Facebook

2013-06-01

Vecka 3 - Dag 15

Började med att gå 8000 steg innan 12 med mamma. Vi gick genom skog, över vatten, förbi maskiner, jagade av flockar, över skjutfält, vid livsfarliga vägar innan vi kom hem igen! Jag är glad att jag lever... ;)

Ikväll har hela familjen spelat rappakalja och nu är Patrik mallig för att han vann båda rundorna...

I övrigt en jobbig dag, hungern gör sig påmind och därmed även sötsuget och längtan efter vanlig mat!

Straxt sömn, 4 poäng plockade idag. Natt

2013-05-31

Vecka 2 - Dag 14

Två veckor idag.

Vi kom fram till Patrik i Falkenberg vid 02 tiden inatt. Var uppe till 03 och därefter sov jag till 11.
Tåget mot Göteborg i en underbar solig dag. Väl framme i Mölndal så var Carro som skulle hämta mig sen så jag fick passa på att njuta av 27 grader i strålande sol.

Sen möte vid 14 i centrala Göteborg för att åka med bil ner till Falkenberg igen vid 16. Väl framme trött som man var så hade jag bara gått 2000 steg och tänkte då ta en promenad längst sjön där familjen bor. Ryktet var att det fanns en stig där men det var ren lööögn!! 700 steg senare var vi tillbaka där vi började och gick därefter längst vägen ett par kilometer bort och vände.

Nu väntar en helg med underbara familjen.. mina jeans är för stora säger dom.. It's a sign!

EN VECKA KVAR INNAN JAG FÅR BÖRJA ÄTA BÄTTRE MÅLTIDSERSÄTTNINGAR!!

2013-05-30

Vecka 2 - Dag 13

Dagen då.. gick upp 06:30.. åkte till jobbet.. började med ett möte typ.

Sedan har jag tagit ikapp rätt mycket på jobbet i övrigt.

I eftermiddags så tränade jag på itrim, körde hyfsat lugnt idag med tanke på gårdagens pass i badmintonhallen. Jag hade dock inte någon träningsvärk vilken man kan tolka hur man vill. Min tolkning är att jag är extremt vältränad ;)

Sen trodde jag att årsmötet i föreningen skulle vara klockan 20:00 hemma på kvällen. Vid 18:40 kommer jag in genom dörrarna och inser när jag kollar på kallelsen att mötet började 18:30. Snabbt ut ur lägenheten och mot träfflokalen.

Mötet tog mycket längre tid än vad jag räknat med och 20:55 gick jag därifrån, raka vägen hem och packade på 4 minuter för att en kollega hämtade upp mig vid 21:00 utanför lägenheten. Nu är klockan 23:35 och vi har 3 mil kvar till Jönköping. Jag kommer vara så trött när jag kommer fram! :)

God reslycka till mig och Stefan!

2013-05-29

Vecka 2 - Dag 12

Har nyss kommit hem och duschat efter ännu en hård dag med mycket jobb, lite föda och mycket träning. I eftermiddags så spelade jag badminton för första gången sedan grundskolan och tro mig, det var mycket jobbigare än vad man skulle kunna tro. Jag hade räknat med att stå still och slå på en boll men så var inte riktigt fallet. Bra initiativ av Klockis, träning är faktiskt ett bra sätt att umgås på utanför mat som alla andra tycks träffas runt.

Tänk efter själv, majoriten av gångerna man träffar vänner, bekanta eller dylikt så bjuds det på frukost, brunch, lunch, fika, middag eller något annat.. det är sällan man träffas och inte äter! Det är faktiskt en reflektion jag gjort av den här dieten.

Hur som helst, efter ca 45 minuter badminton så är jag rätt mör och ska straxt hoppa i säng. Imorgon blir det rätt svårt att blogga skulle jag tro, det lär bli en något kortare blogg. Efter jobbet imorgon är schemat riktigt späckat. Först träning 17:30, sen hem och packa. Sen årsmöte 20:00 för att runt 21:00 börja åka mot Falkenberg!

Idag har det till frukost serverats gröt, lunch kycklingsoppa, middag choklad shake, kvällsmat just nu i form av blåbärsdryck. Dagens steg ligger på 8265.

Tjohej!

2013-05-28

Vecka 2 - Dag 11

Efter en lång dag på jobbet så gick jag till itrim på kungsholmen för att träna. Det gick bra och träffade lite nya bekanta :) Passet körde jag enligt deras tuffa schema. Börja på blå, andra varvet på grönt och tredje varvet med hög puls på gult. Jag får ta en bild någon dag så att det blir mer bekripligt.

Väl hemma så tog jag fram den läxa jag fått för att jag inte var med på gruppträff 1. Jag skulle rita tårtbitar för hur mitt liv såg ut innan jag började med itrim. Dessa kommer dels användas för forskning och dels kommer jag kunna jämföra med mitt framtida jag. :)




TÅRTA!!


Måltider idag har varit choklad shake till frukost, gröt till lunch, kycklingsoppa till middag och blåbärsdryck till kvällsmat. Idag kammar jag hem hela 5 poäng för dagens insats.

Ombytt motion - 1p
Vardagsmotion 8000 steg - 1p
2 liter vatten - 1p
Noll tolerans - 1p
Bloggen - 1p

Nu ska jag hoppa in i duschen sen får vi se hur mycket mer jag orkar med... kanske blir det tv.. kanske blir det sömn :)

2013-05-27

Vecka 2 - Dag 10

Nu har jag äntligen insett att jag kommit in i ketonfasen. Alltså steg två.. på ren Svenska .. svält! Det största kännetecknet till detta är att jag inte längre känner hunger. Att försöka tvinga i sig 4 påsar per dygn börjar nu alltså bli jobbigt med tanke på att skiten är så förbannat äcklig!

Under revbenen finns en lättare smärta och stelhet. Jag tror det beror på att magsäcken är tom. Jag är glad över att ha kommit så här långt i fasen och nu är det bara och ha tålamod och invänta att kilorna rasar... 2.5 - 3 kilo i veckan säger faktaböckerna.

Nu till dagens händelse..min första gruppträff..

Jag har tydligt på papperet framför mig fått instruerat att jag ska vara där klockan 19 idag. Men när jag kommer fram så får jag reda på att jag skulle varit där klockan 16.. så istället för att få gå på min grupps första gruppträff så går jag på en annan grupps tredje träff. Den handlar för övrigt om kost.. och mat.. o potionsstorlekar.. o mat... inte vad jag räknat med.

Hur som helst.. segt.. är lite grinig för att det blev fel men vad ska man göra. Så.. om två veckor får jag träffa min grupp för första gången istället. Då är det träff nummer 2 och sen två veckor senare så får jag gå på träff nummer 3 igen.

Så här såg mina värden ut för 10 dagar sedan kontra idag.


Datum  Ålder  Vikt  BMI   FTL  
 2013-05-16   26  132,8 kg  41  43,5 kg 
 2013-05-27  26  128,5 kg   39,7   40,4 kg

BMI = Body Mas Index
FTL = Fat to lose (mäts elektroniskt och visar hur mycket fett som finns kvar i kroppen att förbränna)

Det ser ju ändå helt okej ut.. dock så hade jag önskat en större nedgång. Min hälsorådgivare som jag träffade idag sa att jag inte bör väga mig hemma för att det kan sänka motivationen.

Nä.. nu sova.. imorgon jobb igen!

2013-05-26

Vecka 2 - Dag 9

2 dagar på andra veckan har passerat. Snart har halva tiden passerat på den första treveckorsperioden! Efter tre veckor får jag börja lämna flytande föda och börja äta 800kcal om dagen istället för nuvarande 600. Ser fram emot det eftersom att jag börjar bli rätt trött på allt pulver!

Imorgon måndag är det första gruppträffen för mig på itrim. Detta innebär också invägning! Det ska bli skoj att se skillnaden även om jag har ett hum om hur mycket jag gått ner på 9 dagar. Jag behöver en belöning också.. för det stod i min uppgift att jag måste ta fram en belöning till mig själv om jag når mitt mål.. men jag har svårt att tänka mig en belöning som inte kostar pengar och inte är relaterat till mat..

Efter jobbet mötte jag upp Ola och vi kombinerade tvättstugebesök med promenad i Kista med mycket humor. Jag är inte så hungrig längre. Idag hade jag lätt kunna klara mig på två flytande måltider men det står att man måste äta minst fyra i faktaboken för att få i sig allt man behöver, så på kvällen drog jag i mig två mjölkdrycker.

Om 19 minuter så ska jag gå ner och hämta min tvätt, sen däcka i sömn för en lång arbetsvecka framöver. Men första ska jag skypa lite med mormor som sökt mig!

Kram på er.

4p