Facebook

2013-09-21

Vecka 19 - Dag 127

Latmask idag!

Så himla skön dag det här. Igår kväll gick jag ut på promenad och ringde upp min bror som bor i Bromma. Vid träffades vid midnatt i Vällingby och tog en promenad i kylan. Varken han eller jag insåg att det var kallt ute innan vi begav oss iväg så det blev en rätt kort promenad innan vi hamnade i Råcksta (tunnelbanestationen efter). 

På vägen hem så gjorde jag allt för att undvika att få en spya över mig. Risken var rätt överhängande när jag hade valt att åka tåg i fyllerusningstrafiken. Anledningen till att jag var ute mitt i natten berodde på att jag vid 18 tiden igår tog en powernap på 4 timmar och vaknade runt 22. Jättedumt om man räknar med att sova på nätterna. Hur som helst så somnade jag på nytt vid 5 tiden inatt så det ordnade sig hyfsat. 

Idag ringde dock mat och sovklockan vid 12 tiden och det var dags att äta lunch.. ööh.. nej. Det blev frukost vid 12. Som vanligt müsli med yoghurt, varför bryta en fungerande vana! Sen dess har jag i princip bara suttit framför datorn, kollat lite serier, chattat med lite olika vänner.. ja, typ inte gjort någonting alls! Superskönt! Ikväll är det spelning inne i stan med några kollegor. Tänkte ge mig in till stan någon timme innan spelningen så att jag kan plocka en massa steg och promenera lite. 

Imorgon har jag som målsättning att försöka få ett pass på Itrim också. Jag har inte varit i cirkeln på över en vecka. Begränsade öppettider i jämförelse med mina arbetstider har tyvärr bidragit till det. Annars kanske jag ger mig ut på en löprunda igen, jag är rätt sugen på att se vad jag får för tid. 

Puss o kram :) 

 

2013-09-20

Vecka 18 - Dag 126

Dags att kliva upp ur sängen. Innan jag gick från jobbet så fick jag frågan vad jag ska göra när jag kom hem. Enkelt svar: Sova!

Så blev det också. Precis sovit ca 3 timmar denna underbara fredagskväll och känner en blandning av fortsatt trötthet och en tacksamhet för att ha få återhämtat lite kraft. Men innan jag hamnade hemma och tog en lång powernap så svängde jag förbi dressman och köpte ett par nya byxor. Dom jeans jag använder just nu har måttet 44" i midja och det håller inte längre. Så nya byxorna var nästan ett krav och är av storleken 40" istället. Lite trånga i låren men det försvinner inom kort!



Nu sitter jag och funderar lite på hur jag ska fortsätta kvällen. Sängen känns fortfarande himla bekväm, men då är risken att jag vaknar upp vid 04 inatt och att jag får kliva upp då. Jag borde definitivt ta mig ut och gå en promenad eller nått bara för att få lite vardagsmotion. Idag stod hemmavågen på 101,6 vilket är ett kilos uppgång på några dagar. Man ska inte lyssna så mycket på hemmavågen däremot, den kan ju variera med två kilo över en natt.

Imorgon påbörjas vecka 19, då har jag alltså gjort ett och ett halvt kvartal på denna resa. Tiden går så mycket fortare nu än vad den gjorde de första 12 veckorna! Halvårs uppföljning känns mycket närmare vid det här laget än vad 12 veckorsuppföljningen gjorde vid slutet av vecka 6. Jag känner verkligen i hela kroppen att resan från 100 kilo till 90 kommer vara tuff, det är nu det gäller att vara tuff! Framförallt på tålamodet att låta kroppen ta den tid den behöver för att bränna det som återstår.

Nu tillbaka till att njuta av lite Reggae musik :) Det är en sån period nu! Trevlig helg bästa läsare!

2013-09-19

Vecka 18 - Dag 125

Så trött så trött. Idag har jag varit på kurs hela dagen och fått repetition i arbetsrätt och kollektivavtalsfrågor. Det var faktiskt lärorikt och nyttigt utan att gå in för mycket på detaljer.

Efter kursen var det dags att försöka göra en dags arbete på några timmar och det lyckades sådär.

Vid 20:15 promenerade jag hem från tunnelbanan och väl utanför dörren så inser jag att nycklarna är kvar på jobbet. Vad hade jag för val? Bara att vända och åka tillbaka till jobbet igen, bonussteg!

En resa tur och retur till kontoret vid stadshagen så är jag nu äntligen hemma. Jag ska gå och lägga mig nu, det är ändå rätt så sent och klockan har slagit 22. Idag har jag inte upplevt någon träningsvärk från gårdagens rätt tuffa pass, vilket är ett tecken på att jag börjar bli hyfsat tränad i kroppen.

Övningsboken ligger vid sängkanten, känns som en besvikelse att gå och lägga sig med bara 6500 steg, men jag måste försöka bli av med perfektionisten i mig och vara nöjd med det jag presterar!

God natt mina vänner!

Vecka 18 - Dag 124

Även idag vaknade jag upp och vägde 100,8. Så det är stabilt nu, ingen tillfällig vikt. Det gäller att ta sig ner det sista kilot nu så kan jag skrika av glädje sen!

Efter jobbet idag så åkte jag hem och räknade lite privatekonomi och skattefrågor inför nästa års deklaration. Ja, sånt kan man roa sig med om man är intresserad av det. Tur var väl det för det finns mycket pengar att spara på det hela!

Vid 21:45 ikväll hade jag och Anton bestämt att vi skulle köra ett kvällspass. Jag var där redan vid 21:35 och han kom lite sent först vid 21:50 och då hade jag kommit en bit in i min träning. Började med 15 minuter enkel promenad på löpband. Sedan 15 minuter cykel. Därefter 15 minuter mördarmaskin (trampmaskin av typen trappa, se bild). Efter det så körde vi diverse olika styrkeövningar för ben och rumpa och vid 23:10 tiden så var vi klara för dagen.

Nu dags att sova för imorgon väntar en hel dags utbildning i arbetsrätt. Undra om det blir ungefär som när jag tog några poäng på universitet eller om det blir något nytt och spännande! Håller tummarna för det. Ska om inte annat bli skönt att sitta still för något säger mig att jag kommer ha ont i mina ben imorgon!

Nu ska jag ta en dusch och därefter sova. Jag är hungrig som ett djur, vilket alltid är positivt när man går och lägger sig för då brukar man oftast gå ner i vikt också! Frukosten får dessutom så mycket större betydelse!

2013-09-17

Vecka 18 - Dag 123

Idag var det dags att fotografera sig på jobbet. Mitt företagslegitimation går snart ut så det var dags att förnya. Jag drog till med mitt leende som jag har lärt mig ser bra ut på bild och sen kunde jag jämföra bilden med den gamla bilden. Jämför själva med min gamla bild från 3 år tillbaka:


En ny människa om jag får säga det själv.

En annan rolig nyhet var morgonens vägning på hemmavågen. Där stod det 100,7! Nu är det inte långt kvar till tvåsiffrigt! Ska bli så otroligt skönt att komma under 100 och sen aldrig någonsin igen gå över den siffran! 

Lunchdiskussionen bestod lite kort och gott av hur jag märker skillnad under min viktnedgång. Främst så syns det i ansiktet såklart. Men viktminskningen går lite från topp till tå. Så jag har just nu enorma lår i jämförelse med övriga kroppen. Magen har blivit från en stor mage till två valkar man kan leka med när man är uttråkad. Det ska bli intressant att se när låren väl blir mindre och blir till muskler istället, den dagen ser jag fram emot! 

Snart blir det en sen höstpromenad i regnet, bara 6000 steg idag så måste kämpa ihop 4000 till. Måste sluta ta stegen varje dag i sista minuten, det är förödande. Får se om jag lyckas skapa mer rutiner i min vardag. 

2013-09-16

Vecka 18 - Dag 122

Dagen började precis som vanligt. På tågresen på väg in till jobbet så läste jag en långsökt artikel om jämställdhet. Helt otroligt att Metro gjorde tågkaoset till en jämställdhetsfråga genom denna nyhet, bara för att fler kvinnor än män åker tåg...

Okej okej, eftermiddagen var som sagt rätt tajt planerat. Så här såg planen ut:

  • 15:30 årsmöte i idrottsföreningen på jobbet där jag var nominerad till att bli nästa års ordförande. 
  • 16:00 gruppträff på Itrim
  • 17:15 träffa Anton på fitness för ett träningspass

Årsmötet fick ett lågt deltagarantal och mötet gick således fortare än planerat. Jag röstades fram till ordförande och mötet avslutades 15:55. 16:07 trillar jag in på Itrim kungsholmen, jag möts av ett leende från en förstående hälsocoach innan jag går in på gruppträffen. Jag som så smidigt som bara möjligt försökte ta mig in snubblade nästan när jag i princip virvlade in mig själv i gardinerna som finns vid dörren för att ge oss lite lugn och ro från de annars glasbeklädda väggarna.

Okej, jag missade inte så mycket av träffen. Mycket nya spännande människor som jag hoppas även är där nästa gång, det är mycket roligare när vi blir fler människor. Dagens ämne handlade om fett och proteiner. Det är ett ämne jag inte behärskar så mycket sedan tidigare men jag skrev en himla massa så förhoppningsvis tar jag med mig några av mina anteckningar till framtiden. Bland annat så pratade vi om att fet fisk innehåller nyttigt fett.. den enda fisk jag tänkte på under föreläsningen var fiskpinnen, vilket gjorde att jag log större delen av den genomgången!

Efter träffen så fick jag förmånen att väga mig, något man normalt sätt gör innan gruppträffen. Fick vänta lite bara tills de hade tid.

Dagens vikt är:


102,6 kg

Det innebär att jag nu officiellt har passerat 30 kilo och har ca 20 kilo kvar! Skönt! Hemmavågen stod förövrigt på 101,2 kg på morgonen så jag ser ett ljus i en lång tunnel. Snart är delmål 2 nått! 

Anton fick sällskap först 17:30. Min mage var igång igen så kunde inte träna max på grund av smärta som vanligt.. Det hade varit skönt att köra hårt men jag får helt enkelt se till det positiva att jag kom iväg och tränade. Dessutom så blev jag faktiskt lite svettig. 

Väl hemma så väntade en kväll framför Idol. Jag hejar på Georg för att hans röst bara är så jävla häftig! Eftersom att jag bara hade gått ca 8900 steg den här dagen så gällde det att ta reklampauserna till vara och promenera i lägenheten. Nytt personbästa blev det i alla fall, 1100 steg i en cirkel i lägenheten är inte illa.




Sedan så fick jag en kick och bestämde mig för att göra lite ansökningar till universitetet för våren 2014. Företagsekonomi, ledarskap och entreprenörskap står på agendan inför hösten / vintern 2014 då tanken är att jag ska ta klivet i den riktningen.

Det var nog allt för idag, en riktigt levande dag och äventyret fortsätter imorgon!





 

2013-09-15

Vecka 18 - Dag 121

It's A Beautiful Day

Var det skönt att vakna upp i en nystädad lägenhet den här morgonen! JA, det var det! En del av mig förstår faktiskt inte varför jag inte håller så här rent oftare, men en annan del av mig tycker att det är helt otroligt att jag hinner med även det i denna stressade vardag!

Jag fick en nytändning i fredags när jag lämnat jobbet. Kändes skönt att beta av det värsta. Jag hoppas verkligen att den kommande veckan inte blir lika jobbig som sina föregångare! Imorgon så skulle jag behöva gå på min gruppträff men inser att det inte kommer hinnas med på grund av årsmötet med idrottsföreningen på jobbet. Jag får helt enkelt boka om gruppträffen och gästbesöka någon annan grupp.

Ganska snabbt inpå morgonen så tog jag mig in till stan och mötte upp Anton för ett träningspass. Jag körde en halvtimme och blev trött sen var jag bara rätt så lat resten av passet. Jag är övertygad om att mage och rygg kommer kännas imorgon. Efter jobbet imorgon väntar ett pass till så träningsvärken lär försvinna då om inte annat!

Jag har märkt ett beteende här hemma. Jag går och öppnar kylen då och då fastän det inte är matdags. Jag vet att det finns ett sötsug som börjat komma tillbaka vilket är en liten varningsklocka. Jag har svårt att hitta grönsaker jag gillar till lunch och det blir mestadels paprika och morötter vilket jag tror bidrar till att jag inte äter ordentligt. Jag borde plocka fram dom där wokade grönsakerna jag stoppade in i frysen för en evighet sedan, dom kanske hjälper. Mot sötsuget använder jag mina måltidsbars (chokladsmak), det fungerar utmärkt! Nackdelen med dom är att man bara får äta dom två gånger per dag :)

Den här söndagen har varit skön. Redan innan 14 så hade jag gjort mitt träningspass och gått mina 10000 steg, så hela eftermiddagen och kvällen spenderas välförtjänt framför dator och tv i ren lathet.

Mot soffan!