Facebook

2013-11-16

Vecka 27 - Dag 183

Då var det lördag igen. Lördag betyder att ännu en viktminskningsvecka har passerat och vi går nu in på vecka 27 på denna lååååånga resa. Efter 6 timmars sömn vaknade jag idag och kände att det var dags för att träna! Jag och Anton hade bestämt 12:00 vid fitness 24/7 vid fridhemsplan så jag begav mig till itrim till klockan 11:00 så skulle jag hinna med ett dubbelpass.

Väl vid itrim så körde jag full rulle. Foten var omlindad för att klara lite belastning och jag fick verkligen till ett bra pass med mycket flås. Jag vet att när jag pressar pulsen så får jag bättre kondition så det är superskönt att ha koll på detta med hjälp av deras pulsmätare som man ser på TV'n.

Efter passet så var det ett pass där det var dags att träna benen med Anton. Lika förvånad varje gång över att han kommer ihåg alla övningar som ska göras. Jag tycks alltid glömma bort det. Att träna styrka utan honom vore därför i princip rätt meningslöst.

Därefter en kort promenad till närmsta fik för att få i sig en sallad. Den var inge vidare bra så dit går vi nog inte igen. :P Stackars tjejen som jobbade själv i ett stort café dock..

Nu väntar en dusch efter en svettig förmiddag och därefter blir det lite budgetarbete i styrelsen inför morgondagens möte. Sen försöka sova en stund och därefter göra sig i ordning för kvällens teater.

Idag blir det full pott på poängen. Redan passerat 8000 steg och dessutom så har jag en 2:a på träning idag. Yaay! :)

Kärlek till er alla!


Vecka 26 - Dag 182

Haha.. efter fotbollen ikväll så försökte jag och Anton wingmanna P-man lite på krogen.. vi faila då det var korvfest på krogen! Vilket dåligt val. Så efter en lång och helt fantastisk dag så hamnade jag i Piotr på tunnelbanan tillsammans. Manlig kärlek ;)

Jag sitter framför datorn fastän jag borde sova.. känns igen lite vid det här laget. :) Fick bara ihop 7000 steg innan midnatt då stegräknaren slog om så det blir inte fullt godkänt för gårdagen. Däremot när jag vaknade imorrse och ställde mig på vågen så stod det 94,7. Det motsvarar ungefär 95,7 på itrimvågen. Så nu återstår 1,7 kg att gå ner på en och en halv vecka. Jag gör mitt bästa :)

Imorgon blir det uppstigning runt 10 tiden för jag ska träna med Anton klockan 12. På kvällen blir det teater med vännerna. Vi ska se Henrik Dorsin på dramaten!

God natt lyckliga och underbara värld!

2013-11-14

Vecka 26 - Dag 181

För några veckor sen så hade vi en utmaning på Itrim där hela min grupp skulle träna ett visst antal träningspass på två veckor. Vi klarade utmaningen och vann en varsin itrim-reflex! Det är en sån där avlång som när man slår den mot något runt så rullar den ihop sig. Den har jag lekt med precis hela dagen.. som ett barn! Haha.. måste gömma undan den där innan jag blir som Gollum! :P


Dagens bloggämne är nyupptäckta ben. 

Sen jag började min resa har jag nämligen upptäckt lite nya ben.
  1. Nyckelbenet
  2. Revbenen
  3. Höftbenen

Först så upptäckte jag nyckelbenet. Det sitter ovanför bröstkorgen på höger och vänster sida om halsen. Det fanns inte där förr och växte dit först när jag hade gått ner ungefär 10-15 kilo. Därefter kom revbenen och det var efter ungefär 20-25 kilo som dom började dyka upp, speciellt när man ligger på rygg. När man väl har tappat 30-35 kilo så kom även höftbenen från ingenstans. Det är som två små kulor som sitter vid skärpet på varje sida.

Nu ser jag fram emot att fler ben ska växa fram när jag når ner i en 40-45 kilos viktnedgång. Men det kommer ta ungefär 2,5 månader innan jag är där. Ni får ha tålamod och ha gissningslekar så länge. :)




2013-11-13

Vecka 26 - Dag 180

Hurra!! 180 dagar.. det firade jag precis med en mandarin, nom nom!

Vilken dag det har varit då! Efter 6 timmars sömn tvingade jag upp mig själv ur sängen och på med träningskläderna. För andra gången blev det ett morgonpass på Itrim med start på kungsholmen redan klockan 07:00! Gud så mycket människor det var som tränade så tidigt, det kändes verkligen som att alla var riktigt trötta första varvet och sen så blev de flesta, och däribland även jag själv piggare på varv 2 och 3 när pulsen går upp.

Dessutom var jag på jobbet redan till klockan 08:00 så det passade perfekt att få träningen gjord innan. Orkar jag kliva upp tidigt fler gånger så blir det nog så, det var en bra start på dagen! Frukosten fick jag dock inta på jobbet vilket är en nackdel med att gå upp så tidigt. Dels att träna och dels att vara hungrig och inte ha någon energi i kroppen efter träningen. Jag borde ha tagit med mig ett äpple hemifrån men det glömde jag.

Ikväll har jag suttit och väntat på att klockan ska slå 20:00 så att jag kan få tvätta lite kläder inför helgens äventyr. Nu är klockan 21:50 och jag är bara så supertrött, men även supernöjd över att jag har nått upp till alla dagens mål. Det var länge sen jag hade full pott på målen.

Som många kanske har märkt så är det girafftider på Facebook. Om man svarar fel på en gåta så måste man bli giraff i tre dagar på sin profilbild. Vilken giraff man faktiskt väljer är lite upp till en själv. Idag föll även syrran för grupptrycket och svarade fel på gåtan och vips så förvandlades även hon till giraff. Jag rekommenderade Itrim för hennes giraff. :P

Sov gott nu mina kämpande kompisar!

2013-11-12

Vecka 26 - Dag 179

Ikväll jobbade jag sent. Jag och Piotr hade bestämt att vi skulle dra och simma efter jobbet. Som vi vet vid det här laget så är det alltid bäst att simma sena kvällar för det är minst folk på stor yta då. Klockan slog 18:30 och det var dags att lämna jobbet. Piotr informerar då att han har tappat sin plånbok så det blir ingen simning för hans del idag. Dock så tog vi en kort promenad och slutade i soffan hemma hos honom istället. Vilken vändning, dålig sådan! :)

Så istället ska jag försöka ta mig upp tidigt imorgon bitti för att köra morgonpass för andra gången under min tid på Itrim. Det verkar heller inte lovande med tanke på vad klockan har slagit nu när jag skriver det här.

Ikväll har jag dessutom hunnit med att svänga förbi styrelselokalen och jobbat lite med vårt kodsystem igen. Vi håller på att säkra upp genom att byta ut nycklar mot pluppar för att det är en större säkerhetsrisk om en nyckel kommer på vift.

Idag har jag i alla fall uppnått mina steg, mina måltider, porttionsstorlekar med mera så nu vill jag verkligen nå mina mål!! Ska satsa stenhårt på 94kg till nästa invägning!

Nu läggdags om jag ska komma upp imorgon! Puss o kram på er!

2013-11-11

Vecka 26 - Dag 178

Måndag och det är två veckor sedan förra invägningen. Jag hade räknat med ett större resultat än vad jag fick presenterat. Hemma har jag vägt 95,6 den senaste veckan och att vågen då visade 97,3 på den officiella vågen idag var lite synd.

Jag har börjat äta rätt mängd och rätt mat igen så jag får vara nöjd med ett viktras på 0,9 kg på två veckor med tanke på hur aktiv jag har varit. Skada och förkylning ger tyvärr försämrade resultat men en ökad chans till förbättring till nästa invägning. Till nästa invägning om 2 veckor ska jag väga 94 kg så det finns jobb att göra! I annat fall får jag reglera målvikten igen.

Idag var första gången på 8 dagar som jag äntligen fick chansen att träna! Tre varv i Itrim-cirkeln med blandade övningar av styrka och kondition. Vänsterfoten försökte jag belasta så lite som bara möjligt. Trots att den var lindad så vill jag inte riskera en förvärrad skada, det vore himla olyckligt! Imorgon och på onsdag har jag två simpass inplanerade och till helgen kanske det blir lite badminton, återstår att se.

Kvällens gruppträff handlade om risksituationer. Vi fick sitta och bedöma kort hur svåra vi tycker att olika situationer är. Det jag fick fram var att alla vi är olika. Vissa klarar bättre av något som andra inte klarar lika bra. Så att dela med sig av våra erfarenheter var ett viktigt moment på dagens träff.

Nu ska jag försöka få ihop 2000 steg innan jag går och lägger mig. Jag satsar på full poäng idag, jag ska väga 94 om två veckor, så är det bara! För att nå sina långsiktiga mål så behöver man kämpa med dom kortsiktiga först!

Ta hand om varandra så länge!



2013-11-10

Vecka 26 - Dag 177

Söndag. Gick upp i tid och fick i mig lite snabb frukost, naturell yoghurt med naturell müsli. Vid 10:00 var det åter dags att bege sig ner till däckförrådet och öppna upp för däckbyte. Det är nog det mest aktiva jag har gjort på hela dagen. Både skönt och tröttsamt att ha en så här lugn helg. Jag tycker att jag borde ha fått mer gjort i lägenheten med tanke på antalet timmar jag ändå spenderat inomhus i helgen.

Idag kom jag till insikt att höja värmen på elementet i sovrummet. En bidragande orsak till att jag är och har varit förkyld tror jag beror på att elementet inte varit tillräckligt varmt. Idag är det komiskt nog fjärde dagen i rad som jag väger exakt 95,6 kg på vågen när jag kliver upp. Hur vågen gör för att hamna exakt där vet jag inte, den kanske har fastnat?

Imorgon spelar skada och förkylning inte längre någon roll. Imorgon börjar träning, rutiner och målbilder som vanligt igen. Jag känner mig tillräckligt frisk och hel för att klara av det. Planen är att köra tre varv i cirkeln efter morgondagens gruppträff. Sen har jag lite planer på att simma i veckan också. Fyra pass ska jag upp i, det gäller att komma igång tidigt om man ska nå alla mål hela veckan.

Funderar på att gå och lägga mig tidigt ikväll. Är riktigt seg och det vore skönt om veckan kunde  börja med en god natts sömn och en tidig arbetsdag. Men det där med att gå och lägga sig varierar ju varje dag, så det återstår att se.

Jag kom i alla fall ihåg att gratulera min älskade far på hans egna dag! Ska bli skönt att träffa honom om en och en halv vecka. Jag trodde först att det skulle vara den kommande helgen men jag måste ha sett eller tänkt helt tokigt. Näst nästa helg hyr jag och min bror en bil och åker söderut tillsammans. Det ser jag fram emot!

Nu åter till mer vilande och underbar musik. Livet går vidare! Mot 82,8 kg!