Facebook

2013-11-23

Vecka 28 - Dag 190

Idag har jag varit trött precis hela dagen. Jag är rätt övertygad om att jag har kört på hårt och har haft mycket att tänka på i flera  veckor och så nu när jag får koppla av så blir jag bara så trött. Samma gäller min bror som ligger däckad på soffan trots att det är fullt liv i vardagsrummet på grund av travet.

2000 steg har jag tagit idag så snart är det dags för dagens andra promenad för att komma upp i lite fler steg. Det var skönt att få komma ut och promenera tidigare idag. Det känns som att jag är en mycket mer aktiv människa som nästan inte mår riktigt bra av att bara sitta still. Samtidigt så behöver jag ge mig själv egen tid och bara ta det lugnt.

Ikväll väntar tv soffan framför programmet så mycket bättre på tv4. Jag tänkte äta en choklad bar till den, är så sötsugen så den kommer göra susen! Till middag idag blev det morötter, sallad och fläskfilé med brunsås. Underbart att få umgås så mycket med pappa och att få äta en middag tillsammans allihopa!

Nu en promenad i kylan och därefter tvkväll :) Imorgon är det hemresa igen! Tjing så länge!


2013-11-22

Vecka 27 - Dag 189

En kopp te har precis intagits. Det är kväll och jag och Gustaf (bror) är hos vår far i Gällaryd utanför Värnamo. Har kört bil de senaste 4 timmarna och är rätt trött just nu, ska bli skönt att få sova.

Idag så var det första dagen som jag glömde stegräknaren hemma och struntade i att gå tillbaka och hämta den. Jag har nog inte kommit upp i mina 8000 steg idag men jag är definitivt över 4000 i alla fall.

När jag vaknade idag så hade jag värk i benen så att det knappt gick att stå upp. Gått stelt precis hela dagen men det är skönt att jag slipper träna i helgen i alla fall. Jag har mest gått runt o gnällt hela dagen för min stackars träningsvärk.

Innan jag och Gustaf åkte från Stockholm så svängde jag förbi Itrim vid Brommaplan så att jag kunde införskaffa måltidsbarer så att det räcker hela helgen. Såg fint ut där inne och personalen var lika trevlig som på precis alla andra center. :)

Nu väntar en helg med far och bror. Innan vi kom fram till pappsen så svängde jag förbi och köpte frukost (müsli och yoghurt). Stod och illustrerade "varav sockerarter" under "kolhydrater" på produkterna för att få ett så lågt värde som möjligt. Svårt det där när man måste köpa produkter som man normalt sett inte är van vid att köpa, för att märket inte  finns här.

Sömn nästa! God natt vännerna!

2013-11-21

Vecka 27 - Dag 188

Nu börjar det bli nog. I lördags körde jag 2 pass, i söndags 2 pass, i måndags 1 pass, tisdags, 1 pass, igår 1 pass och idag 2 träningspass! På mindre än 6 dagar har jag alltså kört 9 träningspass!! Det är nästan elitnivå på det! Inte konstigt att jag sitter här och är aphungrig och supertrött!

Från gårdagens benpass så har jag kraftiga känningar i låren idag. Äkta hederlig träningsvärk! Skönt! Men idag började jag med att träna armar, fördelen nu är att jag skriver upp alla vikter jag kör med mobilen så att jag dessutom kommer ihåg vad jag faktiskt gjorde utifall att Anton inte har möjlighet att följa med någon dag. Det ger dessutom stora möjligheter till förbättring och ökad styrka framöver!

Syftet med att träna mina ben som i övrigt redan är rätt starka är att jag vill hög en hög förbränning i kroppen. Långsiktig förbränning utförs av mina muskler så det är viktigt att bibehålla de jag faktiskt har. Mage, rygg och axlar är för att bygga upp en bra kroppshållning. Armarna är min svagaste muskelgrupp och där behöver jag få upp en grundstyrka så att jag åtminstone klarar av att lyfta mig själv om jag skulle behöva, det är ett bra träningsmål för övrigt!

Efter att ha tränat armarna idag så tog vi oss vidare till Eriksdalsbadet för att simma 20 minuter. Därefter 40 minuter bastu och 20 minuter bubbelpool. Alltid lika skönt! Dock så tog bastun i princip kål på mig eftersom att jag kände att all energi i princip försvunnit ur kroppen.

Nu blir det sova och i helgen blir det äntligen avkoppling på hög nivå! Skönt!

2013-11-20

Vecka 27 - Dag 187

Idag var första gången på mycket mycket länge som jag undrade vad fan jag håller på med igen. Under flera hälsouppföljningar och gruppträffar jag har haft så har jag sagt att jag inte är personen som baserar mitt ätande på känslor, att jag alltså inte "känslo äter". Nu börjar jag tvivla på det med tanke på de senaste dagarna. Misstolka inte, jag har inte ens fått för mig att äta något skit.. men mentalt så vill jag gärna ha en ben and jerry glass eller en pringelstub! Nom nom!

Samtidigt så har jag aldrig tränat så mycket som jag gör nu. För att rensa tankarna så tränar jag, lite väl mycket tror jag. Idag var sjunde passet i rad (på fem dagar). Imorgon väntar två pass till. Jag har sagt att jag ska ner i 94 kilo på itrimvågen till på måndag, om jag så ska svälta på måndag så ska jag ner!!

Längtar verkligen till helgen! Jag och min bror ska åka bort till vår far och umgås lite! Skönt att släppa verkligheten något och bara göra annat! Dessutom får jag ta det lugnt från träningen fredag, lördag och söndag. Otroligt härligt det med!

Ikväll blev det som sagt ett benpass med Anton. Så nu när jag sitter här och skriver så har jag knappt någon känsla i benen kvar längre. Dessutom är huvudet rätt bortdomnat och trött efter en lång dag. Över 10000 steg i dag också, även det härligt att se.

Gud vad trött jag är, nu blir det till att gå och däcka i min underbara säng!

2013-11-19

Vecka 27 - Dag 186

Fy fan vad glad jag är att jag har mina vänner och min älskade syster. Att dejta runt och hitta någon som det känns bra med för att sedan visa sig att det inte fungerade så behöver man någon som drar upp en ur kvicksanden! Nu är det bara att hoppa upp igen, med mina friska ben, skaka av sig sanden och köra på nytt igen!

Att gå ner i vikt börjar med andra ord ge resultat på andra fronter än att jag mår bättre. Det har helt klart sina fördelar att ta tag i sitt liv. Nu gäller det att börja leva det också och gå in i väggarna några gånger.. eller hoppa in i en glasvägg om man föredrar det ;o) Det är som att lära sig att cykla, när man har ramlat några gånger så går det bra till slut!

Ikväll var det hur som helst badminton igen och det var skönt att få köra lite. Även om det var ett rätt lagom pass. Med all rätt tycker jag med tanke på hur mycket jag har tränat den senaste tiden. Det har dessutom visat sig vara ett perfekt sätt att rensa tankarna och inte tänka så mycket. Får se om jag tar en vilodag imorgon eller om det blir simning.. jag är riktigt sugen på simning imorgon :) En skön bastu efteråt vore något!

På vägen hem från badmintonen så blev jag vansinnigt törstig i vanlig ordning. Jag har börjat handla på Selecta automaterna då dom tar kort numera. Idag när jag handlade så slog jag in fel siffra och fick en jävla julmust! Min tanke var att den tar jag hem och stoppar i kylskåpet och inväntar målvikt. Sen så fick jag till slut ut min ramlösa så att jag kunde släcka törsten.

Väl på tåget ser jag en gammal bekant som jag inte träffat på ett år. Han trodde jag hade börjat knarka för att jag såg så annorlunda ut. Skoj att någon reagerar så kraftigt ändå! Han hade olyckligt nog gjort slut med sin tjej idag så där satt vi båda två och snackade lite skit om brudar! Helt underbart! :) Sorry alla tjejer som läser detta, vi måste få ha våra stunder vi också! ;) Sällskap hela vägen till Kista fick jag, min bekanta vän fick en julmust som tack för besväret! :P

Ta hand om varandra nu och till er som kämpar med er nedgång, fortsätt att kämpa för det finns ett helt nytt liv att upptäcka på andra sidan! Jag befinner mig precis på gränsen och börjar kliva över på den där nya, spännande sidan! Den bränns lite men verkar riktigt rolig! Puss på er!

2013-11-18

Vecka 27 - Dag 185

Även idag blev det ett träningspass. Att sätta upp ett mål på 4 pass i veckan är tuffare än vad jag trodde med ett i övrigt hektiskt schema. Men jag får vara glad över att det bara är så hektiskt under viktnedgången. Samtidigt tycks jag ha så bråttom att gå ner i vikt ibland. Det är ett viktnedgångs år och då kanske det borde ta ett år också. Ibland känner jag bara att oavsett hur rätt jag äter och hur mycket jag tränar så håller jag inte den nedgångsbana som är tänkt för vikten.

Men en dag i taget. Att ha satt upp ett mål på att gå ner totalt 50 kilo är såklart en utmaning. Jag ser fram emot den dagen då jag är nöjd med min resa och när jag har nått i mål. Idag fick jag se en bild från den 25 april i år när jag var på konferens. Det var ca 3 veckor innan itrim och nu i efterhand är jag bara så enormt glad över att jag äntligen tog tag i det. Sen att livet har förändrats och att mer tid prioriteras på träning och kost är en annan femma.

Idag tog jag dessutom på mig min väktaruniform för att jobbet jag skulle göra lite krävde det. Uniformen var som ett cirkustält.. det gick inte att ha på sig. Så det var bara till att gå och byta ut den.

Ikväll ska jag sova tidigt. Jag behöver verkligen vila ut då jag är mentalt slut i huvudet efter den senaste tiden. Så kan det vara ibland också, men höstmörkret hjälper i alla fall till så att man somnar lättare. Frågan är bara om jag ska ta av mig jackan innan jag somnar även om den är himla mysig. :)

God natt på er! Imorgon väntar badminton igen! Fullt ös medvetslös!

2013-11-17

Vecka 27 - Dag 184

Ibland imponerar till och med jag mig själv. Inatt kom jag hem vid 01:30 och slog på kvällens avsnitt av så mycket bättre på tv4 play. Det avsnittet var klart vid ca 03:00 och då lyckades jag somna. Klockan 06:00 vaknar jag första gången och inser att det är dags att somna om. Klockan 09:30 kliver jag upp och äter en snabb frukost för att sedan ge sig ner till däckförrådet i föreningen och hjälpa till med det. Det ska vara sista gången för hösten.

Därefter åter igen en dag med dubbla träningspass. Klockan 12:00 så begav jag mig mot itrim för att köra tre varv i cirkeln. Klockan 13:00 en kortare promenad till fitness 24/7 fridhemsplan där jag och Anton körde teknik. Sen handla mat och åka hem.

Nu har jag precis ätit, ska duscha och göra mig i ordning för den kommande kvällen. Klockan 16:30 väntar ett extra styrelsemöte till ca 19 tiden. Därefter åka ut till Kungens kurva och gå på bio. Fullt ös medvetslös den här helgen, men livet är bra underbart ändå!

Nytt rekord: 6 träningspass på en vecka! Har inte skett tidigare och det är bara till att gratulera, även om 4 av dessa skedde i helgen.