Facebook

2014-04-19

Vecka 50 - Dag 337

Årets selfie 2014
Veckan som gått har i all ära varit mycket speciell och allt leder mer eller mindre fram till idag! Denna underbara lördag har jag tillägnat att fira med släkt och vänner! Vi firar dels min viktnedgång, dels min födelsedag och delvis "överraskningen" att jag sagt upp mig från mitt jobb och att jag ska börja studera till hösten! 

Just nu sitter jag med bästa spellistan som kommer ut ur högtalarna och njuter av lite house musik! Det gör en verkligen peppad! Med alla fester kommer även bakslag, det får bli en bakisdag imorgon! Men på måndag tänkte jag köra igång igen, med ännu en nystart! Nu när våren har kommit på riktigt så tänkte jag att jag ska försöka ta mig ut och springa en kortare strecka varje morgon så att jag får in motion på mer daglig basis! Sen kan jag fokusera på muskler på kvällarna några dagar i vecka! Övningsboken ska fram igen! 

Uppskattar verkligen allas engagemang! I veckan har jag haft en enorm fallgrop, agree! Men vart jag än vrider huvudet så har jag fullt med människor som finns där med egna berättelser och egna erfarenheter som stöttar mig! Ni betyder massor! Du betyder mycket! 

Nu ikväll avslutar vi den här veckan med positiv energi! Nu njuter vi av livet! Alla välkomna att följa med, "Södermalm - Ett ställe" efter 22:00 lär vi vara där.

2014-04-18

Vecka 49 - Dag 336

Precis klivit in genom dörren efter en löprunda på ca 35 minuter. Välbehövlig! Inatt tror jag att jag sov 15 eller 16 timmar. Som många märkte igår var jag rätt sliten. Det jag slogs av när jag vaknade var en stor mängd SMS, mejl och kommentarer. Min brorsa vill till och med träffas och äta sallad ikväll, vad är det för påhitt?! :) Han äter aldrig sallad.. det är ungefär som när Simba skulle börja äta mask i sann hakona matata-anda. 

Idag när jag ställde mig på hemmavågen stod det dystra 87,5 kg. En uppgång med ca 5 kg på en vecka. Det är snarare konsekvenserna av handlingarna som stör mig. Men ja, annars hade det väl inte hetat konsekvenser. 

Bara skratta åt det.. kolla på en film och försöka att mentalt ta påsken till att koppla av lite. Mitt stackars huvud behöver uppenbarligen få vila lite! 


Vecka 49 - Dag 335

Tillbaka på ruta 1?

Jag ska faktiskt säga det att jag för första gången på denna 335 dagar långa resa är uppriktigt rädd för att jag nått ett riktigt "återfall". Jag mår inte bra av det för fem öre och jag har hela helgen framför mig. Det har till och med gått så långt att jag till och med funderar på om en period med VLCD (pulver) är aktuellt att återinföra.

Påsken och tillhörande lösgodis på jobbet har tagit kol på mig. Idag höll jag mig ifrån godiset hela vägen fram till 14:00 och sen så small det av igen. In i en värld av missbruk. Så fel att det är så fel. Jag är inte helt frisk när det kommer till sockerberoendet. Men men, nu har jag fyra dagar ledigt från jobbet i alla fall så förhoppningsvis återhämtar jag mig till viss del nu.

Nä men jag ska inte belasta er med mitt skit nu. Jag går och lägger mig och hoppas på att tiden löser mina problem som vanligt! Snart är det helg igen.  

2014-04-16

Vecka 49 - Dag 334

Det här har spårat ur totalt. För hög tillgång till socker gör nu att jag är tillbaka i gamla vanor med obegränsade mått. Måste tänka och börja om imorgon igen. Visst väntar en helg med äventyr men låt inte det förstöra hela veckan. På jobbet äts det påskgodis som om det vore vatten.. jag äter inte regelbundet och har inte ätit en måltidsbar på snart två dagar. Som sagt, då är det illa. 

Ikväll var fotografen här och tog bilder på min lägenhet. Därefter kom min bror över och vi satt och filosoferade tillsammans i vanlig ordning. Nu är jag tyvärr så där vansinnigt trött igen och jag tror delvis det beror på den höga mängden socker samt på den allergiattack jag upplevt de senaste två dagarna. Idag nämnde till och med en kollega att hon tyckte jag skulle gå hem så som jag såg ut. 

Imorgon blir det en sockerfri dag!

2014-04-15

Vecka 49 - Dag 333

Så trött efter en så långe och sockerfylld dag! Idag är det min födelsedag, en sån ska man såklart också ha när man går ner i vikt. Men idag var en riktig undantagsdag och jag önskar att jag tagit det lugnare med sockret än vad jag gjorde. Både smågodis på jobbet i princip hela dagen och nu ikväll blev den en hel del onyttigheter då jag bjöd på tårta och middag för mina vänner. 

Nu sitter jag här i sockerkoma och funderar på hur jag ska göra ordning lägenheten efter kvällens bravader. Imorgon kommer nämligen fotografen för att fota lägenheten inför kommande försäljning och då måste den se extra fin ut såklart! Mycket att städa undan för att mäklaren och fotografen ska vara nöjda! 

Är bara så himla trött. Får nog försöka skriva mer imorgon kväll tror jag. Nu ska jag gå och grotta ner mig i min nya kudde jag fick i födelsedagspresent! God natt!

2014-04-14

Vecka 49 - Dag 332

När jag vaknade upp idag var inställningen målvikt till varje pris. Om jag så skulle svälta hela dagen och springa en mil innan jag vägde in mig idag så skulle jag ha nått i mål. Sen kollade jag kalendern och insåg att den taktiken var körd! 

Så jag kunde inte mer än göra det bästa av dagen och ta den som den kom. När jag väl skulle ställa mig på vågen innan gruppträffen var jag inställd på att jag inte skulle nå målvikt, men något halvt kilo därifrån var ungefär vad jag räknat med. Istället fick jag resultatet att jag gått upp sedan förra invägning och nu vägde hela 85,2. 

Visst, inte vad jag räknat med. Men samtidigt inte någon större förlust. Man måste lära sig att ta sina smällar och bara jobba vidare mot slutmålet på andra vägar. Jag menar, jag har trots allt ändå gått ner 48 kg! (och det är bra det, även om det inte är lika bra som 50 ;)

På dagens gruppträff tog vi fram en handlingsplan inför påsken när det gäller ätande, motion och motivation. Det står ju små påskägg lite här och var på kontoret nu så det är bara till att hålla fingrarna i styr och komma ihåg att ett påskägg är väldigt många steg! 

Efter gruppträffen åkte jag från kungsholmen ut till Huddinge där min halvsyster precis skulle gå på sin absolut första informationsträff på Itrim Huddinge C. Hon har vunnit ett års medlemsskap i en stor tävling dom hade (och hur stor är chansen att just hon vinner!!). Häftigt hur som helst och jag åkte dit för att vara moraliskt stöd och svara på frågor om så fanns. 

I övrigt lagt lite tid på att börja läsa nästa kapitel i boken om processer jag pluggar om. Boken är så himla bra och önskar bara att jag hade mer tid att läsa och göra något mer med informationen. Varför är inte varje dygn 48 timmar istället? :)

2014-04-13

Vecka 49 - Dag 331

Viktnedgången förändrade mitt liv. Men hur såg det ut innan? Gång på gång har jag försökt att gå ner i vikt och gång på gång har jag misslyckats. Själva viktuppgången skedde stegvis under flera år och ju mer stillasittande och stressigt arbete jag har haft desto mer har jag också gått upp i vikt. 

Många gånger har min far ringt mig och med panik i rösten mer eller mindre krävt att jag ska gå ner i vikt. Jag lyssnade inte. Till slut blev det ångestladdat. Jag minns ett besök jag gjorde när jag åkte ner till Småland (där han bor) och det första jag sa till honom var att om vi ska prata om vikt så låt oss prata nu och "få det överspelat" föra att sedan kunna prata och umgås som vanligt. Det var helt enkelt för ångestfullt att prata om. Det finns fler liknande situationer när jag aktivt hållit mig borta från människor som bara ville mig väl, för att det var för jobbigt. 

Det är fortfarande ångestfyllt att tänka tillbaka och att nu ha lyckats innebär att fokusen framöver blir att aldrig mer hamna i samma situation igen. Men som jag sagt många gånger förr så jämför jag fetma med ett beroende och missbruk. Jag tror inte att det är borta bara för att jag har lyckats. Beteendet måste förändras på lång sikt, först om några år kan jag säga att jag "är bättre". Till dess är det enda jag kan göra att kämpa för varje dag som går! 

Nästa vecka är en tredagarsvecka. Måndag - Onsdag och Torsdag. Tisdagen består till större delen av mötesverksamhet och räknas därmed bort. Att genomföra fem dagars arbete på tre dagar lämnar inte mycket tid till att arbeta proaktivt. Vi får helt enkelt göra som vanligt och fånga dagen! Veckan börjar i alla fall med invägning på Itrim med tillhörande gruppträff. Jag är osäker på om jag fått någon hemläxa men den konsekvensen får jag ta imorgon.

Vecka 49 - Dag 330

Fördelen med att gå och lägga sig i tid är allt som oftast att man också vaknar i tid. En solig lördagsmorgon klockan var 07:00 och jag var utvilad. En bra start på dagen som började med att ligga kvar i sängen och bara surfa runt på mobilen innan jag bestämde mig för att kliva upp. Det första jag gjorde var att ställa mig på vågen där hemma: 82,8 kg. För första gången stod hemmavågen på målvikt. Nu ska jag bara övertala vågen på Itrim på måndag om att den ska stå på samma siffra eller lägre!
Började dagen med att gå ut och springa en mil. Härlig vårsol även om det var lite småkyligt ute. Eftersom att klockan var tidigt på morgonen var det heller inte allt för mycket folk ute. Riktigt skönt att kunna få ut en skön löprunda som en bra start på dagen. Dessutom på en hyfsad tid. Milen sprang jag på 1 timme och 15 minuter.

Därefter hem, fräscha till sig för att sedan ge sig iväg till Espresso House för att få i sig lite lunch. Cesarsallad stod på menyn och därefter 3 timmars studier på plats. Lyckades läsa mig igenom ca 70 sidor idag vilket är riktigt bra. Imorgon har jag bara ca 40 sidor att läsa för att vara i nivå på kursen! 

 Ikväll firade vi en god väns födelsedag ute i Farsta. Riktigt trevlig med mycket mat och dryck. Förhoppningsvis så förbrände jag alla kalorierna som intogs ikväll med milen jag sprang på morgonen. Nu ikväll vägde jag mig och vägde 84,1 vilket var exakt samma vikt som jag hade igårkväll. Ja, lite freak när det kommer till siffrorna just nu. Jag hoppas på det bästa till måndagen om jag så ska svälta och träna skiten ur mig på måndag så ska jag nå min målvikt!!! 

Nu väntar några timmar sömn innan det är städdag i föreningen imorgon. Fullt ös medvetslös!