Facebook

2014-03-28

Vecka 46 - Dag 315

Så himla skönt. Har slängt totalt 6 sopsäckar för stora kläder, 3 säckar brännbart, 2 säckar elprylar, 2 säckar kartonger och 1 säck med plast. Min älskade syster kom förbi igår och tanken var väl inte att vi skulle hålla på att rensa men så blev det. Garderoben (en walk-in sådan) var överfull med kläder i alla dess storlekar och ser nu helt fantastisk ut. I övrigt har jag tömt lådor som var fulla med samlingsobjekt och fått lite ordning på kalaset, fantastiskt skönt.

När vi idag åkte till soptippen så passade jag på att köpa en blomma i butiken bredvid. Min första blomma på jättelänge men jag känner mig mogen att ta hand om en blomma nu i alla fall! :) Namnförslag välkomnas varmt!

Nu är jag helt slut efter två dagars städande och så ingen sömn inatt. Eftersom att min syster inte kan vara med på festen när jag ska fira 50 kilo lättare så hade vi en egen liten utgång igår. Det ledde till försämrad sömn och att jag mer eller mindre var uttorkad när jag vaknade.

I övrigt har jag rätt svårt att använda ena handen för att jag stukade den något igår i däckförrådet. Trodde den skulle läka till idag men den är rätt förstörd. Men det ordnar sig nog, man behöver ju ingen hand för att springa :)

Nä, nu powernap innan kvällen ska präglas av studier! Den här veckan har jag ju halvt tagit semester för att:

1. Fatta beslut om min framtid
2. Studera
3. Rensa upp här hemma

Punkt 1 och 3 är klara så nu måste jag leva upp till punkt 2 också! Återkopplar till den första punkten i mitten av april. Hej så länge! Kärlek!


2014-03-27

Vecka 46 - Dag 314

Hej allihopa! 

Isabelle som bloggar idag! Jag får endast gästblogga om jag varit med Michael hela dagen och det har jag (för en gångs skull). För någon vecka sen bestämde brorsan och jag att vi skulle träffas och rensa hans lägenhet. Så det är det vi gjort idag, 5 stora sopsäckar med kläder som han växt ur med alla herr storlekar som finns även 3 sopsäckar med  annat skit har vi kört till återvinning idag. Lägenheten ser ut som ny! Jag fick visa Michael hur allt låg i garderoben. Nu när han gått ner 50 kg så måste han köpa mer kläder!! Tidigare hade han kläder så han kunde fylla 4 walk in closet!

Efter städningen som varade mellan 11 - 18 så skulle Micke ner till däck förrådet som ingår i jobbet som styrelsemedlem i området. Han skulle vara där  till 20.00 vilket han var men vid 19.00 kom han upp medan jag dammsög soffan, och gnäller över att han har svin ont och att han blöder en massa. Det var ett litet jävla skrap sår, dock verkar det som att han har stukat handen. Han fastnade mellan ett däck och hyllan, ganska illa.

Jag följde med ner till däckförrådet en timme för att fördriva tiden lite efter det gick vi till O'learys i Kista! haha pinsamt besök för dom som jobbade där i alla fall. Allt gick fel. Våra mojitos som vi skulle dricka som fördrink var as äckliga och var inte alls som vanliga mojitos. Sen efter en kvarts väntan bad vi om att få våra popcorn och då hade dom även bara gått ut med Michaels andra dricka och jag hade inte fått min... Det slutar med att min dricka kommer in samtidigt som popcornen och våran förrätt OCH varmrätten .... Så vi var så där glada över att behöva stressa i oss maten för att det inte skulle kallna. Japp det var allt men nu ska vi sova. Kram och Godnatt!

Vecka 45 - Dag 313

Mentalt jobbig dag idag. Efter jobbet åkte jag till min bror och skulle få låna en ipad som han inte längre använder. Trots att jag är en sån där apple motståndare så tänkte jag i alla fall prova innan jag går och köper en helt egen.

Än så länge så har jag bara funnit positiva egenskaper med den lilla rackaren. Den har mycket bättre batteritid än en mobiltelefon! Nu ska jag bara få in min träningsdagbok i den också så att jag har lite koll på träningen, det har ju inte varit så stor fokus på den innan.

Eftersom att det var en rätt jobbig dag idag så har jag även fuskat med maten. Inte okej, nya tag imorgon igen. Jag inser att jag tappar greppet när det blir jobbigt, jag äter fastän jag inte borde bara för att det är jobbigt. Det är ett beteende jag måste jobba bort med tiden! Grunden är att identifiera felet och därefter jobba med det.

Imorgon kommer min syster hit, då tänkte jag låta henne gästblogga kring allt vi gör under dagen så slipper jag tänka på bloggen! Så håll utkik!

KÄRLEK!

2014-03-26

Vecka 45 - Dag 312

Grattis Itrim Kungsholmen 7 år
Idag har jag kommit upp i över 12000 steg på stegräknaren. Snart är det april! Helt otroligt vad fort det här året också går! Kan någon dra i handbromsen!

Började dagen med en utbildning på jobbet. Efter utbildningen gick jag och åt lite lunch innan det var dags att röra sig vidare till studier. Då såg jag på Itrim Kungsholmens facebooksida att de fyller 7 år och bjuder på te!! Eftersom att jag blivit en sån te missbrukare på senaste och dessutom hade tid över så tog jag mig dit!

Väl på plats så fick jag möjlighet att prata lite kort kring vad som gäller med måltider när jag inom kort når målvikt. Skönt att kunna planera lite! När jag satt där i fåtöljen så gick Charlotte förbi och frågade om jag skulle springa 17:30 idag. Då slog det mig, det är ju tisdag idag igen! Har helt tappat greppet om dagarna. Jag hade redan bokat ett pass med Anton till kvällen. Charlotte hade själv ett fyspass vid 20 tiden så jag föreslog att slå ihop två flugor i en smäll och anmälde mig och min vapendragare till träningsnarkoman till detta fyspass istället!

Sagt och gjort! Vi dök upp vid 20 tiden då det var helt ommöblerat i cirkeln. Av alla de säkert hundra pass i cirkeln jag kört fram till idag så var den här kvällen ett av de absolut tuffaste. Precis vad jag behövde! Det var till och med så illa att jag under andra varvet kände att jag nådde maxtak och var farligt nära att svimma, då kanske man är lite väl extrem! Dessutom fanns det gott om potential till förbättring från min sida vilket får mig att inse att jag inte alls är lika vältränad som jag kanske önskar! Styrka och muskler behöver tillföras till min kropp!

Riktigt glad att Anton följde med också. Han har varit med mig i min viktresa genom många år, även innan Itrim. Vi har varit goda vänner i många år och eftersom att vi båda har extremt upptagna kalendrar så har vi hittat ett sätt att umgås genom träning med åren. Skaffa en bra kompis som är med dig i din träningsvardag om du inte har någon, det är absolut något bra!

Imorgon är en viktig dag ur andra perspektiv. Studier på förmiddagen och jobb på eftermiddagen väntar. Ta hand om varandra så länge, dag 312 är därmed över.






2014-03-25

Vecka 45 - Dag 311

Nästan platt!
Det har gått så lång tid nu och jag har skrivit så mycket att jag inte längre har koll på vad jag skrivit om. Att fortsätta reflektera över fördelarna med att exempelvis dricka mycket vatten för hållbar viktnedgång kan jag givetvis göra. I grund och botten handlar det dock om att hitta sin väg för att nå i mål.

Jag börjar uppleva att det här på senare tid har blivit en studieblogg snarare än en viktnedgångsblogg. Beklagar detta såklart! Det som kan poängteras är komplexiteten med att gå ner i vikt under pågående livförändringar. Alternativt att viktnedgången som sådan ger möjligheten till en större livsstilsförändring. Det senare alternativet tror jag mer på.

Visst är det en enormt tuff resa att gå ner i vikt. Men det finns ingen långsiktiga negativa konsekvenser med en normalvikt. Däremot finns det väldigt många negativa konsekvenser med övervikt! Jag ska inte fortsätta tjata om hur dagen har präglats av jobb och studier, det känner ni redan till. Istället vill jag specifikt tacka min bror, mina vänner och min familj (i övrigt) för er stöttning genom resan! Den behövs!

54 dagar kvar till ettårsmarkeringen!

2014-03-23

Vecka 45 - Dag 310

Full fokus på studier idag. Jag har bara suttit framför datorn iförd träningskläder och inte varit utanför dörren en enda gång. Då och då har jag flippat loss till bra musik och studsat omkring på vardagsrumsgolvet (med neddragna persienner såklart). Men nu är det klart, delprov 3 är skrivet och klart!
Lunchen som serverades idag åt jag såklart enligt handflatemetoden. Mycket avancerad matlagning av denna ungkarl må jag säga. Mitt konstverk:

 
4 skalade morötter, 2st 90 grams hamburgare med beasås!


 Jag skulle springa med Anton vid 21 tiden ikväll men jag valde att prioritera rapporten. Nu är den klar och klockan är midnatt. Nu kan jag fokusera hela nästa vecka på att förbereda inför högskoleprovet den 5 april! Jag har till och med tagit ca 3 dagar semester enbart i syfte att förbereda mig! Jag är bara så enormt glad att jag blev klar med den här rapporten så att jag kan lägga fokus på annat nästa vecka!

Kärlek och godnatt!