Facebook

2013-10-18

Vecka 22 - Dag 154

Hård vecka, äntligen fredag. Klev precis upp från en timmes powernap och är förvånansvärt pigg. När jag tar powernaps så brukar jag normalt sätt vara enormt grinig men inte den här gången, är det viktminskningen som påverkat mig i positiv riktning tro?

Fredag denna vecka innebär utgång. Jag har lovat en vän att följa med ut och dricka lite öl, jag håller mig givetvis till bubbelvatten i normal ordning. Det är verkligen en livsförändring att göra den här resan och ramarna man pratar om är tuffa men rättvisa. Det här blir säkert den 5:e besöket ute på krogen i nykter tillstånd sedan jag började den här resan. Det jobbigaste är faktiskt inte onyktra personer utan snarare hungerkänslorna som brukar dyka upp framåt midnatt. Man får helt enkelt anpassa kvällen efter sin hunger.

Kursen jag gick denna vecka avslutades idag med ett prov. Jag sov i hela 12 timmar natten som var för att vara utvilad idag för att kunna koncentrera mig ordentligt. Provet bestod av 16 stycken kryssfrågor med 4 alternativ på varje fråga. Jag samlade ihop full pott vilket kändes enormt skönt, fokus och koncentration ger resultat!

Vågen på morgonen står på 99,2 och där står den still. Det gör inte mig något att den står kvar där men jag blir bara så orolig över att den inte får gå över 100 någon morgon! Nu jävlar gäller det att fortsätta hålla sig under den gränsen resten av livet, lite därför namnet på bloggen "För sista gången" kom till!

Nya utmaningar ikväll, vara social och nykter med onyktra personer.. yaay.. :P På återhörande!

2013-10-17

Vecka 22 - Dag 153

Hela dagen har jag varit trött. Inatt fick jag sova 6 timmar + 1 timme snooze.. det har gjort att jag i princip har gäspat hela dagen. Ikväll blir det till att gå och lägga sig i tid. Redan innan lunch hade jag dock nått upp i 7000 steg, mycket till följd av det träningspass som vi gjorde på kursen under förmiddagen.

Gamla vanor gör sig påminda. Sockersuget finns kvar där och jag får kämpa mot det varje dag! Måltidsbarsen som jag äter vid 16 och 19 fungerar som ett bra komplement mot socker eftersom att de är så söta.

Efter lunchen hade vi sjukvårdsutbildning och fick lära oss hjärt och lungräddning. I viss mån är det nog också ombytt motion tycker jag! Två riktigt sköna sjukvårdare som rätt random för sig att bli "sjuka" eller "skadade" mitt under föreläsningen och så skulle vi i klassen genomföra lite olika saker därefter.

Så, har fått ihop mina steg, min träning, ätit rätt mat vid rätt tid samt skrivit en blogg och inte fuskat med socker! Full poäng till mig idag! Good job! Klockan är 19, och det är dags att sova! :)


2013-10-16

Vecka 22 - Dag 152

Kurs idag.. kurslokalerna delas med Säkerhetsgymnasiet där jag var elev för många många år sedan (2006). I kurslokalerna fanns jag lite här och var på väggarna eftersom att jag med åren har gjort lite av en karriär i branschen.

Kan man gå tillbaka i tiden och ta om fotografiet? För kollar man på bilden så var jag rätt stor och det ser fan inte så bra ut! :P Photoshop please!

Trött efter en lång dags utbildning så tog jag mig hem vid 17 tiden och eftersom att lokalerna ligger i Kista där jag bor så var det inte någon längre resväg hem. När jag sätter foten innanför dörren så säger dock telefonen åt mig att jag ska vara i Solna 17:50.. suck.. ännu ett möte jag glömt bort. God bless my phone!

Nu har jag äntligen kommit hem, inte fick jag gå och lägga mig i tid idag heller! Imorgon bitti så ska vi ha en självskyddsklass i kursen och lära oss självförsvar och sånt, ombytt motion, check! Klarade mina 10000 steg idag också, yaay! Ses imorgon!

2013-10-15

Vecka 22 - Dag 151

Idag var jag som sagt helt inställd på att det var kurs som gällde. Straxt efter 07 på morgonen så dubbelkollade jag kallelsen en sista gång mest för att ha koll på vilken ingång jag skulle ta mig till. Det var då jag insåg att datumet på kallelsen inte stämde överens med datumet på datorn. Efter en ganska kort analys så insåg jag att jag hade lagt in fel datum i min kalender och att det är först imorgon onsdag som det är dags att påbörja en tre dagar lång kurs.

Så dagen flöt på. Skönt att komma iväg i tid till jobbet och få en bra start på dagen som det ändå blev. Börjat lyssna på en för mig ny artist som går i lurarna större delen av min lediga tid, såväl även på väg till jobbet. Thomas Stenström är det som sjunger, lite typ 00-tals pop.

Efter jobbet så tog jag en bio. Gick och såg filmen The Butler och jag tror fan aldrig att jag gråtit så mycket framför en film någonsin! Sen att stolt försöka hålla vid sin "manlighet" och inte visa för någon annan att man blir känslomässigt berörd va såklart dagens tuffaste utmaning. Rekommenderar filmen om ni inte sett den och är filmälskare!

När jag kom hem så stämde jag av stegräknaren. 6700 steg på en dag är väl ingen prestation direkt men jag känner ändå inte för att ambitionen och målsättningen att nå upp i 10000 finns kvar på samma sätt som förr. Jag fortsätter ju att gå ner i vikt och jag äter vettigt, med noll tolerans och det är ju det som är viktigast! Det där med ramar under viktminskningen pratade vi lite om på gårdagens gruppträff och det är absolut viktigast att hålla på det de första 12 veckorna, men att också ge sig själv stöd att hitta något som fungerar i det långa loppet!

Nu får vi se vad morgondagen har att erbjuda! God natt bästa läsare! 

2013-10-14

Vecka 22 - Dag 150

Jag och Frida
Foto: Itrim Kungsholmen.
Här ska firas, den 150:e dagen på min viktminskning är här med genomförd! Det firades såklart med ballonger på Itrim Kungsholmen! Idag var den öppen gruppträff och på vågen stod den 100,3 som officiell vikt! Med andra ord så är jag alltså inte under 100 även om hemmavågen stått på under 100 den senaste veckan! Men nästa invägning så står det tvåsiffrigt där också ska ni se!

Gruppträffen idag handlade om motivation. Den började med att jag kom för sent med 10 minuter i vanlig ordning. Jag blir så förbannad när jag kommer sent men jobbet tog upp för mycket tid och jag blev sen på grund av det. Hektisk vecka framför mig eftersom att jag ska gå på utbildning tisdag, onsdag och torsdag och måste hinna med allt på måndagen och på fredagen. Eftersom att gruppträffen dessutom börjar 16:00 så var det lite tajt om tid.

På gruppträffen nämnde Karin (hälsorådgivare) att det finns en ryggsäck där man kan prova på att bära sin egen vikt. Vi hittade dock inte riktigt den där ryggsäcken så vi tog lite måltidsersättningar och jämförde med istället. Varje kartong innehåll shakes på en totalt vikt av 4.5 kg. Idag hade jag gått ner 32,5 kg så det motsvarade ca 7 kartonger.

Så vi lastade på och sen så insåg jag att min mobil låg i fickan så det var bara att lasta av igen eftersom att jag ville ha en bloggbild. Sen lyfta upp allt i min famn igen och som ni ser på bilden till vänster så blev det en hel del backar. 4,5 kg till och det hade inte fungerat ;o)

Efter det så småsnackade vi lite. Eftersom att kameran redan var framme så passade vi på att fotografera mig och Frida (se bilden ovan) och lägga ut på facebooken. Frida har gjort ett kalasjobb med att sporra mig hela vägen, hård men rättvis när hon ska och positiv när det behövs! Precis så som jag vill ha det!

Efter gruppträffen så blev det en halvtimme i cirkeln med pulsbandet i vanlig ordning! Det var så mycket människor där idag så man visste inte vad man hette riktigt! Men det gick bra och jag tog mig runt alla tre varven i normal ordning, skönt att ha veckans första pass avklarad på en måndag!

Efter det så åkte jag förbi blodcentralen vid Fridhemsplan och skulle se om jag kunde lämna lite blod. Jag har ju inte kunnat göra det tidigare eftersom att jag inte känt mig stabil nog fysiskt på grund av dieten. Men idag kändes det rätt men ändå så fick jag efter en kortare hälsoanalys inte lämna blod ändå. Detta på grund av mina tidigare problem med magen och att man nu vill invänta läkarbesöket den 24 oktober.

Det var allt för idag, nu börja mentalt förbereda mig inför morgondagens kurs! 


2013-10-13

Vecka 22 - Dag 149

Idag har det varit städdag på gården i föreningen. Det är ungefär det jag har gjort idag.. krattat lite löv.. hjälpt lite grannar.. satt upp lite skyltar o sånt. Sen har jag i princip grottat hela långa dagen framför datorn och förberett mig på kommande vecka.

Hittade ett klipp på youtube som var så himla roligt! Tänk er det här när ni har långtråkigt på nästa promenad om inte annat!

 

Nu måste jag gå ner till affären och handla hem frukost.. för den tog slut imorrse! Sen blir det en film och gå och lägga sig.


Trött efter dagens städning