Facebook

2013-08-30

Vecka 15 - Dag 105

Är så himla besviken på mig själv. Dags att börja ställa mat och sovklockan nu!

Idag på eftermiddagen när jag sprang från jobbet ner mot tunnelbanan för att komma i tid till bion jag bokat med Piotr så insåg jag att jag inte ätit sedan klockan var 12. Då var klockan 17:15 och bion började 17:30.. så det fanns inte direkt tid att vända om heller.

Först nu vid 20:30 gör jag en snabb sväng förbi jobbet och fyller på mat och passar på att blogga. En utekväll väntar med gamla vänner som inte sett mig sedan jag började med itrim, ska bli skoj att se deras reaktioner om inte annat. Fördelen med att vänta åtta och en halv timme med att äta är att jag har en måltid kvar tills ikväll!

När jag vaknade idag så ställde jag mig på vågen och vägde där hemma 104,3. I flera veckor stod jag still på 106 men jag har bara inte tålamod att invänta resultat!! Jag måste lära mig att ha tålamod för förr eller senare så kommer det att gå, ge det bara lite tid!

Nu ringde nästa polare, dags att lämna jobbet och spara bloggen! Imorgon är det återträff med grundskoleklassen som jag inte träffat på 10 år, för dom är jag betydligt fetare än vad jag var sist vi sågs så det ska bli roligt att se deras reaktioner också! Haha!

Puss på er!


2013-08-29

Vecka 15 - Dag 104

Idag var en viktig dag med många saker som skulle hinna bli gjorda! Därför gick jag o kramade kudden redan vid 20 tiden igår kväll! Det i sin tur gjorde att jag faktiskt kom upp i tid idag vid 06 tiden! Skönt!

Möten flöt på, dagen drog förbi. Till lunch blev det lunchställe även idag vilket inte var bra, men från och med i helgen blir det nya tag när jag ska frysa ner lite mat och bunkra upp är det tänkt! Efter en dag på jobbet mellanlandade jag hemma runt 16 tiden och arbetade lite i föreningen igen. Vid 18:30 tog jag mig tillbaka till jobbet för att möta upp en kollega (som jag kallar för Blomman) och åka och träna tillsammans på itrim.

Innan passet idag så hade jag sådan extrem träningsvärk! Första gången på länge som jag faktiskt har det vilket på ett sätt är glädjande och på ett annat var rätt jobbigt. Jag kunde inte gå lika fort som jag är van vid och dessutom så trodde jag inte att träningen skulle ge särskilt mycket. Värken berodde högst troligen på gårdagens morgonpass där jag körde rätt hårt.

Susanna (Blomman) är medlem på Itrim brommaplan men gör för första gången under min itrimtid besök på kungsholmen! Så himla skoj att träna med en kollega! Under passets gång så träffade jag även på flera bekanta och förebilder från bland annat sommarens öppna gruppträffar vilket var riktigt skoj! Skönt att alla mår bra. Under passet släppte även träningsvärken vilket var skönt, något säger mig dock att den kommer tillbaka imorgon igen med dubbla krafterna!

Nu får vi se om jag går och lägger mig i tid ikväll. Idag har jag lyckas få ihop 17016 steg vilket placerar sig på en andraplats, grattis!! Woho!



2013-08-28

Vecka 15 - Dag 103

Kvitto? Ja, tack! 

 Idag var det då dags för min 15 veckors uppföljning och samtal. Detta i syfte att vara förberedd på det som komma skall från vecka 16 och framåt, då ska jag nämligen börja äta riktiga måltider även till frukost. 

Men vi börjar från början. Idag ställde jag klockan på 07:00 eftersom att jag ville hinna träna innan dagens samtal. Min plan inatt vid 01:00 innan jag somnade var att vara på Itrim vid 08:00. Så jag ställde väckarklockan på mobilen, placerade den i köket och därefter somnade jag in.

Vid klockan 07:00 ringer mycket riktigt klockan. Jag går upp, ut till köket. Hämtar mobilen, går tillbaka till sängen och tycker att täcket är såååå hiiimla sköööönt!

Klockan 07:45 inser jag att jag ligger och sover med mobilen i handen. Det måste jag sluta upp med. På Itrim var jag vid 08:45 ungefär och mitt samtal skulle börja vid 09:30. När jag kom in på Itrim så mötte jag Isabelle, hon är dagens hjälte! Jag bitter, grinig och allmänt trött på allt möter glada Isabelle som spelar bra musik i cirkeln. Captain Jack spelades och jag nämnde att jag tyckte att hon skulle köra den på repeat hela mitt pass!

Men väl inne i cirkeln hade jag bestämt mig för att köra ett tufft pass. Alltså börja på blått sen grönt och sen gul/rött. Musiken var verkligen bra träningsmusik idag och jag blev bara så glad av allt! Det behövde jag verkligen. Väl inne på varv tre i cirkeln låg min puls på 180-190 ungefär. Flås och stön för fulla muggar och pressar till max. Vad gör Isabelle då, jo hon slår igång Captain Jack låten igen. Vilket leende som lös upp hela ansiktet, dagens hjälte var alltså ordet! Små saker som en sån löjlig grej kan verkligen förändra andra människors dagar!

Sen var det in till Frida och prata mat, vanor och sånt. Vägde in mig idag och vikten är nu 105,3 vilket förvånade mig rätt mycket! Men nu kör vi på den vikten fram till måndagens gruppträff så får vi se vad som händer då!

Efter dagens samtal fick jag verkligen en omstart som jag behövde. Nu måste jag hitta rutiner som fungerar i långa loppet. Let's go!

2013-08-27

Vecka 15 - Dag 102

Idag har varit en jobbig dag. Jag vaknade vid 08:17 tiden och hade första mötet vid 09:00. Visst, jag kom i tid och förberedd men jobbigt med en sån morgon ändå. I två dagar har jag slarvat med att laga mat, vilket gör att jag blir omotiverad. Igår var det en matlåda på ett lunch-hak och idag blev det en low-carb burgare på Max. Visst, allt är innanför reglernas gränser men jag känner ändå att det lite är att gå tillbaka till gamla vanor.


Jag är livrädd för mina gamla vanor. Dom var destruktiva och fick mig i den här situationen från början. Från ett annat perspektiv så hinner jag ju inte. Jag hinner just nu inget utöver jobb, styrelsearbete och träning. För när jag väl är ledig så är jag antingen så trött att jag inte vet vad jag heter eller så behöver jag träffa någon av vännerna för att behålla det lilla sociala jag faktiskt har kvar.

Kokböckerna ligger ju där på köksbordet. Jag behöver ta mig tid och hitta recept jag vill prova och som inte är jobbiga att tillaga. För mig är det inte tiden som gör det jobbigt utan alla dessa små ingridienser man aldrig hört talas om!! 1 matsked hurdigurdi, 2 teskedar prutt, och en liter brunlikör! Vilken ungkarl på jorden har allt sånt tjafs hemma? Och om man väl köper hem det för en måltid så hinner det bli gammalt! Jaaa, jag är bitter!! :D

På lördag ska jag börja äta frukost också! SHIT!! Det är bara sån jävla tur att jag ska träffa Frida (min hälsorådgivare) imorgon för det här är inte hållbart i längden! Jag vill gå tillbaka till LCD dieten, då fortsatte jag i alla fall gå ner i vikt! 


2013-08-26

Vecka 15 - Dag 101

Bara att räkna hur många jag orkar! ;)
Jag skulle ta det lugnt igår, tills Anton ringde! Ska jag med och träna? Självklart!

Det blev en blandning av övningar på fitness 24/7 innan jag lyssnade på kroppen och lämnade för att
handla mat. Så jag gick ner på coop och handlade. På vägen ner i tunnelbanan för att åka hem och laga mat så träffade jag nästa polare av en slump. Det hela slutade med att vi gick hem till honom och lagade mat istället.

Jag var hemma runt 19 tiden då blev det lite styrelsearbete innan jag vid 20 tiden gick till tvättstugan. Efter allt slit så orkade jag inte laga mat inför veckan så idag måndag handlade jag på ett lunchställe på jobbet. Det blev lite fisk och massa grönsaker! :)

Mina steg idag gick väldigt fort. Lite promenader på jobbet och efter jobbet ledde till att stegen gick åt, en aktiv dag helt enkelt. Efter jobbet så åkte jag till min gamla gymnasieskola och hade 10 års återträff. Det var bara en klasskamrat som kom dit vilket var lite segt. Men i övrigt var det rätt avslappnat och skönt att få skratta lite.

Nu kanske jag orkar laga lite mat, frågan är lite hur jag ska hinna att äta maten imorgon för då väntar en lång och tuff arbetsdag fullspäckad med möten! Hoppas jag får regelbundenheten att gå ihop imorgon! 

2013-08-25

Vecka 15 - Dag 100

GRATTIS TILL DAG 100 MINA VÄNNER! 

Idag är jag ganska trött. Har sovit 5 timmar efter en lång utekväll igår. För första gången så har jag haft en 100% utekväll sedan jag började med Itrim. Tidigare har det bara varit halvdant, igår kväll innehöll hela paket! Middag, PUB, bio, musik, krogen, dansgolv, tjejer i massor, speciella människor i massor och dans hela natten till 04:00! Jag vill säga att det var mitt sätt att fira dag 100, synd bara att jag inte tänkte på det innan jag vaknade idag!

Speciellt att kunna vara nykter en hel kväll och bara hålla sig till vatten dock. Inget ovanligt så här långt in i resan men fortfarande en speciell känsla.Väl på väg hem inatt så var jag så trött och var utan linser så såg ingenting. Det går väl att jämföras med den snurriga känslan av att vara full ändå, sen vet jag inte om det är något man vill sträva efter! ;)

På 100 dagar har följande hänt:

  • Bloggen har haft 13 000 sidvisningar.
  • Mest populära inlägg:
  • 26,2 kilo lättare
  • 8,1 lägre BMI värde
  • Fettprocenten i kroppen har minskat från 44% till 28,5%
  • Min syster (Issa) och min mamma har stalkat bloggen dagligen från dag 1, kärlek till er! 
Trots detta underbara resultat så känner jag att det är jobbigt just nu. Jag står still på 106 kilo på vågen och har gjort så rätt länge. Viktminskningstakten har avtagit rätt avsevärt och jag vill komma under 100kg nu! Framförallt så vill jag få ordning på min förstörda kropp som jag så brutalt misshandlat i så många år. Men en dag i taget.

Idag väntar förhoppningsvis en lugn dag. Jag gick rätt många steg efter midnatt inatt och dom får jag räkna till dagens ombytta motion vilket bidrar till att jag tror att det räcker med en promenad till gallerian för att köpa mat!

Keep on fighting!
Tack för första 100, nu är det 630 dagar kvar!