mina vänner och familj som vissa av er får mer uppmärksamhet än andra. Det tuffa i vardagen tar snart slut! Snart så! :) Haha.. bara lite till.. lite till! Det här orkar jag nog! Jag måste sluta blogga mitt i natten, det underlättar inte :) 

2014-05-07

Vecka 52 - Dag 355

Om 10 dagar har det gått ett helt år. Det känns faktiskt helt sanslöst overkligt. Jag tänker varje dag på hur jag äter och dricker även om jag har mina bra och dåliga dagar. Idag har jag haft en dåligt dag och ätit onyttigt både till lunch och till middag men vågen stod ikväll på 88,6 kg vilket fortfarande är okej med tanke på att jag brukar tappa 1 kg under natten.

Snabb blogg idag för om 7 timmar ska jag vara på jobbet igen. Idag har jag trots hektisk dag nått upp till hela 8000 steg igen! Absolut bra! Idag har min familj hjälpt mig att gå på visning i Halmstad via Skype. Dom gick på visning på lägenheten och jag satt med i Skype och kollade, inte illa sätt att lösa problemet med distans! Det vore så himla skönt att hitta rätt lägenhet enligt mina krav inom kort så att jag kan släppa den tanken också, men allt handlar givetvis om pengar nu när man ska studera!

I övrigt har jag varit lite dålig att träna de senaste dagarna. Träningsabstinensen börjar tränga sig på igen. Löpning vill jag gärna ha lite mer värme innan jag gör utomhus men det finns inga tvivel om att det kan bli ett varv på bandet imorgon! Annars kanske jag "bara" kör lite styrka eller något istället.

2014-05-06

Vecka 52 - Dag 354

Idag fick jag hem ett brev med posten. Ett brev som jag författade för ett år sedan och som jag skrev i nutid fast då.. ja, läs brevet så förstår ni hur det är skrivet. Författat av mig själv, till mig själv ett år senare, i Juni 2013.


Hej

Aldrig någonsin har jag mått så här bra i hela mitt liv. Äntligen kan jag säga att jag har lyckats nå beach 2014 på riktigt! I Stockholm skiner solen och jag kan ta en jogg runt Kungsholmen, det var omöjligt för ett år sedan! Att börja på Itrim var en livsförändring i långt mycket större grad än av man på förhand kunde ana. Kakor, chips, godis, glass, läsk, pizza, hamburgare var vardagsmat innan jag började min resa. Idag är det en förmån att få smaka något av ovanstående!

Min omgivning ser äntligen mig för samma person som jag alltid har sett mig själv som. Det märker jag såväl privat men framförallt på jobbet. Jag är glad att mina vänner stöttat mig längst hela resan! Idag så tränar jag två till tre gånger i veckan och det känns skönt att hålla sin vardagsmotion igång. Kroppen känner sig frisk på ett helt annat sätt! Jag tror att min omgivning pricis som jag kan se min utstrålning på ett helt annat sätt än innan.  Somliga kanske kallar det för en ökad självkänsla.

När jag står framför spegeln eller i duschen så förvånas jag ibland över att jag lyckades. Ibland känns det som att det var evigheter sen jag faktiskt nådde min målvikt men samtidigt så kommer alltid känslan av hur det var innan att finnas kvar. Jag önskar att andra människor kunde förstå att det går att lyckas om man tar rätt hjälp och vågar satsa.

Micke, var nu stolt över att du tog dig i mål, det menar jag verkligen! Men kom också ihåg att du i grund och botten har ett problem. Du måste fortsätta hålla stenkoll så att du inte hamnar där igen! Det är extremt viktigt! Glöm aldrig bort den otroliga resa du gjort, men framförallt, gör aldrig om den igen!

Stockholm, Juni 2014


Helt otroligt, jag blir rörd av att läsa det jag skrivit till mig själv. Lite patetiskt på ett sätt men roligt på ett annat. Allt i brevet som jag skrev är inte känslor jag upplever eller har upplevt men det var det jag trodde att jag skulle uppleva idag för ett år sedan. Poäng till den som hittar ett inlägg från Juni 2013 där jag omnämner detta brev, jag orkar inte leta själv!

Till brevet bifogades även denna bild. Så det får med stolthet bli dagens bloggbild. Kramar! 



2014-05-05

Vecka 52 - Dag 353

Vilken dag! Trots strålande sol var detta en kall vårdag. Skönt på sätt och vis med tanke på hur jag skulle komma att spendera den. Idag åt jag och Piotr en lunch tillsammans i Solna Centrum. Himla skönt att kunna kombinera kvalitétstid med en så nära vän parallellt med att man har ett hektiskt schema! 

Direkt efter jobbet åkte jag från stan ut till Kista för att spendera 3 timmar på styrelsemöte. Under mötet passade jag på att kolla min stegräknare. Hela 7000 steg trots dagens relativt stillasittande uppgifter. 

Nu tänkte jag lägga mig i min säng och läsa lite studiebok innan det är dags att somna. Hoppas vågen är snäll mot mig imorgon. Vägde 88 kilo idag och mina jeans sitter åt lite ovanligt hårt.. vore jobbigt att behöva köpa nya jeans av större storlek nu när jag kastat bort dom som jag nyss köpte, men som var för stora... knäppt.. Mot 85:an!!

2014-05-04

Vecka 52 - Dag 352

Igår kväll när jag låg och försökte somna så for det många tankar genom huvudet. En analys kring min vikt. Jag har kommit fram till att jag tror att jag äter för stora portioner och för mycket rotfrukter (morötter etc). Visst, om jag inte gör det blir jag hungrig. Vi får se hur mycket jag kan begränsa kosten för att komma ner lite i vikt efter de senaste veckornas stress.

En annan tanke som väcktes var huruvida jag har lättare än andra att gå upp i vikt. Om jag syndar och äter något gott så ger det direkt stora konsekvenser på mina kilon. Jag funderar på att hitta en metod där jag på månadsbasis får köpa in tre goda saker i en butik och sedan ha dom tillgängliga i en månad. Hur och när jag använder mina frikort är upp till mig, förutsättningen är att inga andra frikort får användas vid sidan av. Kan det vara ett sätt att leva långsiktigt på?

Nu gäller det just att identifiera sättet jag behöver för att leva viktstabilt i många år framöver. Det är en sak att gå ner i vikt och en helt annan att bibehålla den. Nu ger vi oss på nästa utmaning. 

Rapporten är äntligen inskickad efter en full helg med studier. Lite egen tid till något avsnitt av en serie samt lite TV gavs nu i eftermiddags och till kvällen. Jag var även ute en kortare sväng idag men vände ganska snabbt när jag insåg att det faktiskt snöade ute! Nu väntar en vecka med jobb, styrelsemöte och att läsa 300 sidor kurslitteratur! Vid sidan av detta MÅSTE jag hålla kosten enligt ovan och tappa några av de kilon jag den senaste tiden gått upp!

Ta hand om varandra och ta tillvara på den tid du har! :)