Facebook

2014-01-11

Vecka 35 - Dag 239

Idag var det exakt 34 veckor sen jag påbörjade min livsstilsförändring och det är fortfarande i särklass det absolut viktigaste som pågår i mitt liv. Även om jag nu, 34 veckor senare kanske inte har samma strikta regelverk som jag hade under vecka 20. Itrim har ju sin metod med handflatan men den vill jag inte påstå att jag följt på ett bra tag. Att jag äter för mycket kött till mina grönsaker är en sak.. men att jag sen nyår även ätit kolhydrater vid två tillfällen är inte ett gott tecken och det stör mig.

Idag kom min bror Gustaf förbi och åt lite middag med mig. Som det kanske syns på bilden så blev det rätt mycket kött till maten även idag. Men gott var det, även om jag åt för mycket. Jag har även tagit det lugnt från träningen idag. Fram till nu har jag den här veckan tränat 8 st träningspass vilket har gjort att jag är rätt utmattad överlag.

Det är så typiskt att jag inte sköter sömnen när jag jobbar i veckorna. Som oftast går jag och lägger mig vid midnatt och försöker kämpa mig upp runt 6-7 tiden på morgonen. Det är viktigt att få tillräckligt med sömn när man ska kämpa sig ner i vikt också. Men igår när det är fredag så var jag så pass slut att jag somnade redan vid 22 tiden och sov fram till 11 nu på morgonen, ett tecken kanske..

När jag var i gallerian och handlade idag så passade jag på att ta ut mina linser hos optikern. Dom kändes enklare än endagslinser med tanke på att dom var lite mer robusta och tjockare än endagslinser.. vilket gjorde det lite lättare att få in dom i ögonen. Så nu återstår provet att ha dom framför datorn samt utomhus. Jag hoppas att det här fungerar nu.

Nu är det kväll och min bror ligger och sover på soffan. Själv sitter jag och filosoferar kring min framtid som vanligt. Vid min sida missbrukar jag mineralvatten som om det vore godis, mest för att jag är törstig. :) Tänk att jag bara för två år sedan inte ens tyckte om kolsyrat vatten. Hur som helst så funderar jag på att gå ut och promenera lite, kanske till och med åka in till stan. Det gäller att klä sig varmt nu för det blåser kallt och är snö på backen. Nu är den riktiga vintern här vilket kommer göra mig mer omotiverad till att promenera, så ska försöka klä mig varmt och ge mig ut.

Men det där med att klä sig varmt är nog mer snack än verkstad. Idag hittade jag nämligen min vårjacka och var bestämt tvungen att ha den på mig istället för min varma vinterjacka.. bara för att jag tyckte att jag var lite snyggare i den... knäppt med dubbelmoral kan tyckas! Jag har i alla fall vantar på mig!

2014-01-10

Vecka 34 - Dag 238

Jag har all rätt att vara riktigt sliten just nu. Första veckan på jobbet är avklarad och det var faktiskt en rolig arbetsvecka. Det var helt klart underbart att få komma tillbaka till sina vardagsrutiner igen.

Efter jobbet så tog jag mig till gymmet och ställde mig på löpbandet. Då märkte jag verkligen att energin börjar ta slut. Jag orkade inte hålla samma tempo och var tvungen att sänka ner till gångtempo i intervaller för att orka med. Efter 15 minuter och 2 sprungna kilometer klev jag av bandet och gick till cykeln istället. Där blev det 20 minuter i ett mycket lättsamt tempo.

Därefter åkte jag och Anton till favoritcaféet på söder och beställde in en cesarsallad. Idag skippade jag lunchen på jobbet och körde itrims chilli sin carne istället. Det var absolut ingen stabil lunch så när klockan var middag på caféet så kände jag verkligen att jag var superhungrig! Efter ett tag så anslöt Piotr och därefter gick vi mot badmintonstadion för att spela lite fredags-badminton.

Alla tre var vid det här laget rätt slitna och kylan isade mot ansiktet på väg ner till hallen. Det märktes att det blåste minusgrader och jag började fundera på vart jag har glömt min nya blåa halsduk någonstans... eftersom att jag inte hittar den menar jag. Väl inne på spelplan så tog vi det i ett rätt så lugnt tempo och efter en timmes spelande så tog vi en avkopplande och välförtjänt varm bastu!

Nu har jag äntligen kommit hem. På den gemensamma resan från badmintonstadion så diskuterades om vi skulle gå ut och sätta oss i en bar, om vi skulle spela biljard eller om vi skulle ta en bio. Men det slutade med att vi alla saknade ork och att vi åkte hem till var och en istället. Skönt val nu i efterhand måste jag säga.

På grund av alla promenader och träningspass så har jag idag nått upp till över 14000 steg. Detta gynnar mig såklart i den pågående stegtävlingen jag har på shapelink. Tror jag denna vecka än så länge har hamnat på ca 52000 steg.

Nu väntar en väldigt avkopplande kväll. Får se hur länge jag orkar ha ögonen öppna. Jag måste erkänna att jag ikväll känner ett starkt sockersug och en glass eller ostbågar hade inte varit helt tokigt. Men vid kvällens bastande konstaterade jag att jag har massor av kilon kvar att gå ner så det är inte aktuellt med något socker inte. Trevlig helg!


2014-01-09

Vecka 34 - Dag 237

Då kör vi, inlägg 238! Gud så mycket tid jag har lat ner på att dela med mig av mitt år.. funderar på att blogga i ett år och sen eventuellt göra en bok av det hela fast med lite egna kommentarer till mina egna texter.. hade varit något det.. men det skulle nog ta alldeles för lång tid att skriva en sån om inte annat.

Konstverket att få ihop 8000 steg lyckades jag med idag. Även om vi har en pågående tävling just nu där målet är 1 miljon steg på 100 dagar (10000 steg / dag) så snittar jag just nu 9500 steg per dag den här veckan. Idag har jag kommit upp i 9312 bara på att jobba, gå på lunch, träna på itrim och gå och handla mat.

På väg hem från ICA ikväll så tyckte jag att det var en hyfsat otymplig och lagom tung påse jag gick och släpade på. En ganska snabb matematik gav resultatet att påsen i sig vägde 6,5 kg, vilket är lika mycket som jag har kvar att gå ner i vikt, vilken tillfällighet! Det fick mig att känna efter lite mer och det är rätt mycket med 6,5 kg trots att det är rätt lite i förhållande till vad jag faktiskt har gått ner! Knäpp resa det här!

När jag satt på jobbet så fick jag ett meddelande från en träningskompis jag tränar med på Itrim. Hon skulle köra ikväll efter jobbet. Så jag väntade in att hon skulle höra av sig om att hon lämnade sitt jobb så kunde jag anpassa mig och träna samtidigt. Nu när det är höstmörker så är det så himla skönt att man kan träna tillsammans med andra, för man får gärna för sig att göra annat istället! Väl i cirkeln så var det mycket folk och full rulle. Idag blev det fyra varv för min del vilket också var skönt! Sen så blev det lite småprat efteråt där man stretchar vilket var underbart! Det kändes verkligen som att varva ner efter en hektisk dag på jobbet och det behövdes verkligen! En av fördelarna med Itrim är att det är många som gör samma resa och att det då är lättare att knyta nya kontakter med andra som gör samma resa.

Ikväll ska jag göra allt i min makt för att gå och lägga mig så snart som bara möjligt. Imorgon väntar en tuff dag med två träningspass och en tidig start på dagen så det förutsätter lite att jag är utvilad! God natt älskade och underbara läsare!

2014-01-08

Vecka 34 - Dag 236

Inombords så skrattar jag åt hur hektisk min vardag egentligen kan vara. Jag skrattar också åt hur mycket jag egentligen gillar att hålla mig sysselsatt med massor av saker att göra! Idag gick tiden på jobbet som väntat ovanligt snabbt och innan jag hann blinka så var klockan 17. Idag hade jag inte med mig några träningskläder eftersom att jag var såååå sliten när jag vaknade så jag trodde aldrig att jag skulle orka träna ikväll.

Men så fel jag hade. Jag fick åka hem till Kista och byta om för att sedan ta en buss till Vällingby för att träna med Anton. 40 minuter pass med fokus ben var tufft för mina stackars lår. Gymmet låg ner för en trappa så när vi var klara och skulle gå upp för den där trappan igen så kände jag verkligen i framsidan på låren att jag gjort ett bra jobb idag.

Sen sätta sig på bussen mot Kista igen så att jag hann att tvätta lite. När jag kom in i lägenheten hade jag 10 minuter tillgodo innan jag skulle börja tvätta. Så jag letade fram mina vantar och utomhusskor och sa det att jag skulle springa en kort strecka när jag lagt in tvätten i maskinen. Även om jag har kört ben i 40 minuter så vill jag även kunna svettas lite på ett pass och då är kondition alltid bra!

Said and done. När jag stoppat in tvätten i maskinen så var det bara ut i regnet igen och springa. Jag var inställd på att springa 2 km så jag kunde hålla ett rätt så högt tempo, givetvis efter bästa förmåga baserat på tidigare pass. När runkeeper appen sa till i örat att jag sprungit 500 meter så ökade jag tempot och kom upp i hastigheten 15km /h under resterande 500 meter. Riktigt skönt!! Men sen blev det så halt att det inte gick att hålla den hastigheten längre.. dessutom blev det uppförsbacke igen ;)

Så nu har jag jobbat, tvättat, åkt buss, tränat ben och sprungit. Väl hemma ikväll så hade jag fått mitt andra antagningsbesked till högskolan. Jag blev förvånad att jag vid andra urvalet blev antagen till så många kurser jag inte blev antagen till vid första urvalet, vilket gjorde min kväll. Så nu till våren ska jag plugga Affärssystem och verksamhetsutveckling 15hp. Men för att få tiden att räcka så måste jag försöka beställa hem böckerna redan nu så att jag är påläst i ämnet när vi börjar. Dessutom bör jag nog fundera på att lägga ner det där föreningsarbetet så att jag får mer tid över till mig själv och studier. 

Nu ner och hämta all tvätt, därefter väntar en efterlängtad dusch och sen blir det sova! Puss o kram!

Vecka 34 - Dag 235

Så otroligt himla jätteskönt att få vara tillbaka på jobbet igen. Jag behövde verkligen få tillbaka min älskade och hektiska vardag! Var tidigt på jobbet eftersom att jag ville sluta tidigare. Vid klockan 16 så skulle jag vara hos optikern för nya tester för att ge mig på ännu ett försök att skaffa linser. Jag tycker inte att glasögon passar mig längre utan vill försöka hitta en lösning där linser fungerar. Med dom linser jag har idag ser jag antingen bra framför datorn eller på distans. Jag vill kunna se bra på både långt och kort håll. Det här är en sån biverkan som man kan få av att gå ner i vikt, man trivs inte med sina glasögon.... det stod det inget om i faktaböckerna! ;)

Hur som helst så var det en mycket duktig optiker på Synsam i Kista dit jag brukar gå.. jag fick till och med besöket på köpet eftersom att jag gjorde tester för ett halvår sen.. otrolig kundservice fick mig att fundera på om det faktiskt finns människor som vill hjälpa andra utan att behöva tjäna pengar på det för stunden.. det är en sällsynt om inte annat! I alla fall inom världen av att sälja och köpa tjänster o produkter :)

Efter det så åkte jag hem och jobbade lite i bostadsrättsföreningen på nytt. Snabbt därpå packa ner badkläder och bege mig till Skanstull för att träffa Anton och gå till Eriksdalsbadet. Passet började med 20 minuter bastu följt av 40 minuter bubbelpool. Tuff start. Sen kom det tuffaste, vi skulle ner i det iskalla vattnet!! Till slut så lyckades jag hamna i bassängen och tänka sig, jag överlevde! 20 minuter simning kändes okej innan vi fortsatte med ytterligare 20 minuter bastu! Det är vad jag kallar ombytt motion det!

Nu sitter jag hemma och har fyllt i min övningsbok. Kommit upp i mina steg idag och har genomför ombytt motion. Full pott för andra dagen i rad, nästan så att jag kan hoppas på en tredje imorgon.. håll tummarna! Vem vet.. jag kanske kan fylla hela veckan med ett fullt resultat.. det vore något! :) Oh nej.. nu utmanar jag mig själv igen.. tufft! Får se om jag orkar :) Natt natt

2014-01-06

Vecka 34 - Dag 234

Sista dagen på semestern är kommen. Idag var det öppen gruppträff på Itrim, något jag verkligen verkligen behövde! Det är lätt att tappa fokus och när jag vägde in mig så fick jag tillbaka lite av just denna fokus igen. Nuvarande officiell "Itrim" vikt är 89,3 kg. Det motsvarar en nedgång på 43,5 kg sedan start! Dock ska jag ta denna invägning med en nypa salt, den är något lägre än vad jag räknade med.. men det lär jag märka först om två veckor då det är dags för nästa invägning.

Men det är inte siffran som räknas längre. Även om det är 6,5 kg kvar till målvikt så finns det mer fett runt lår, rumpa och mage. Jag eftersträvar inte en siffra utan ett utseende. Min kloka mamma skrev ikväll att det kan vara läge att börja omfördela fett till muskler när jag gått ner till målvikt. Men att bygga muskler är också något nytt som jag inte gjort förr och frågan är om Itrim även är bra på det..

Innan gruppträffen så passade jag på att träna i cirkeln. Idag var det fullt ös med positiv stämning i cirkeln. Det var ett gäng tjejer som verkade träna tillsammans och det sporrade nog upp oss alla skulle jag tro.

Efter det så tog jag mig till Södermalm för att ladda batterierna med en väl efterlängtad cesarsallad. Sen försökte jag vila magen så länge jag klarade av att hålla rastlösheten borta. Men till slut så fick jag nog av att sitta kvar på cafét och surfa på mobilen så jag tog mig till fitness 24/7 och körde lite löpning. 3 km blev det (med mat i magen) på tiden 20 minuter. 9 km i timmen var en rätt hög hastighet för att vara mig, men jag gillar utmaningar nu! Det är dessutom bara roligt att se att mina tider och mina hastigheter på bandet bara blir bättre och bättre.

Ikväll var tanken att jag skulle ha ork till att tvätta.. men det hade jag inte.. istället blev det en klementin och lite mera serier. :) Imorgon är det tillbaka till vardagen som gäller, så får passa på att njuta av den egna tiden så länge jag har den. Nu blir det sömn! God natt mina vänner.

Vecka 34 - Dag 233

Igår gick jag och la mig i tid för att vända tillbaka dygnet. Efter fyra timmars sömn så vaknade jag klockan 02:30, mitt i natten och var klarvaken. Att somna om tog mer eller mindre 2,5 timme... sen sov jag till klockan 10 då telefonen ringde. Det var min granne vägg i vägg som behövde hjälp med sitt nätverk.

Därefter intogs frukost, jag tog fram ett paket müsli i skåpet jag har sparat som innehåller russin och nötter. Jag kände för att ha russin i så att jag skulle slippa den otroligt tråkiga smaken till frukost. Därefter ägnades en timme åt att snygga till här hemma lite, man får passa på när man kan.

Under eftermiddagen så visste jag att en kollega skulle komma hem till mig med ett nytt vardagsrumsbord han ville ge bort. Vi hade bestämt under eftermiddagen så jag kunde lixom inte röra mig någonstans. Timmarna gick förbi och jag tog inte direkt någon skada av att sitta framför datorn och kolla serier. Efter en stund blev jag hungrig och rotade lite i frysen tills jag hittade lite frysta grönsaker och några hamburgare, perfekt!

Eftermiddag blev till kväll och jag började fundera på min min kollega skulle dyka upp. Men straxt före 19 tiden så ringde så telefonen. Precis innan hockeyfinalen i junior VM skulle börja. Men nu är bordet i alla fall på plats.

Jag kände för att springa lite idag. Men nu blev det inte så. Jag känner både ett sötsug och ett hunger nu när det är dags att gå och lägga sig. Dom här sista 8 kilona kommer att bli riktigt överjävligt tuffa.. det vet jag helt säkert. Kollar jag mig i spegeln med kläder på så ser det helt klart acceptabelt ut, mitt resultat. Kollar jag mig i spegeln utan kläder så finns det en hel del kvar att jobba på.. så det är bara att fortsätta köra tills jag når målet!

Antal steg idag: 543 stycken, ofattbart många för att gå till grannen och tillbaka. Samt att gå in i hissen och åka ner och hämta ett bord. :P Imorgon börjar årets första stegutmaning, 1 miljon steg på 100 dagar. Våga anta utmaningen du också, klicka på länken och skapa ett konto för att va med!

http://www.shapelink.com/sv/challenges/show/id/3955?fb_action_ids=10152162897912387&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582