Facebook

2013-09-14

Vecka 18 - Dag 120

Idag har jag fått vila ut ordentligt. Vaknade vid 11 tiden och gick rätt omgående upp för att få i mig dagens första måltid. Yoghurt med müsli och banan serverades!

Sedan fick jag energi nog att börja rensa upp i lägenheten. Jag tror att det bidrar till lugn om jag får ordning på denna kaosartade lägenhet. Mitt i vardagsrummet ställde jag sopsäcken med för stora kläder i och så fort jag hittade något som inte passade längre så hamnade dom direkt i säcken! Tanken har slagit mig att ta alla kläder i garderoben och slänga precis allt, men det kommer en dag för det också! 


Ikväll ska jag träffa en kompis från Jönköping. Får se vad vi hittar på, spontant behöver jag en promenad så kommer nog att se till att den blir av om inte annat.

Imorgon väntar träning på fitness 24 med Anton. Ser fram emot veckans tredje pass även om jag hade vilja att köra fler pass denna vecka så kan det vara skönt att ha lagt energin på rätt ställen. Det jag spontant märkte idag när jag började städa lägenheten var att jag är betydligt smidigare än vad jag var för 30 kilon sedan! Jag kommer kunna hoppa höjdhopp över barbordet om ytterligare 20 kilon!

2013-09-13

Vecka 17 - Dag 119

Äntligen börjar jag komma ikapp rent arbetsmässigt. Ljuset i tunnelns syns!

Vid 13 tiden blev ett möte inställt så då åkte jag till Itrim och passade på att träna istället. Fick även en enklare motiverande samtal med Frida vilket behövdes efter den senaste tidens svacka. Jag har exempelvis inte gått mina steg varken i onsdags eller i torsdags. Men det är som jag skrivit tidigare, hellre det än att gå in i väggen.

Det viktigaste jag har just nu är mig själv och min viktnedgång. När jag kommit så här långt på min resa så vet jag att jag är på helt rätt väg. Visst går nedgången otroligt långsamt nu men det får jag räkna med när jag får i mig fler kalorier per dag. Däremot så ser jag på magen att jag har fått fler "bilringar" dvs. magen har börjat dela upp sig istället för att vara en enda stor massa.

Ikväll skulle jag gå på konsert, valde att åka hem och tvätta istället. Senare ikväll åker jag in till stan och spelar lite dataspel med några kollegor som. Jag börjar bli för gammal för sånt men det kan vara kul att göra något annat än att jobba och sova för en gångs skull.

Hittils har jag gått 4900 steg. Vore skönt att komma i fas igen och nå upp till 10000 steg så att jag kör en nystart igen.

Övrigt har jag börjat röja lite i lägenheten. Visst är det en bidragande orsak att det är kaos i ens omgivning. Jag har även tagit fram en soppåse för att slänga för stora kläder och det finns en hel del förstora av det! 

Trevlig kväll!

2013-09-12

Vecka 17 - Dag 118

Jag vet inte riktigt hur jag ska börja dagens inlägg. Igår var jag nära min maxgräns för hur mycket jag orkar. Jag vinglade hem från jobbet och kände bara för att sätta mig ner på asfalten och ta det lugnt i havet av människor som var på väg till och från sina jobb. Som tur var så gick det aldrig så långt.

För mig var det som att bara dra i nödbromsen och säga stopp! Det var lite prioriteringar för hur mycket jag mentalt orkar med. Prioritet blev sömn och givetvis så sov jag oroligt och mycket drömmar kring jobb, konstiga underliga drömmar. Somnade runt 18:30 och vaknade upp vid 03:30. Somnade om vid 04:45 och skulle vaknat vid 06:00 men öppnade ögonen vid 07:15 i chock! Nu var jag sen, om 14 minuter går tåget som jag måste hinna med. Prioritera tiden var ett faktum!

Missade frukosten, han med hygien, kläder och en löprunda till tåget. Väl framme på station så såg jag en kille som sålde en pytteliten låda med blandad frukt, snabbköp innan tåget går! På tågresan in till stan förberedde jag presentationen som jag skulle hålla timmen senare, helt otroligt. Om vi hoppar tillbaka några minuter i resan till badrummet när jag borstade tänderna. De tankar som slog mig var att det var otroligt skönt att få sova ut men att det här var den sämsta möjliga starten jag behöver ha just nu.

Överlag under dagen så har jag haft mer energi. Känt mig mer stabil. Fattat bra beslut och tänkt klart och strategiskt vilket behövdes. Mötet och presentationen gick bra.

Eftermiddagen fortsätter resan med att varva ner huvudet lite. När dom där varningslamporna blinkade igår så behöver man ta dom på största allvar för att det ska fungera i långa loppet. Tänker gå och lägga mig samma tid idag så att jag förhoppningsvis kommer på banan och kan arbeta av det som gör att jag känner mig pressad under morgondagen!

Nu tar vi vara på livet och rättar till det här på riktigt! Kärlek!


2013-09-11

Vecka 17 - Dag 117

När klockan ringde nu på morgonen så snubblade jag genom halva lägenheten mot köket. Där låg mobilen och pep! På barbordet fanns en flaska sköljmedel som åkte i backen när jag vinglade till. Nästa sekund så står jag parkerad i en pöl med sköljmedel och det blir direkt snorhalt i hela lägenheten tack vare mina spår. Det var min start på dagen.

Jobb hela dagen. Känner att energin tar slut. Nu har jag kommit hem och imorgon har vi en viktigt presentation att hålla för en kund. Då måste jag vara mentalt med för att kunna prata om rätt saker! Nu sitter jag här och bloggar och äter min middags-bar en timme för tidigt. Jag har typ kommit upp i 5000 steg idag och jag tänker prioritera sömn framför stegen idag. Om jag inte orkar med så måste jag sova, hellre att jag sover än att hela skiten rasar sönder och samman! Stegen får bli ett senare bekymmer!

Idag träffade vi en samarbetspartner som också har provat Itrim förrut. Då gick han ner 27 kilo och sen fick han diabetes och gick upp igen. Han ska operera magen i veckan och vi pratade lite om konsekvenserna av en operation. Han måste äta kosttillskott, han får inte dricka när han äter utan han måste vänta.. massa sånna saker.. för resten av sitt liv! Jag skulle aldrig klara en operation. Jag är glad att jag har hittat ett sätt, men må detta fungera i de återstående 20 månaderna! 117 dagar känns som så lång tid men samtidigt som så kort! Konstig känsla!

Aldrig mer säger jag bara! April 2013, 1 månad innan Itrim

2013-09-10

Vecka 17 - Dag 116

Äntligen i form! 

Efter dagens arbete vid 17 tiden så kollade jag på stegräknaren och konstaterade att det var nytt bottenrekord efter en arbetsdag. Ynka 2000 steg hade jag fått ihop. Jag fick med mig både träningskläder och matlådor till jobbet idag så efter jobbet begav jag mig mot Itrim kungsholmen. 

Men låt oss börja på rätt ställe. Jag har haft stora problem med magen och idag testade jag att ta bort müslin från yoghurten på morgonen. Det gav absolut viss förbättring men inte hundraprocentigt. Imorgon provar jag att ta bort morötterna från lunchen istället och ersätter dom med en banan så ska vi se om det blir någon skillnad. 

Tack vare att jag idag inte hade ont i magen så kändes det skönt att ge sin in i cirkeln på centret. Jag visste att idag skulle jag äntligen få träna ordentligt, svettas och flåsa för fulla muggar! Det är konstigt på ett sätt hur jag lär känna min kropp längst med min resa. Ha en sådan självinsikt att jag vet när det är en dålig period och när jag kommer kunna köra ett bra träningspass. Förhoppningsvis så visar detta även resultat på vågen! 
Fotbolls-snacks!

Morgonens hemmavåg visade 102,9 kilo. Det innebär att jag är väldigt nära 30 kilos viktminskning! Det är bara att vara stolt över sig själv men samtidigt fortsätta ha inställningen att det är en lång resa kvar. Många undrar om det kommer att vara något kvar av mig sen, men jag vet ju att det finns lite mage, mycket rumpa och mycket lår kvar att förbränna. Uppskattningsvis 20-30 kilo till! 

Efter Itrim så hade jag kommit upp i 5000 steg. Jag sprang hem till Piotr för att hinna till matchen Sverige - Kazakstan och missade de första 14 minuterna. Missade Sveriges första mål och höll på att sova igenom resten av den tråkiga matchen! 

Efter det begav jag mig tillbaka till jobbet och samtalade lite med nattfolket innan jag begav mig hemåt. Förbi Konsum och inhandla det som behövs. Jag är så tacksam över att bo på en plats där det finns matbutiker som faktiskt stänger sent på kvällen!  21:50 gick jag in i butiken!

Nu, lång dag. Jag sitter i min kontorsstol och har 1000 steg kvar. Jävla steg! Jag hatar dom just nu! Men det är bara att gå ut o gå.. eller krypa .. och sen duscha och sova! Dagens höjdpunkt är fortfarande att jag äntligen fick igenom ett ordentligt cirkelpass, skönt!

2013-09-09

Vecka 17 - Dag 115

Home Sweet Home

Klev precis in genom dörren efter en lång dag på resande fot. Började åka från Malmö vid 06:30. Ankom Falkenberg 08:30. Mölndal, Göteborg, Jobbet 10:45. Ankom Stockholm 18:50 och nu hemma 22:15! Lång dag.

Under denna dag har jag såklart även hunnit med 10000 steg. Jag minns första gången jag gick 10000 steg som vanligt. Jag minns även första gången jag gick 10000 steg i badtofflor en hel dag. Idag är första gången jag har gått 10000 steg tillsammans med min resväska! Det motsvarar alltså ca 7,5 kilometer med väska! Inte illa.

Nu när jag kom fram till Stockholm möttes jag upp på centralen av min äldre halvbror. Vi åkte hem till Kista och tog en fika på ett café jag brukar föredra i gallerian. Jag drack en kopp te och Gustaf en kaffe latte. Vid ca 21 blev vi utslängda och fortsatte kvällen till fots på en kvällspromenad längst ärvingefältet tills jag uppnådde 10000 steg. Skönt, ännu en dag avklarad!

Även idag strulade magen. Matsmältningen påverkar magen så att det rör sig en hel del och det bildas en jävla massa gas i magen. Vad ska man göra när man sitter på ett tåg? Inte speciellt mycket förutom att genomlida resan. Okej, varför tar jag upp detta? Jo, för att jag tror att det finns andra som genomgår samma resa som också får dessa problem. Jag har läst på och är helt övertygad om att det har med mängden fibrer att göra. Jag ska vid tillfälle prova att lägga om min frukost så att den inte innehåller müsli och se om det gör någon skillnad. Alternativt ska jag uppsöka läkarvård och kolla upp om jag är laktos- eller glutenintolerant. Något måste göras för att det här med kost ska fungera i längden!

Resan fortsätter, imorgon är det en intensiv dag på jobbet som jag ser fram emot! Med lite planering så kanske jag hinner träna efteråt, äntligen! Jag har inte svettats sedan i fredags (idag måndag)! Nu kör vi!

2013-09-08

Vecka 17 - Dag 114

Det är lätt att bli tokig på dom här stegen. Varje dag skall 10'000 nya steg hämtas och när nästa dag börjar så är det 10'000 till. Så var det även denna underbara söndag, dag 114 på min resa. Inatt sov jag på luftmadrass så ryggen tillät mig inte att sova längre än till klockan 08 på morgonen. Då var Tomas och Emelie redan på jobbet och Emil låg dä
ckad i sin säng.

Nu när jag återhämtat mig lite så passade jag på att jobba från jobbdatorn jag har med mig hit ner. Skönt att när man har lite energi över kunna beta av lite på vägen, det ger mig en bättre start på kommande vecka. Efter någon timme så kände jag att orken av att sitta framför datorn tog slut och det var dags för dagens promenad. Jag vet att mina steg motsvarar ca 8 kilometer, så min tanke var att gå 1 mil för att komma upp i en jämn och fin siffra.

Väl utanför dörren kollade jag på stegräknaren som visade otroliga 113 steg, bara 9887 steg kvar! Jag hade mig en rutt i huvudet som jag tänkte gå, jag höll mig till den och det gick bra. Totalt var jag ute i 2 timmar och 20 minuter och tog mig igenom lite drygt 12 km. Stegräknaren står på 15 500 steg just nu. Det blåser mycket utomhus när man är i Skåne så det var skönt att komma in i lägenheten igen.


Idag har jag skjutit lunchen till kvällen. Det är dags att grilla med vännen innan jag imorgon ska bege mig vidare på min resa. Sen får det vara nog på ett tag med att flytta måltider, man bränner så mycket mindre på kvällen än på morgonen. Längtar hem till min våg också, vore skoj att se om jag tagit några hekton eller om jag gått upp i vikt på grund av alla måltidsförflyttningar. Återstår att se på tisdag morgon!

Det var allt för nu, ska nog ta en powernap på soffan innan vänner kommer hem. Emil ligger dock redan bakis i sitt rum, hade det varit ett alternativ om jag inte gått på Itrim? Högst troligt.. livskvalité att förändra sin livsstil med andra ord! Tack för att ni följer med på resan, på återhörande imorgon!