Facebook

2014-07-05

Vecka 62

I snart en vecka har jag ätit normalt. Hemmavågen stod på morgonen på 84,7 så jag håller vikten som jag lovat. Veckan har präglats av att jag försöker lära mig att äta mindre måltider. Det går faktiskt bra så länge jag äter just regelbundet. När jag går ut och äter på lunchrestaurang så blir det ofta lite väl mycket mat som serveras så jag föredrar nästan att ha med mig låda för ekonomins skull. Men man kan inte ha låda när man ska ha lunchmöte.. 

I veckan var även min sista individuella hälsouppföljning på Itrim. Jag har även sagt upp det avtal med Itrim som betytt så enormt mycket för mig. Första gången man går in på Itrim och skriver det där avtalet var man rädd, men fan vilken skillnad det har gjort för mig. Som tack för deras hjälp köpte jag lite blommor till tjejerna. Jag tycker det var en fin symbol och det lägsta jag kan göra för den insats dom gjort för mig. Först tänkte jag köpa en tårta men vafan, det hade varit lite dubbelmoral i sammanhanget. 

Hälsouppföljningen visade att jag under mina tre veckor på VLCD gick ner hela 10,3kg! Det känns så himla bra. Att kroppen nu håller vikten känns också bra med tanke på att den nu ska återhämta en massa reservlager som har tömts. Kroppen är underbar på många sätt! 

Den här veckan har det heller inte blivit så mycket träning. Detta till följd av bältrosen på ryggen och runt revbenen. Men det har faktiskt läkt på en hel del och jag hoppas på att de svarta prickarna på ryggen snart ska försvinna. Jag försöker dock ta det lite lugnt till dess att de är borta. Man ska lyssna på kroppen, även om man har träningsabstinens. 


2014-06-30

Vecka 61 - Dag 20

Började dagen med att gå till vårdcentralen med mitt myggbett... jag har undrat hela veckan hur jag lyckades få någon insekt innanför tröjan och att den sedan bet mig 9 gånger utan att jag märkte något.. sen på det att det inte hjälpte när jag försökt laga det.. tokigt!

Jag minns mycket väl hur jag på golfbanan förra helgen kände mig trött och hängig. Att jag mådde så dåligt att jag inte orkade gå nio hål till. Det kanske är fullt förståeligt när man äter så lite dock. Hela midsommarhelgen var jag bara så trött.

Det tog läkaren ungefär två sekunders visuell bedömning innan jag fick diagnosen. Jag har åkt på Bältros. Det förklarar precis allt från den senaste veckan. Allt från bröstsmärtor till smärtor under armen (på kroppen) och såret på ryggen som bara dök upp från ingenstans. Allt blev genast mycket mer logiskt. Väldigt väldigt korkat att simma igår dock, men det är lätt att vara efterklok.

Smärtan går att beskriva som lindrigare kärlkramp, på framsidan vid revbenen. Trots att mitt sår sitter på ryggen så går tydligen nerven runt kroppen och det är det som gör att jag har ont på framsidan. Efter en lång dialog med läkare, Itrim, familj och sjukvårdsupplysningen beslöt jag mig i alla fall för att avbryta VLCD två dagar tidigare än beräknat. Ställde även in dagens träningspass för att låta kroppen fokusera på virusinfektionen. Sen till det svåraste att försöka ta det lugnt på jobbet, det vet jag inte ens hur man gör så det blev helt klart en utmaning.

Om några minuter ska jag träffa min lägenhetsköpare på nytt och diskutera om han vill ha lite möbler och sånt. Sen ska jag nog sova rätt omgående. Är så himla trött.

Tack till alla er som läste under denna VLCD period. Nu åter tillbaka till veckovis bloggande :) Hoppas någon lärde sig något! :D 


2014-06-29

Vecka 61 - Dag 19

Idag har det verkligen varit viktigt att planera kosten väl. Vid 16 tiden hade jag och Anton bokat att vi skulle simma vid Eriksdalsbadet och jag vet hur min kropp tar stryk av 30 minuter i bassängen, 30 minuter bastu. Så först en stabil grötfrukost, därefter blev det blåbär som fika innan vi gick och tränade. Direkt efter att jag simmat 30 minuter så drack jag nästa dryck för att få energi igen. Därefter bastu och ca en timme senare var klockan 19 och då var det dags igen. När man anstränger sig gäller det att fördela energin rätt! 

En av fördelarna med att köra VLCD för andra gången är att jag vet hur kroppen kommer att reagera på mat när det är dags att äta igen. Jag tänkte försöka hålla magsäcken liten även framöver och det är därför viktigt att planera mina kommande måltider. Det som jag förr tyckte var 3 knytnävar sallad kanske var lite väl mycket, tänkte försöka reducera det avsevärt tills jag når en vikt jag trivs med.

Ska bli himla skönt att slippa borsta tänderna 4 gånger per dag också. Med ketos får jag dålig andedräkt oavsett hur många gånger jag borstar tänderna, det enda man kan göra för att känna sig fräsch är att konstant äta tuggummi. Det i sin tur trivs jag inte med, dels på grund av att det gör en hungrig, dels på grund av att det inte ser bra ut att tugga tuggummi bland kunder och dels får man ont i käkmusklerna efter X antal timmars tuggande! 

Nä, nu ner till tvättstugan och hämta tvätten. Imorgon väntar en fullbokat dag med bland annat vårdcentralsbesök, hoppas dom inte frågar vad jag går på för diet för då lär jag ju inte få någon hjälp :) 

2 dagar kvar!