Facebook

2013-08-17

Vecka 14 - Dag 92

Även idag fick jag äran att jobba lite, jobb gör en starkare! Efter jobbet tog jag en kort promenad till Fridhemsplan där jag letade efter ett sånt där sportband som man kan ha mobilen i när man ska springa. Därefter ner till tunnelbanan och ge sig ut till Vällingby.

Väl ute i Vällingby centrum så mötte jag Anton. Jag hade ytterligare två saker att samla för att få min nya livsstil fungerande. Vi gick in på stadium för att leta upp ett par nya byxor (av typen prassel). Dom förra jag köpte till lågpris i Ullared gick som sagt sönder efter två pass. Hur som helst så hittade jag ett par i storleken XXL, som tyvärr inte passade. Dom var otroligt nog för stora! Storleken XL fanns inte så jag provade L som passade perfekt!

Glad över min nya storlek så gick vi vidare till Claes Ohlssons för att hitta ett fotbad. Nu när jag går så långa sträckor så får jag lätt ont i fötterna. Nu hittade jag i alla fall ett som ska fungerar tror jag. Man kan till och med ställa in värme i vattnet under tiden som fötterna njuter av underbar massage!

Sen var det äntligen dags att äta lunch (klockan 17, fail!). Vi gjorde schnitzel med gröna saker och röda gubbar vilket var gott. Nu sitter jag i matkoma hos Anton och bloggar framför Simpsons som går på tv. Mina steg har jag fått ihop och längtar lite till ett fotbad när jag kommer hem!

Imorgon väntar 5km löpning som förberedelse inför torsdagens tävling. Jag har till och med laddat ner runkeeper appen..

<3

2013-08-16

Vecka 13 - Dag 91

En otroligt stressig dag. Min måltid vid 16 fick jag i mig först vid 18. Så det blir underkänt på regelbundenheten idag. Jag hoppas bara att det inte påverkar min vikt under upptrappningen för mycket.

Efter jobbet gick jag från centralen till gröna lund. Ikväll spelade miss li och jag och Piotr bojkottade det hela och köpte ett femkampshäfte.

Då får man utöver 5 grenar även åka 2 karuseller. Vi valde jetline som är en bergodalbana samt insane som är insane! Jag blev otroligt glad över att faktiskt få plats i kantarellerna, det var det nämligen inte tal om när jag vägde över 130.

Idag trodde en kund att jag blivit sjuk när han träffade mig. Han kände inte igen mig sa han, så ja alla i min omgivning ser skillnad.

Nu väntar en nykter krogrunda, billigt är bra! Hej hej!

2013-08-15

Vecka 13 - Dag 90

Jag är förvånad över att inte ha mer ont i benen idag efter gårdagens pass och promenader. Jag börjar väl bli starkare antar jag. Idag var det verkligen full rulle på jobbet, en av dom dagarna man önskar aldrig fanns typ!

Efter jobbet åkte jag hem till min far och vi åkte och köpte en ny skrivbordsstol åt mig. Jag behövde hans bil för att kunna transportera stolen. Sedan åkte vi och hämtade min äldre bror Gustaf i Bromma. Därefter tillbaka till Kista igen för att äta en bit middag på Jensens i Kista Galleria.

Jag flyttade på lunchen till middagen idag för att kunna få äta ute. På menyn fanns det en "fitness biff" som var en biff 190 g med varma grönsaker. Var faktiskt riktigt gott och nyttigt! Dock så skulle det varit mer grönsaker om man skulle hållit sig till handflatemetoden men eftersom att det är kväll så antar jag att det inte gör något att jag inte fick i mig lika mycket energi, man förbränner ju mindre på kvällen.

Väl hemma var klockan 22:00. Imorgon väntar ytterligare en tuff dag, måste vara veckans jobbigaste hittills innan jag får ta helg. One of those weeks helt enkelt. När jag kollade på stegräknaren så hade jag bara tagit 5000 steg så det var bara att ge sig ut och promenera 45 minuter.

På promenaden så lyssnade jag på musik och var i min egna lilla värld. Cyklister som ville cykla förbi höll på att rasa i backen på grund av min lilla drömvärld men det löste sig!

Nu lite sista kvalitétstid med far innan det är dags att sova! Natt natt mina vänner


2013-08-14

Vecka 13 - Dag 89

 NYTT STEGREKORD!

20 260 steg på en dag! 

Låt mig berätta mer om denna aktiva dag... Dagen började med att jag faktiskt kom upp ur sängen i tid, bra jobbat! Sedan iväg till jobbet och, ja jobba... 

Till lunch serverades det för sista dagen lövbiff med hackade morötter, tomater och gurka. Även idag så stekte jag lövbiffen på jobbet vilket är såååå mycket godare!! Tomaten råkade jag lämna kvar på tallriken.. whooops...

Vid 15:00 hade jag bokat pass på Itrim med personlig tränare. 14:45 kom jag iväg från jobbet efter en mycket hektisk timme. Ombytt och klar 15:03 vilket var himla tråkigt, jag hatar att vara sen! På passet lärde jag mig många nya övningar och såg till att träna rätt på maskinerna i övrigt. Jag kände att det verkligen gav något eftersom att armarna kändes när jag var klar för dagen.

Min kära far var på väg till Stockholm idag. Han ville gå på Solvalla och se ett speciellt travlopp som skulle gå där idag. Så efter mitt pass på Itrim Kungsholmen så började jag promenera mot Alvik där min tanke var att möte upp honom. Väl i Alvik så visade det sig att han satt fast i trafiken så jag fortsatte gå. Jag hann hela vägen till Solvalla innan han dök upp, vilket är en strecka på 8km. 

Nu när dagen är över så har jag rätt bekväm smärta i ben och fötter. Någon dag ska jag gå från Kista till Centralen har jag sagt, det ligger nog rätt nära inpå i tiden. Nu gäller det att försöka ta så lugnt som jag tillåts de kommande två dagarna för på lördag eller söndag så är tanken att jag ska övningsspringa inför Bellmanstafetten på 5 km nästa vecka. Kollegan Johan sprang 5km idag på ca 28 minuter vilket är tokigt snabbt, det ska bli riktigt intressant att se vad jag får. Jag vet att jag har gjort 3,8 på 30 minuter.

Nu när jag ser tillbaka på dagen så är jag riktigt glad att jag har lyckats hålla regelbundenhet på kosten och att jag har lyckats hålla mig så aktiv hela dagen och samtidigt ha humöret på topp! Det ger verkligen resultat att gå ner i vikt, man orkar mer på något sätt. 

Dessutom har jag inte alls lika ont i magen nu när jag kommit till dag 5 på upptrappningen. Visst känner jag när jag stoppar mat i magen men det kändes på något sätt mer acceptabelt idag. 

Imorgon väntar en dag med jobb där jag ska lära upp en annan person hur vi gör. Tiderna är satta till 08:00 - 16:30 så det blir ingen flextid imorgon inte! Imorgon flyttar jag dessutom lunchen till middagen eftersom att jag, min bror Gustaf, och vår far ska träffas (vi tre träffas extremt sällan tillsammans) och äta en bit mat. Då saknas bara Patrik som är nere i Falkenberg. 

Så, sammanfattning av dagen: 

  • Nytt rekord och det står till och med en tvåa framför fyra siffor! 
  • Promenerat väldigt långt. 
  • Lärt mig nya ansträngande övningar med personlig tränare. 
  • Känt av armar efter träning. 
  • Ätit rätt utan att få ont i magen.
  • Träffat min älskade pappa
 Jag tror det var allt, tack för att du tog dig tid att läsa all denna text :)
Nu väntar en mycket god natts sömn, godnatt mina vänner!



2013-08-13

Vecka 13 - Dag 88

Pga. en bugg i blogger på mobilen så har inlägget från den här dagen helt försvunnit. Lite besviken men så kan det gå. Avinstallerar den appen nu! / Micke

Försöker återskapa det från minnen och bilder.

Jag vet att jag hade ont i benet efter gröna lund besöket på måndagen. Tränade på itrim. Dessutom anmälde jag mig till Bellamanstafetten med kollegor på jobbet. 5 km ska jag springa nästa torsdag.

Nä, nu ska jag fortsätta vara grinig över att all information försvann :( 

2013-08-12

Vecka 13 - Dag 87


Då var det måndag igen. Vaknade upp klockan 7 och var helt trött i fötterna efter gårdagen. Hela dagen idag har jag varit stel och trött i benen vilket i sin tur resulterade i att jag valde att inte träna idag utan skjuter passet framåt. Troligtvis blir det tisdag, onsdag och lördag som träningen sker på.

Jag visste att hela dagen skulle vara rätt fullspäckad. På dagen jobb och på kvällen styrelsemöte i tre timmar. Så, antingen hittar jag luckor på dagen eller så får jag promenera hela kvällen. Min lunchrast tog jag till att äta min matlåda (som jag så stolt och duktigt kommit ihåg att ta med till jobbet). Lövbiff med grönsaker i sedvanlig ordning. Vill att lövbiffen tar slut snart så att jag kan få steka Taco-köttfärs!

Efter lunchen passade jag så på att fånga några steg. Tog en promenad längst hornsbergs strand mitt emot Karlbegs slott (se bild). Innan promenaden hade jag 1000 steg och efter hade jag 5000 så blev nästan själv imponerad. Efter jobbet tog jag 3000 steg till innan jag kom hem. Väl hemma så var jag hungrig, jag skulle ha ätit innan jag åkte från jobbet vid 16:15. Det resulterade i att jag fick i mig mellanmål först vid 17:15 vilket är 5 timmar och 15 minuter efter lunchen. Det i sin tur går emot det nya målet "rätt mat vid rätt tid" som innebär att jag måste äta med intervaller på 3-5 timmar.

Så där fick jag underkänt. Men innan jag satte min nolla i övningsboken så tänkte jag, man måste ju kunna skriva något på raden förbättringar till veckoutvärderingen också. Man måste kunna tillåta sig att misslyckas då och då, så länge misslyckandes inte är allt för allvarligt!

Innan styrelsemötet tog jag de sista 3000 stegen och nu sitter jag här och bloggar. Trött och sliten. Borde både städa och laga matlåda innan jag går och lägger mig. Jag kommer nog riva lite grönsaker (med mitt nya rivjärn) (MORÖTTER!!!) innan jag går hemifrån imorgon och sen steka lövbiffen på jobbet.

Hej hopp!

2013-08-11

Vecka 13 - Dag 86

Sitter på gröna lund och inväntar konsert. Jag ser fram emot den dagen benen klarar av att sitta ner på asfalt utan att somna var femte sekund.
Än så länge har jag bara kommit upp i 2000 steg men konserter brukar göra sitt. Får promenera från gröna lund sen tills jag kommer upp i mina steg.
Till lunch idag åt jag lite man, även idag kött. Men jag var skonsam mot magen och har inte alls samma smärtor idag. Jag passade även på att göra matlåda till imorgon.
Nu, fortsätta njuta av smärtan av att min kropp somnar när jag sitter ner, det är värre att stå upp i 7 timmar. Hej så länge
Soundcheck vid 16 tiden
Vänta på Jack Black vid 19 tiden med vännen Sara
And there he is, the legent of rock!
 Tillägg:
När konserten var slut så hade jag bara gått ca 3000 steg, trots att jag stått upp i 7 hela timmar. Mina ben var förstörda och klockan var 22:00. Nya målet säger ju 10000 steg så det var bara att promenera. Så jag gick från Gröna Lund, över djurgården, längst strandvägen, mot centralstation. Väl framme där så hade jag bara kommit upp i dryga 7000 steg. Så promenaden fortsatte mot nästa tunnelbanestation som var Rådmansgatan. När jag väntat 5 minuter på tåget genom att gå fram och tillbaka längst perrongen så var jag uppe i 9400 steg. 

När jag åkte hissen upp till lägenheten (trappor 5 våningar när man är helt förstörd var inte aktuellt) och klev ut ur hissen stod mätaren på 9960 steg. Så, in i lägenheten och promenera 40 steg innan jag äntligen fick äran att sätta mig ner igen! Skönt! 

Smärtan kommer vara glädjande imorgon. Natt natt