Facebook

2014-05-17

Vecka 54 - Dag 365

Grattis på årsdagen kära vänner! Idag var det ett helt år sedan jag tog beslutet att påbörja min resa. Häftigt att det nu har gått ett helt år! 

Idag vaknade jag upp i Falkenberg hos min bror. Vi åt lite frukost tillsammans innan vi gick ut på verandan och la oss i solen. Idag var det så där varmt att man kunde ligga utomhus utan tröja! Häftigt att se att jag inte har lika stor mage som förra sommaren! Nu återstår bara att finjustera den lilla mage som faktiskt finns kvar! 

Kvällen har präglats av arbete i hästhagen hemma hos mamma. Efter det så åt jag, mamma och Eddie en fin middag tillsammans i alldeles förstora mängder. Så grilla två kvällar i rad varav gårkvällen bestod av alkohol så har jag nog passerat min maxgräns för vad jag får väga! Nu är det dags med nya tag igen och gå ner några kilon! 

Imorgon bitti väntar en lång bilkörning hem till Stockholm igen. På ett sätt ska det bli skönt att komma hem, samtidigt som jag inser att snart är Stockholm inte längre ett hem.. konstig känsla! Men med mina mål i livet får varken Stockholm eller Sverige hindra mig från att prova annat. 

Nu har jag skrivit om mitt liv i ett helt år. Varje dag och varje vecka har inte fokuserats på min viktnedgång vilket knske är rätt naturligt. Från och med nu kommer jag inte att utlova dagliga bloggar utan snarare sporadiska inlägg på minst veckobasis. Följ gärna min resa på facebook för att hålla dig uppdaterad! Tack för allt stöd och på återhörande!!

Vecka 53 - Dag 364

Vaknade upp i Värnamo och min kära far tog sig tid att kliva upp med mig vid 05.30! Det har varit en lång dag idag fylld med livliga äventyr! Ganska snart efter att jag vaknat satt jag på vägarna igen. Väl framme vid länsgränsen mot Hallands län fick jag en skön känsla av att det här är något bra!

Jag ska villigt erkänna att jag är rädd. Min rädsla grundar sig i en dröm jag hade ganska tidigt in i mina funderingar men den blev ett symbolvärde för en motpol till detta beslut att flytta. Drömmen baserade sig lite diffust på att jag med panik undrade vad jag egentligen gjort i mitt liv när jag gått från en vardag med arbete till en vardag med studier (och allt därtill).

Visst var det läskigt men nu är beslutet fulländat och från 1 augusti bor jag i Halmstad. Endast min syster som jag känner i den staden, arbetslös och utan garantier för att komma in på något studieprogram! Men jag löser det här, det måste jag. Som så många gånger förr så får tiden utröna svaren på livets gåta!

Ikväll har vi träffats hela familjen och grillat i alla fall. Mycket uppskattat och roligt. Visst saknades det en syster och en bror men alla kan inte alltid! Vi firade det signerade kontraktet på bostaden och att jag nu kommer närmare i princip alla! Det som slog mig idag när jag för första gången fick se lägenheten och närområdet var att jag kommer trivas som fisken i vattnet. Lägenheten har både balkong och badkar. Området har en kilometer till centrum, högskolan, systern, potentiella jobb samt matbutiker! Det ger utrymme för mycket vardagsmotion och cykel för min del! Nu kör vi!


2014-05-15

Vecka 53 - Dag 363

Första packningen på väg söderut! Nu kör vi!
Ställde klockan på 04:30 men efter 4 timmars sömn vaknade jag klockan 02 och kunde inte somna om igen. Så dagen började tidigt och utmaningarna flöt på! 

Träffade banken vid 10 tiden och redan då kände jag mig rätt seg. Att hålla ett regelbundet ätande när man vaknar mitt i natten är helt enkelt inte lätt. Vid 14 hämtade jag ut bilen och åkte hem och hämtade lite lådor och packning till resan mot Halmstad. vid 18 tiden träffade jag Natalie i Jönköping som jag planerat vilket va himla trevlig! 

Tanken var att jag skulle åka vidare hela vägen till Halmstad men jag blev för trött av att köra och risken att somna framför ratten var överhängande! Så jag åkte hem till min pappa utanför Värnamo där sängen nu är bäddad enbart för mig. Klockan 10:00 skriver vi kontrakt i Halmstad imorgon så det blir uppstigning vid 05 tiden för att bege sig iväg. Så imorgon ser jag fram emot att se min nya lägenhet och min nya stad! Ska ta en liten promenad och utforska ordentligt! 


2014-05-14

Vecka 53 - Dag 362

Vår på gång!
Panikblogga idag också! Haha.. om 6 timmar, klockan 04:30 blir jag uppringd och då är det dags att åka till jobbet igen. Imorgon slutar jag nämligen 14:00 och då åker jag till Halmstad med bil via Jönköping och hälsar på bästa och underbaraste Natalie på vägen! :)

Nu väntar bara stryka skjorta och gömma undan allt så att det är helt förberett inför söndagens visning. Kommer inte hinna hem innan dess så det måste vara supersnyggt här hemma då! Resväskan packad och nu är det bara att förbereda inför morgondagen och ta fram kostym! Möte med banken står även på agendan! Flytt 2014 here I come!

7500 steg idag trots full rulle! Länge leve stegräknaren!

2014-05-13

Vecka 53 - Dag 361

Första riktiga träningspasset på över en vecka! Gud så härligt! Efter jobbet idag så tog jag med tre representanter ur vår idrottsförening och genomförde lite cirkelträning på Itrim Kungsholmen. Verkligen lyckat och verkligen jobbigt! 

Utöver träning och jobb så har stor fokus idag varit på bostaden i Halmstad. Idag vann jag budgivningen och på fredag blir det till att skriva kontrakt!! Nu blir det åka av, Halmstad here I come!

Nu är det dags att sova några timmar innan jag ska upp och skura lägenheten så att den luktar gott om det blir någon VIP visning för mäklaren imorgon! Köpa och sälja lägenhet samtidigt var inte det lättaste! 

Tjing så länge!


2014-05-12

Vecka 53 - Dag 360

Ett nytt rekord har slagits idag. Bloggens mest lästa inlägg har fått en ny etta! Vecka 52 - Dag 354 om mitt målbildsbrev har i skrivande stund över 450 unika läsare vilket tar en ledning mot tidigare etta från dag 50 som kommit upp i 380 unika läsare. Kul att kunna nå så många så sent i resan och bloggandet! 

Idag i samband med den absolut sista gruppträffen på år ett så drack jag en blåbärshake, något jag inte druckit sedan sista dagen på vecka 12! Lika god som jag vill minnas och inte ett dugg mättande. Att ens ha överlevt tolv veckor med fyra såna om dagen gör en bara knäpp! Men visst går det :) 

Dagens invägning visade 89,7 kg vilket är gränsfall enligt min interna målsättning. Så nu väntar en strikt vecka med lite tydliga regler och ramar kring kost och motion! Kan vara skönt eftersom att det nu bara återstår några få dagar med regelbundet bloggande. För mig kommer det som allt annat att bli tråkigt att bli av med en vana jag gjort i ett års tid, men samtidigt enormt skönt att inte behöva ha pressen att blogga varenda dag! Det är nog bara jag som är knäpp nog och dokumenterar en sån här resa dagligen i ett helt år! Framöver räknar jag med inlägg på veckobasis istället, vilken veckodag som blir aktuell återstår att se! Utöver detta så behåller jag även sidan på facebook för knäppa motionsinlägg och aktiviteter! 

Nya äventyr imorgon, nu känner jag att jag är trött nog att kunna sova några timmar! Skönt att slippa ligga vaken halva natten för att man har problem att somna - en konsekvens till följd av mycket aktiviteter och tankegångar i mitt lilla huvud. 


2014-05-11

Vecka 53 - Dag 359

Well okey, here it goes! Mer inriktning mot vikt och måltider! 

Idag gick jag upp ur sängen. Eftersom att jag åt en påse lösgodis parallellt med mitt studerande igår så stod vågen på 89 kg när jag vaknade. Att tillägga var att det fanns lite godis kvar i påsen som blev en perfekt frukost. Hahaha, jag får det att låta så dramatiskt. Jag vill faktiskt ner till 75 kg men inser att jag har ett litet KONTROLLERAT uppehåll här nu mellan 85-89,9 kg. Viktigaste är att jag inte passerar över 90 utan då väntar en vecka strikta puckar. 

Eftersom att livet just nu präglas av så mycket stress så ligger som sagt inte så mycket fokus på mig själv. Olyckligt men nödvändigt. Idag har jag läst mina 250 kvarvarande sidor i boken, så nu kommer jag att ångestfritt kunna lösa de uppgifter som dyker upp kommande veckor. Dels rör det sig om en uppgift som släpps imorgon och dels om en hemtenta som publiceras om 3 veckor. 

Till lunch åt jag en schnitzel nere vid Kista galleria. Efteråt gick jag till ett Café och tog en kopp te. Jag inser att när jag blir student så kommer allt detta vara lyx så jag passar på medans jag kan! Min tekokare kommer att vara min bästa vän! 

När boken väl var läst så promenerade jag runt lite i gallerian (eftersom att det regnade utomhus). Efteråt gick jag hem och fortsatte städa lägenheten inför visningen i veckan. Jag åker på att köpa nya blommor i fönstret i veckan samt piffa till det med lite frukt i några fruktskålar. Tänk att frukt kan trigga upp priset, sånt gillar jag! :) MER FRUKT TILL FOLKET! 

Nästa vecka har jag bjudit med idrottsföreningen på jobbet till Itrim. På tisdag ska jag alltså försöka få en rad kollegor att köra några varv i cirkeln så får vi se om det uppskattas :) Imorgon väntar dock min absolut sista gruppträff på år ett!! HELT OTROLIGT (mycket capslock nu)!! Därefter blir gruppträffarna en gång i månaden istället för varannan vecka. Men nästa vecka ger alltså stora möjligheter till att träna lite extra! 

Nu ska jag nog tvätta lite så att jag blir av med tvätthögen inför visningen i veckan.. mindre smuts = högre pris! Nu kör vi! Haha.. kärlek!

Vecka 53 - Dag 358

Det här året har gett mig så enormt mycket! Visst, 2013 var fokuset på att gå ner i vikt.. 2014 har fokus varit på att förändra mitt liv till följd av detta. Gamla intressen har förändrats och väckt nya intressen. Mitt mål i livet har blivit tydligt efter att ha levt många år utan att vara målmedveten som jag brukade vara en gång i tiden, jag fastnade helt enkelt. 

Få personer kommer någonsin förstå denna knäppa bloggare fullt ut. Ska jag vara helt ärlig så är det knappt så att jag själv gör det. Men jag njuter av livet ändå! Dagen har präglats av att städa lägenheten inför nästa veckas visningar, lite studier har jag nog hunnit med samt en resa till stan tur och retur för att komma ut ur lägenheten för stunden. 




Idag tar jag en bild ur min studiebok som beskriver lite det jag studerar, men även det jag genomgår. Det tåls att skänkas en tanke!