Facebook

2014-01-25

Vecka 37 - Dag 253

Dag 253 har varit aningen spontan.. Började med att jag vaknade upp klockan 08 denna underbara lördag fast bestämd om att bege mig till fitness i Kista och springa löpband! Fast bestämd om att spring en mil påbörjade jag min jogg. Det slutade med en vit sko som färgats röd och efter 1 timme, 9 minuter och 52 sekunder var jag i mål. Nytt personligt bästa på milen med 14 minuter! Nästa vecka måste jag investera i ett par nya inomhusskor för mina tår tar för stunden väldigt mycket stryk i de skor jag springer just nu...

Efter löpningen fick jag ett SMS med önskemål om att handla frukost till min mamma som vinglade in i lägenheten vid 3 tiden inatt. Dom hade haft en utekväll i Stockholms nattliv.. det var länge sen jag hade! :) Så förbi ICA och inhandla lite bröd för att sen gå hem igen. Klockan var 10:30 och jag promenerade hemmåt. Stegräknaren stod på 12300 steg. Helt otroligt med tanke på att det fortfarande var morgon.

Hemma väntar min frukost, yoghurt med müsli i helt vanlig ordning. Skönt att en stund senare få ta en lång varm dusch och bara få njuta av att ha en ledig dag! Trodde jag.. en 20 minuter senare var jag ute ur duschen och såg då att jobbtelefonen ville att jag skulle jobba. Så där tog jag fram datorn och satte mig och jobbade denna lugna lördag. Knäppt. Jag inser väl att jag jobbar lite väl mycket just nu, framförallt på kvällarna när jag får svårt att sova.. igår var det likadant.. och när jag väl lyckats somna så ringer mobilen.. vansinne! Jag måste lära mig att stänga av ljudet helt när jag ska sova!

Idag var mamma och Eddies sista dag i Stockholm. Så jag ville visa dom mitt favoritställe på söder med god cesarsallad. Så när bilen var fullpackad med alla deras saker så åkte vi mot södermalm för att äta lite lunch. Det enda jag tog med mig var mina skolböcker, tänkte försöka plugga lite när de skulle åka. Men väl framme på söder så visade det sig vara relativt fullsatt på stället och möjligheten att få behålla bordet för studier efter intagen mat var minimal. Så när vi sitter där och småpratar efter att ha ätit våran lunch så börjar Eddie gnälla lite över att dom har 5,5 timmars bilkörning framför sig. Då tändes en lampa i huvudet på mig, jag kanske skulle ta och följa med!

Och så blev det! Hoppa in i bilen med min packning á två skolböcker, mössa, halsduk och vantar begav jag mig söderut. Jag vet att när jag är i Halland så får jag energi och kan återhämta mig, något jag behöver nu mer än någonsin. Trots att det bara var en månad sen jag var här sist och trots att besöket bara blir lite drygt 24 timmar så måste jag komma bort från den där jävla stan, jobbet och allt annat!

Jag och min älskade syster! 
På vägen ner under bilresan så skickade jag ett meddelande till Natalie som bor i Jönköping om att jag var på väg söderut igen. Jag tänkte att jag denna gång ska försöka få mamma och Eddie att stanna till så att jag i alla fall kan få träffa min gamla barndomsvän och kramas lite! Lycklig över att ha lyckats samordna så att Natalie hade möjlighet att möta upp och att vi skulle köra en liten omväg så blev det så en kortare fika vid en bensinstation! Verkligen lycka att se att hon mår så bra och att allt är som det ska! Man har bara ett fåtal vänner som egentligen följer en genom hela livet och Natalie är en sån, dom måste man bry sig om!

Men där kunde vi desvärre inte bosätta oss utan vi fortsatte vår roadtrip söderut. Vi hade nu funderingar på om vi skulle överraska min syster som jobbar på en krog som heter Harrys i Ullared, några mil från där familjen bor ute i urskogarna. Precis så blev det också! Älskade underbara syster! När vi väl kom fram så var det roligt att se att hon verkligen gör ett bra jobb och att hon såg ut att trivas med det hon gjorde. Vi satt tacksamt i baren och väntade på att få ett bord där just hon kunde få servera oss vår mat!

För att försöka korta ner en redan lång story så sitter jag nu här hemma hos mamma i urskogarna och bloggar. Vi har tänt en brasa för att få upp värmen i villan och Lilleman (hunden) är helt överlycklig över att mamma och Eddie nu har återvänt hem! Jag är fruktansvärt trött efter en lång dag och det är snart dags att gå och lägga sig. Magen känns överfull av felaktiga saker och stegräknaren har hunnit öka till 17031 steg idag. Jag hann plugga lite i bilen medans det var ljust ute så jag är rätt nöjd med det.

Imorgon väntar ett uppvaknande här i urskogarna och ska försöka få lite lugn och ro med familjen. Tåget hem till Stockholm avgår vid 17:22 och då väntar en fyra timmar lång resa med mina skolböcker. Jag har insett att jag får bäst studiero när jag åker tåg, så då får man ju vara tacksam att tågresan är så lång. På återhörande imorgon, puss och godnatt!

2014-01-24

Vecka 36 - Dag 252

Efter jobbet så passade jag och Anton på att träna lite armar på gymmet i samma hus som där jag jobbar. Rätt sliten som jag var så blev det kanske inte fullt ös under hela passet som jag hade orkat. Efteråt väntade en välförtjänad bastu, där jag helt glömde att jag hade linser i ögonen och lyckades klia ut den ena och sen kunde jag inte se något längre..

Så nu har jag slängt de provlinserna och inväntar nya som kommer att komma i nästa vecka. Ska bli skönt att äntligen få komma igång på riktigt! Glasögonen passar helt enkelt inte mig nu när jag minskat något i vikt! Nog tjatat om det. :)

Väl på väg hem så sprang jag på mamma och Eddie som hade varit och handlat middag. Så vi gick hem och rätt så snart så började dom lyxa till det för lilla mig och gjorde en underbar måltid för tre, supermysigt!

Ikväll skulle de på fest och när de gjorde sig i ordning så hittade jag mitt täcke och gottade ner mig själv i soffan framför tvn.. vad händer då? Jo, så klart så får jag svårt att hålla ögonen öppna och somnar rätt stelt rakt upp och ner i soffan. Skönt att få koppla av nu när en lång arbetsvecka är över!

 Idag var jag på möte på Stureplan och straxt efter mötet insåg jag att jag behövde fylla på mitt måltidsförråd från Itrim. Eftersom att det ligger ett center där så passade jag på att besöka dom också! Himla mysigt och samma stämning som på övriga center, personalen var supertrevlig och serviceminded.. får ta mig dit någon dag och träna i deras cirkel också.

Nu väntar troligtvis någon halvdålig serie framför datorn innan jag har plan på att somna om igen. Imorgon måste jag fokusera på studier igen, jag hoppas jag har energi för det!

9000 steg uppnådda, ombytt motion - check! På måndag är det uppföljning på Itrim igen, 9 månader. Så innan dess måste jag genomföra ett konditionstest i snön! Det är vad som väntar denna helg. Kärlek!

2014-01-23

Vecka 36 - Dag 251

Tidig start på dagen. Jag har alltid lättare att vakna upp när andra sover hos mig, i detta fall min mamma och Eddie. Då trippar jag alltid upp på tå och får en effektiv start på dagen för att så snabbt som möjligt ta mig ut ur lägenheten och iväg till jobbet. Idag var jag på jobbet redan klockan 07 vilket var himla skönt!

Nackdelen med att äta tidig frukost är också att man blir hungrig tidigt till lunchen. Så vid 11 tiden gick jag och fångade upp en kollega och tvingade till mig lunchsällskap! Det blev en lunchpromenad ner till det asiatiska stället pong för att få i sig lite onyttigheter. Det värsta med asiatisk mat är att man blir törstig i flera timmar efteråt.

Vid 16 tiden var jag i alla fall hemma. Satte mig ner och pluggade en timme innan jag somnade på soffan. Efter 20 minuter vaknar jag upp och har ett trevligt samtal med en gammal kollega. :) Sen kom mamma och Eddie hem efter en dag med att träffa barnbarn o andra småbarn..

Mamma tvingade ut mig på promenad och det var bara att byta om till de nyinhandlade långkalsongerna och ge sig ut i minusgraderna. Vi gick från Kista till Akalla eftersom att jag ville se var hon bodde när jag föddes. Efter att ha letat runt en stund så hittade vi ett fönster på bottenvåningen där vi bestämde oss för att det va platsen där jag bodde då! Sen gick vi längst ärvingefältet tillbaka till Kista.

När vi var 300 meter hemifrån så hör vi hur en äldre herre skriker och frågar något. Eftersom att jag inte hör så får jag springa närmare honom och ser då hur han har en sån där pinne man har om man är blind. Så här hittade vi en blind vilsen gubbe på vift mitt ute i ingenstans. Så då fick vi lite sällskap och några extrasteg när vi ledsagade honom till rätta så att han kom hem i säkerhet igen! Veckans goda gärning genomförd!

2014-01-22

Vecka 36 - Dag 250

Helt otroligt, 250 dagar har passerat. Det är på ett sätt obeskrivligt men samtidigt väldigt konstigt att jag inte lyckats nå mitt mål på så lång tid. Samtidigt speglar det verkligen hur lång tid det tar att gå ner 50 kg!

Idag var en mötesdag hela dagen. Från klockan 09 - 17 var det konstant olika möten. Vi åt till och med beställd lunch i konferensrummet. Inte många steg som blir gjorda då inte. Men så kan det vara att ha ett kontorsjobb ibland. Då får man ta kvällen till att promenera istället.

Efter jobbet så begav jag mig hem till Kista igen. Min mamma och Eddie (hennes man) har kommit till Stockholm för att  hälsa på barn o barnbarn o sånt. Så vi sammanstrålade i gallerian och begav oss för att inhandla lite frukost tills imorgon. Min müsli hade tagit slut och jag var sugen på att inhandla sån där god müsli med russin i men det blev tråk-müsli med blåbär istället... lite tröttsamt.

Efter det så åkte jag hem och pluggade lite parallellt med att mamma gjorde lägenheten beboelig. Riktigt tröttsamt att plugga när man ansträngt huvudet hela dagen. Men det gick bra, har man tagit åt sig studier så är det bara att fullfölja. Denna gång är det viktigare än någonsin eftersom att jag ska bevisa för mig själv att jag klarar av att plugga!!

På kvällen blev det en promenad med en kompis i kylan bort till Helenelund och tillbaka. Skönt att få ihop mina steg. När jag väl gick igenom gallerian på vägen hem så sprang jag på min vilsna mamma som var ute och impulshandlade... jag säger då det.. det är något speciellt med den där gallerian!

Nu väntar lite mer studier innan det är dags att bädda upp soffan och somna! Puss o kram!

2014-01-21

Vecka 36 - Dag 249

Idag känns allt mycket bättre. En bidragande orsak kan vara att jag för en gångs skull kunde gå och lägga mig i tid och jag somnade vid 20:00 igår. Innan jag somnade så var jag ytterst noga med att ställa telefon på ljudlöst för att inte vakna om någon ringde. Vad tror ni händer då? Jo, klockan 21:00 så vaknar jag till av att telefonen ringde... tror ni inte jag höll på att bli så jävla fly förbannad och sååå nära på att slänga ut telefon genom fönstret! Halvt yr och lagom arg så satt jag och meckade med telefonens inställning för att verkligen säkerställa att ljudet var av denna gång.. gick sådär.. men till slut så somnade jag ändå.

Men som jag skrev. Idag känns allt mycket bättre. En bra start på dagen med att klockan ringde 05:00 för att kliva upp först 05:30. Var på jobbet straxt efter 07 och hann i god tid med allt som skulle göras på morgonen. Arbetsdagen har bestått av lite promenader och olika fika / lunchmöten vilket har gjort att jag kommit upp i en hel del steg idag. Det kändes självklart att hålla sig borta från allt fikabröd idag så det var riktigt skönt att det gick bra. Nu har jag provat det och det är överspelat och klart!

Nu i eftermiddags så var jag på återbesök hos min optiker och fick reda på att vi ska byta ut ena linsen för att de om det fungerar bättre med den en lite kraftigare på höger öga. Dessutom blev jag riktigt glad över att priset per halvår är 1200 kronor, vilket var betydligt billigare än vad jag räknat med! Nu kan jag vara både snygg och billig på samma gång! ;)

Skön musik strömmar ut ur högtalarna här hemma. Om en 20 minuter är det dags att börja röra på sig. En lång resa till Enskede rackethall där kvällens badmintonmatch utspelas mot mina vänner. Det kommer väl ta mig ca 50 minuter att ta mig dit och 50 minuter att ta mig hem, vilket är skönt med tanke på att jag då hinner plugga lite på vägen. Jag har nu fått min första redovisningsuppgift som ska vara inlämnad om 19 dagar, så kämpar på med den för fulla muggar.

Idag kommer det att bli massor av steg. Är redan nu uppe på 9500 steg och har en badmintonmatch + resväg kvar att hämta hem! Ger mig mycket goda förutsättningar med den pågående steg utmaningen!


2014-01-20

Vecka 36 - Dag 248

Jahapp.. jag lovade ju att skriva i både med och motvindar så det är väl till att vara brutalt ärlig mot sig själv och skriva idag också..



Jag har fuskat! Så.. nu var det sagt och gjort. Var det värt det... nej.. den värsta jävla sockerkicken som enbart ledde till att jag mådde dåligt och inte kunde sova.. visst.. nu är det ur världen så nu kan jag gå vidare utan något begär av att behöva äta skiten.. så på ett sätt är det ju positivt.

Dagens invägning hamnade på 90,5 kg, +1,2 kg från förra invägningen. Dagens gruppträff handlade om stress. Något som jag har väldigt mycket av i mitt liv just nu.. gör det mig till en snäll och ödmjuk människa? Nej.. det gör det inte.. gör dig mig till en trött och grinig människa.. ja det gör det.

Men okej. Låt oss se det från vad det faktiskt är och göra något åt saken.

1. Inte börja slarva med måltiderna (och äta kolhydrater) nu för att jag har gjort det en eller två (4) gånger.

2. Nu har jag provat både biopopcorn och ben and jerry.. nu finns det ingen som helst anledning till att fortsätta. Två av dom saker jag hade som absolut störst begär av att prova igen är nu avprovade. Var något av sakerna värda det hela? Nej! Popcorn gav mig huvudvärk och smakade inte i närheten av lika gott. Glass var supergott dom första två skedarna .. men nästkommande 400 skedar var helt onödiga och gav en extrem kick.

3. Jag har fortfarande 8 kg kvar att gå ner i vikt. Låt oss nu satsa på dom och äta normalt och motionera NORMALT.

Så.. nu vill jag inte höra något mer om detta.. så inga samtal o prat om det här nu.. det är överspelat! Tjopp.. klart! Borta! :) Hej på er!

2014-01-19

Vecka 36 - Dag 247

Söndag kväll. Varför går helgen alltid så fort! En blandning av att inte hunnit vara tillräckligt ledig kombinerat med en blandning av att inte ha hunnit gjort alla dom saker jag skulle hinna med den här helgen. Om lite drygt en timme är det så dags för tvättstugan igen. Dessförinnan ska jag försöka hinna med att läsa några sidor i mina böcker och dessutom klä mig varmt och ta en promenad ute i kylan.

Idag har jag träffat min bror som hastigast och ätit lunch tillsammans. Efter det så var det lite styrketräning med Anton i 30 minuter innan jag fick ta del av den välförtjänta bastun! Nu har jag tagit mig hem igen.. sitter här helt förlamad i min stol framför datorn och lyssnar på musik. Jag antar att det är mitt sätt att återhämta energi inför nästa vecka. Imorgon är det gruppträff med min grupp igen, ser fram emot den!

 Jag antar att jag har lite väl bråttom ibland. Att jag alltid lever livet för hur situationen ska vara om ett år. Alltid en strävan efter något bättre och en strävan för framtiden. Men när det väl har gått ett år så sitter jag där och fortsätter att bygga inför framtiden. Facit på livet hade varit skönt att ha.. En sak är säker i alla fall, det känns otroligt skönt att börja närma sig målvikt så att jag kan börja leva ett relativt normalt liv med sundare kostvanor än jag hade innan.

Åter till min förlamning! Så sliten! Hade jag inte behövt tvätta ikväll så kan jag garantera att jag hade sovit för länge sen!

Vecka 36 - Dag 246

Dag 246 skrivs in i mitt livs historieböcker i alla fall. Dagen började runt klockan 10.. jag låg och vände på mig och funderade lite på om man verkligen måste gå upp ur sängen en sån här dag. Utanför fönstret så for snön ner och det såg riktigt kallt ut. Tur att jag hade mitt varma täcke så det fanns inte en tanke på att kliva upp ur sängen!

Efter ett tag så hamnade jag på vågen. 87,8 stod det idag. Tog mig vidare till frukosten och funderade på vad jag ska hitta på idag. Så många funderingar och saker som skulle behöva göras. Dels så hade jag fått ett erbjudande från stadium på 20% på vinterprylar på ett helt köp... och eftersom jag är på jakt efter vinterprylar så är ju det ett perfekt tillfälle att ta vara på ett sånt erbjudande! Men, samtidigt vill jag vara ekonomisk så var inte helt säker på om jag fastnat i någon shoppingfälla eller om jag verkligen skulle ge mig ut och handla lite.

Tiden gick och jag satt framför datorn och fick tiden att gå. Efter en stund så beslöt jag mig i alla fall för att ta mig ner och se vad Kista galleria hade att erbjuda. Jag var extremt sugen på panerad fisk och potatismos idag och eftersom att jag är en sån revolutionär just idag så blev det också så! Jag måste säga det att kolhydrater verkligen mättar! Det är rätt sjukt vad så lite potatismos kan vara så mättande! Nu visste jag att jag var tvungen att jag verkligen var tvungen att träna idag, har man syndat måste man träna!

Men en sak i tagen. Jag var ju i gallerian för att tillfredsställa mitt shoppingbehov av medlemsrabatten på Stadium. Jag hade gjort en lista på saker jag skulle ha innan jag gick hemifrån men det hindrade mig (tyvärr) inte från att köpa lite mer än vad som stod på den.

Så jag fick ihop följande:
  • Ett par nya byxor (av typen prassel)
  • Ett linne (jag har aldrig ägt något sådant.. och det kändes okej till träning)
  • Ett par vinterskor
  • Ett pannband (för mössa är ju överskattat!)
  • Ett komplett underställ (långbyxor och långärmad tröja)

 Väl hemma så började jag packa upp allt. Jag var ju tvungen och prova det mesta också så att det verkligen passade. Sånt kan man ju inte hålla på med i butiken. Och när jag väl stod där med full träningsmundering så kunde jag lika gärna ta på mig mina träningsskor och ge mig ut på en liten löptur i kylan, why not!

Fast bestämd så tog jag på mig mina rosa fingervantar från julklappsspelet och gav mig ut i kylan med full träningsutrustning och vattenflaska. Ganska omgående så visste jag att det var idag som jag efter många många år av funderingar skulle trotsa Ärvingefältet och ta mig över i labyrinten av skog och diken för att ta mig bort till Hallonbergen.

Det var lite klurigt att komma rätt så jag hittade rätt motionsväg för att komma under nya motorvägen E18 som nu går via Kista. Men till slut så hamnade jag rätt och min vilsna jogg fortsatte! Eftersom att mörkret började falla på rätt hastigt så var jag väl besluten om att i så lång utsträckning som bara möjligt hålla mig till elljusspåren som finns i området! Dessutom hade en ny tanke börja slå mig, jag kanske skulle ta och springa hela vägen in till stadshuset!

Eftersom att joggturen var rätt bekväm så var det ingen dum tanke. Till slut så hittade jag ut ur skogsmassorna och möttes av ljuset från belysningen runt Hallonbergen. Jag visste i alla fall att jag skulle fortsätta springa, bara inte var och hur länge. Vid det här läget hade jag sprungit 6 km på tiden 48 minuter men hade energi kvar i kroppen. Det är ju himla långt kvar till stadshuset! Så jag fortsatte springa, helt ovetandes om vilken väg jag egentligen behövde ta. Förr eller senare kommer jag känna igen mig.

Till slut hamnade jag i alla fall vid järnvägsspåren i Sundbyberg. Därifrån hittar jag till centralen! När jag väl hade passerat Sundbybergs centrum och vidare in i Solna industriområde så sade rösten från runkeeper att jag sprungit 8,5 km. Det kanske är bäst att inte överdriva den här löpningen utan att försöka sikta på 10 km istället! Det återstod nämligen ca 1,5 km till Solna centrum så det skulle passa perfekt att kunna ta tåget hem därifrån.

Solna Centrum, målet nått! Trots kyla, snö och jobbigt underlag så har jag för första gången i mitt liv lyckats springa 1 mil! När jag väl gav mig in i tunnelbanan så kunde jag knappt stå på mina ben. Jag vinglade förbi spärrar och försökte att hålla mig stående på resan ner för rulltrappan mot perrongen. Så nöjd över att ha lyckats med det här målet, det är ett stort steg att ha klarat av en mil! Tiden blev 1:23:54 vilket innebär ett snitt tempo på 7,1 km i timmen, lättare jogg med andra ord. Nu finns det potential till att förbättra tiden!

Till slut kom jag hem och tog av mig skorna. Golvet blev blodigt av strumporna... konstigt.. strumporna blöder... det har aldrig hänt förr.. :P Efter en viss tids funderande och analyserande så tog jag av mig strumpan och insåg att det var mina tår och inte min strumpa som blödde. Men kände ingen riktigt smärta fören jag ställde mig i duschen. Så kan det gå!

Fortfarande hade jag inte läst en enda sida i mina böcker idag. Jag skulle ju plugga hela dagen lång eftersom att jag är ledig från jobbet. Blev det så... nej. Istället bokade jag en bio och var fast besluten att fira min seger! Idag skulle det inhandlas biopopcorn! Så jag gick och såg filmen the wolf of wallstreet! Mycket riktigt så köpte jag också mina biopopcorn och med en tillhörande mineralvatten! Snacka om att spåra på en dag, både popcorn och potatismos... vad händer!?

Känner jag någon ånger kring dagens beslut.. nej. Jag behövde verkligen få i mig dom där popcornen. Jag hade klarat mig på en mellanpopcorn men nu har jag väntat så jävla länge så det behöves kompenseras lite för alla gånger jag inte fått några popcorn alls ;) Nu sitter jag hemma och har huvudvärk på grund av för lite vätska kombinerat med en stor biopopcorn. Filmen var 3 timmar lång men det var en bra film så det kändes helt okej.

Nu ska jag gå och lägga mig och se till att återhämta krafterna till morgondagen. Då väntar minsann studier och teknikdag med Anton på eftermiddagen. Därefter blir det tvättstugan på kvällen innan nästa veckas jobb drar igång på nytt. Puss och kram!